Şimdi Ara

XFX 6900XT Oyundan Atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Sistemimi güncellemeye başladım ve bugün ekran kartımı değiştirdim.

    Msi 1050ti söküp yerine 6900xt taktım. Driverları silip yeniden başlattıktan sonra amd nin driverlarını kurdum. Daha sonra DDU ile güvenli modda nvidiaya dair kalan dosyaları sildim.

    15 dakika furmark testine soktum hiçbir problem yok.

    Ama BF5 açıldığı gibi menü ekranında 1-2 sn donup hata vermeden kapanıyor.

    Rise of the tomb raider ile denedim oda aynı şekilde kapanıyor ve DXGİ_ERROR_DEVİCE_HUNG hatası veriyor. Ekran kartıyla ilgili birşeyler yazıyor detaylarda.

    Kartı 2. el olarak aldım donanımsal bir problemi olabilir mi ?




  • DXGİ_ERROR_DEVİCE_HUNG


    Bu hatayı googleda aratıp çözümleri denediniz mi acaba?

  • Aldığın kişide o sebepten satmıştır muhtemelen.

  • @mugetsuga Hocam DDU ile mevcut driverı kaldırdım bi önceki sürümü kurdum fayda etmedi. Şimdi bios güncelleyeceğim ilk çıktığı haliyle sanırım.

    @armant81 İnşallah öyle bi durum yoktur. Ama yazılımsal olduğuna inanmak istiyorum. 1dk oyun oynatamayacak haldeyse 15 dk furmark testini nasıl yapar ?
  • Kıvan Ç kullanıcısına yanıt
    Furmark bir test standartı değilki hocam, bazı konularda yardımcı oluyor sadece. Çoğu oyunda benzer sorun varsa kartı başka bir bilgisayarda da deneyin, onda da hata verirse zaten tartışacak bir şey kalmıyor.

    Edit: Şöyle bir şey buldum dene şansını

    https://www.youtube.com/watch?v=5FWAVe1km_g&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihcskn -- 21 Aralık 2022; 23:52:23 >
  • melihcskn M kullanıcısına yanıt

    Hocam işe yaramadı yinede teşekkür ederim.

    Death Stranding de bi problem yok mesela ama GPU hiç %100 olmuyor. Onunla alakalı olabilir.

  • power suplly ne acaba ? yetersiz gelme ihtimali var bence.
  • Hocam power modeli budur.
    https://akortek.com/high-power-super-gd-850w-14cm-fan-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi.html

    Yarım saat olacak cod mw2 remastred açık. Gpu kullanımı %99 Cpu %60. Kapanma gibi bi durum olmadı.
  • hocam size zahmet sisteminizi yazsanız. kullandığınız ramleri overclock yapıp yapmadığınızı ! ben kullandığım sistemlerde stabilite anlamında hep ramlerden çektim. aklıma gelen ramler de bir sorun yaşanıyor olabilir. gtx 1050 ti ile 6900xt nin oyunlardaki ram ihtiyacı da epey farklı. ramler stabil değilse ram kullanan oyunda sorun yaşarsınız ama daha az ram kullanan oyunda hata almazsınız.

    diğer konu ryzen sistemimde corsair 32gb ddr4 3600 cl16 ram kiti kullanıyordum. xmp ile masaüstünde sorun yaşamaz iken bazı oyunlarda masaüstüne atma sorunları vardı. çözümü ise deneme yanılma ile xmp ile verilen değerler ve voltajı 1.35v iken 1.38v yaparak çözmüştüm. konu sistem olunca o kadar hata alabilme ihtimali var ki !
  • Hocam overclok yok. i3 8100 işlemci, H310M PRO-VD Plus Anakart, Hi Level 16 GB 2400 MHZ Ram 3440x1440 monitör. Bu sisteme sadece kartı test etmek için taktım. Haftaya i7 6700k, gigabyte z170x gaming 3 ve gskill 3200 Mhz 16 GB sisteme takmayı planlıyorum.

  • hocam aynı sorunu bende 6750xt ile yaşıyorum,peek anlarında pat diye kapatıp masaüstüne atıyor,kart hazır sistemle geldi bu sorundan başka birde coilwhineda mevcut,bir daha amd kart almam büyük ihtimal,aynı sistemi 2070 superde bir kere bile sorun yaşamıyordum,kartı değiştim sadece ve sorunlar yaşamaya başladım,yazılımsal olduğunu düşünüyorum sorunun çünkü watman hatası verip kapatıyor benim kart.

  • djoguzhan55 kullanıcısına yanıt

    Hocam watman hatası almıyorum. Ama tekrar denerken dikkatimi çekti görüntüde hatalarda var. Kısa bir video çektim. Aynı sistemde 1050ti ile hiç sıkıntı yaşamamıştım. Farklı bir sisteme sıfırdan kurulum yapıp deneyeceğim haftasonu. Şu bozukluklar biraz umudumu kaçırsada inşallah yazılımsaldır diyorum. En başta Nvidia yazılımını kaldırmadan sisteme kartı takmak zorunda kaldım. Belki o ara yazılımsal bi çakışma bişeyler olmuştur.

    Kıvanç Aytryoutube
    22 Aralık 2022
    https://www.youtube.com/watch?v=vhEoAOe8zHQ
  • Kıvan Ç kullanıcısına yanıt

    hevesinizi kırmak istemem ama,ekran kartından gibi duruyor hocam,bende bu şekil sorunlar yok,tek dediğim gibi bi anda oyunu kapatıp masaüstüne atıyor,ne mavi ekran ne siyah direk oyunu elinizle kapattığınızı düşünün ama bunu pik anlarında yani menüdeyken birşey yok oyun yükleme ekranında yaptığını düşünün,powerım 750w gold gigabyte ama tier listesinde sonlarda,arkadaşlarda dedi psuyu dene belki gücü çekemiyor koruma amaçlı kapatıyor vb gibisinden,bakalım hayırlısı.

  • xfx merc 6900 xt var bende de. BF2042'de aynı hatayı aldım. Görseldeki gibi ayarlı şu anda sorun kalmadı. Bunun öncesinde 1060 mv voltaj ayarlıyken hata veriyordu işte. Bende 1000w psu var ama. O yüzden power limit çok artırmayın siz.


    XFX 6900XT Oyundan Atıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 22 Aralık 2022; 21:48:51 >
  • sukrullex kullanıcısına yanıt

    Hocam hangi ekran burası bulamadım. Birde 8 pin güç girişinin yanındaki tuş sağ veya solda neyi ifade ediyor. Oc mu yoksa fan ayarı mı ?

  • Kıvan Ç kullanıcısına yanıt
    Amd radeon ayarlarında performans kısmında. Bf oyunu için gerekise -50 ya da -100 düşürmeniz lazım olabilir core hızını. Bios switchten bahsediyorsanız hdmi portuna yakın olan taraf sessiz bios olur genelde.
  • Bahsettiğiniz tuş "dual bios" switchi, bunu yedek bios olarak belirtmiş üretici. Diğer bazı kartlardaki gibi "oc bios/silent bios/standart bios" vs gibi bir seçenek değil. 5000 ve 6000 serisi üst segment amd gpu'ların azami güç tüketimleri anlık çok yüksek olabiliyor, bu halde güç kaynağının durumla baş edebilmesi gerekiyordu. Aslında mesele bir tık yazılımsal gibi, @sukrullex 'in bahsettiği gibi GPU frekansını veya güç limitini düşürerek çözümler mevcut. Ayrıca çok sayıda paylaşımın yapıldığı forumdaki "AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]"yu irdeleyin , sanırım bir iki ufak ayar sorunu çözmeye yardımcı olur.


    12 sene önce hd6870 gpu ile aynı sorunları yaşardım ve benzer çözümleri kullandım, seneler geçmiş hala aynı sorunlar.

    Alıntı

    metni:
    Hocam hangi ekran burası bulamadım. Birde 8 pin güç girişinin yanındaki tuş sağ veya solda neyi ifade ediyor. Oc mu yoksa fan ayarı mı ? @Kıvan Ç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOKTURUK -- 23 Aralık 2022; 1:6:56 >




  • Sıfırdan windows kurun sorun düzelecektir.Bende 3070'e 150 vbios atınca bazı oyunlarda sorun yaşamıştım mavi ekran alıyordum.Ne yaptıysam çözüm olmamıştı sıfırdan windows kurdum sorun düzeldi.
  • Kıvan Ç kullanıcısına yanıt

    1'de anakartın intel chipset sürücüsünü güncellemeyi, eğer güncel ise tekrar yüklemeyi deneyebilirsin.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.