Şimdi Ara

XEON X5460'DAN YENİ REKOR @4.5Ghz. VİDEOLU (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
0
Favori
6.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PapyonluLejyon kullanıcısına yanıt
    İşte ben bu işi parayla bu yüzden yapmıyorum.
    Senin durumunu ele alırsak;
    Sende belkide yılların verdiği bir birikim vardı.Hayat şartların yada çalışma şartların bu bilgi birikiminle örtüşmeyince,Tamamen Aldığın ücretin hakkını verebilmek veya kariyer yapabilmek için bazı şeylerden ödün vermek zorunda kaldın.Yapacak da bir şey yoktu aslında.Çünkü Geçimini sağlaman ve eve ekmek götürmen gerekliydi.Hayatta kalabilmen için bu olmazsa olmazlardan dı.
    Haliyle Zaman içerisinde herşeyin boş olduğunu hissine kapılarak.Kafandaki zihniyet ve düşünceler tamamen maddiyata dayalı ve geçim sıkıntısına dayalı bir hayata dönüşmeye başladı.Tüm bildiklerin Hayat şartları yüzünden,hafızanda tazeleme olmadığı için tek tek unutulmaya başladı..
    Çünkü Eskinden bir amacın ve gelecek hayalin vardı.
    Şimdi şartlar hiçde istediğin gibi gitmeyince,Tüm bu hayalinden vazgeçerek ve kendini maddiyata bağlı sömürü düzenine ayak uydurmaya çalışmaya adadın..
    Şimdi artık özgür değilsin.Seni Bekleyen ve senden güler yüz tatlı sözler duymak isteyen bir yuva fertleri var.
    Haliyle herşeyi bir kenara atıp birilerinin emri altına girdin ve o emir verenler ne derlerse sende onu yapmak zorundasın.Yoksa ücretini,maaşını alamaz ve seni buraya iten durum daha da kötü olur korkusuyla mecbur boyun eğdin.
    Yapacak bir gram bir şey yok...
    Eğer Çalıştığın işyeri hayalindeki bir işyeri olsaydı bir taşla iki kuş vurmuş olacaktın.Ama işte her şey senin hayal ettiğin gibi gitmiyor maalesef.
    Bana soracak olursan;Bu Yukarda anlattıklarım kısmen beni anlatsada, ben boyun eğenler olmadım.İlk çalışma hayatım kafamdaki hayaller le eşleşmese de ben boş durmadım.Bırakmadım kendimi.Bir Taraftan işe gidiyor,eve geldiğimde de aynen şimdi burada olduğu gibi vakıf olduğum ve tecrübesi olduğum konuları takip ederek, Bilgilerimi sürekli tazeleme yaparak koparmadım kendimi..
    İşte seninde böyle olmanı canı gönülden isterdim...
    Sıkma canını..Hayat devam ediyor.Geç Kalmış ta sayılmazsın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailTPC_Hastanesi -- 17 Haziran 2017; 16:41:14 >




  • Hocam aslında beni anlatmışsın ama durum şöyle okul bitti ve işe başladım sigortalı olarak ilk iş deneyimim. 9ay oldu gireli ve şöyle anlatayım benim sıkıntım kafayı neye yorarsam onda başarılı olabiliyorum o işi yaparkende bütün işlerde çuvallarım genelde dikkat konusunda fazla odaklı biriyim bir şeye odaklanınca tek hedefim o oluyor o yüzden başka konularda duyularımı yitirebiliyorum.Ben işe başladığımda ilk zamanlar beni ayak işlerinde kullanmaya çalışan biri vardı bir gün bunla bu sebepden ötürü kavga ettik içimden dedimki madem öyle senin yerine geçince ne hissedeceksin dedim.İşe başlamamın 5. Ayı felan millet şirketin kullandığı sistemi öğrenmek için 2-3 yılını vermiş ben 5. Ayımda felan sistemi çözdüğüm için teknoloji sorumlusu oldum.Yettimi bana yetmedi tabi ben gün geçtikce mağaza içi kararlarda söz sahibi olmaya başladım bu beni kullanmaya çalışan arkadaş tabi benden 7-8 yaş büyük iyice kudurmaya başladı.iki ay öncede şube değişikliği istedi başka mağazaya gitti o gidince ben direk müdür yardımcısı oldum.Bundan gurur duymuyorum ama insan şöyle bi egosunu kaşıyor şirkette 15 senelik çalışanlar var sadece danışman olabilmiş danışmanlıkda işe başlayandan bi tık önde oluyor,ben ise 9 aydır çalışıyorum ve mağaza müdür yardımcısıyım.Arada ürün almak için onun gittiği mağazaya gidiyoruz müdürle birlikde selam veriyorum felan belli etmiyor ama çıldırıyor.

    Az kaldı müdürlüğe...

    Bu tür koltuk davası denecek şeyler yüzünden yoruldum benim bünyeme ters olaylar ben hep hayatımda elektronik üzerine ar-ge yapmak istediğim bir yerde çalışmak istedim nasip olmadı ama yaşım daha genç olduğunu düşünerek ileride bazı şeyleri yapmak için daha çok çabalıycam inşallah.

    Bu arada ram soğutucuları gelmiş.
    Akşam yazarım sonuçları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PapyonluLejyon -- 17 Haziran 2017; 17:6:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Soğutucuları taktım ramlar ince olduğu için pek randıman sağlıcanı zannetmiyorum şuan sıcaklığa felan bakamadım dışrı çıkmam gerekti.

    XEON X5460'DAN YENİ REKOR @4.5Ghz. VİDEOLU

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sa BLWTURK hocam yine ben 😀 benim sistem kardeşim oyun oynarken "lol ve csgo" ilk 10 dk sonra alttaki hatayı veriyor GTA 5 de o kadarda sürmüyor sanırım senin dediğin gibi 400watt lik zalman yetmiyor dimi .?



    XEON X5460'DAN YENİ REKOR @4.5Ghz. VİDEOLU

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BLWFTURK

    Seninde hesapladığın gibi arada çok farklar var.Tabiki Parası Olan için Bu sorun değildir elbette.Herkes kesesine göre alır..
    775 Socket Anakartların 2017 senesinde hala yeni nesillere kafa tuttuğunu görmek yada göstermek Bütçesi kısıtlı olanlar için bir ilaç gibidir aslında.
    Çindeki server lar Revize edilince Düya çapına Xeon X ve E Serisi 771 Socket işlemciler dağıldı.Bu sebeple 775 Socketlere Can Suyu Verilmiş oldu.
    Bu durum En çok Intel'in canını Sıkmıştır Kanaatimce.Çünkü Anakart Üreticileri Anakartlarını satamadığında İntele Baskı Yapacak İşlemciler konusunda İntel'den Fiyat İndirimine Gitmesini İsteyeceklerdir Mutlaka..Yahu Bir İşlemci 800-1000TL Olur mu?...Bu Fiyat Politikası sadece Bütçesi iyi olanlar için Geçerli olacaktır.Ya Geri kalanlar.Aha İşte asıl pazar payı burada.Bunuda Anakart Üreticileri çok iyi biliyor,İntel bilmesede..
    Tahminimce Yakında Göreceksin İntel İşlemci Fiyat Politikasını Değiştirmek zorunda kalacak.Şu Marka Kasa Bilgisayarlar ayakta tutuyor Pazarı,İntel Açısından.Toplama işine girdiğinde fiyat ikiye katlıyor.Bu hiç Adil değil bence.Marka Kasa Bilgisayarları Parça Parça satmaya Kalksan daha Çok para eder..

    Sorduğun soruya cevap olarak;
    Anakart Biosunda Voltaj Ayarlarını değiştirirsen,Anakart kendini Resetler ve tüm ayarlarını yeniden işleyerek kullanıcının istediği ayarlarda start almaya çalışır.Bu Resetleme İşleminde Anakart üzerinde tüm voltaj giriş değerlerini keser ve kapatır ve yeniden yeni ayarlar ile start almaya çalışır.
    Sen Anakartın Start Butonuna Bastığında Bios Tüm Bileşenlere Frekans Gönderir ve bu frekans değerleri geri dönüş yaparak bileşenler üzerinde kısa devre yada arızalı olup olmadığını kontrol eder.Tüm Bileşenler Hazır Komutu geldğinde işte O Zaman Anakart Kendini açar.Bu Uzun Uzadıya Anlattğım işlemler,Burada Uzun Anlattığım gibi olmaz ve saliseler içinde bu işlemleri gerçekleştirir.
    Bu Durum Yani Önce bekleme sonra Sıfırdan Start Alma Durumu en çok Gigabyte Anakartlarda daha çok bariz görülür.Sanki dersin ki anakartda Flaşör rolesi varmış gibi zannedersin.Tık-Tık Ses Çıkarır.Bu Durum Normaldir.PSU dan Kaynaklı değildir..

    X ile E arasında çok fark var mıdır?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • PapyonluLejyon kullanıcısına yanıt
    Kingston Marka Etiketlerini sen mi yapıştırdın?.Güzel duruyor...
  • tecnikadamoguz01 T kullanıcısına yanıt
    Bu Hata ya Isınmadan,yada PSU Güç yetersizliğindendir..Bazen Sürücü-Driver Hatasından da kaynaklanabilir.Güncelleme Yapılırken,önce eski driver-sürücü kaldırılır tamamen,sonra yeni driver-sürücü yüklenmesi gerekir.Eski Driver ın üzerine Yükleme yapılamamalıdır..
  • İki serinin de kendine has avantaj ve dezavantajları vardır.E serisi G31-G41 Gibi Anakartlarda, X Serisi P43-P45 Serisi Anakartlarda Kullanılırsa daha iyi verim alınır...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BLWFTURK

    İki serinin de kendine has avantaj ve dezavantajları vardır.E serisi G31-G41 Gibi Anakartlarda, X Serisi P43-P45 Serisi Anakartlarda Kullanılırsa daha iyi verim alınır...

    Anladım hocam. Bende E5440 alacağım da yanına da G41 Combo(Gigabyte) Anakart alacağım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • E5450 Almanı tavsiye ederim.Eğer fiyat pahalı dersen Anlarım...
  • Tırnak yerlerini kendim açacağım umarım sıkıntı olmaz yotube videoları inceledim yaparım gibi geliyor bakalım sonuç ne olacak birşey soracam o.c anlamam siz baya uğraşmışsınız vaziyet 5482 p43t de o.c de uyum sağlamıyor galiba anladığım baya uzun zamandır bilgisayardan uzak kaldım enson çocuklar kasayı halledince iyi kötü iş görsün diye ikinci el birşeyler alayım derken anakartla ekran kartı denk geldi hiç kullanılmamış sıfır hesaplı geldi aldım işlemciyi ise forumu görmeden önce aldım satıcıya mesaj atmıştım bana 775pin uyumlu demişti ama 771 geldi şimdi ise satıcıya ulaşamıyorum artık mod stiker tırnakları geçtim inşallah işlemci sağlamdır birde ikinci el sıfır kutusunda kullanılmamış GARANTILI AEROCOOL VX Serisi 500W POWER SUPPLY buldum sizce nasıl birde bu bios güncelleme halkında 5482 sıkıntı yaşarmıyım bios güncellemesi yapmalılıyım önerilerinizi ve fikirlerinizi beklerim ilginiz içinde teşekkür ederim kolay gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Birde sormayı unuttum işlemci fani soğutucusu p4 3.0 ve orjinal soğutucu fan var 5482 de kullnabilirmiyim yoksa onuda değişmesi gerekiyormu nedersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BLWFTURK

    E5450 Almanı tavsiye ederim.Eğer fiyat pahalı dersen Anlarım...

    Fiyattan dolayı hocam. Zaten alırsam hız aşırtma yapacağım. Yanına ya RX460 ya da GTX 950 alacağım. Görüşünüz nedir?



    Elimde ki sistemi düşük bütçeyle geliştirmek amacım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BLWFTURK

    Kingston Marka Etiketlerini sen mi yapıştırdın?.Güzel duruyor...

    Ramdan söktüm üstüne yapıştırdım hoş oldu.Isıya pek faydası olmadı 30derece dolaylarında.ramlara yapabileceğim ekstra oc işlemi varsa yapalım hocam onun dışında sistem 2.48 i geçemiyor.Direk çakılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam birde paylaştığınız skor fotolarında aida64 ile attığınız diğer işlemcilerlr birlikde paylaştığınız fotoda sizin işlemcinin önünde e5462 var ve stok hızda ciddi fark atmış fiyatı düşük olmasına rağmen artısını anlayamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XEON X5460'DAN YENİ REKOR @4.5Ghz. VİDEOLU



    Olmuşmu çeltikler slota oturması iyi sıkıntı yok mod stiker bekliyorum gelince onuda takıp denemesi var sizin bildiğiniz dikkat etmem gereken başka birşey varsa tavsiyelerinizi beklerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sanlibu

    Tırnak yerlerini kendim açacağım umarım sıkıntı olmaz yotube videoları inceledim yaparım gibi geliyor bakalım sonuç ne olacak birşey soracam o.c anlamam siz baya uğraşmışsınız vaziyet 5482 p43t de o.c de uyum sağlamıyor galiba anladığım baya uzun zamandır bilgisayardan uzak kaldım enson çocuklar kasayı halledince iyi kötü iş görsün diye ikinci el birşeyler alayım derken anakartla ekran kartı denk geldi hiç kullanılmamış sıfır hesaplı geldi aldım işlemciyi ise forumu görmeden önce aldım satıcıya mesaj atmıştım bana 775pin uyumlu demişti ama 771 geldi şimdi ise satıcıya ulaşamıyorum artık mod stiker tırnakları geçtim inşallah işlemci sağlamdır birde ikinci el sıfır kutusunda kullanılmamış GARANTILI AEROCOOL VX Serisi 500W POWER SUPPLY buldum sizce nasıl birde bu bios güncelleme halkında 5482 sıkıntı yaşarmıyım bios güncellemesi yapmalılıyım önerilerinizi ve fikirlerinizi beklerim ilginiz içinde teşekkür ederim kolay gelsin

    Kendi Becerilerini Asla Köreltmeyen, Mutlaka bir çıkış yolu bulan, sabır ile azim ile başarı elde eden insanları çok takdir ediyorum..
    Helalin var Arkadaşım...Tutturmuşlar sözde bir batı medeniyeti diye, almış arkalarına koyun sürüsü gibi milleti önüne ne verirsen onu yer...
    Allah Hiçbir kulunu diğer kulundan üstün yaratmamıştır.Her insanın da iki gözü,iki kulağı,bir beyni var..Hiç gödünüz mü iki beyinli insan..?.
    Yanlış olan O insan kendi beynini birilerine kiraya vererek ne sunulmuşsa ona tabi olmaktırl..

    Doğru Olan ise,Kendini geliştirip, Bilgi ile yenilikleri kendisi Üretmesidir..
    X5482 P43T Anakart da Çalışır...Uyum sağlar..Bende Aynı Anakart vardı sattım.150WATT a kadar TDP Değeri Olan İşlemcileri Rahat Çalıştırır.Ama ben hiç denemedim X5482 ile..
    X5472,X5460 ve E5450 İşlemciler ile denemelerim var Youtube kanalımda..

    Kullandığın anakart Gigabyte GA-P43T-ES3G ise vede X5482 işlemci ile Birde ekran kartı HDD derken bayağı bir güç tüketecek..500WATT lık PSU Belki Anca Yetebilir..

    Ayrıca Bu sistem için en az 3 borulu iyi bir CPU Soğutucu Lazım sana..

    Ayrıca Tırnak Açmayı da göstermiştim Youtube Kanalımda...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailTPC_Hastanesi -- 19 Haziran 2017; 19:33:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: neves


    quote:

    Orijinalden alıntı: BLWFTURK

    E5450 Almanı tavsiye ederim.Eğer fiyat pahalı dersen Anlarım...

    Fiyattan dolayı hocam. Zaten alırsam hız aşırtma yapacağım. Yanına ya RX460 ya da GTX 950 alacağım. Görüşünüz nedir?



    Elimde ki sistemi düşük bütçeyle geliştirmek amacım.

    Overclock Yapacağım dediğine göre önce anakart sıradan pasif bir anakart olmayacak.
    4DIMM RAM Slotlu DDR3 P45 yada P43 Anakartlar Bu iş için olmazsa Olmaz bana göre.
    G31 veya G41 Serisi Anakartlar ile bir adım öteye bile gidemezsin.
    G31 veya G41 Serisi Anakartları Standart Kullanacaksan sorun yok..İş görürler.Hatta G31 ler bana göre daha iyi..
    Bu işin En Önemli Bileşen PSU dur.Sonrasında en az 3 Borulu İyi bir CPU Soğutucu Şart..
    Görüşlerim bunlar...




  • PapyonluLejyon kullanıcısına yanıt
    Sanki ben bu işlemlerin daha önce bir yerlerde videosunu falan mı ne görmüştüm...Çıkartamadım ama hadi neyse...
    Ramlerin son gücü bu başka bir şey bekleme...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PapyonluLejyon

    Hocam birde paylaştığınız skor fotolarında aida64 ile attığınız diğer işlemcilerlr birlikde paylaştığınız fotoda sizin işlemcinin önünde e5462 var ve stok hızda ciddi fark atmış fiyatı düşük olmasına rağmen artısını anlayamadım

    Gözünden kaçmış 8 Çekirdek Oradaki işlemci..

    Hiç sen gördün mü E5462 8 Çekirdek..Bak Bakalım...
    Server Anakart ile Yapılmış O değer ve DUAL CPU 771 Socket Olan Bir Anakart..
    Aşağıdaki Resimdeki gibi bir Anakart ile...

    XEON X5460'DAN YENİ REKOR @4.5Ghz. VİDEOLU




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.