Şimdi Ara

Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams (80. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: emrahkaplan5534
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir - 7 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
76.827
Cevap
786
Favori
3.784.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
190 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
93. Sırada  bugün en iyi #11
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sabırsızlıkla bekliyorum çıkmasını

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackTower_35 kullanıcısına yanıt
    24. dakikadan sonra gösteriyor


  • Eski xbox 360, şimdi PS4 Pro sahibi olarak yazıyorum.

    Öncelikle MS bu konsol için tam 4 senedir çalışıyormuş, bir videoda takım kaptanı 2016 dan beri sadece bu projede çalışıyoruz dedi. Xbox one çıkış saçmalığından sonra Phil Spencer ile xbox markası tam bir oyun markasına dönüştü. Adam bir markayı yanlıştan doğruya doğru çok güzel çevirdi.

    Donanım olarak herkes bilgi sahibi, kesinlikle harika bir cihaz. Ben en çok parçaların modüler olarak birleşmesini sevdim, bu olay bile ne kadar fazla önem verildiğini gösteriyor. Harika bir yaklaşım. Soğutma konusunda xbox one serisi ile takdir kazanmışlardı, bu alette de geri gideceklerini sanmam. Kesinlikle sessiz bir alet olacaktır, ps4 pro süpürgesinden sonra xbox'a geçişte benim için kritik nokta sessizlik. Kim sessiz olursa maça 1-0 önde başlar.

    Konsol iyi güzelde bence asıl konu fiyat etiketi. Bu durumda bence kritik nokta PS5 ve bu aletin alt sürümleri olacak mı?

    Olmayacak dersek; PS5 fiyatına yakın bir fiyattan bu konsol satılır. Sony PS3 te yok yüksek fiyattan çıkınca tepki almış, 499$ limiti olarak kafalarında bir kural belirlemişlerdi. Hatta bir iki yerde yetkililer bunu dillendirdi. Ps4 399$ dolardan çıkmıştı diye hatırlıyorum. O durumda bence konsol en üst limit 499$ çıkacaktır. PS5 aslında 9TF bir konsol, 10 yazanlara bakmayın. Isınınca alet kendini 9'a çekiyorsa o alet 9TF dir. Xbox çok ciddi bir şekilde performans artsına sahip ama ps4'ünde inanılmaz bir oturmuş müşteri kitlesi var. Bence PS5 artı 50-100$ normaldir. Özetle tahminim PS5 449, Xbox 549 bekliyorum.

    PS5 9TF dedik, eğer MS bunun karşısına alt versiyon çıkarırsa. Olur mu olur :) Yani MS bir alt konsol çıkarırsa bu aletin fiyatı uçar. 449$ ve 699$ (bu alet) gibi iki fiyat görebiliriz. Umarım öyle olmaz.

    Eğer bu iki konsol yıl sonu teke tek kalırsa yakın fiyatlar görürüz. Bence fiyatı MS değil Sony belirleyecek, ikisininde fiyatlara sona bırakmasının nedeni bu. Ama MS her konuda olduğu gibi bu konuda da ilk açıklayan olursa ve çok rekabetçi girerse Sony'nin işi çok çok zor olur.

    Aslında bu yaşananlar xbox one - ps4 çıkışına çok benziyor. Orada MS kötü bir alet ile çok yüksek fiyatta kalıp maçı kaybetmişti. Bu sefer roller değişebilir. Ama sony'nin elinde hala iki çok güçlü silah var. Oturmuş bir oyuncu kitlesi ve devam eden özel oyunları...

    Rekabet iyidir, ama şu anda benim ibre xbox'a daha yakın...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Levenbreh

    Selamlar arkadaşlar, bu zamana kadar hep PlayStation kullandım ancak son durumlardan herkes haberdardır diye tahmin ediyorum o yüzden aklım biraz Xbox'a kayıyor ama aklımda bir kaç soru var hep almamı engelliyor yardımcı olursanız sevinirim.

    Şimdi bu yeni konsolun minimum fiyatının 5k olacağından neredeyse hepimiz hemfikiriz ve düşünüyorum kendi kendime Rdr2, Sekiro, Ubisoft vs oyunlarına TR yama kurma, diğer oyunlara mod yapma şansım yok ancak 5k fiyat ile toplayacağım PC ile tahminimce hem bu saydığım oyunları oynar hem de TR yama kurabilirim. Arada kaldığım oyunları da önce ücretsiz deneme şansım da işin tatlısı (torrent).

    İşte bunları düşününce Xbox alma hevesim kaçıyor, sizce bir insanı Xbox almaya teşvik eden şey nedir? Siz neden almak istiyorsunuz mesela?

    Kesinlikle fanboy, kötüleme amacım yok herkesin kendi tercihi sadece merak ettiğim soruları sordum şimdiden teşekkürler herkese.

    (Bu arada TR yama olayından çok dem vurdum ama yabancı dilim b1-2 seviyesinde oyunları oynarken pek zorluk çekmiyorum ancak insanın ana dili her zaman daha rahattır)
    Geçen seneye kadar Ps kullanıcısı idim. Sony'ye de ayrı bir sempatim vardı, telefonum hep Sony idi vs.
    Ama bir noktadan sonra excler bitince sadece multiplatform oyun oynadığımı fark ettim. Araba yarışı oyunlarına çok meraklı olduğum için Ps beni pek tatmin etmiyordu, GT serisini çok seviyordum, oyuna 300 saat harcadım ama araç sayısı ve çeşitliliği sebebiyle bir süre sonra sıkıldım.

    Forza serisi ve Gamepass sebebiyle ilk kez Xbox kullanmaya karar verdim. İkinci el, temiz kullanılmış bir Xbox One X aldım. Ps4'ü sattığıma inanın hiç pişman olmadım. Online altyapı ve yazılım kalitesi sebebiyle nefes aldığımı hissettim. Ps4'ü de severek kullandım ama Xbox'a geçince orta sınıf bir Android telefondan iPhone'a geçmiş gibi oldum. Joystick açısından ise arada dağlar kadar fark var. Dualshock, Xbox controllerin yanında Çin malı dandik oyun kolu gibi kalıyor.

    Ps'de toplamda bir konsol parasına alacağım AAA oyunları Gamepass sebebiyle makul fiyata oynadım.

    Ps'nin bende yeri ayrıdır (herkeste olduğu gibi) ancak Xbox deneyimimden oldukça memnun kaldım. İlk defa bir konsolu büyük hype ile bekliyorum :)
    Ps'nin exclerini ise ikinci el konsol alarak oynamayı planlıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackTower_35

    Hocam o video yu atarmısın link i varsa
    Arkadaş göndermiş hocam.
  • PS TR üzerine düşeni yapmış.

    https://eksisozluk.com/playstation-store--1784102?a=popular

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HAJAJ80 H kullanıcısına yanıt
    Aynen böyle devam etsinler milleti hızla Xbox almaya teşvik etsinler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aviator_ -- 20 Mart 2020; 12:21:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni nesilde xbox series x i de düsünüyorum ama 4k tvde değil sony nin smart tvsinde oynamam mümkün mü? Yoksa 4k bir tv şart mı cihazı kullanabilmem için? Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xbox açık ara daha güçlü yani 12tflops 52CU ve 10 tflops 36CU arasında çok fark var. İş sadece bunlarla bitse iyi xbox ın işlemcisi ve bellek bant genişliğide daha iyi.

    Bu farklar söylenenler gibi olursa AAA bir yapımda xbox 2k da ultra ayarda sabit 60 fps verirken ps5 ancak high ayarda bunu verebilir.

    Eğer ki söylenti olan ps5 in 9.2 tflops da çalışağı doğruysa ortada ki fark daha da büyüyecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Patient93

    Yeni nesilde xbox series x i de düsünüyorum ama 4k tvde değil sony nin smart tvsinde oynamam mümkün mü? Yoksa 4k bir tv şart mı cihazı kullanabilmem için? Teşekkürler.
    Tabi ki kullanılabilir. Şu an one x ya da pro kullanıp 1080p nasıl oynanıyorsa daha iyi grafiklerde vs fps de oynayacaksınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaan0101

    24. dakikadan sonra gösteriyor


    Teşekkürler. Valla süper bir cihaz geliyor Phil Spencer adamsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Residentevil8

    Xbox açık ara daha güçlü yani 12tflops 52CU ve 10 tflops 36CU arasında çok fark var. İş sadece bunlarla bitse iyi xbox ın işlemcisi ve bellek bant genişliğide daha iyi.

    Bu farklar söylenenler gibi olursa AAA bir yapımda xbox 2k da ultra ayarda sabit 60 fps verirken ps5 ancak high ayarda bunu verebilir.

    Eğer ki söylenti olan ps5 in 9.2 tflops da çalışağı doğruysa ortada ki fark daha da büyüyecektir.
    Muhtemelen kendi oyunları hariç çoğu oyunda 9.2 tf olarak çalışacaktır. Tf muhabbetini zaten geçiştirdiler. Kasasını da göstermediler. Soğutma kısmında kendilerine güvenemiyorlar bu çok belli bu yüzden genel oyunlar 9.2 de çalışacaktır diye tahmin ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Online altyapisi icin tekrar Xbox'a geciyorum.. Plasytation 4 gemepad,menu ve ONLINE cok kotu.
    Fifa da 2 mactan biri lag oluyor araplardan biktim

    eskiden Xbox360 vardi genelde uk,fransa,almanya,hollanda dan oyuncularla eslesiyordum.

    Merak etmeyin oyuncu bulmama sorunu yok Xbox'un yeterince oyuncusu var Avrupa da

  • Xbox series x in tasarımı bu görsellerdeki , videolardaki ile aynı mı olacak ? Gördüğümde çok şaşırdım . Parçaları üst üste yana yana koyup direk kasanın içine iteliyorlar . Lego gibi aynı . Hiçbir vida, kablo görünmüyor .Bu şekilde o parçalar nasıl yerinden oynamayacak , mesela fan nasıl sarsıntısız çalışacak ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • “Xbox One” geriye uyumluluğuyla ilgili kesin bilgi var mı? Eksiksiz bütün kütüphane yok mu? Bazıları var, bazıları sonradan gelecek şeklindeyse o da hoşuma gitmedi. Tamamen “doğal” uyumlu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Venomstr

    “Xbox One” geriye uyumluluğuyla ilgili kesin bilgi var mı? Eksiksiz bütün kütüphane yok mu? Bazıları var, bazıları sonradan gelecek şeklindeyse o da hoşuma gitmedi. Tamamen “doğal” uyumlu mu?
    ps gibi yalandan 100 tane değil, merak etme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xbox geriye uyumluluk konusunda çok başarılı bir iş çıkarıyor. Yeni Xbox aldığımızda gözümüz arkada kalmayacak:D

    1000+ Xbox One Games

    500+ Xbox 360 Games

    30+ Xbox OG Games


  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.