Şimdi Ara

Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams (1868. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: SoldaTr
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 13 Misafir (1 Mobil) - 12 Masaüstü2 Mobil1 Android
5 sn
76.406
Cevap
785
Favori
3.757.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
191 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
44. Sırada  bugün en iyi #12
Sayfa: önceki 18661867186818691870
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • rickgrimes34 R kullanıcısına yanıt
    Aşağıdaki özelliklerden hangileri One X'de var ?

    Auto HDR: Xbox Series S ile, halihazırda yerel HDR desteğine sahip olmayan son oyunlar da dahil olmak üzere mevcut Xbox oyunları yeni nesil de performansa etki etmeden otomatik olarak HDR oynanabilecek.

    DirectML: Xbox Series S, DirectX'in bir bileşeni olan DirectML ile oyunlar için Makine Öğrenimini destekliyor. DirectML, Makine Öğrenimi ile NPC'leri çok daha akıllı hale getirmek, çok daha gerçekçi animasyon sağlamak ve görsel kaliteyi büyük ölçüde iyileştirmek gibi çok çeşitli alanlarda kullanılabilir.

    DirectStorage: DirectStorage, SSD'nin ve donanımın tam performansını ortaya çıkarmak için özellikle oyun oynamak için tasarlanmış tamamen yeni bir I/O sistemi. Xbox Velocity Mimarisini oluşturan bileşenlerden biridir. Modern oyunlar, siz oynarken dünyanın sonraki bölümlerini sürekli olarak yüklemek için arka planda bir akış gerçekleştirir ve DirectStorage, bu I/O işlemleri için CPU ek yükünü birden çok çekirdekten tek bir çekirdeğin yalnızca küçük bir bölümünü almaya kadar azaltabilir; böylelikle oyunun daha iyi fizik veya bir sahnedeki daha fazla NPC gibi alanlara harcanması için önemli ölçüde CPU gücünü serbest bırakır.

    Dynamic Latency Input (DLI): DLI ile geliştiriciler, oyuncunun kontrolcüde bastığı butonları oyunun simülasyonu ve işleme döngüsü ile daha doğru bir şekilde senkronize edebilir ve oyunu oynarken giriş gecikmesini daha da azaltabilir.

    DirectX Ray Tracing (DXR): Ray Tracing in ne olduğunu hepimiz biliyoruz açıklamaya gerek yok.

    Mesh Shading: Mesh Shading, geliştiricilerin bir sahnede önemli sayıda karmaşık nesneyi işlerken performansı ve görüntü kalitesini önemli ölçüde artırmasını sağlar. Örnek olarak, örgü gölgelendiriciler, oyuncunun asteroit kuşakları ve çiçek tarlalarını performansta bir kayıp görmeden daha saf ayrıntılarla deneyimlemesini sağlayabilir.

    Quick Resume: Quick Resume, birden çok oyun arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapmamızı ve son kaldığımız yerden anında devam etmemizi sağlıyor. 4-5 oyun arasında geçiş yapabiliyoruz saniyeler içinde.

    Sampler Feedback Streamıng (SFS): Xbox Velocity Mimarisinin bir bileşeni olan SFS, Series S donanımının, oyunların belleğe ince bir ayrıntı düzeyinde, yalnızca GPU'nun ihtiyaç duyduğu doku bölümleriyle yüklenmesine olanak tanıyan bir özelliğidir. İhtiyaç duyulmayan doku bölümlerini belleğe yükleme israfını önlediği için, hem fiziksel bellek miktarı hem de SSD performansı açısından ortalama 2,5 kat arttıran etkili bir çarpandır.

    Variable Rate Shading (VRS): Variable Rate Shading, gölgelendirici çalışmasını en çok ihtiyaç duyulan yere yoğunlaştırarak ve fark edilmeyen alanlarda gölgelendirici çalışmasını azaltarak GPU verimliliğini artırır. VRS, minimum geliştirici çabasıyla GPU performansını önemli ölçüde artırarak görsel kalitede algılanabilir bir kayıp olmadan daha kararlı ve daha yüksek çözünürlükler ve kare hızları sağlar.

    Bu kadar yetti mi daha sayalım mı? Series S in 8 core Zen2 mimarili ve One X in işlemcisinin 4 katı performans sunan işlemcisinden bahsetmedim bile. One X artık eski nesil bi konsol, devri bitti ve Microsoft ta zaten üretimini durdurdu. Elinde olan tabii ki kullansın ama elinde olmayanın konsol alacaksa One X değil Series S alması lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam ben one x alsın demedim ki bence series s de alınmaz one x de

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rickgrimes34 R kullanıcısına yanıt
    Herkes aynı Sosyo Ekonomik koşullarda yaşamıyor. Bütçesi yetmeyen oyun severler için Series S F/P konsoludur. O alınmaz bu alınmazlarla bir yere varamayız. Kimin bütçesi neye yetiyorsa onu alır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kim neyi istiyorsa onu alsın. Series x konusunda series x i almanın daha mantıklı olacağını söyledim. Yanlış bişey mi yaptım ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ctntas C kullanıcısına yanıt
    Türkiyede rewards desteklenmiyor diye biliyorum
  • Xbox Wireless Headset Hakkında Incelemem

    Ürünü 14 Nisan 2021 tarihinde Amazon Türkiye üzerinden 1038₺ ye siparişini geçtim. 16 Nisan da elime ulaştı. 2 gündür test yapıyorum ve artık incelemeyi yazmanın vakti geldigini düşündüm.

    Tercih sebebim
    • Öncelik ile yeni nesilde PS4 den sonra Xbox tasınınca yaklaşık 1-2 aydır kulaklık arayışı içine girdim. PS kullanırken Gold kulaklık ve standart telefon kulaklığı ile kullandım hep. Benim için Konsol aksesuarları her zaman ön planda olmuştur. Sebebi verilen destek, yazılım güncellemeleri ve sorunsuz tam uyumlu olmaları. O yüzden de Microsoft ürününe yöneldim. Dolby Atmos ve DTS destekliyor olması bile başlı başına seçim sebebi olabilir. Bu fiyat aralığında bu özellikleri bulmak çok zor. Bana göre rakipsiz.


    Malzeme Kalitesi
    • Beklediğimden iyi bulduğumu söyleyebilirim. Kaliteli bir ürün hissiyatı var.


    Konfor
    • Genel olarak kulaküstü kulaklıkları pek sevmem, bende darlama vs yaptığı için. Bu kulaklık bu konuda gayet iyi. Yastıkları ve kafa bandı gerçekten çok güzel. Ağırlığı da gayet ideal olduğundan bu konuda sorun çıkartmadı şu ana kadar. Ses açıp kısma ve Sohbet oyun sesi ayar yerinin kulaklık üzerinden çevirerek ayarlanabilir olması da çok hoş hareket olmuş.


    Ses Kalitesi
    • Genel olarak fazla müzik vs dinleyen biri değilimdir. Önceki kullandığım kulaklıklara göre bariz şekilde iyi olduğu söyleyebilirim. Özellikle Warzone da Dolby Atmos ile bu daha net belli oluyor. Silah ve patlama sesleri gerçek gibi. Dolby Access uygulaması içerisinde Test Demolarında da bariz fark belli zaten. Dolby Atmos ile gerçekten çok iyi olmuş kulaklık. Oyun içi müzikler de bass lar benim icin gayet iyiydi.


    Mikrofon Kalitesi
    • Warzone da oyun içi, Xbox grup ve Telefon görüşmesi olarak test yaptım. Karşı taraftan aldığım yorumlar sorunsuz olduğu idi.


    Gecikme
    • Ben hiç bir gecikme hissetmedim. Daha öncesinde kontrölcüye bağlı telefon kulaklığı ile aynı geldi. Warzone, Forza Horizon 4 ve Cyberpunk 2077 de denedim.


    Diğer Özellikler
    • Kulaklık konsol u acabiliyor, konsol u kapatabiliyor. Hatta Tam kapat modunda kapatıyor. Ayrı bir güzellik olmuş bence. Konsol u kapattığınızda kulaklıkta kapanıyor.
    • Çift cihaz destegi olması çok iyi ve başarılı çalışıyor. Konsol ve telefonu tanıttım. Oyun oynarken arama geldi ve ses yoğunluğunu Sol kulaklık ile oyundan sohbete aldım telefon görüşmesi yapıp sonra oyuna devam ettim. Konsol a Wireless üzerinden bağlanıyor iken telefona Bluetooth ile bağlanıyor.
    • Netflix uygulaması üzerinden Dolby Atmos destekli içerikleri açtığınızda orjinal Atmos Sesleri ile açılıyor içerik. Bu durumda gayet iyi.
    • Pil süresini Microsoft 15 saat diyor, yarı dolu çıkıyor kutudan. Bakacağız onada. Pil durumunu ana ekran da gösteriyor olması da ayrı güzel.
    • 5 Aylık Dolby Access üyeliği veriyor.
    • Harici Dungle gerekmeden bağlantı sağlamasıda gayet başarılı hareket.


    Olumsuzluk
    • Bazı kişiler için 3.5mm giriş olmaması olabilir.


    Şimdilik bu kadar. Daha farklı durumlara rastlarsam ekleme yapmaya çalışırım. Benim beklentimi şuana kadar fazlası ile karşıladı. Merak ettiğiniz noktalar olursa da seve seve test ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KenanK89 -- 18 Nisan 2021; 3:1:42 >




  • Arkadaşlar ethernet çıkışından bağlanan kablo ile sürekli bir kesilme veya interneti görememe durumu alıyorum.Bu önceden de vardı fakat bugün ilgimi çekti baya kişi de yaşamış yabancı forumlarda bu sorunu yaşayan var mı ? Cihaz mı bozuk anlamadım

  • kataaay kullanıcısına yanıt
    Aslında karşılaştırma açısından çok doğru olmasa da şöyle örnekler verebiliriz. Şimdi One X, Amd FX-8300 civarı daha düşük frekanslara sahip mobil için geliştirilmiş ve enerji verimliliği odaklı yüksek frekanslara çıkamayan Intel Atom benzeri bir işlemci kullanıyor.

    Series SIX işlemcileri, yüksek frekanslarda Ryzen 7 3700X benzeri oyun odaklı ve yüksek performans vermeyi amaç edinmiş bir işlemci mimarisinde üretilmiş

    İşlemci açısından bakarsak şu an oyunlarda Series S çok daha güçsüz bir işlemciyi sadece düşük profil ile taklit ediyor. One X kendisinden 4-5 kat daha performanslı bu işlemciyi asla taklit edemeyecek. Bu yüzden yeni nesil için kodlanan bu oyun profillerinde işlemci açısından çalıştırması mümkün olamayacak.

    Ayrıca GPU açısından One X'in gerisinde değil, bunun sebebi de aynı diyebiliriz. Henüz yeni nesil odaklı tam anlamıyla DirectX 12 Ultimate ile desteklenen bir oyuna sahip değiliz, geliştirilen oyunların çoğu destekleyecek. One X Gpu'su donanım olarak DirectX 12 Ultimate gerekliliğini karşılayamıyor. Series S Gpu'su ise tam tersine tüm yeni nesil donanım özelliklerini karşılıyor. Directx 12 Ultimate ile geliştirilen oyunlarda asıl fark ortaya çıkacak, hatta One X farkı görmeniz için oyunu 15 fps bile çalıştıramayacak.

    Bu arada anakart üzerindeki yeni nesil arabirimlerden ve ssd hızının oyunlara olan etkisinden, bellek tipinden falan hiç bahsetmiyorum.

    O yüzden eski nesil oyunlara bakıp One X daha iyi çalıştırıyor, Series S eşit güçte ya da 4K veremiyor diye düşünmeyin. Yeni nesil için kodlanarak %100 işlemci ve grafik gücü kullanan DirectX 12 Ultimate apisinden yararlanacak oyunları henüz görmedik. Bu durumda One X donanım yetersizliği sebebiyle oyunları bile açamazken, Series S her yeni nesil oyunu bir şekilde çalıştırabilecek.

    Yani kıyaslama yapmaya gerek bile yok. Series S, One X'ten çok daha fazla fiyat/performans oranına sahiptir. Bütçesi Series X için yeterli olmayanlar, beklentilerini belirleyerek Series S tercih edebilirler. One X'in yeni konsol satın almak isteyen çoğu kişinin beklentisini karşılayacağını düşünmüyorum. Bana eski oyunların bir kısmını 4K 30 fps açsın yeni çıkacak oyunlarda gözüm yok diyorsak tatmin edecektir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Arkadaşlar bende elite 2 controller var garantisi bitti.Microsoft sitesinden servis kaydı açtıgım zaman 700 TL verip değişim yapabılecegım yazıyor.Fakat 6 ay önce falan microsoft ile telefonda görüşmemde ürünün türkiyede resmi olarak satılmadıgı ıcın böyle işlem yapılamayacagını söylediler,ya çalışan arkadaş tam bilmiyordu yada yeni bir seçenek eklendi.Sizin fikirleriniz nedir?daha önce garanti dışında olan bir ürünü değiştiren oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konsol series s ama joystickler aynı olduğu için buraya da açıyorum konuyu.

    Sizin joystick titreşim motoru da bu kadar ses yapıyor mu bildiğiniz kulaklık takılıyken bile sesi geliyor joystick'in acaba bu bir sorun mu yoksa yeni nesil joystick titreşim motorları çok mu sesli (Xbox 360 da bu kadar sesli değildi.)?

    Alman bir arkadaş sıkıntıyı YouTube'a atmış aynı bu şekilde ses çıkartıyor aşırı titreşim olan oyunlarda daha da fazla hatta.


    Alman adamın ses kaydı:https://www.youtube.com/watch?v=lRd344lJ0eM&feature=youtu.be

    Ayarlardan titreşimi denerken ki gürültü:https://vocaroo.com/1oCAXdsXATFT

    Ace Combat 7 Oyunundaki titreşim gürültüsü: https://vocaroo.com/1ijMHsOcNzT1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N3F3S -- 18 Nisan 2021; 9:9:3 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • KenanK89 kullanıcısına yanıt

    MNG getirebilseydi ben de dün kullanmaya başlayacaktım kulaklığı. Dağıtıma çıktı dediler, getirmediler.

  • waleur5 kullanıcısına yanıt
    Ethernette ben de sorun yaşıyorum kablosuz da sorun yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: N3F3S

    Arkadaşlar konsol series s ama joystickler aynı olduğu için buraya da açıyorum konuyu.

    Sizin joystick titreşim motoru da bu kadar ses yapıyor mu bildiğiniz kulaklık takılıyken bile sesi geliyor joystick'in acaba bu bir sorun mu yoksa yeni nesil joystick titreşim motorları çok mu sesli (Xbox 360 da bu kadar sesli değildi.)?

    Alman bir arkadaş sıkıntıyı YouTube'a atmış aynı bu şekilde ses çıkartıyor aşırı titreşim olan oyunlarda daha da fazla hatta.


    Alman adamın ses kaydı:https://www.youtube.com/watch?v=lRd344lJ0eM&feature=youtu.be

    Ayarlardan titreşimi denerken ki gürültü:https://vocaroo.com/1oCAXdsXATFT

    Ace Combat 7 Oyunundaki titreşim gürültüsü: https://vocaroo.com/1ijMHsOcNzT1

    Ben İtalya'dan ön sipariş ile Series X alanlardanım. Kutudan çıkan gamepad'in sağ tetiğinin içindeki motor başlığı sanki yerinden çıkmış ve metale sürtüyor gibi bir ses çıkartıyordu. Geçen hafta A ve Y tuşlarındaki genel sorun için servise gönderdim ve yeni gamepad geldi. Yeni gamepad tetik motorlarından herhangi bir ses gelmiyor. Sanırım ilk parti üretilen gamepad'lerde olan bir sorun.





  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Sanırım hocam.
    Yani kulaklık takılı sesi köklediğim zaman bir problem yok ama onun haricinde irrite ediyor adamı.
    Eğer Forza ve Warzone gibi sürekli oynayacağım oyunlarda da titreme sesi fazla gelirse bende kolu garantiye vermeyi düşünüyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: N3F3S

    Sanırım hocam.
    Yani kulaklık takılı sesi köklediğim zaman bir problem yok ama onun haricinde irrite ediyor adamı.
    Eğer Forza ve Warzone gibi sürekli oynayacağım oyunlarda da titreme sesi fazla gelirse bende kolu garantiye vermeyi düşünüyorum.

    Aynı şekilde düşünüyorum. Bende 8.nesil One S gamepad'i olduğu için, öyle olmadığını bilmesem bu kadar takılmazdım aslında. Normal titremelerde çok ses çıkartmıyordu ama maksimuma ulaşınca öyle garip sesler çıkartabiliyor. A ve Y tuş sorununu da test edin. Sorun varsa gönderin. Servise ulaşır ulaşmaz yenisini gönderiyorlar zaten. Çok fazla bir şey kaybetmezsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 18 Nisan 2021; 10:1:7 >
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Hocam A ve T sorunundan kastınız nedir. Nasıl kontrol edebilirim?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: N3F3S

    Hocam A ve T sorunundan kastınız nedir. Nasıl kontrol edebilirim?

    Tuşlara hafifçe basmayı ara sıra yada ardı ardına algılamıyor. Sertçe basınca çalışıyor. Tuşların kenarına doğru basınca algılamıyor. Klik sesi gelse bile basmamış gibi davranıyor. Yada 2 kere seri basıyor. Xbox donatılarını açıp oradan test edin.


    Bu sorunu genelde futbol oyunları oynayanlar daha çabuk fark ediyor. Tetik tuşlarının ağırlıklı olduğu oyunları oynayanlar farkına varamayabiliyor. Ben sorunun varlığından haberdar olup alttaki videoyu görene kadar internet kaynaklı gecikme oluyor da pas atamıyorum diye düşünüyordum. Meğer tuşlar basmıyormuş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 18 Nisan 2021; 10:4:26 >




  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Tuşlarda bir problem yok ama RT'nin deadzone'u fazla gibi geldi o da o kadar sıkıntı değil.
    Şu anda titreşim daha çok bozuyor moralimi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eskisi gibi olacaktı bu kadar anlam karmaşası olmazdı. Yeni nesil geldiğinde eski nesile oyun çıkartmayı keseceksin oyuncuyum diye geçinen adam zaten yeni konsollu illaki alır.


    Zaten Xbox tarafında yeni nesil konsol alırsan tüm oyunları oynuyorsun tek paket mis gibi sistem.


    Şimdi One S için oyun çıkarmaya harcayacakları süreyi yeni nesil için verseler daha iyi işler görürüz.


    Eski nesil tamamen el frenidir.

  • Oyuncu gözüyle böyle düşünmeniz çok normal. Fakat bir şirket olarak düşünülürse daha sadece 4 milyon satmış X/S ve 6 milyon satmış Ps5 için mi oyun çıkarırsınız yoksa 110 milyon satmış Ps4 ve 65 milyon satmış Xbox one konsollarıyla birlikte ulaşacağınız kâr marjını düşünerek mi bir oyun çıkarırsınız? Kaldı ki stok sıkıntısı var. Gelecek yılın ikinci çeyreğine kadar stok sıkıntısı yaşanacağı konuşuluyor. Tam anlamıyla yeni nesile özel bir oyun sektörünün oluşması 2023'ü bulacaktır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 18661867186818691870
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.