Şimdi Ara

XBOX ONE TANITILDI !!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Teknoloji dünyasına düşen en yeni söylentiler, PlayStation 4’ün en büyük rakibi Xbox’ın Mayıs sonunda tanıtılacağı söyleniyor.

    Kaynaklar, Xbox 720’nin 21 Mayıs’ta tüketicilere sunulması bekleniyor.

    Microsoft, yeni nesil oyun konsolunu gelecek ay tanıtabilir. Sony’nin 21 Şubat’ta tanıtımını gerçekleştirdiği ve sonbaharda piyasaya sürülmesi beklenen PlayStation 4’ün ardından, yeni nesil Xbox’ın da 21 Mayıs’ta tanıtılacağı öne sürüldü.

    The Verge sitesinin haberine göre, kod adı ‘Durango’ olan konsolun bu ay tanıtılması planlanıyordu ancak tanıtım bir ay sonrasına ertelendi. Site, Xbox 720 adını taşıması beklenen konsolun da PS 4 gibi sonbaharda piyasaya sürülmesinin beklendiğini açıkladı.

    Xbox 720'nin Fiyatları ve Oyun Stream Etme Özelliği

    Microsoft, yeni nesil oyun konsolu hakkında herhangi bir bilgi vermiş değil. Ancak PS 4’te olacağı gibi Xbox 720’de de kullanılmış oyunların çalışmayacağı ve internet bağlantısı özelliklerinin bulunacağı öne sürüldü.

    Ayrıca, Sony’nin sadece kontrol cihazını tanıttığı PS 4 gibi, Microsoft’un da Mayıs’ta düzenlenmesi beklenen etkinlikte yeni nesil Xbox’i tamamen görücüye çıkarmayabileceği iddia ediliyor. Yeni konsolun piyasaya sürülecek halinin, Haziran ayında Los Angeles’ta düzenlenecek Electronic Entartainment (EA) Fuarı’nda gösterilmesi bekleniyor.

    Microsoft'un sıradaki Xbox konsoluna dair söylentiler gelmeye devam ediyor. Daha önce de dile getirilen "oyunların internet üzerinden stream edilmesi" özelliği, Xbox 720 ismiyle tekrar anılmaya başlandı. Diyelim ki internetten 10GB büyüklüğünde bir oyun indiriyorsanız, onu oynamaya başlamak için oyunun 2GB'ını yüklemeniz yeterli olacak. Siz 2GB ile oyuna başlarken, arkaplanda da kalan 8GB inmeye devam edecek.

    Xbox 720 için bir diğer söylenti ise, fiyatı konusunda. ve bu fiyat söylentisi, Xbox 720'nin birden fazla model olarak geleceğini gösteriyor, ki bu mevcut nesilde de yapılıyor (Daha fazla disk kapasitesi = daha fazla para gibi).

    Biliyorsunuz, Microsoft'un önümüzdeki 21 Mayıs'ta yeni Xbox konsolunu ilk kez görücüye çıkarması, Haziran ayındaki E3 fuarında daha fazla detay vermesi ve yılsonuna doğru da satışa sunması bekleniyor. Peki fiyatlar nasıl olacak? Her konu olduğu gibi, bu konu da netlik kazanmış değil, ancak söylentileri sizlere aktaralım.

    Söylenenlere göre Microsoft, norma ve ucuz fiyatlı olmak üzere iki Xbox modeli sunacak satışa. Normal modelin 380 euro, ucuz modelin de 230 euro olacağı söyleniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karatepe -- 22 Mayıs 2013; 9:05:06 >







  • Bakalım şekli nasıl olacak.
     XBOX ONE TANITILDI !!!!
  • Koskoca ANA KONU varken gelip tekrar konu açınca ne anlıyorsunuz?
  • haber ıyıymıs tesekkurler haber için
  • iyi oldu 21 mayıs

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • en çok hoşuma giden olay oyunun tamamı inmesi gibi bir olay olmıyacak olması doğruysa tabi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ryu_hayabusa

    en çok hoşuma giden olay oyunun tamamı inmesi gibi bir olay olmıyacak olması doğruysa tabi.

    ps4 icin dogrulandi o

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gene cıkması gelmesı vs 10 ayı bulur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karatepe

    Bakalım şekli nasıl olacak.
     XBOX ONE TANITILDI !!!!

    Üstteki de kinect herhalde, gamepadin tasarımından anlayabiliriz zaten bunun gerçek tasarım olduğunu.
  • Bulgaristan dan bi dene alırız
  • Tanıtılsın artık bi zahmet. 2005'den beri aynı pilavı yediriyorlar.
  • resimdekı cıhaz cok dolaşıyor o kasa olabılır
  • sıçrama bekliyorum sıçrama
    batlefield unc3 un
    ustune çikimazlarsa baba kaçar
  • mayıs ayı derken bu mayıs ayını kastetmemişlerdir sanırım
    bu mayıs ayı ise inanmıyorum bu söylenti ya da habere
    gerçek olsaydı eğer 100 milyonuncu haber yada konferans yapılırdı şimdiye kadar bill amca tarafından
    bence bu yeni nesil için çok geç kaldı ms
    sözün özü hayal kurmaya gerek yok bu konuda bu habere
    inanmıyorum
  • MICROSOFT ABD'nin Washington eyaletine bağlı Redmond kentindeki merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla yeni oyun konsolu Xbox One'ı tanıttı.

    http://www.chip.com.tr/haber/xbox-one-resmi-olarak-tanitildi_40513.html

    Tanıtımın tamamını buradan izleyebilirsiniz.

    Microsoft'un İnteraktif Eğlence İşletmesi bölümü Başkanı Don Mattrick basın toplantısında yaptığı konuşmada şirketin son 4 yılını, Xbox 360'ın yerini alacak yeni nesil Xbox'u geliştirmek için harcadığını belirtti.

    Mattrick, Xbox One'ın tanıtımı "hepsi birarada, aynı ev eğlence sisteminde" sözleriyle başlattı.[simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1089371/2c1fea45-9f2e-446d-a49c-
    Tanıtım sırasında, sesli komutla çalışan yeni konsolun, televizyon seyretme, müzik dinleme, film seyretme, internet üzerinde gezinme ve çeşitli uygulamaları eş zamanlı olarak kullanma seçenekleri arasında sorunsuz bir şekilde ileri geri geçişler yapabildiği uygulamalı olarak gösterildi.

    Microsoft'un interaktif eğlence işletmesi üretim baş yetkilisi Marc Whitten da, "oyununuza tıpkı televizyon kanalınızı çevirir gibi geçebiliyorsunuz" sözleriyle yeni konsolun, "gecikmesiz anında olay" adını verdiği özelliğini tanıttı.

    Xbox interaktif eğlence piyasasına ilk girişini 2001 yılında yaptı. Xbox'un yüksek çözünürlüklü versiyonu olan Xbox 360 ise 2005 yılında piyasaya sürüldü.

    http://compass.xboxlive.com/assets/59/d5/59d51511-a3a1-42df-8f82-912b0a1e05cb.png?n=XBR_Hero2.png
    https://store.donanimhaber.com/ec/a1/1f/eca11f627a82968ca6983e1e3694d1a5.png
    https://store.donanimhaber.com/82/42/c4/8242c4b560818eea51ab9f26b157436a.png

    Microsoft son yıllarda devreye soktuğu, veri akışı sağlayan medya uygulamaları ve aile kullanımına uygun Kinect sistemiyle Xbox 360'ın faaliyet alanını sadece elektronik oyunların çok ötesine taşıdı.

    Kullanıcıların birbirleriyle web kamerasına benzer bir araçla, konsol düğmelerine dokunmadan, sadece mimikler ve sesli komutlar vasıtasıyla etkileşim içinde olmalarını sağlayan sisteme Kinect adı veriliyor.

    Microsoft bugünkü tanıtımının başında daha iyi görüntü ve ses denetimi imkanı veren kameralı Kinect sistemini ve Xbox kontrol cihazını da sergiledi.

    Microsoft’un Yeni Nesil Konsolu Xbox One Tanıtıldı


    Sonunda beklenen tanıtım gerçekleşti ve Microsoft’un yeni nesil oyun konsolunun adı resmen konuldu: Xbox One! Microsoft, Xbox One’ı oyunlar, TV ve eğlence için bir araya getiren hepsi-bir-arada sistem olarak nitelendiriyor. 2005 yılında piyasaya sürülen selefi Xbox 360’nın üzerinden sekiz yıl geçmesinin ardından gelen Xbox One haliyle yenilikleri ile oyun konsolu piyasasındaki önemli rakibi Sony’nin PlayStation 4’ü ile rekabet için tasarlanmış durumda.

    Microsoft yeni nesil konsolunda 8 çekirdekli bir işlemci, 8 GB RAM, 500GB HDD, Blu-Ray disk sürücü, Wi-Fi Direct’li 802.11n kablosuz bağlantı, HDMI ve USB 3.0’a yer vermiş. Xbox One Architecture teknolojisinden güç alan Xbox One’da mantıken 3 işletim sistemi bulunuyor. İçerideki bu özellikleri barındıran kasada ise sert, dikdörtgen ve köşeli bir tasarım tercih edilmiş.

    Oyun kumandasında ise ufak dokunuşlar dışında devrimsel bir değişiklik gözlemlenmiyor ama artık batarya bölümünün bütünleşik hale getirilmesinin oldukça iyi olduğunu belirtmeliyiz.

    Oldukça hassas bir şekilde geliştirilen Kinect sensörünün yeni sürümü için uzay teknolojisi kavramı kullanılıyor. 1080p HD RGB kamera bulunan Kinect renkli olarak saniye başına 30 kare yakalayabiliyor ve tabii ki üzerinde mikrofonlar barındırıyor.
    Yenilenen bir dashboard bulunan Xbox One’da oyuncular farklı programları aynı anda çalıştırabilecekler. Yani çoklu görev özelliği konsolda bulunuyor. Aynı anda film oynatırken oyuna veya TV yayınına geçmek mümkün. Tüm bu işlevlerin sesli komutlar yoluyla da çalışması bir başka güzellik. Sesinizle açabileceğiniz konsolda program çalıştırmayı veya ana ekrana dönmeyi yine sesli dikte ile gerçekleştirebileceksiniz. Ek olarak Kinect’in yetenekleriyle hareket ile konsolu kontrol edebiliyorsunuz. Bu arada altını çizerek söylemek gerek ki uzun zamandır süren iddiaların aksine Xbox One sürekli internet bağlantısını zorunlu tutmuyor ancak ikinci el oyun piyasasının sonu geliyor. Çünkü alınan her oyun hesabınızla eşleşecek ve oyunu başkasına verdiğinizde oyunu oynaması için ondan da ücret talep edilecek. Bir diğer not ise eski Xbox 360 oyunlarını da Xbox One ile oynayamayacak olmanız.

    Yeni nesil Xbox’ın bulut tabanlı özellikleri de dikkat çekiyor. Live servisinin ardında 15 bin sunucu bulunuyor ve medya içeriğinin, oyunların, oyun kayıtlarının kolayca yedeklenmesi sağlanıyor. Ayrıca dijital video kaydı ile oynayışınızı kaydedip bunları paylaşabileceksiniz. Xbox One ile oyuncuların daha da sosyalleştirilmesi de bir diğer odak noktası.
    Xbox One başlangıçta konsola özel 15 oyun ile yılın sonlarında çıkış yapacak. Öte yandan fiyat ve kesin çıkış tarihi konusunda tam bir açıklama yapılmış değil.
     XBOX ONE TANITILDI !!!! XBOX ONE TANITILDI !!!! XBOX ONE TANITILDI !!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karatepe -- 22 Mayıs 2013; 9:30:34 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.