Şimdi Ara

Xbox One Harici Hd Acayip Sorunu!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.
    Xbox one konsolumla ilgili bir problem yaşıyorum. Oyun oynadıktan sonra makineyi kapattım ve tekrar açtığımda gamepad konsolu yönlendirmiyordu.
    Butun oyunlarim da harici harddisk icindeydi. Harddiski çıkardığımda gamrpad çalışıyor. Ama taktığımda harddiski tanımïyor konsol. Ve gamepad calismiyor dedigim gibi.
    Makineyi sifirladim, herseyi sokup taktim. Diger slotlara taktim hdyi. Ama durup dururken olusan bu sorun sayesinde konsol hdyi tanimiyor. Ve gamepad de kendini kapatiyor bir sure sonra.
    Hd takili iken gamepadden makineyi actigimda makine acildiktan sonra gamepad isigi yanip sonuyor ve kapaniyor.
    Acaba sorun neden kaynaklaniyor olabilir?
    Makinenin bozulmasindan ziyade oyun save dosyalarima yaniyorum. Heosi haricide idi. 40-50 kadar oyunun saveleri :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • öncelikle oyunların save'leri xbox one sistemlerinde cloudda tutulur... yani yeni bir makine bile alsan oyunlara kaldığın yerden devam edersin... 50 oyunu tekrar indirmek tek sıkıntın olsun yani :)

    diğer taraftan mantıklı şeyleri denemişsin... tek merak ettiğim, harici hdd 3,5''lik büyük disklerden mi yoksa 2,5''lik küçüklerden mi?

    cevaptan bağımsız bir önerim de gamepad'i harddisk bağlıyken usb'den kabloyla bağlaman... bakalım öyle ne oluyor...
  • Merhaba. Harddisk ince olanlardan. Seagate'in slim serisi. 1tb. 2.5".

    Yani simdi ben xboxin kendi hafizasina diyelim batman'i tekrar indirsem kaldigim yerden devam edwbiliyor muyum? Harddiskte oynadigim gibi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kubadibamka K kullanıcısına yanıt
    konsolun internet bağlantısı varsa evet... xbox tüm save dosyalarını (imkan oldukça) internette tutuyor... bu sayede senin evin 2 ayrı odasında 2 konsolun varsa bile birinden diğerine geçtiğinde save dosyan seninle geliyor :)

    sıkıntı yaratacak bir hdd değil gibi ama anlattığın hoş bir durum değil... konsolsuz birkaç hafta çok üzmeyecekse durumu xbox desteğe anlatıp konsolu servise yollayabilirsin bence...
  • Destek hattini aradim ama bir cozum yolu bulamadilar. Fisleri cek makineyi sifirla vs.. onlari zaten yaptim. Gamepadi kablo ile bagladim dedigin gibi. Ama bu sefer harddiski bagladigimda isigi yanmiyor. Yani hd komple kaput oldu sanirim. Titresim.var, icerde biseyler calisiyor gibi ama isik yanmiyor ve yine konsol hd'i gormuyor malesef.

    Oyun save olayina gelirsek; evil within vardi konsolda, dshs sonra hdye tasimistim. Ama simdi konsoldan actigimda kaldigim yerden basladi.

    Simdi batman arkham knight yujluyorum konsola. Dun bitirmeme az kalmisti harddiskte. Bakalim konsolda ayni yerden baslayacsk mi..

    Eger oyun kayitlarinda sikinti olmazsa teo tek konsola yukleyip oynayacsz artik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kubadibamka K kullanıcısına yanıt
    kişisel görüşüm konsolun kendi iç aksamına yeterli gücü verememesi diyor... ilerleyen süreçlerde daha kötüye gidebilir... garantisi devam ediyorsa servise göndermek en iyisi olacaktır...
  • Harddiski media marktta bir xboxda denedim gormedi. Bu sefer isigi da yanmamaya basladi ama calisiyordu. Calisan bir arkadas kontrol etti. Kafa atmis abi gecmis olsun dedi. Garip bir klik klik sesi geliyor kulagibizi koydugunuzda.

    Konsolun grantisi bitri malesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kubadibamka

    Harddiski media marktta bir xboxda denedim gormedi. Bu sefer isigi da yanmamaya basladi ama calisiyordu. Calisan bir arkadas kontrol etti. Kafa atmis abi gecmis olsun dedi. Garip bir klik klik sesi geliyor kulagibizi koydugunuzda.

    Konsolun grantisi bitri malesef.
    diski windowsa bağlayıp çalışıp çalışmadığını dene(mevcut halinde "bilgisayarım" kısmında bile çıkmaz disk, disk yöneticisine girip görebilirsin)... eğer disk yöneticisinde görünüyorsa çalışıyor denebilir... orada görünmüyorsa mediamarkttaki arkadaş haklıdır, yeni bir disk alıp konsola bağlayabilirsin... eğer hdd sağlamsa sıkıntı konsolu gösterir...
  • Son durum ne

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.