Şimdi Ara

XBOX kutulu oyunlar ve başarımlar ile ilgili

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle belirteyim uzun süredir PC oyuncusuyum. Fakat masaüstü bilgisayara evde yer bulamamam ve aynı zamanda da 4k tv ye sahip olmam nedeni ile sistemi satıp XBOX one X almaya karar verdim. Fakat kafamda bazı sorular oluştu, araştırmama rağmen de yanıt bulamadım.

    Ben Steam profolimde Achievement (başarım) takip etmeyi çok seviyorum. Aynı şeyi Xbox'da da yapmak istiyorum fakat kutulu oyunlarda bu nasıl oluyor merak ediyorum. Dijital olarak satın alınan oyunlar Xbox live hesabına kayıt oluyormuş fakat Kutulu oyunlarda CD takılı olduğu sürece oyunu oynuyorsunuz yani oyun Steamdeki gibi kutudaki CD keyi girdiğinizde sizin hesabınıza kayıt olmuyor. Bu şekildeki oyunların başarımları profilinize kayıt oluyor mu?

    Ayrıca 2. el kutulu oyun almak ne kadar güvenlidir?

    Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

    Şimdiden teşekkürler.



  • Başarımların dijital veya kutulu oyunla ilgisi yok hocam, direkt hesabınızda kayıtlı kalır.

    İkinci el kutulu oyun da muteber satıcıdan alınırsa hiç bir sıkıntı yaşanmaz.
  • S3thdrift kullanıcısına yanıt
    yanıtın için teşekkürler, yani başarımlar oyun hesabıma kayıtlı olmasa bile (cd'li oyunlar) yinede profilimde kalıyor, güzel.

    Peki her oyunun başarımı var mıdır yoksa Steam deki gibi kimisinin var kimisinin yok mu? başarımı olan oyunu nasıl anlarız steamde oyun mağaza sayfasında gösteriyordu..
  • Zamanında epey bi süre Steam de kullanmıştım hocam. Xbox'daki oyunların çok büyük çoğunluğunun başarımı vardır yalnız Steam'de olduğu gibi Xbox'da doğrudan bunu görmenin bir yolu yok diye biliyorum.

    3. taraf sitelerden yararlanabilirsin belki.

    https://www.xboxachievements.com/

    Bu arada hiç sevmediğim şey başarımlardır, keşke hiç olmasa. Böyle takıntı yapıp başarım kovalıyorum, oyuna odaklanmak yerine
  • Başarım iyidir ya ozellikle solo oyunlarin hikayesi bittikten sonra devam etmek icin amac oluyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başarımlar oyuncuya sunulan bir teşviktir bu başarımlar sayesinde oyunların hakkını vererek %100 bitirme imkanı olur. Kimisi bunu ağır işsizlik olarak görse de kimisi için başarımlar bir oyuncunun vazgeçilmezidir. İlk önce Microsoft’un oyun dünyasına kazandırdığı bu bağımlılık yapıcı sistemi sırasıyla psn deki trophyler ve steam deki achievement ile devam ettirmişlerdir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • olayı benzetmelerle anlatmam gerekirse: aslında senin xbox hesabın da steam hesabın da tüm oyunlar için kayıt tutar halde... nasıl ki steam free weekend süresince ücretsiz oynadığın bir oyunun başarıları senin hesabında görünüyorsa, xboxda da oynadığın tüm oyunların süre/başarı/kaldığın yer bilgileri hesabında tutulur...

    kutulu oyun meselesi ise steamden ayıran tek kısım oyunun açılışı ve onun olayı da şöyle: sen bir oyunu oynamak istediğinde konsol bir bakıyor, "acaba bu oyun bu hesaptan satın alınmış mı?" eğer alınmışsa zaten oynuyorsun... eğer hesaptan satın alınmamışsa konsol bir de içinde takılı fiziksel diske bakıyor, çünkü diske sahip olmak demek oyuna sahip olmak demek... eğer disk takılıysa açıyor oyunu... ve dijital ile diskten açma arasında konsol hiç bir fark uygulamıyor... yani yine oyunu kendi harddiskinden oynatıyor, süre/başarı/kaldığın yer bilgileri dijital hesabında tutuluyor...


    ------
    bu arada konsola ilgili başka birileri görür diye gereksiz bir bilgi yazayım: xbox one sisteminde disk yada dijital oyunun kurulumları arasında bir fark yok... yani siz diskli bir oyunu install edip daha sonra dijitalini aldığınızda(yada gold ile bedava verildiğinde) aynı install üzerinden oynamaya devam edersiniz... ps4'ün dosya sistemi daha farklı işliyor... aynı oyunu diskten kurduysanız diskten oynamak zorundasınız... dijital versyonunu alırsanız oyunu baştan indirmeniz gerekiyor(yaşanmış tecrübe)




  • xbox da kutulu oyunları interneti kesip discden yüklemek zorundasınız kurulum bitince tekrar online olup oyuna giridğinizde sadece güncellemeleri kurar. Eğer neti kesmeden disc i takarsanız hapı yuttunuz demektir o zmn komple oyunu xbl dan çekecektir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Philipp_Plein

    Başarımlar oyuncuya sunulan bir teşviktir bu başarımlar sayesinde oyunların hakkını vererek %100 bitirme imkanı olur. Kimisi bunu ağır işsizlik olarak görse de kimisi için başarımlar bir oyuncunun vazgeçilmezidir. İlk önce Microsoft’un oyun dünyasına kazandırdığı bu bağımlılık yapıcı sistemi sırasıyla psn deki trophyler ve steam deki achievement ile devam ettirmişlerdir.
    Makul zorlukta başarımlar iyi tabii ki, ama ulaşılması çok aşırı zor olanlar yıpratıyor. Mesela Forza Motorsport 6'da vardı, online yarışta son sıradan başlayıp (24. sıra) 1. olman gerekiyordu. Bunun için sadece yetenek veya zaman değil, ciddi anlamda şans da gerekiyor.
  • S3thdrift kullanıcısına yanıt
    O dediğiniz ach ı bilirim dünya da açabilen kişi sayısı 50 kişi bile değil. 24 kişi private party kurup boost yapmadan açmanın imkanı yok %0.1 oran veriyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.