Şimdi Ara

Xbox Elite Series 2 İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • PC'ye geçiş yaptığımdan beri DS4'ün de artık eskimesiyle yeni bir gamepad arayışına girdim. Yeni nesil gamepad'lerin fiyatlarının saçma ücretlere çıkmasıyla standart malzemeli olan bu gamepad'lere o kadar para vermeye elim gitmedi. Dualsense güzel olsa da DS4 ile aynı temeli kullanan, zaman içinde problem çıkarma ihtimali yine yüksek olan bir gamepad oldu. Xbox gamepad ise her zamanki gibi çok ergonomik olmasına rağmen hiçbir geliştirme koymamasıyla birlikte bu gamepadlerin de fiyatı 1000 lira'lara geldi. Ben de madem bu fiyatlara çıkıyoruz, yurtdışından gamepad'lerin en iyisi olduğu belirtilen Xbox Elite Series 2'ye yöneldim. 1 haftada elime geçti cihaz.


    Öncelikle kutu ve içeriği şu şekilde:


    Xbox Elite Series 2 İnceleme


    Çok özenli ve kaliteli bir içerikle karşı karşıyayız. Cihazın taşıma kutusu aynı zamanda bir şarj istasyonu. USB C ile bağlanıyor ve uzuuuunca bir kablosu da yanında geliyor. Tabii ki kablosuz da kullanabiliyorsunuz. Bluetooth ve Wifi.


    Xbox Elite Series 2 İnceleme



    Elite Series 2, 1000 liraya satılan plastik aksamlı yeni nesil dualsense ve Xbox Core Controller'ın aksine tamamen metal iç aksamlı ve üst seviye kaplamalı bir gamepad. RT ve LT tuşlarının ayrı, gamepadin de ayrı titreşim motoru var. Haptic ile RT LT'ler titretiliyor. RT ve LT trigger'larını 3 kademeli olarak istediğiniz seviyeye ayarlayabiliyorsunuz. Çok fazla derine inmesin veya hiç derine inmesin veya tamamen full range çalışsın şeklinde. Analogları ve D-Pad'leri kutu içinden istediğiniz başka özellikteki analoglar veya d-pad ile mıknatıs ile çok rahat değiştirip takabiliyorsunuz. Üstüne tut o kendi yerini buluyor zaten. Analog'ların 3 kademeli sertlik ayarı var. Yani parmağınla daha çok güç ver, daha az ver veya daha da az ver şeklinde. Kutudan çıkan aparat ile analogların sertliğini ayarlıyoruz. Müthiş bir dizayn.


    Xbox Elite Series 2 İnceleme


    PC'deki Elite Series yazılımı ile gamepad'e 250 varyasyon ekleyebiliyorsunuz. RT LT titreşimini ayrı, gamepadin titreşimini ayrı belirleyebiliyorsunuz. Ve gamepad'in bir de arkada 4 tane çok kullanışlı paddle'ları var.


    Xbox Elite Series 2 İnceleme


    Bu gamepad'in en can alıcı yanlarından birisi. Bu paddle'larla varyasyonlar işinizi çok rahatlatıyor. Örneğin ben reload tuşunu bu paddle'lardan birine atadım ve reload ederken sağ analogdan parmağımı çekmeme gerek kalmıyor. Harika bir özellik olmuş. Tuşların hissiyatı çok çok iyi. RT LT'lerin gerginliği, D-Pad'in ergonomisi üst seviyede.


    Benim gamepad'lerde takıntılı olduğum şey deadzone'dur. Konsollarda bunu yapımcıların sağlaması yetmiyor. Cod hariç buna bu kadar özen gösteren oyun da az. PC'de seçeneklerimiz sınırsız ve bir çok tweak yapabiliyoruz ama Xbox elite Series'in yazılımı da buna yetersiz. Steam Overlay kadar detaylı ince ayar yapan bir arayüz de yok diyebilirim. Steam Overlay de UWP oyunlarda çalışmıyor. Biz de ne yapıyoruz UWP'yi kandırıyoruz. GloSC ve UWPHook uygulamalarıyla UWP oyunları steam'e ekleyebiliyor ve steam overlay kullanabiliyoruz. Biraz meşakatli bir iş onu burada anlatmayacağım. Ama bu işlemlerden sonra gamepad'in en ufak deadzone'unu bile kaldrabilip elinizde akmasını sağlayabiliyorsunuz.


    Ayrıca gamepad'in kablosuz kullanım süresi 40 saat gibi müthiş bir süre.


    Özetleyecek olursam, yıllar yılı gelip geçen tüm gamepad'lerde (Scuf, Razer, Nacon dahil) oyun oynayan biri olarak Xbox Elite Series 2 beni büyüledi. Diğer gamepad'lerin çok daha üst seviyesinde "premium" bir gamepad. Peki fiyatları ne alemde. Standard plastik yeni nesil gamepad'lerin 1000 lira olduğu yerde bu gamepad'in fiyatı tabii ki 2000 Lira'lardan bahsediliyor. Maalesef ki TR'de de pek kolay bulunmuyor. Yurtdışında 180 dolar MSRP.


    Sonuç olarak bu fiyat tabii ki fazla ama en iyi gamepad ile oynamak istiyorum diyecek olursanız adresiniz bu gamepad olmalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 26 Aralık 2020; 15:3:32 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.