Şimdi Ara

Xbox 360 Arızası (DVD-Rom Açılmıyor, içindekini okumuyor)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Biraz önce Red Dead Redemption oynarken makine birden kendi kendine reset attı. Açıldığındaysa normal dashboard'u açıldı ve hep orada kalıyor. İçerisindeki oyunu çalıştırmaya kasıyor ama çalışmıyor. Ne ekrandan ne de cihazın üzerinden DVD-Rom'u da açamıyorum. Ayrıca cihazın açma düğmesinin tam ortasındaki ışık (kenarlardaki 4 uzun ışık değil) durmadan yeşil olarak yanıp sönüyor çok sık aralıklarla. Herhangi bir kırmızı renk yok. Sizce sorun nedir nasıl düzeltebilir ya da düzelttirebilirim? Çok masrafı var mıdır acaba
    Yer olarak İstanbul'dayım. Tavsiyelerinizi bekliyorum...



  • Kapak sıkışmış bence.DVD-ROM kapağı açmaya çalışıyor sürekli. Kasanın ön paneli rahatlıkla çıkarılabiliyor. Onu çıkartarak bi deneyin.
  • Ön paneli çıkartarak çıkarmaya çalıştım ama yine de dvd-rom açılmadı. Bu dvd-rom'u açmanın bir yolu yok mudur arkadaşlar?
  • normal romlarda küçük bir delik vardır oraya iğne,ataş tarzı uzun bişey soktuğunda kapağı açar xbox romlarında varmı bilmiyorm ama bir dene varsa
  • kasayi acip ,dvd rom u disari cikart bir bilene götür olmazsa yeni bir dvd rom tak
  • dashboard da oyun diski görünüyor mu? makinanın reset atması ilginç farklı birşeyde olmuş olabilir. Normalde o ışık seri olarak DVD rom kapağı kapanıp açılırken öyle yanıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okttay

    dashboard da oyun diski görünüyor mu? makinanın reset atması ilginç farklı birşeyde olmuş olabilir. Normalde o ışık seri olarak DVD rom kapağı kapanıp açılırken öyle yanıyor.

    Yada DVD kablolarından herhangi birisinin çıktığından dolayı yanabilir. Tabi makinaya yakınlarda sert darbelere, yer değiştirmelere mağruz kalmadıysa. Belki kablo temassızlığından konsol kendini resetlemiştir ve kablo tamamen hasar görmüş olabilir. FW'li olduğunu varsayarsak buda küçümsenmiyecek bir seçenek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiAxiSheytan -- 10 Haziran 2010; 12:50:42 >
  • Kasayı açıp da DVD-rom'u dışarı almaya çalıştım ama çıkaramadım. Dashboard'da oyun diski görünmüyor sadece okuyor diyor.'ya bastığımda opening,closing geliyor ama diski dışarı da vermiyor, diski de göstermiyor. DVD'yi çıkaracak bir delik var ama iğne, ataç ne soktuysam diski çıkarmadı.

    Herhangi bir darbe alacak yerde değil, yeri de fix hiç değişmiyor. Hani oyuna başlayalı da 15 dakika mı ne olmuştu çok ısındığını vs. olduğunu da sanmıyorum. Birden gitti işte. Cihaz FW'lidir evet. Yarın bir anlayana göstereyim diyorum. Kadıköy'de güvenilir tavsiye edeceğiniz bir yer var mı?

    Teşekkür ederim.
  • Biraz önce tekrar denedim ve DVD-rom'un altındaki deliğe iğne sokaraktan DVD-rom'u açıp diski aldım.Fakat cihazı açtığımda sorun yine aynı devam ediyor.DVD-rom cihazdan bağımsız gibi hareketsiz duruyor. Sanırım HiAxiSheytan'ın dediği gibi aradaki kablo hasar gördü ya da DVD-rom öldü

    Kadıköy'de nereyi tavsiye edersiniz arkadaşlar?
  • Durup dururken kablo hasar görmez. Donanımsal bir sorun olduğu belli. Konsola gelen elektrikte bir dalgalanma falan olmuş olabilir. Elektrik gidip gelmiş olabilir. Bazen böyle durumlarda konsol kapanmıyor, yeniden başlıyor. Sadece DVD sürücü zarar gördüyse, sorun halledilir. Umarım başka parçalar da zarar görmemiştir.

    Konsolu bir UPS ile veya voltaj korumalı priz ile kullanın. Belkin prizler 40 TL civarındaydı en son. En azından bu prizlerden kullanmalısınız.
  • Evet hocam donanımsal arıza olduğu belli. Büyük bir ihtimal arada elektrik gidip gelmiştir voltajda dalgalanma olmuştur. Ama en çok üzüldüğüm kaç aydır doya doya oynayamıyodum. Hazır finaller bitti, işten de izinliyken ağız tadıyla bir oyun oynayayım dedim olmadı Beni bir de güvenilir bir yere cihazı göstermek üzere yönlendirebilirseniz çok sevinirim.

    Teşekkürler.
  • Kadıköy taraflarından emin değilim ama oradaki pasajlarda bir sürü konsol satan yerler olduğunu biliyorum. Forumda adı geçen yerlerden birine gidin. Yardımcı olurlar. Başlarında beklemeyi ihmal etmeyin. Konsolu teslim edip ertesi gün almaya gitmeyin. En azından ilk aşamada, başlarında durup, durumun ne olduğu konusunda bilgi alın.

    Kolay gelsin.
  • Dostum Tamir İşini Ben Yapıyorum.
    Fakat Dükkanım ADANA da Olduğu İçin Sana Uzak Gelicektir...

    Öncelikle Rom'un SATA Kablosunu Değiştir.
    Olmazsa Önündeki Beyaz/Krom Kapağı Sök ve Eline Bir Ataç Alıp Soldaki (Sanırım 3.) Boşluğa Sertçe Bastır.
    Kapak Açıkken Cihaza Tak. Kapağı Almaz İse veya Kapağı Alıp Ta Oyunu Çalıştırmaz İse Tekrar Kapağı Aç.
    Oyunu Yazısı Düz Olacak Şekilde Tekrar Koy (Yanlış Anlaşılmasın Bu Aptalca Bişey Ama Maksat Makinenin Oyunu Dönderip Döndermediğini Anlamak)
    Makineyi Aç, Oyunu Tekrar Açmazsa Tekrar Kapağı Çıkar ve Dönüp/Dönmediğine Bak.

    Ama Senin Anlattıklarına Bakacak Olursak.
    Sendeki Rom Belki Elektrik Yüzünden Semi-Brick Olmuş.
    Daha Önce Benim de Başıma Geldi FW Yaparken Ama Düzelttim.
    Başka Bir Hasarı Yok İse Düzeltilebilir, Kolay Değil Ama İşini Bilen Birisi Yapabilir.
    Fakat Direkt Brick Olmuşsa ve Yeni Rom Taktırmayı Bile Düşünsen Elindeki Rom'dan KEY Alınmadan Takamazlar.
    Bunu Yapan Birisi Zaten Semi-Brick'i de Düzeltebilir.

    Eğer Yardımıma İhtiyacın Olursa : LuciferTR@hotmail.com




  • .ZeuS. ve Devil01 ilginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Yarın bir yere götüreceğim. İnşallah çok bir hasarı yoktur
  • Dostum Söylediklerimi Denedin Mi?
    Eğer Basit Bişey İse Gidip Boşuna Para Verme...
    Denediklerini Yazarsan Daha Fazla Yardımcı Olabilirim...
  • Hocam dediklerini yapmaya çalıştım fakat değişen bir şey olmadı. Ben de bugün 2 yere gösterdim. Birisi bir arkadaşın tanıdığı diğeri de öylesine girdiğim bir dükkandı. Açtılar baktılar ve DVD-rom'un ölmüş değişmesi gerekli dediler. Ben de el mahkum değiştirttim
  • Dostum Eski Rom un Parçalarını Umarım Geri Almışsındır...
  • Eski Rom'u direk bana teslim ettiler de almasak nolurdu ki ? Şu anda taktıkları sıfır Rom ve güzel çalışıyor
  • Sanırım eskisi bozuldu diye sizi kandırmış olabilirler diye veya sizinkini onarıp başka birine satarlar diye şüpheye düştü Devil01
  • Bu sorun bende de çıktı tam e74 parçalarını bulup düzelttim bir de bu çıktı. Dostum nerede yaptırdın ? Ne kadar sürede hallettiler olayı ve ne kadara yaptılar söyleyebilir misin ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyw@lker -- 15 Temmuz 2010; 2:51:48 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.