Şimdi Ara

x540 bass ayar potu tamirat/yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu işlerle ilgilenen bir üstadın yardımına ihtiyacım var.
    problem logitech 5.1 x540 ses sistemimin kablolu kumandası üzerindeki bass ayar potunun çalışmıyor oluşu. ayarlamalara tepki vermiyor. ilk zamanlar arada bir çalışmıyor tekleme yapıyordu şimdilerde kökten gitti ve bass sürekli son seviyede. pota ulaşıp tinerle temizleme ve yağlama yaptım fakat bir değişiklik olmadı. sanırım potu değiştirmek gerekiyor fakat potun hiçbir yerinde bir numara veya değer yazmıyor. eğer aynı ürünü kullanan veya daha önce bu tamiratı yapmış biri varsa aramızda bana yardımcı olabilir mi? potu değiştirebilecek teknik bilgi ve ekipmana sahibim. ilgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim.



  • Potun 1. Ve 3. Bacakları arasındaki direnci ölç; aynı direnç değerine sahip başka bir pot al ve değiştir; ama seste hafifte olsa cızırdama yapabilir belki

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • modrizzt kullanıcısına yanıt
    teşekkürler arızalı bir potta bu ölçüm çıkar mı peki?
  • Eğer orta bacağı bozulduysa çıkar ki büyük ihtimal öyle; bass sürekli son seviye olduğu için potansın direnci 0a yakın bir değerde. Ama 1 le 3 arasındaki direnç her zaman potansın maksimum ohm unu gösterir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • modrizzt kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim bunu bir deneyeceğim.
  • Logitech X540 ses kumandasında bulunan ses ve bass potları nın değeri 50K ohm dur. farklı değerlerde pot kullanırsanız seste bariz kısılma meydana gelir ve ses sisteminizden yeterli verimi alamayabilirsiniz..

    B503 olarak geçen bir potansiyometre işimizi görecektir. piyasada bolca bulunan 50k ohmluk geniş şaseli potlar bu kumandaya sığmamaktadır.

    Alps marka (RK09K1130ACL alps / 15 mm şaft ) serisi parça en uygun parçadır ama türkiyede şahsen ben bulamadım bazı firmalar da yüksek maliyetlerde gtirebileceklerini söylediler ama tek bir pot için kimse 20-30 TL ödemek istemez sanırım
  • Tiner ve yağ sürerek hata etmişsin kardeş. kontak spreyi kullanman gerekiyordu.
  • x540 ın kumanda kablosu çok kısa. Bunu araya ek yaparak kabloyu uzatmayı denesem, seste sorun çıkar mı? Azalma, cızırdama vs.. gibi.
  • DusSoSa D kullanıcısına yanıt
    o kablo 10/12 ince kablodan oluşuyor. aynı nitelikte bir kablo bulursanız problem olacağını sanmam
  • ürün geldi kumanda üstündeki potans daha geniş taabanlıymış aldığım potans küçücük kaldı bakalım nasıl takıcaz. takabilirsem yazarım.

    bu şirketten sipariş verebilirsiniz şirket türk ancak depoları ingilterede ürünler oradan geliyor ben bugün sipariş verdim türkiyede hiç bir yerde bulamadım.https://tr.rsdelivers.com/product/alps-alpine/rk09k1130acl/alps-rk09k-serisi-potansiyometre-6-mm-%c5%9faftl-maks/7293580



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasincanon -- 19 Mayıs 2020; 17:39:31 >
  • yasincanon Y kullanıcısına yanıt
    peki bunu iptal etme şansımız yokmu kullanmıyorum yani direk bağlayıp sesi pc den kontrol etmek olmaz mı
  • fefeyx kullanıcısına yanıt
    olur hocam benimkinin de ses ayarı gitmişti. Potu ölçmüştüm hatırlamıyorum değerini ama 2 tane direnç al ortadan çek bağlantı. Kumandanın sesi hep yarıda. bilgisayardan kontrol ediyorum. mesela potun değeri 10k ise 2 tane 5k dandik direnç al. istersen araya birde 100nanofarad polyester kondansatör koy.
    resim ekliyorum. 10k değerini sıktım hatırlamıyorum kaç k olduğunu 50k ise iki tane 25k koy. ses içinde ,bass içinde aynısı yapılır. yalnız pot değerleri farklı olabilir.
    yok alp kondansatörmüş yok bilmem neymiş salla gitsin. Zaten bass ortdan az yukarı olsa yada az aşağı olsa ses poq gibi çıkıyor :)


     x540 bass ayar potu tamirat/yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi researcher12 -- 8 Temmuz 2020; 1:51:59 >




  • valla potansiyometreyi temizlemeye çalıştım ses çok kısıldı baktım olacak gibi değil ayar yerinden bi kaç bastırdım kanırttım ses fullendi şu an hatta bayadır böyle ses çıkarmamıştı diyebilirim.
    sanırım şansım yaver gitti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasincanon

    ürün geldi kumanda üstündeki potans daha geniş taabanlıymış aldığım potans küçücük kaldı bakalım nasıl takıcaz. takabilirsem yazarım.

    bu şirketten sipariş verebilirsiniz şirket türk ancak depoları ingilterede ürünler oradan geliyor ben bugün sipariş verdim türkiyede hiç bir yerde bulamadım.https://tr.rsdelivers.com/product/alps-alpine/rk09k1130acl/alps-rk09k-serisi-potansiyometre-6-mm-%c5%9faftl-maks/7293580
    arkadaşlar ürünü taktık ancak çalışmadı yani kontrol etmedi potans sebebini çözemedik ben anlamazdım bu işlerden beni bile anlar hale getirdi varsa kumandanın bağlantı kablo renklerini çekip paylaşabilirmisiniz baya uğraştık tekrar bağladı filan bu suferde ses de bir düşüklük oldu adam tamir ediyorum dedi ama oda anlamıyordu istanbulda yapabilecek bir yer vardı galiba perpada ama numarasını ve adını kaybetttim bulsam ona götürcem




  •  x540 bass ayar potu tamirat/yardım x540 bass ayar potu tamirat/yardım
    Dostum benim sistem de x540 daha önce volume potubozulmuştu değiştirmiştim aynı tipte aynı değerde pot hurdalardan çıkmıştı :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.