Şimdi Ara

X1800XL YARDIM...(OC) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hayır ortak değil.Eğer ramlerin 1.4ns lik değilse sakın o biosu yükleme.Bendeki kart 20ns lik ve 1.4ns lik biosu yükleyince sapıttı.Daha sonra bir arkadaştan 2.0ns lik bir bios aldım ve herşey düzeldi.Eğer bios istiyorsan bana mail adresini pm at yooli sana.
  • quote:

    Orjinalden alıntı:cenkcirak

    Hayır ortak değil.Eğer ramlerin 1.4ns lik değilse sakın o biosu yükleme.Bendeki kart 20ns lik ve 1.4ns lik biosu yükleyince sapıttı.Daha sonra bir arkadaştan 2.0ns lik bir bios aldım ve herşey düzeldi.Eğer bios istiyorsan bana mail adresini pm at yooli sana.

    Ona yollayacağına buraya yaz da herkes faydalansın.
    Benim anakartta sorun var ondan dolayı biosu atamıyorum.Ama 1.4 ns meselesi bende sorun yaratmamıştı.Kartı açıp kaç ns olduğuna da bakmadım zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 7 Mayıs 2006; 16:10:59 >
  • Ben denedim arkadaşım iki bios türünün timinglerine kadar herseyi aynı olmasına rağmen bende 1.4ns lik biosu yükleyince oc almamaya başladı kart vede stabil değildi.2.0 ns lik bios için adres bilsem böyle uğraşmaz verirdim.Ama bende bulamadım(bulamadım derken internetten bulamadım arkadaşımın vga sından aldık) arkadaşımdan aldım.Burayada nasıl konulacağını açıkçası bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkcirak -- 7 Mayıs 2006; 16:18:32 >
  • http://www.h??menpaylas.com/download/672363/r520.rom.html
    alın arkadaslar 2.0 ns olan 1800xl ın orjınal bıosu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signomis -- 7 Mayıs 2006; 16:51:52 >
  • Arkadaşlar herkese teşekkür ederim. Windowsu kurarken xp cdsini koyup cd desteğiyle başlattım.C hard diskini silip tekrar yükle dedim. Yani üstüne kurmadım. Az önce ati tools kurdum ama program açılmıyor. Verdiği hata aynen şu:
    Unable to retrive information from BIOS! Please report to developer about your board!

    Buradaki retrive kelimesi ne bulamadım ama retrieve(çaresini bulmak) demek istiyor galiba.

    Sanırım bios problemli.signomis arkadaşımızın verdiği adresteki hmenpyls taki biosu indirdim. rom uzantılı. Bunu nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum. Bu konuda da yardımcı olur musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbarian -- 7 Mayıs 2006; 17:45:01 >
  • bak dostum bıos yukleme bıraz tehlıkelı yanı kartı ucurma sansın azda olsa var benım gıbı((gercı ben 1800xt bıosu yukledım ))) neyse verdıgım lıkntenhttp://www.techpowerup.com/downloads/281 wınflash ındır.... zıplı dosyayı ac sonra programı calsıtır load kısmına bas verdıgım orjınal r520.rom bıosu bul aç... sonra save bukadar bılgısayar kapanıp acılacak...atı toolu bıdaha kur dene....hepsı bu ....ama dedıgım gıbı bıos yukleme tehlıkelı ona gore davran...
  • signomis arkadaşım dediklerinin hepsini yaptım ama olmadı. Açıldıktan sonra driverları ve ati toolsu yükledim ama ati toolsu açarken gene aynı uyarıyı veriyor:
    Unable to retrive information from BIOS! Please report to developer about your board!

    Ne yapmam lazım? Aldığım yere geri mi göndereyim? Geri gönderirsem gerekçe olarak neyi göstermeliyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbarian -- 7 Mayıs 2006; 19:52:13 >
  • valla dostum senın sorunun tam olarak nedır anlamadım umarım bılen bırı yardımcı olur...neyse ben kartın bıosu ucurdum gerı verırken bırden oyunda kıtlendı sonra drıver kabul etmıyor kuaramıyorum dedım ...garantıye gıttı kart...sende bole de bence
  • Arkadaşım bence sen o kartı yolla garantiye ne olur ne olmaz başına dahada büyük bir bela açma sonra.
  • 6.4 kataliz de ati tool çalışmıyor diye duymuştum.
    kataliz 6.3'ü indirip dene ya da cd dekini kur.
  • Arkadaşlar sorunum geçici olarak çözüldü gibi. hemnpylaş taki r520.rom dosyasını indirdim.Rabit 2.0 diye bir programla hızları 500 den 550/550 yapıp kaydettim. Ramlere verilen voltajı ellemedim.atiwinflash ile bu biosu yükledim. 3DMark05 v1.1.0 ile çalıştırdım ve 6580 aldım. sonra v1.2.0 yükledim. Onunla da 6624 puan aldım. İşin ilginç tarafı ben bu kartı ilk taktığımda default ayarlarda 6822 almıştım.
    Bu arada hepsini yaptım diyorum ama telefondan bir arkadaşım online yardım etmese trene bakar gibi bakacaktım.Malumunuz acemiyim.Aslında ben sadece fareyi kontrol ettim. Sizlerin de yardımı çok büyük , önerilerinize ,fikirlerinize ve verdiğiniz linklere minnettarım.Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
    Bir kaç gün kullanıp denedikten sonra 600/600 e çıkarmayı düşünüyorum. Voltaj yanlış hatırlamıyorsam 1.1125 idi (yanılıyor olabilirim). 600 e çıkarırken kaça çıkarmalıyım voltajı?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: burbarian

    Arkadaşlar sorunum geçici olarak çözüldü gibi. hemnpylaş taki r520.rom dosyasını indirdim.Rabit 2.0 diye bir programla hızları 500 den 550/550 yapıp kaydettim. Ramlere verilen voltajı ellemedim.atiwinflash ile bu biosu yükledim. 3DMark05 v1.1.0 ile çalıştırdım ve 6580 aldım. sonra v1.2.0 yükledim. Onunla da 6624 puan aldım. İşin ilginç tarafı ben bu kartı ilk taktığımda default ayarlarda 6822 almıştım.
    Bu arada hepsini yaptım diyorum ama telefondan bir arkadaşım online yardım etmese trene bakar gibi bakacaktım.Malumunuz acemiyim.Aslında ben sadece fareyi kontrol ettim. Sizlerin de yardımı çok büyük , önerilerinize ,fikirlerinize ve verdiğiniz linklere minnettarım.Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
    Bir kaç gün kullanıp denedikten sonra 600/600 e çıkarmayı düşünüyorum. Voltaj yanlış hatırlamıyorsam 1.1125 idi (yanılıyor olabilirim). 600 e çıkarırken kaça çıkarmalıyım voltajı?

    dostum puanın yınede dusuk 550 550 bukadar az almaması lazım...ben dafault hızlarda 7400 aldım...550 550 3d05 da 8200 aldım... bence sen kartını en kısa zamanda garantıye yolla yenısı gelsın enıyısı....puanların cok dusuk.... x1800 XL default cpu voltage 1.075 default memory voltage 1.889...
    yukarda yazmıstım ıstersen bıdaha kontrol et... catalyst centerde 3d ayarlarına bak ayarı BALANCED getir bıdaha bench yap.. eger ayar hıgh performance de kalmıssa puanın dusuk gelebılır...onu kontrol et..




  • OC yaparak değil normal yükle arkadaşım oc işinde voltlar falan giriyor o yüzden stabil olmadığından düşük puanda alşım olabilirsin.Senin normal değerlerde 7k falan alman lazım .
  • İlginç bişey dikkatimi çekti. Benim kullandığım ati tray tool muş. Ati tool yükledim onda da core 0 memory 0 değerleri var. 500/495 yaptım kilitlendi ve desteklenmiyor uyarısı veriyor. profile de default hızlar 0, 0 olarak görünüyor değiştirilemiyor. Bu nasıl olur yaw? Bir de altta settings in yanında mem diye birşey var. Tıklayınca bu kart onu desteklemiyor diyor.

    Az önce orjinal olanını yükledim ve puanım tahmin ettiğim gibi gene 4000 civarına düştü. Ben bu karttan iyice soğudum.Aldığım yere geri göndermeyi düşünüyorum.Ama adamlara ''bu kart o/c olunca adam gibi çalışıyor, o/c yapmayınca bir işe yaramıyor'' mu diyeyim? Geçerli bir mazeret olarak neyi sunmalıyım ki yenisini versinler? Sadece ''karttan memnun değilim , hızı bana yetmiyor '' demekle değiştireceklerini sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbarian -- 8 Mayıs 2006; 12:09:43 >
  • Ati tool un en son versiyonunu driver olarakta 6.3 kullan.
  • sorunun driver sorununa benziyo ben cdyle gelen driveri kurduğumda olmuştu aynıları ama 6ç3 l3 niye sorunun devam ediyo anlamadım dfriveri tamamen kaldırıp denediğine eminmisn omega driver dene den bide istersen
  • Arkadaşlar SORUNU ÇÖZDÜM. Kasayı alıp arkadaşıma götürdüm.Aynı karttan onda da var birlikte almıştık.Onun kartını benim kasaya taktık ve 3DMark çalıştırdık.Şok geçirdim.6973 puan aldı.Tamam dedim benim kart arızalı. Kartı sökerken arkadaşım format atacağını söyledi ve hangi sırayla sürücüleri ve programları yükleyeceğini sordu.Anlatmaya başladım : Önce anakart sürücüleri ses kartı eternet vs. sonra netframework 1.1 ve sonrasında 2.0 derken jeton düştü bende. Ben format attıktan sonra netframework 1.1 yüklemiştim ama pc açıldığında kullanıcı adını tıklamak gerektiği için silmiştim. Ve ekran kartının sürücülerini kurduktan sonra catalyst center , netfr 1.1 istediği için tekrar kurmak zorunda kaldığımı hatırladım. Neyse uzatmayayım; netfarmework 1.1 i ve ekran kartının sürücülerini silip reset atıp önce netframew 1.1 ardından ati nin sürücülerini kurdum. 3DMark05 çalıştırdım ve 6550 aldım.Tabi bios ayarını orijinale döndürmüştüm. Bu akşam da 550/550 biosu yükleyip deneyeceğim. Aklınızda olsun arkadaşlar netframework 1.1 kurmadan ekran kartınızın sürücülerini kurmayın. Sürücüler kurulur ama catalyst center zaten mecbur istiyor. Burada aklıma bir soru işareti takıldı ama sorunum hallolduğu için üzerinde durmuyorum, bu işten iyi anlayan arkadaşlar belki nedenini bulurlar. Soru şu: Madem sorun netframeworkteydi, arkadaşın kartı nasıl 6973 aldı? Bu da bir fenomen galiba?
    YARDIMCI OLAN ARKADAŞLARIN HEPSİNE SONSUZ TEŞEKKÜR EDERİM.SAYGILAR SEVGİLER.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbarian -- 8 Mayıs 2006; 22:07:06 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.