Şimdi Ara

X-Men: First Class (2011) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
0
Favori
13.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün gece gittim filme bence süper olmuş kimlerin nasıl iyi kötü olduğunu anlamış olduk filmde en çok güldüğüm sahne wolwerine sahnesiydi

    http://www.youtube.com/watch?v=5ckSSXPMXKQ&feature=share
  • Film güzeldi, beğendim. Wolverine sahnesi de iyiydi

    Onu izledikten sonra (Wolverine hariç) seriyi komple izledim bir daha. Hikayede çelişen yerler var.

    En başta Wolverine sahnesi. İlk filmlerde Profesör'ün Wolverine'le daha önce tanışmadığını öğreniyoruz. Hiç gerek yoktu son filmde oynamasına, Hugh Jackman sanırım yapımcı olduğundan önceki filmde kıyak geçmişler.
    Magneto Profesör'e Cerebro'nun yapımında yardım ettiğini söylüyor daha önce. Son filmde ise böyle bir şey yok. Hatta Magneto'nun başlığını da Profesör'le beraber yaptıklarını biliyoruz önceden, lakin son filmde durum farklı.
    Last Stand'de Magneto ve Profesör Jean'i beraber ziyaret ediyorlar. Hatta Profesör Jean'i ilk gördüğünde sakat değil. Halbuki son filmde daha Jean ortaya çıkmadan yolları ayrılıyor ve Profesör sakat kalıyor.


    O değil de, film güzel




  • @El-Harezmi


    Wolverine orgins filminde Wolverine hafızasını kaybediyor sonunda o filimi izlemeni öneririm.

  • Onu biliyorum, zaten ilk 2 film doğrudan onun üzerine kuruluyor. Gerçi, Profesör de daha önce tanışıp tanışmadıklarına dair bir şey söylemiyor; Magneto da hakeza öyle. Orası karışmış biraz demek


    Düzeltme:

    Bir daha düşününce, Jean ilk filmde Wolverine'i bulduktan sonra Profesör'e "Hücreleri kendini yenilediği için yaşı hakkında bir şey söyleyemem, sizden bile yaşlı olabilir" diyor. Profesör de tepki vermiyor. Mantıken, "Lan ben bunu gördüm kendi gençliğimde, tipi yine aynıydı, nereden baksan 100 yaşında var bu" felan demesi lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Harezmi -- 6 Haziran 2011; 14:55:33 >




  • film gerçekten çok güzeldi.hiç sıkılmadan izledim.xmenin hastası olmamama rağmen karakterlerin nasıl ne olduğunu izlemek çok eğlenceliydi.mutlaka sinemada izlenmesi gerekn bir film.

    bu arada aklınızda bulunsun cevahir salon 8de türkçe dublajlı filme sakın gitmeyin.bir sürü almanca rusça sahne olmasına rağmen altyazı yok bişi yok.o sahnelerde boş boş ekrana bakıyorsunuz.düzeltemiyorlarda.zaten türkçe dublajları sevmem,bu filmden sonra türkçe dublajlı filme gitmeye tövbe ettim
  • Filme değil ama bu filme yapılan dublaj'a bir çift laf edecem ben... Hayatımda böyle bir rezillik görmedim. Son seans'a gittik filmde, Türkçe dublajlıymış... Hiç dikkat etmemiştik. Neyse hadi izleriz çok sorun değil dediysekte filmin yarısını anlamadan izlemek zorunda kaldık zira bu nasıl bir mantalite nasıl bir gerizekalılık çözemedim ama dublajı yapan elemanlar ingilizce konuşulan kısımlar dışına dublaj yapmayı bırak altyazı bile koymayı akıl edememişler; dolayısıyla almanca, fransız, rusça vs. filmde ne kadar dil konuşulan sahne varsa hiçbirinden birşey anlamadan izledik... Böyle bir rezillik sadece Türkiyede görülebilirdi heralde, tebrik ediyorum burdan çevirmenleri. (gittiğimiz sinema AFM)
  • Filmi çok beğendim ben, bence müthiş olmuş. Magneto () rolünde Michael Fassbender ve Professor X olarak James McAvoy çok iyi seçimler ve rollerinde de çok iyiler. Birinci Sınıf mutantlar olarak daha çok bildiğimiz tanıdıklarımız yerine arka planda kalanları seçmişler. Bu biraz çizgi roman temeline aykırı diye tepki gösterilebilecek bir şey olabilir ama bence güzel bir seçim olmuş. Filmde çizgi romandaki birinci sınıftan sadece Beast var. Nightcrawler'ın babası Azazel, Cyclops'un abisi Alex Summers, Havok var. Banshee'yi çok tanımam ama bu filmde biraz ergen kılıklı yapmışlar. Beast'in makyajı da X3'e göre garip gelse de çizgi romandaki hali temel olarak alınmış. Filmin soundtrack'leri de çok güzel bu arada, mutlaka dinlenmeli. Genel olarak First Class benim izlediğim en iyi X-Men filmi.

    Filmde güzel göndermeler ve detaylar da var:

    Charles Cerebro'ya bağlandığında gördüğü mutantlardan biri de Storm, küçüklüğünü görüyoruz. Bir de Magneto'nun her fırsatta Mystique'e ne kadar güzel olduğunu ve öyle kalması gerektiğini söylemesi, X3'te de insana dönünce onu bırakmıştı hatırlanacağı gibi. Oysa ne kadar güzeldin? demişti Mystique insan haline dönünce. Ayrıca bu filmde Magneto'nun bozuk para sahneleri de oldukça güzeldi. Charles'ın felç kalma olayını da gayet güzel bağlamışlar. Xavier "I can't feel my legs" dediğinde bir duygulandırmadı değil. Tabii ki çizgi romanda da böyle felç olmuyordu hatırladığım kadarıyla ama Xavier'ın felç oluşunu aynen çizgi romandaki gibi filmde işlemeleri imkansız zaten. Wolverine'in olacağı da belliydi zaten daha puroyu görür görmez aha dedim Wolverine. Emma Frost biraz pasif kalmış, seksi bir karakter koyalım kontenjanından koyulmuş gibi duruyor filmde ama olsun. Son olarak, "I prefer Magneto."


    Tutarlı veya tutarlı değil olayı başka bir şey, bu filme baksanız da çizgi romana tam uyduğu söylenemez zaten. X-Men'in bile bir sürü serisi var ve bunlarda birbiriyle tamamen örtüşmüyor. Neyse bakalım bir X-Men Second Class falan diye devam edecekler mi?


    Filmin sonunda da dakikalarca bekledim yazıların bitmesini sahne falan çıkmadı arkadaş, hayal kırıklığına uğradım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 7 Haziran 2011; 22:32:38 >




  • imdb de Top 250 #230

    ve puanı tüm X-Men serisi içinde en yükseği diğerlerini çöpe attım bile ama izlemedim bunu daha
  • Müthiş bir film idi.
    O kadar çok Türkiye kelimesi geçti ki afalladım bir an. Ne de olsa bünye alışık değil. Karakter çok güzel oturmuş. Umarım devamı gelir.
  • Film çok güzel izleyin, izlettirin


    Ben de şaşırdım sakat kalma sahnesinde çünkü Last Stand de adam yürüyordu Jean'in evine gittiklerinde Logan'ın sahnesi süperdi " Go Fuck Yourself "
  • Soundtrackler de ayrı bir harika. Tavsiye ederim.
  • Buradan gelen yorumlar olumlu, bi ara gitmek lazım
  • Soundtrack'lerden Magneto şarkısı ayrı güzel. Gerçi daha önceki mesajımda da dediğim gibi, mutlaka dinlenmeliler. Soundtrack'lerden duyduklarım çoğunlukla çok güzeldi zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 7 Haziran 2011; 23:47:40 >
  • Gittim ama diğer filmler gibi sıcak gelmedi nedense.
  • fark eden oldu mu bilmiyorum fakat x-men: origins wolverine ile bu film arasında önemli bir tutarsızlık var...
    wolverine filmini izlemeyen arkadaşlar bu spoilerı okumasınlar



    wolverine filminin sonundaki sahnede charles reis kel hali ile mutantları stryker'ın elinden kurtarmak için stryker'ın üssünün olduğu yere gidiyor ve onu orada yürüyebilirken görüyoruz...

    ancak bu filmin sonunda charles reis çok gençken belinden vuruluyor ve sakat kalıyor...

  • Filmi çok beğendim ama şöyle bir husus var;


    Xavier ile Magneto'nun arkadaşlığını yeterince derin işlememişler bence. Yani, o senelerin ahbaplığına zemin hazırlayacak kadar derin bir algı yaratmadılar diyorum. Sanki o görev için birleştiler ve bitti hemen.


    Bunun haricinde, özellikle müzikleri, çok beğendim.
  • Bende şimdi geldim filmden. Gerçekten bir Marvel hayranı olarak filmi çok beğendim. Çevremdeki herkesi izlemesi için tahrik edicem
  • Bende yeni geldim. Marvel filmlerinin en iyisiydi bence ama bağlantılarda çok sorun olmuş gerçekten. Sanki Soğuk Savaş filmi izliyormuşum havası verdi film.


    Aynı şeyi Sabretooth da yapmışlardı. Wolverine de farklı X-Men de farklı Sabretoohlar vardı.
  • Tek kelimeyle harika ! Hatta sanırım serinin en sevdiğim filmi oldu ...
  • pek beğenmedim , konu daha enteresan gibi dursada diğer filmlere göre bir fark yoktu ama bunun yanında karekter bakımından zayıftı bence ve seriye göre mantık hataları vardı


    - wolverine in yarım dakka gözümkesi bile diğer karekterleri ezdi geçti :)

    - mistique de profesorle beraber büyüdüğünü öneki bölümlerde hiç sezemedik doğrusu biraz zorlama olmuş orası ayrıca , last stand de mistique normal haline döndüğünde genç gözüküyordu halbuki profesorun yaşlarında olması gerekirdi

    - diğer serilerde profesor baya sonradan felç li oluyordu ama şimdiki filme göre bu ters düştü malesef

    - kevin bacon film için bir artıydı ama oda film içinde bırak yaşlanmayı gençleşti ne iş anlamdım




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.