Şimdi Ara

x-fi titanium fatality, optik bağlantı ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • x-fi itanium fatality pro kartım var.eski analog ses sistemime playvision HDA-51A decoder alarak ses kartına optikten bağlantı yaptım.aslında şu anda 5.1 ses alıyorum.ama acaba hala ses kartımı çözüyo sesi yoksa olması gerektiği gibi decodermi çözüp hoparlötre yolluyo bilmiyorum.

    öncelikle power dvd 10 programında dvd, blu-ray ya da divx film izlediğim zaman sesler gayet net geliyor ve hatta ses ayarıda çalışmıyor.alçaltıp yükseltsemde, mute da yapsam sese bi etkisi olmuyor.buda demek oluyorki spdif vasıtasıyla ses direk decodere gidiyor.bu güzel.

    fakat diğer hiç bi programda böyle olmuyor.windvd 2010, vlc media player, gom player da ses özelliklerinden spdif i aktif etmeme rağmen ses barları etkin şekilde çalışıyor.belkide yine decoder çözüyordur ama yinede sorayım.

    bide aklıma takılan windows ve ses kartı ayarlarımla ilgili.windows 7 64 bit kullanıyorum.ayarlarım aşşağıda.

     x-fi titanium fatality, optik bağlantı ayarları

    burada spdif out u etkinleştirirsem kesinlikle ses alamıyorum.hatta spdif out gelişmiş kısmındaki sınaya bastığım zaman resimdeki hatayı alıyorum.o yüzden mecburen hoparlör ü varsayılan olarak kullanıyorum.

    bunlarda creative konsoldaki ayarlar.en önemlilerini gösteriyorum.

     x-fi titanium fatality, optik bağlantı ayarları

    encoder kısmında dolby dijital live ve dts connect var.dts connect işaretli.

     x-fi titanium fatality, optik bağlantı ayarları
     x-fi titanium fatality, optik bağlantı ayarları

    dolby dijitaldede, dts interactive tede spdif out sekmesi var.

     x-fi titanium fatality, optik bağlantı ayarları

    son olarak dijital I/O kısmındaki 2 kutucuğuda işaretledim.

    şimdi bu ayarlar doğrumu.windowsdaki spdif out u varsayılan yaptığım zaman ses alamamam bi problemmi.dediğim gibi sesler filmlerde de mp3 müziklerde de 5.1 geliyor.oyunlarda da battlfiel bad company 2 yi biraz denedim ondada 5.1 ses aldım.

    bi başka olayda tek müzik dinledğim program olan windows media playerda da ayarlardan sesi spdif out yaparsam müzikler hata vererek çalışmıyor:
     x-fi titanium fatality, optik bağlantı ayarları

    ayarı varsayılan ses aygıtı ya da hoparlör yaparsam 5.1 ses alabiliyorum.

    dts müziklerim var.vlc ve miro playerda çalıyor ki bu programların zaten dts desteği var.ama wmp de çalmıyor, cızırtı şeklinde geliyor.buda normalmidir.

    bilgili arkadaşların cevapları için şimdiden teşekkürler.

    not: bilgisayarımda hiç codec kullanmıyorum.vlc ve gom hiçbi codec yüklemeden bütün dosyaları çalıştırabildiği için, dvd leride power dvd den sorunsuz izlediğim için, ne k lite codec pack ne ffdshow,ne de ace mega codec yüklemedim.yalnız ac3 filter da yüklemememe rağmem windows media player ın dvd-gelişmiş sekmesine tıklayınca çok basit arayüzlü ac3 filter çıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarisakal -- 30 Aralık 2010; 3:00:54 >







  • DTS connect değil off işaretli olacak.

    WİN7 cihazlardanda spdif out seçili olacak.

    VLC player ile her açtıktan sonra ses aygıtı olarak spdif seçeceksin.

    Bu şekilde dts ve dd destekli filmlerden pass through yapabilirsin.

    Oyunlarda ise analog bağlayacaksın. Aygıt olarak hoparlör x fi yi seçeceksin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JakX

    DTS connect değil off işaretli olacak.

    WİN7 cihazlardanda spdif out seçili olacak.

    VLC player ile her açtıktan sonra ses aygıtı olarak spdif seçeceksin.

    Bu şekilde dts ve dd destekli filmlerden pass through yapabilirsin.

    Oyunlarda ise analog bağlayacaksın. Aygıt olarak hoparlör x fi yi seçeceksin.


    teşekkür ederim.yalnız şöyle bişey var:

    http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=92749

    buradaki soruya bikaç cevap:

    soru: What is the Dolby Digital Live and DTS Connect Pack?
    cevap: I use the software myself. It encodes your PC's audio into an AC-3 source, and routes it out of your spdif out, so you can hook your pc up to your home reciever and enjoy multichannel audio from your pc using either an optical cable, or digital coax. Very good software.

    soru: You mean like AC3Filter?
    cevap: Something like that. If you have ever looked into Redocnexk, an encoder for KX drivers, it is very similar also. I have my pc hooked up to my home theater, so when I play a game, crysis for example, I will get the multichannel sound sent to my reciever. Whereas, without the encoder, you will only get 2 channel sound out of your spdif output.


    anladığım kadarıya Dolby Digital Live and DTS Connect Pack denen şey dijital çıkışlarda sadece dts ve dolby dijital sinyalleri passthrough yapan, mp3 ya da müzik cd si dinlemek veya oyun oynamak gibi diğer uygulamalarda sesi yine 5.1 vermeye yarayan çok yararlı bi yaazılım.creative bunu sadece son çıkardığı ses kartlarında ücretsiz sunuyor ki benim kartta var.diğer ses kartları için paralı satıyor (daniel k driverlarıyla bu sorunda çözülüyor sanırım)

    ayarları aynen sizin dediğiniz gibi yaptım.ses berbat ötesi oldu.sadece 2 kolondan ses keliyor, sub dan ise yarım yamalak bi ses geliyor.yani ses 2.1 de değil 2.0,5 oldu :)). bende eski ayarlara geri döndüm.oyunlarda mp3 lerde ses 5.1 geliyor.dts ya da dolby dijital destekli dvd ya da blu-ray izlerkende CyberLink PowerDVD 10 u kullanıyorum.bu program sesi passthrogh ile hoparlöre gönderiyor ve çok temiz ve güçlü bi ses alıyorsunuz filmlerde.dediğim gibi ses barıda çalışmıyor.

    eğer optik çıkışla spdif out böylew bişeyse bilgisayarlar için dijital bağlantının hiç bi anlamı yok gerçekten.yani dts ve dd destekli filmler hariç diğer uygulamalardan 2.1 ses alacaksam ne anladım bu işten.ama benim gibi son nesil creative titanium fatality pro gibi ses kartınız varsa ve Dolby Digital Live and DTS Connect Pack ı kullancaksanız güzel fakat olmayan napacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarisakal -- 30 Aralık 2010; 14:21:04 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JakX

    Oyunlarda ise analog bağlayacaksın.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sarisakal

    ayarları aynen sizin dediğiniz gibi yaptım.ses berbat ötesi oldu.



    Oyunlarda ve streo müzikte kısa (<1.5 m) ve kaliteli kablo ile analog mu bağlandınız ki, @JakX e sizin dediğiniz gibi yaptım diyorsunuz.

    Sadece dts yada dolby encode ses izi içeren medya yada hdd den yürütülen özel dosyalar için pass through mode digital bağlantı iyi olabilir /*. Ancak win7 dts connect/DDL destekli sürücü yüklü kartlarda pass through moda alınamayabiliyor. bunu denemek için medyadan yürtülen DTS ve Dolby ses izlerinin ikisinide içeren medya yürtülürken izlerde geçiş yapınız. decoder monitorunde de sinyale uygun geçiş gerçekleşmelidir. geçiş gerçekleşmiyorsa pass through moda geçemediğinizin göstergesidir.

    DTS Connect ve DDL sanıldığı gibi evliya tükürüğü değildir. Aksine kandırmacadır. Tek ve tek faydası 3 adet kablo yerine tek kablo ile çevresel sesleri aktarabilmesidir. Bende uzun zaman kablo karmaşasından kurtulmak için bu tekniğin gelişmesini bilgisayarıma vasıl olmasını bekledim ancak sahip olduğumda yediğim kazığın içime oturduğunu hissettim. Hiç bir bağlantı kısa ve kaliteli analog bağlantının yerini tutmuyordu. Üretilen ham ses sıkıştırılırken kayba uğruyordu artı gecikme/latency oluşuyordu. işlemcinin ilave harcadığı güce değinmeyeceğim çünki güncel işlemciler hızlı (ancak gücün son damlasını isteyen işlemcim darboğaz yaparmı diyen oyun meraklıları için bu husus hala önemli).

    */ iyi olabilir: sadece ve sadece HDA-51A decoder xfi dahili decoderden daha kaliteliyse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 30 Aralık 2010; 20:43:07 >




  • @keleminabi

    sadece ilk cümlenizde sorduğunuz soruya cevap vereceğim.onun dışındakiler sizin düşünceniz.bu program hakkındaki düşünceler kişiden kişiye, ses kalitesini algılamadan algılamaya değişir.

    neyse.ses berbat ötesi şöyle oldu; ben zaten 17 senedir analog bağlantılı ses sistemleriyle kullandım pc yi.ne kalitede ses verdiğini zaten biliyorum analoğun.onun için berbat ötesi dememin, şu sorduğum konuyla yani dijital bağlantı ayarlarıyla ilgisi var.analog bağlantıyla değil.yani dijital bağlantıda ses almak için öngörülen windows ayarları.dts connect seçilmeyecek off seçilecek, windows ses ayarlarından ise spdif varsayılan yapılacak.böyle yaptığım zaman,yazdığım şekilde ses berbat ötesi oldu (tabii bana göre).
    ama dts connect, ya da dolby dijital seçili olduğunda ve varsayılan ses ayarıda hoparlör olduğu zaman ses çok iyi.sonuçta aman aman önemli değil benim için pc de dijital bağlantı.heran analoğada geçebilirim.o yüzden z5500 yerine edifier s550 alacağım zaten.ama şimdilik böyle kullanacağım.gayet memnunum.
    bu arada aldığım decoderdede bi gösterge yok:
    http://www.playvision.com.tr/index.aspx

    dts connect pack hakkında açıklayıcı yazıyıda buradan okuyabilirsiniz.
    http://buy.soundblaster.com/_creativelabsstore/cgi-bin/pd.cgi?page=product_detail&category=Software&pid=F2222DDN6Z2H2ADDEZD

    teşekkürler cevaplar için.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sarisakal

    dts connect pack hakkında açıklayıcı yazıyıda buradan okuyabilirsiniz.
    http://buy.soundblaster.com/_creativelabsstore/cgi-bin/pd.cgi?page=product_detail&category=Software&pid=F2222DDN6Z2H2ADDEZD



    Ben o açıklamaları ve benzerlerini bu desteğe sahip kartlar ortaya çıkmadan önce bekleme dönemimde çok okudum.
    Yazmak serbest. Şimdi linki açıp okumaya bile ihtiyaç duymuyorum.
    Çünki işin tekniğini mutfağını biliyor ve bekleme dönemimde şimdi bildiklerimi neden düşünemediğime şaşırıyorum. İnsan aşık oldumu gözleri kör oluyor.

    Hatta foruma yıllar önce yazdığım postlarda bu anılar hala yaşıyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: keleminabi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sarisakal

    dts connect pack hakkında açıklayıcı yazıyıda buradan okuyabilirsiniz.
    http://buy.soundblaster.com/_creativelabsstore/cgi-bin/pd.cgi?page=product_detail&category=Software&pid=F2222DDN6Z2H2ADDEZD



    Ben o açıklamaları ve benzerlerini bu desteğe sahip kartlar ortaya çıkmadan önce bekleme dönemimde çok okudum.
    Yazmak serbest. Şimdi linki açıp okumaya bile ihtiyaç duymuyorum.
    Çünki işin tekniğini mutfağını biliyor ve bekleme dönemimde şimdi bildiklerimi neden düşünemediğime şaşırıyorum. İnsan aşık oldumu gözleri kör oluyor.

    Hatta foruma yıllar önce yazdığım postlarda bu anılar hala yaşıyor




    aşık olmak için değilde bilgilenmek için vermiştim o linki:)).ama zaten siz bilgiliymişsiniz neyse artık bu konuya ilgi gösteren başka arkadaşlar yararlanır.ne creative ne de herhangi bi kar odaklı kurum umurumda değil.şu andaki ses ayarlarımla gayet güzel kullanıyorum pc yi ve memnunum.hepsi bu.

    şimdi bu konuyya giren herkeze yazıyotrum bu yazdıklarımı.başka yapmam gerekenler veya ayarlar varsa öğrenmek isterim arkadaşlar.mesela klite codec pack lede passthrough nasıl yapılıor.şimdi buna bakıcam bakalım.

    teşekkürler tekrar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.