Şimdi Ara

X-Fi titanium fatal1ty pro sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar daha önce z 5500 sistemimi gigabyte ep45 optik bağlantıyla kullanıyordum..Bugün gittim titanium fatal1ity pro ses kartı aldım ama sanırım bir kaç yerde hata yaptım...malesef bilgisayar donanım program vs özelliklerden pek anlamam..sorun şu ki kartı taktım cd yi yükledim ama hala pc açılırken yeni donanım bulundu düzgün çalışmayabilir diye bir ikaz geliyor..ki şu an ses kartından aldığım seste mp3-dts parçalar dinlerken takılmalar oluyor (10 saniyede bir yarım saniye ileri atma gayet sinir bozucu) , oyunda falan sorun yok ama anakarttan aldığım sesle kartın arasında bir fark göremedim..sanırım hata yaptım bi yerde :)

    Yardımlarınızı bekliyorum



  • Arkadaşım öncelikle yeni kartın hayırlı olsun.Tavsiyem sistemine format atıp temiz bir şekilde sistem kurduktan sonra sorun çıkarmaması lazım diye düşünüyorum.İyi günler de kullanman dileklerimle...
  • Arkadaşım kartın hayırlı olsun bende alacaktım o karttan fakat fireball auzen kartlara indirim yapınca vazgeçtim her neyse tek sorunun formatla hal olur..
    dün aynı sorunu bende yaşamıştım preludeyi çıkarıp extreme kartı takınca formatsız ses alamadım ...
  • quote:

    preludeyi çıkarıp extreme kartı takınca


    X-Fİ driverleri henüz audgy ler kadar iyi değil, zamana ihtiyaçları var bu yüzden doğru düzgün kaldırım yapmadan başka x-fi çipli kart takarsanız soun yaşarsınız.
    ancak kartlar ikiside aynı model ise direk çalışır sorun olmaz.

    önce prelude yi kendi kurma programı ile kalırınız, driver cleaner ile kaldırınız, temp klasörleri boşaltınız, creativeye ait program files klasörlerini başka yere taşıyınız, -yeni kurulumdan sonra taşınanları siliniz- creativeye ait msconfig start girişleri iptal ediniz; vb. tamamen kaldırıp yeni kartı ondan sonra takmanız lazım.

    Audgy sürücülerinde bu sorunlar pek yoktu, ancak xfi sürücülerinde DDL vd DTS connect desteğini bazı kartlarda creative kapatmak için kendi sürücülerin böyle biçimsiz hale getirdi, vede sürücüler bir de audgy kadar olgun olmayınca bu sonuç ortaya çıkıyor.

    kartı yeni alan kişide dediğim yolla tüm kaldırımları yapıp, bilgisayarında daha öncaden creative kurulumları varsa onları da kaldırıp, biostan sadece sürücü kurulum aşaması için -kurulumdan sonra açabilir- onboard ses kartını iptal ederse sorunu yüksek ihtimalle çözülecektir.




  • @keleminabi benim durumum arkadaşınkinden biraz farklı ben windows ->system32 içinde kalan dosyaları el ile siliyorum fakat ismi tam aklıma gelmeyen *.dll dosyası vardı kartınmı yoksa windows sesmi ait terettüt ettim sonra işletim sesinin sesi komple gitti ondan format attmak zorunda kaldım... Birde linux ve macOSX- vista 2li kullanıyorum ondan dolayı tabiki biraz çakışma oluyor...
    linux ve mac onboard vistada prelude kul.
  • Xp yi kaldırıp vista 64 bit kurdum.optik bağlantıyla z-5500 ü bağladım normalde bir sorun yok görünüyor ama programından digital bağlantıyı seçtiğimde ses gidiyor hata veriyor. creative nin kendi oynatıcısı media player power dvd vs hepsinde digital i seçince ses gidiyor..buna bir çözümünüz var mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: NycHaLL

    Xp yi kaldırıp vista 64 bit kurdum.optik bağlantıyla z-5500 ü bağladım normalde bir sorun yok görünüyor ama programından digital bağlantıyı seçtiğimde ses gidiyor hata veriyor. creative nin kendi oynatıcısı media player power dvd vs hepsinde digital i seçince ses gidiyor..buna bir çözümünüz var mı?


    film:

    filmin ham digital sesini almak için onboard spdif çıkışını kullanabilirsiniz. onboard ve xfi birlikte kurulu olsun, windows varsayılan ses aygıtı onbord spdif olsun.

    film dışında da varsayılan ses aygıtı olarak hoparlörler xfi ve encoder ayarlarında dts connect açık olsun.



    DTSConnect/DDL desteği nedeniyle sürücüler filmin ham sesini çıkışa veremeyebiliyorlar. yani ses kartı sesi çözüp yeniden çıkışa verecek.
    zaten vista ses konusunda xp ye göre kötü. vistada genel olarak ses kartları analog ve spdif i aynı anda çıkışlarına veremiyolar. bu çıkışlardan birini -kullanacak olduğunuzu- varsayılan olarak seçmelisiniz. (DTSConnect/DDL desteği olmayanlar... hariç)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.