Şimdi Ara

X-Fi için Dijital (Coax) Kablo Yapım Rehberi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
7.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hem analog hem digital bağlantıyı aynı anda kullanabilirsin.
    bu durumda analogdan 5+1 ses alırsın digitalden sadece frontları(streo) alırsın.

    DVD filmlerde digitalden 7+1 e kadar ses almak için ses kartını bypass (SPDIF Passthrough )yapman gerekir o zamanda analog çıkıştan ses alamazsın.
  • film proble dııl sadece muzık ıcın soyluorum. filmlerde ztn g500 yeterlı ancak z5500 un menusunden 5.1 yıne alınıyorus ? ama gercek surround dıılde uyduların hepsi calısıyormus dogrumu
  • quote:

    film proble dııl sadece muzık ıcın soyluorum. filmlerde ztn g500 yeterlı ancak z5500 un menusunden 5.1 yıne alınıyorus ? ama gercek surround dıılde uyduların hepsi calısıyormus dogrumu


    Evet doğru digital çıkışta sadece 2 kanal olunca (frontlar) z5500 diğer kanallara bu iki kanaldan aktarım yapar onlardan da ses gelir ama bu filmin kaydındaki orijinal ses değildir. z5500 uydurmasıdır (diyeyim ben).
    Zaten müziktede özel kayıtlar hariç (Audgy ile verilen özel müzik dvd si gibi. Bu dvd de çok kanallı müzik kaydı var, internette de var ve hatta bu forum dahil forumları incelerseniz nasıl edinileceği konusunda konular var.) sesler streo dur receiverlerin menüsünde hall, dolby pl, c studyo vs..... gibi seçenekler vardır bunlar iki kanal sesin zevke göre diğer kanallara dağıtımıdır. Hangisini beğenirseniz onu seçersiniz. Yani aslında ses iki kanal receiver kendi üzerindeki bir karıştırıcı ile onları harmanlayıp 7+1 e kadar dağıtıyor.

    Kısaca filmle kaydedilmiş orijinal sesi istiyorsanız ya multikanal analog bağlantı yada,

    quote:

    DVD filmlerde digitalden 7+1 e kadar ses almak için ses kartını bypass (SPDIF Passthrough )yapman gerekir o zamanda analog çıkıştan ses alamazsın


    edit: Dpolby Digital Live özellikli ses kartları ve anakartlar bu yazılanlardan müstesnadır. Ancak bunlar 2 yıl önce duyrulmasına rağmen yeni yeni çıkmaya başlıyor. Creative nin bu desteği veren kartı henüz duyrulmuş değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 19 Kasım 2006; 16:30:50 >




  • cvp yazan olurmu bilmem ama gene de sorayim
    simdi bende spdif i olan 2 ses cikisli bi mikrafon girisli laptop var ses cikislari kisa devre yapti bende usb li cevirici aldim ustunde mic giris ses cikisi var su an isimi goruyo ama 5.1 leri buna baglayabilirmiyim? gerci 5.1 i cikislar calisirkende tam olarak baglayamamistim kablo bilgim yetmemisti.
    5.1 in arkasinda 6 audi input yazan bi yerle hemen yaninda 5 speaker system yazan show marka bisi vaar. kendime gore kablolari kesip bictim ve dogru takarsam stereo ses alabiliom (ya da ben ole saniom) amacim counter oynarken alabilcem en iyi sesi almak (en iyi derken kalite deil en dogru ses) bu konuda bi yardimci olurmusunuz?
    ozetlersem
    1-tek ses ve tek micrafon cikisli usb aygit
    2-kablo takimi
    sartlar bunnarken ne yapabilirim? cook saolun saygilar
  • arkadaşlar bendede Creative Audigy Value 7.1 Ses Kartı var.. aynı şekilde bu karta spdıf çıkışlı everest h5402 5.1 ses kartını kablo yaparak takabılırmıyızz.
  • Evet şimdiye kadar takmadıysan takabilirsin
    quote:

    olfson_61 Tarih 29 Şubat 2008; 16:22:03
    arkadaşlar bendede Creative Audigy Value 7.1 Ses Kartı var.. aynı şekilde bu karta spdıf çıkışlı everest h5402 5.1 ses kartını kablo yaparak takabılırmıyızz.
  • güzel bi inceleme olmuş elinize sağlık güzelde bi rehber
  • bunun için illa gidip de mono 3,5 mm özel uç aramanıza gerek yok arkadaşlar.

    resimdeki kablo (3,5 mm stereo analog audio soket - RCA stereo analog audio kablo) da kullanılabilir.

    iki adet RCA soketin, yanlış hatırlamıyorsam, beyaz (veya siyah renkli olur) olanını kullanacaksınız. Kırmızı olanı, 3,5 mm soketin orta katmanına bağlı ve 3,5 mm soketi taktığınızda, orası, diğer soketin dış kısmıyla aynı oluyor.

     X-Fi için Dijital (Coax) Kablo Yapım Rehberi
  • hocam win 7 kullanıyorum, ekı onboard kartımda coaxıal cıkıs ve reciever kullanıyordum, sımdı f-xi xtreme audio aldım (pci versiyon) vin 7de dıjıtal cıkıs yaptım buraya kadar sıkıntı yok 2 kanal calısıyor yanlız dts veya dolby ses alamıyorum veya alchemyde yıne 2 kanal ses gelıyor...
    bıldıgınız bır cozum war mı?
  • Arkadaşlar biriniz buradaki resim linklerini yenileyebilir mi acaba?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.