Şimdi Ara

X-Fi EXTREME MUSİC & AUDİGY 2 ZS TEST SONUÇLARI (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
757
Cevap
10
Favori
144.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yazılımının daha iyi olduğunu da yazmıştı @Affan kardeşimiz ama benim için pek de önemli değil bu. Bir de bende zs menülerini açarken hala daha hiç hata vermiş değil. Kartı almam için kesinlikle daha ucuzlaması şart. Bu fiyat malesef bana göre hala yüksek.
    quote:

    Orjinalden alıntı: sezar

    bu arada söylediklerine katılıyorum zaten ben de 24bit acık ama tizler %50 de kullanıyorum zaten sesin tiz leri dengeliyoryanlış yazmış olabilirim özür fark bu yazdıklarım dışında bence yok ama alıp denemeni tavsiye ederim hoşuna gidicek ha birde yazılımı muhteşem tek kelimeyle sorun yaratmıyor 2zs de bazen hata veriyordu menüleri açarken
  • bende de 2 kez fln ama yinede verdi fiyatının ucuzlayacagını bek zannetmiyorum çünkü üretimi daha maliyeliymiş 2 serisine göre öyle okudum bir sitede italyan donanım sitesi senin gibi iyi bir sistem kullanan birisi bence kullanmalı ama sen bilirsin senin görüşün ben çok memnunum tavsiye ederim parasını hakkını veriyor ama gercekten pahalı daha ucuz olabilse keşke ve herkez alabilse dinnleye bilse isterdim arkadaşımda elite pro vs. kullanıyor gitar fln bağlıyor oda çok memnun kayıt kalitesi eski kartı 4 platium pro idi ona göre daha iyimiş.
  • Audigy 4'ün plat. pro değil sadece pro modeli var. Belki Audigy2 zs plat. pro denemiştir önceden, çünkü o kartın plat. pro modeli var. Zaten zs plat. pro ile 4 pro arasında da epey fark var. x-fi elite pro ile de mutlaka olacaktır. Bhasini ettiğim db SNR olayı daha da artıyor ama senin de dediğin gibi extreme music şu andaki verdiği yeniliklere göre hala beni satın almam konusunda etkileyebilmiş değil. O fiyat farkını ödemeye değmeyecek. Çünkü o kadar para verdikten sonra ben çok şey bekliycem, ama çok az şey görecem, değmeyeceği için satın almıycam şimdilik. İlerde ucuzlarsa bakarız diyorum..
    quote:

    Orjinalden alıntı: sezar

    bende de 2 kez fln ama yinede verdi fiyatının ucuzlayacagını bek zannetmiyorum çünkü üretimi daha maliyeliymiş 2 serisine göre öyle okudum bir sitede italyan donanım sitesi senin gibi iyi bir sistem kullanan birisi bence kullanmalı ama sen bilirsin senin görüşün ben çok memnunum tavsiye ederim parasını hakkını veriyor ama gercekten pahalı daha ucuz olabilse keşke ve herkez alabilse dinnleye bilse isterdim arkadaşımda elite pro vs. kullanıyor gitar fln bağlıyor oda çok memnun kayıt kalitesi eski kartı 4 platium pro idi ona göre daha iyimiş.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tibi


    quote:

    Orjinalden alıntı: pullok

    Yapılan incelemede bassların iyi olmadığı belirtilmiş ama hiçde öyle değil gerçektende öyle değil basslar zs'de olmadığı kadar güçlü nasıl böyle bir yargıya varıldı gerçekten çok merak ediyorum ve şaşırdım açıkcası ben zs'de %65 de tuttuğum bassları x-fi'da %50 ye çektim


    şimdi merak ettiğim sen x-fi alıyorsun ve basslar güçleniyor ama sen fazla güçlü geldiği için basslar %65 ten %50 ye çekiyorsun. e o zaman ne anlamı kaldı? yani zaten zs de basslar normal kullanma seviyenin limitine yakın bile değilken ( kendince ) daha güçlü bass sağlıyan x-fi ye geçiyorsun ama dengeyi sağlıyabilmek içinde %15 lik bir düşüşüş yaptırıyorsun. o zaman neden gittin x-fi aldın. o zaman bassların gücünden başka x-fi nin başka bir artısı olmsı gerekiyor. onu da yazarmısın? yani bassları daha m derinden veriyor dahamı yumuşak yoksa? biraz daha açıklayıcı yazarsan sevinirim. ( bu mesajımı sırf senin dediğine karşıtlık olsun diye yazmıyorum gerçekten merak ediyorum . art niyet aranmasın lütfen mesajımda )


    Neden kıstığımı söyleyim thx console'dan subwoofer +15 gain'i açıyorum bu ayar basslara daha bir dolgunluk veriyor ve bass'ın şiddeti artıyor bu nedenle ana bass ayarını düşürüyorum eğer onu açmazsam yine zs ile aynı bass'ı alıyorum ana bass'ı arttırdığımda ama ben thx consolu kullandığım için hem onu hemde ana bassı açınca bass lar fazla geliyor sonra yine thx console'da crossover frequency diye bir ayar çubuğu var, yine bu çubuğu kullanarak bass'ın sertliğini ve yumuşaklığını kulak zevkine göre ayarlıyabiliyorsun thx console x-fi da çok gelişmiş ama görüyorum ki yapılan testte sanırım thx console yüklenmediği için karta çamur atılmış eeh ne diyeyim acemilikten başka birşey değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pullok -- 6 Mart 2006; 11:41:37 >




  • öncelikle konunun açılmasına çok sevindim..

    bu arada ben 2. el Audigy 2 zs aldım arkadaşlar kutulu ve CDleri tam.. yazın da X-fi almayı düşünüyorum.. X-fi alacağım kesin old. için Audigy 2 zs yi 2. el almayı istedim.. X-Fi ın çok bi farkı olduğunu zannetmiyorum Audighy 2 zs den.. yani ses kalitesi olarak..




    size zoltrix pro 6 dan Audigy 2 zs ye geçtiğimdeki karşılaştığım objektif bi yorumumu yazarsam eğer.. X-Fi ya geçildiğinde ne olabileceği konusunda bi fikir verebilir belki size


    zoltrix pro 6 kullanıyodum 5200 ile ve saonra megaworks e geçtim.. 2 hafta sonra da Audigy 2 zs aldım.. şuan megaworksumun sesinin oturduğunu düşünüyorum ve şunları söylüyorum.. tabi bunlar benim düşüncem.. Zoltrix pro 6 ile audigy 2 zs arasında evet bariz bi fark var ama bu heryerde herzaman belli olmuyo maalasef.. yani filmlerde, müziklerde (belki oyunlarda EAX olayı ile falza belli eder kendini tabi ama) heryerde her zaman değil.. fiklmlerde bazı durumlarda .. bazı sahneler veya efektlerde.. müziklerde ise .. bazı enstrumentallerde yada seslerde yada vokallerde kendini daha çok belli ediyo.. yani Audigy 2 zs ye geçince en azından zoltrix pro 6 yada SBlive gibi bi kartdan .. öyle her an her dinlediğiniz yada izlediğinbiz filmin Audigy 2 zs ile ses kalitesi olarak sürekli, kesintisiz havalarda uçacağını düşünmeyin..


    yani bi benzetme olarak şunu söliyim.. bu bahsettiğim ses kartılarından birine sahip olsanız (zoltrix pro 6 veya SBlive yada audigy 1 serisi olsun) ve sizin haberiniz yokken kasanızın içindeki ses kartını değiştirseler bence yüzde 90 ilk önce farkedemezsiniz (ilk önce demekle ilk 1 hafta yani,, o an değil) ama ilerleyen zamanlarda farkedebilirsiniz bunu.. ama her zaman kendini belli etmez işte..


    yani demek istediğim ses tekolojisinde ilerlemek bana göre çok zor.. ben de bu yüzden bu yazdıklarımla Audigy2 zs den X-Fi ya geçildiğinde çoook aşırı bi ses kalitesi olacağını zannetmiyorum.. ama merak ediyorum tabi yazın X-Fi alıp denemek istiyorum bunu..



    daha da açacak olursam::

    şuan megaworks 550 THX gibi ünlü ve kaliteli bi sistemi Audigy 2 zs ile kullanıyorum.. zoltrix pro 6 dan Audigy 2 zs ye geçtikten sonra herzaman her ses kaynağında ses kalitesinin sürekli olarak çook, ahım şahım artmadığını belirterek.. ( burası bence çok önemli!! ::forumda herkes SBlive ve muadili bi karttan Audigy 2 zs ye geçi,nce bariz ses kalitesi ve basların dolgunlaştığını yazmasına rağmen ) X-Fi alındığında da çok bi fark beklememek gerektiğini düşünüyorum..




    Sonuç olarak :

    yani üst bi karta geçildiğinde ses kalitesinde yani bas-tiz veya mid olsun.. sesin kalitesinin daha iyi olacağı düşünülen yeni alınan kartın .. her zaman her uygulamada (film oyun müzik olsun) kendi ses kalitesini ve performansını sürekli olarak ,her zaman gösteremediğini ,gösteremeyeceğini düşünüyorum.. bu farkın filmlerde ,müziklerde ve oyunlarda sadece bazen yada bazı durumlarda farkedilebileceğini düşünüyorum..



    Not: bunlar benim düşüncelerimdir kim ne derse desin.. karşı görüş yazılmadan önce çok iyi okunulmasını rica ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 6 Mart 2006; 12:46:45 >




  • x-fi kartlarını kullanmasını bilmek lazım.Yani x-fi nin getirdiği yeni teknoloji zs ye göre biraz daha profesyonelce.Hele 24 bit crystalizer teknolojisini anlayamayıp acoustic efekti ile özdeşleştirmek çok yanlış.Defalarca izlediğim dolby dijital ve dts dvd filmleri x-fi ile tekrar izledim.Çok daha gerçekci efektler ve ses kalitesinde artma gördüm.Özellikle yüksek seslerde hiç bozulma yok.Ayrıca yine oyunlarda çok başarılı.Sadece ses kalitesinde değil oyun performansında da çok etkili.X-fi ile aynı oyunda zs ye göre 7-8 fps artış mevcut.Tabiki bu performans artışı X-ram teknolojisini içeren fatal1ty ve elite pro modellerinde daha bariz ortada.Yine mp3 lerde çok daha berrak ses ve basslarda artma, tiz kalitesinde artma, basslarda dolgunluk ve yumuşaklıl sağlıyor.Yine gözden kaçan bir nokta var.X-fi deki audio creation modu hiç konuşulmadı.Ripleme özelliği zs ye göre çok daha üstün.Super ripping özelliği ile audio cd leri üst kalitede mp3 e çevirebiliyorsunuz.Şimdi gelelim işin maddi boyutuna.X-fi nin en düşük modeli xtreme music 130$+kdv civarında.En üst model olan elite pro ise 420$+kdv civarında.Şimdi spekaer setlerine 500-600$ verip sonra alt modelde olsa ses kartına 150$ için çok pahalı deyip f/p oranını bahane etmek de çok yanlış.500$ verip multimedya bir set alan kişi aynı şekilde de ses kartına verilecek 60-70 ytl lik farkı ( zs ile extreme music arasındaki fiyat farkı) gözardı etmesi gerekir diye düşünüyorum.Zaten 500$ lık bir set alan sadece ses değil sesde kalite arıyordur.o halde f/p oranı ikinci planda kalır.
    Bir de olaya şu gözle bakıyorum.Ses sistemleri bölümünde hararetli tartışmalr oluyorHerkes kendi kullandığı, kendi beğendiği ürünü sonuna kadar savunuyor.Bu da bu işin tatlı ve hayecanlı yönü.Herkres aynı ürünü kullansa idi biz neyi neden tartışacaktık.Ya da neyin kıyaslamasını yapacaktık.Bu gözle bakarsak daha iyi olur düşüncesindeyim.




  • umarım bi tartışma daha çıkmaz..

    X-fi evet audigy 2 zs den belki üstün olabilir ama bbu ses kalitesi farkını bu performansını her uygulamada her zaman (müzik ,film ,oyun) gösteremez diye düşünüyorum.. zoltrix pro 6 dan audigy 2 zs ye geçince bunlar oldu..

    yani anlaşılan :: X-fi ın da Audigy 2 zs ile aralarında ses kalitesi olarak çok fark olmadığı görülüyo .. zoltrixden audigy 2 zs ye geçince bana olan durum (yukarıda uzunca yazdım) audigy 2 zs den X-Fi ya geçince meydana gelen durumla aynı..



    umarım ben kendi sölemek istediğimi anlatabilmişimdir

    herkese slmlar.. saygılar .. kısa bi zaman sonra görüşmek üzre



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 6 Mart 2006; 14:25:00 >




  • aykutx@ mükemmel açıklamışsın daha ne denebilirki herşeyi yazmışsın


    darkchild@ sen zs'ye geçince neler bekliyordun mesela ne gibi şeylerde değişiklik arıyordun da pek farkı anlamadın açıklarmısın ?
  • affan hocam hayırlı olsun herkese iyi forumlar,peace!
  • Bu topic neden üst konu olmaktan çıkarıldı bilen var mı?
  • Bu topicte en ufak iğneleme, ima, konu dışı konuşma, laf sokma çabasına girme şeklinde çaba sarfeden tek bir üyenin mesajına rastlarsam 1 ay foruma adım atamayacaktır söyleyeyim.
  •  X-Fi EXTREME MUSİC & AUDİGY 2 ZS TEST SONUÇLARI


    yukarda sağ taraftaki x-fi kartdaki port un ne girişi olduğunu bilen varmı?.Creative sitesinde de inceledim ama creative bunu bir giz olarak bırakmış.Game pad ya da joystik girişi olmadığını biliyorum
  • Öncelikle tüm MOD dostlarıma,göstermiş oldukları duyarlılık için teşekkür ederim,konunun tekrar açılmasına zaten şaşırmıştım,sonra birde baktım ki "ÜST KONU" olmuş,hakikaten gösterilen davranış sonucunda TÜM MOD DOSTLARIMA VE BANA BU KONUDA DESTEK OLAN TÜM KARDEŞLERİME TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİRİM...!!!
    Ayrıca sevgili @mewluth dostum;
    Yapmış olduğun bu uyarından ötürü sana da ayrıca teşşekür ederim ve çok memnun olduğumu bilmeni isterim...

    Ayrıca sevgili @Mertkan abi;

    Sanırım bu konunun tekrar açılmasında seninde büyük emeğin var,sanada ayrıca çok teşekkür ederim...

    Çok daha verimli paylaşımlar olması dileğiyle,hoşçakalın,saygılar...




  • @aykutx

    Dediğin port AD-Link diye adlandırılmış ve X-FI I/O console'a bağlantı için kullanılabilir. Upgrade için yada kartla birlikte bir kutu gelmiş ise.

    Mesela X-FI Elite pro modeli kullananlar bilir ama benim bildiğim kadarıyla kartla birlikte gelen X-FI I/O console'a (breakout box ta diyorlar) bağlantı bu port üzerinden yapılıyor. Diğer modellerde kasanın önündeki sürücü yuvalarına takılan I/O modül var.

    *Edit : Sende de elite pro varmış .

    Breakout box'u nasıl bağlıyorsun karta burayı kullanmadan bende onu merak ettim, paket içeriğinde kablosu da gözüküyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shebumi -- 7 Mart 2006; 2:01:28 >
  • faydalı bir topic olmuş, emeği geçen arkadaşlara teşekkürler.
  • OH BE! En nihayet ya, teşekkür ederiz, buna ihtiyaç vardı, sağolun valla.
    Bu arada @Affan dostum, topiğin açılmasında @Ado mod. arkadaşımızın katkısı da var, onu da belirtmek isterim.
    quote:

    Orjinalden alıntı: mewluth

    Bu topicte en ufak iğneleme, ima, konu dışı konuşma, laf sokma çabasına girme şeklinde çaba sarfeden tek bir üyenin mesajına rastlarsam 1 ay foruma adım atamayacaktır söyleyeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 7 Mart 2006; 3:00:50 >
  • Audigy 2 zs film ve müziklerde beni çok tatmin ediyor..Oyunlarda da çevresel sesi(eax) çok başarılı verdiğinden,hala güncelliğini koruyan bir kart..Yalnız;bazı oyunlarda eax özelliğini açtıgımızda fps nin aşırı düşmesi çok sinir bozucu bir durum..quake 4 te eax kapalı 25 fps civarında oyunu oynarken eax ı açtıgımda bu oran özellikle çatışma anlarında 13-14 fps ye kadar düştü..Bu durum oyunu aşırı derecede baltalıyor..Herkesin bilgisayarı üst düzey konfigrasyona sahip değil..Creative eax teknolojisini geliştirirken bunları düşünmeliydi...X-fi de bu durum bir nebze ortadan kalkmış görünüyor..Bu yüzden x-fi kartlar tercih edilebilir...Ama @affan ın referansına baklıdıgında özellikle müziklerde bass seslerin zs ye göre kötüleştiğini ve kulagı rahatsız ettiğini ögrendik..Burada belirtmem gereken birşey var,sevgili @affan,x-fi yi yanlış hatırlamıyorsam logi z5500 ile inceledi..Size bir örnek veriyim mega da eax tan techno yu açtıgımda ses hiç bozulmazdı ama 5500 bu efekte pek uyumlu degil,yüksek volumlerde hafif distirasyon yaptıgını gördüm..Ama z5500 de acustic i açtıgımda bu sefer mega dan çok daha iyi performans aldım..Anlatmak istedigim ses kartı farklı hoparlörlerde farklı sonuçlar verebilir..x-fi, z5500 ün bass seslerini olumsuz etkiledi diye bu yorumu diger marka setler için yapmak yanlış olabilir..@affan hocam keşke x-fi yi creative marka bir set ile test edebilse veya bir arkadaşımız hem logi hem de creative ile x-fi yi deneme şansı bulup yorumlarını burada paylaşabilse..Saygılar..




  • @sedatss kardeşim, x-fi'nin z5500le verdiği performansın başka bir hoparlörde aynı şekilde vermeyebileceğini anlattığın cümlelerine katılıyorum. Bence de doğru bir noktaya değinmişsin. Belki diğer x-fi kullanıp @Affan'la aynı fikirde olmayan arkadaşlar farklı ses sistemleriyle denediklerinde farklı sonuçlar almışlardır. Sonuçlar aşağı yukarı benzese de o minik farkları farklı ses sistemlerinde duymak normal olabilir. Zaten @Affan bu testi yaparken sadece z5500 ile değerlendirebildi, bence aynı anda 2 bilgisayarda bile bunu değerlendirmek büyük bir başarıdır. Keşke hepimizin elinde farklı kartlar ve farklı ses sistemleri olsa diyoruz tabi.
  • Elite pro da tabiki I/O modul oradan bağlanıyor.xtreme music modeline de modul bağlandığında çalışır.Ama yine de creative nin sitesi de dahil olmak üzere yeterrli açıklama bulamadım hiçbir yerde.
    quote:

    Orjinalden alıntı: shebumi

    @aykutx

    Dediğin port AD-Link diye adlandırılmış ve X-FI I/O console'a bağlantı için kullanılabilir. Upgrade için yada kartla birlikte bir kutu gelmiş ise.

    Mesela X-FI Elite pro modeli kullananlar bilir ama benim bildiğim kadarıyla kartla birlikte gelen X-FI I/O console'a (breakout box ta diyorlar) bağlantı bu port üzerinden yapılıyor. Diğer modellerde kasanın önündeki sürücü yuvalarına takılan I/O modül var.

    *Edit : Sende de elite pro varmış .

    Breakout box'u nasıl bağlıyorsun karta burayı kullanmadan bende onu merak ettim, paket içeriğinde kablosu da gözüküyor.




  • Evet topiğin açılması foruma yeniden canlılık getirdi çünkü tartışlacak konu kalmamıştı.Uzun zamandır.Böyle faydalı topiclerin çoğalması dilegiyle teşekkürler herkese..
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.