Şimdi Ara

www.levicorpus.com / Harrypoter kurgulu RPG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 13.06.08 itibarı ile yeni bir Harry Potter sitesi daha aramıza katıldı. Site ayın 14'ünde kullanıcıya sunuldu.

    Sitenin Amacı=Harrypotter Fanlarını bir araya toplamak ve eğlenceli vakit geçirmek...Eğlenceli vakit geçiriken yaptığımız şeylere ve dikkat ettiğimiz husulara gelelim sırada.Eğlenceli vakit geçirmek için yaptığımız en önemli şeyde tabiki Rp yapmak.Rp nedir? Dikkatli okuyun.

    "
    Role Playing Game.. Yani Rol Oyunları. Bu sihirli dünya, gerçek dünyayı içinde barındırıyor. Konular, gerçek yaşamda olabilecek ya da olmaya yakın olabileceği gibi bilim-kurgu da olabilir. Önemli olan bir hikayenin anlatılması. Evet her oyunda bir hikaye anlatılır ama RPG'lerde konu aslında oyundur. Tabi siz bu puzzlenin parçalarını tamamlarken kötülerle iyilerin savaşını da vermeniz gerekir.

    RPG Oyunlarının hikayeden oluşması, kimi zaman bir kerelik oyunlar olarak değerlendirilmesine yol açar. Evet belki oyunu tamamladığınızda ve hikayenin sonuna ulaştığınızda oyunu tekrar oynamak istemezsiniz ama RPG'lerin özelliği aynı zamanda kolay hazırlanabilir olmasıdır. Evet sizlerde RPG hazırlayabilirsiniz.

    Ultima Online'yi ayırmamız gerekir. O başlı başına farklı bir oyun. Olaylar birbirini takip eder. Yaşar ya da ölürsünüz. Oyunun kaderi oyuncunun elindedir ve bu şekilde olan RPG ve FRP'ler her zaman daha çok sürükleyicidir. Şu an Ultima Online yaklaşık 150 milyon insan tarafından bilinmekte ve oynanmaktadır.

    Olması Gerekenler

    Bir RPG'de olması gerekenler şunlar:

    - Bir konu/hikaye/senaryo.

    - Belli özelliklere sahip karakter grupları (Soylular, köleler, rahipler, halk, esnaf, kahramanlar vs.)

    - Karakterlere ait özellikler (para, saldırı, görünüm, zeka, sihirler gibi..) mutlaka bulunur.

    - Bir harita. (Oyunun içinde geçtiği)


    Bir Hikayesi Olan Oyunlar

    RPG, Role Playing Game'nin kısaltması. Bu oyuncuların anlamlandırıldığı ve hepsine bir görev yüklenen oyunlardır. Hikaye (Story) değişken olabilir. Aşk, savaş, destan, kardeşlik, kahramanlık, bilim-kurgu, mafya gibi yüzlerce konuda rpg hazırlanabilir. Sonuçta önemli olan oyuncuların anlamlandırılması.

    Hikaye olmadan hazırlanan RPG yoktur. Sadece HP, MaxHP, MP, MaxMP gibi değişkenlerle RPG oluşturulamaz. Konu mutlaka olmalı. Örneğin savaş (rpg'de çok kullanılan bir tema) mutlaka vardır ve bu savaşın bir nedeni vardır. Bu neden oyun başında açıklanır.

    Peki FRP Nedir? Bu ise Fantasy Role Playing Game. Hayal dünyasındaki karakterlerle yapılan RPG'lerdir. Gerçek hayatla ilgisizdir çoğu zaman.

    Senaryo & Oyun

    RPG (ve FRP) türü oyunlarda bir senaryo vardır. Bu senaryo yaşanmalıdır. Evet kararları siz verirsiniz ve oyunun kahramanı olursunuz belki ama senaryoyu gerçekleştirmek gibi bir göreviniz vardır. Bu görevi ise senaryoyu baştan yazarak çözebilirsiniz. RPG'de senaryonun dışına çıkmanız imkansız, aksi halde oyunu bitiremezsiniz zaten.

    Yönetici ve hakem yazar, sizler ise canlandıran yani oyuncular. Bu ikilem her zaman RPG'lere konu olur. Öncelikle senaryo yazılır, sonra gerçekleştirilmek üzere gerisi sizlere bırakılır.


    Siz Oyundasınız

    Oyuncu sizin oyuna yansımanızdır. Onu istediğiniz şekilde şekillendirebilir, yetenekler kazandırabilirsiniz. Oyuna özel karakterlerden bahsetmiyoruz. Tamamen siz. Puan, birim farketmez. Akıl, koruma, saldırı, hız, para tamamen şekillendirdiğiniz insanın özellikleridir. Hatta bazı RPG'lerde kendi kıyafetinize kadar seçebilmektesiniz. Oyunun kaderi ellerinizde.. "
    Levicorpus.com RPG dersleri bölümünden alıntıdır

    Not=(Bu bilgiyi uğraşıp bizlere hazırladığı için Cem(Brad Delson) arkadaşımıza bir teşşekkür pmsi atmayı unutmuyoruz...)


    Ve tabiki belli bir süre sonra insan rpden sıkılıyor ve işte ozamanda eğlence bölümümüz devreye giriyor burda çeşitli forum oyunlarına katılarak tüm stresinizi atabilirsiniz aynı zamanda geyik bölümünde geyik yapabilrisiniz.Bu sitede gerçekten güzel arkadaşlıklarda kurabilrisiniz..Sitemizde dikkat edilmesi gerek önemli bir kaç husus ise Asla ve asla hakaret ve küfür içerikli mesajlar göndermemek,Başka rp siteleriyle düşmanlık kurmamaktır.

    ----------------------------------------------------------------------------------------

    Kugular düzenlendi, aileler belirlendi, fazla gecikmeden sizde aramıza katılın!!!

    Yapmanız gerekenler!!!

    Öncelikle sitemize giriyoruz...www.levicorpus.com
    ordan "introyu geç" diyoruz"Levicorpus Rpg "bölümüne tıklıyoruz ve sitemize kaydımızı yapıyoruz kaydı rp karakterinizin adı ve soyadı şekilinde yapınız.Yolun büyük bir kısmını atlattık şimdi de geldi karakterinize hayat vermeye...

    "
    1)İlk önce yapmanız gereken bir aileye katılmaktır...Ailenizi seçtiğiniz zaman o ailenin özelliklerini kişiliğinize monte edip daha iyi bir karakter yapabilirsiniz..

    Aile Seçmek İçin > Hayal&Kurgu > Aile Kurguları

    2)Ailenizi seçtiniz şimdi de sıra ya öğrenci olmak yada meslek seçmektir.. Benim tercihim aslında ilk başta öğrenci olup oyunu kavramanızdır ama yıllardır bu işi yapanlar istedikleri mesleği seçebilirler...

    Meslek Sahibi Olmak İçin > Alan Seçimi > "İstediğiniz Meslek"
    Öğrenci Olmak İçin > ???

    3)Şimdi de sıra avatar seçip dış görünüşünüzü belirlemkte...Evet kendinize uygun bir avatar seçip profilinizden koymalısınız...

    Avatar Koymak İçin > Avatarınızın URL'si > Profil > Aşağıdaki Avatar Bölümü > Kopyala&Yapıştır

    4)Herşey tamam şimdi de Lejantınızı hazırlayın...İyi bir lejant demek karakterinizin herkes tarafından benimsenmesi ve arkadaş veya düşman kazanmanız demek...

    Lejant İçin > Sihirli Karakteriniz > New Topic > Bizim koayacağımız lejant formu > Kopyala&Yapıştır

    Tamam Rp yapmaya hazırsınız hemen başlayın!!!

    Levicorpus-Rpg Ekibi "
    Levicorpus-Rpg rehberinden alıntıdır...

    Not=(Bu rehberi hazırladığı için Cem(Brad Delson) arkadaşımıza bir teşşekkür pmsi atmayı unutmuyoruz...)

    Sizlere Bir Şeyler Kazandırabildiysem Ne mutlu Bana...Umarım sitemizde eğlenceli vakitler geçirirsiniz...
    Not=(Bu bilgileri bir araya geitrdiği ve kendi yorumlarıyla bunları bize nalattığı İçin Emre(Leonardo Richard Black)arkadaşımıza da teşekkür pmlerinizi ilemeyi unutmayınız)

    Benim Kim Olduğumu Merak Ediyorsanız...Hiç Önemli Değil..Bir DOST(Emre,yani karakter adıyla Leonardo Richard BLACK


    WWW.LEVICORPUS.COM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeonardoR.B. -- 19 Haziran 2008; 0:54:36 >







  • up
  • Bi BAKAM
  • yenileniyo...
  • evet şuan bakımda ama eskisinden daha da güzel olup geri dönecek merak etmeyin
  • Kim Yapıyo BU oYUNU Yani Adminler Kim
  • Çağdaş,Cem,Eslem,Erdem daha adını saymadığım bir çok kişi
  • Başarılar.
  • Zamanında ben de iki Hp RP sitesi açtım tabi gayette iyiydi sanalhogwartstan arkadaşlar toplandık böyle ama kitap bitti filmler bitti hp de bitti artık gereksiz başka alanlara yönelmenizi tavsiye ederim ama eğleniyorsanız o sizin bileceğiniz iş..

  • Arkadaşlar sitemiz 345 kullanıcıya ulaşmış bulunmaktadır Üye sayımızı artırıp rpg yaparsanız memnun oluruz.Ayrıca yukarda mesaj atan arkadaşım Harry Potter'ın filmleri henüz bitmedi. Yakında serinin 6.sı olan Harry Potter ve Melez Prens çıkacak.O bitse bile biz devam etmeyi düşünüyoruz, gerekirse yeni eklentiler yaparız rpgye devam ederiz.

    Hepinizi bekliyoruz
  • Ftp Yi Doğru Atamamışlar Sanırım...
  • Sİte açılmadı ama emeğe saygı.
  • En Kısa Zamanda Bekliyoruz...
  • bakmadan ama güzel olduğuna edminim ama bu konuda çok site açılmış biraz yeni fikirlerle gelelim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.