Şimdi Ara

Wow token - balance hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şimdi token aldığımızda bunun balance değeri 20 euro mudur? bu tokenı 20 euro ile değiştirdiğimizde balance a eklediğimiz 20 euro üzerinden gametime alma şansımız oluyor mu kafamdaki soru işaretlerini giderebilecek var mı ?



  • 12.99 euro 20 değil

    Balance eklersen alabilirsin aylık istersen cünkü aynı fiyat

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • IcyTea Lemon kullanıcısına yanıt
    hocam token shop kısmında gold bedelinin altında 20 euro yazmasının nedeni nedir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gilthaniel

    hocam token shop kısmında gold bedelinin altında 20 euro yazmasının nedeni nedir

    Evet orda pahalı gösteriyo bendede öyle. Ah ye gidip baktıgın zaman tokenın üzerinde yazıyor gerçek balance değeri

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gilthaniel kullanıcısına yanıt
    Token fiyatı 20 euro o yüzden orada öyle yazıyor. Golda ihtiyacı olan 20 euroya token alıp ah e koyuyor sen satın alınca gold adama gidiyor sende 1 aylık üyelik alıyorsun yada balance ekliyorsun.

    Aradaki 7 euroyuda blizzard alıyor :)
  • Banka herzaman kazanır:=)
  • the house always wins
  • banka her zaman kazanır mı? shkldj pros always wins. 5 boost, 1 token. özet; 3.5, 4 saat +15 myth = 1 aylık game token.
    55 küsür liraymış hadisinler ordan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Naganzo

    Token fiyatı 20 euro o yüzden orada öyle yazıyor. Golda ihtiyacı olan 20 euroya token alıp ah e koyuyor sen satın alınca gold adama gidiyor sende 1 aylık üyelik alıyorsun yada balance ekliyorsun.

    Aradaki 7 euroyuda blizzard alıyor :)



    Kardeşim, lütfen yanlış anlamayınız ama bir cümlenize takıldım.

    "Aradaki yedi euroyu Blizzard" alıyor demişsiniz, ama bence aradaki farkı değil, her durumda yirmi euronun tamamını alıyor.

    O yedi euroluk farkın amacı ise başka. "Altın elde ederek oyun sistemi içinde euroya çeviriyorsan ve normalde elde edemeyeceğin şeyleri elde edebiliyorsan, gerçek para ödeyen kadar bir meblağ elde edemezsin, sizi eşitleyemeyiz" diyorlar. En özet şekli ile, "sen daha fazla çalışmak zorundasın" diyorlar ve tabii ki kendilerine çalıştırıyorlar.

    En basit şekli ile söylersek: Altın elde edip WOW token aldığınızda, esasen 20 euro ödeyen adam için çalışmış ve onun sayesinde bedava oynanmış oluyorsunuz. O adamın ödediği 20 euroyu ise Blizzard alıyor ama, tabii ki bunun içinde çok çeşitli gider ve masraflar da var.

    İşte şimdi sıkı durun: O YEDİ EUROLUK FARK, BLİZZARD İÇİN DE AYRICA ÇALIŞMANIZ ANLAMINA GELİYOR.

    O yedi euroluk farkın anlamı tam olarak budur.Çünkü, WOW token alan kişi yirmi euro ödediğinde, o parayı siz hiç görmüyorsunuz bile, direkt Blizzard'a gidiyor. Siz flask veya gem yapıp sattığınızda, Token alan adamın goldu tekrar sisteme giriyor ve bir kısmı size tekrar geliyor. Diyelim ki yeterli süreniz var, çok da goldunuz var, "ulan ne yapayım, bari gerçek paraya satayım" dediniz, Blizzard, "yapma kardeşim, gel sen o parayı euro olarak balanca hesabına geçir, sana başka oyunlar vereyim, AMAAAA gerçek para ödeyene göre senin goldunu aynı değerde göremem" diyor, sana bunu sağlıyorsam, biraz da benim için çalışacaksın" diyor.

    Balance olayı aslında budur. Altının satılarak gerçek paraya dönüştürülmesini ve o paranın kendi sistemi dışına çıkmasını engellemek ve kendi sistemleri içinde dönmesini sağlamak demektir.

    Mesela, balance hesabınızdaki euro ile gidip şu para ile satılan mountlardan alabilirsiniz. Birisi 20 euro gerçek para ödemektedir onun için, siz ise oyun içindeki emeğiniz ile elde ettiğiniz 20 euroyu ödemektesinizdir. sizin token almak için ödediğiniz altını, o tokene ödenen gerçek paraya eş değer kabul etmemektedir. "Bunun için biraz da bana çalışmanıza gerekiyor" demektedir.

    Yoksa, siz sadece ve sadece token alan adama bir nevi hizmet etmiş, onun için altın toplamış ve onun sayesinde oyun oynamış olursunuz. O noktada Blizzard yoktur. O noktada Blizzard'ın olduğu tek alan, bedava oynayanların oynamalarını sağlayacak altyapıyı ve hizmeti sunarak bütçesine binen yüktür. Ve bana kalırsa, işte o yükün karşılığını, muhtemelen de birkaç euro fazlası ile o şekilde sizden almaktadır.

    Daha da özeti, bedava oynayarak kendisine bindirdiğiniz yükü, birkaç euro kâr ederek sizden almaya çalışmaktadır.

    Ama şunu da asla unutmayınız ki, sonuçta aslında tüm olay, gerçek para ödeyerek Token alanlar üzerinden dönmektedir. Blizzard'ın esas kâr kapısı onlardır. Token olayı da zaten, paranın sistem dışına çıkmasını engellemek adına atılmıştır, atılmak zorunda kalınmıştır. Yani, Blizzard'ın başka çaresi olmadığı için, bedava oynayanlar, ki, aslında bedava da oynamıyorsunuz, emek veriyorsunuz, bugün ücretsiz oynayabilmektedir. İkinci nokta, oyuncu çokluğudur. Bunu dikkate aldıklarından emin olabilirsiniz. Yani, şu gerçek yirmi euro ödeyenlerin birçoğu, bedava oynayanlar olmasa, bugün oyunda olmazdı. Bir bakıma, Knight Online gibi oyunların yaptığı uyanıklığı, Blizzard biraz geç keşfetti. Oyuncu çok ise, ortam cıvıl cıvıl ise, insanlar o ortamdan kolayca kopmazlar. Baistçe düşünün: Koskoca bir haritada on ya da on beş kişi durup oynar mı? Mümkün değil oynamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crealog -- 1 Nisan 2017; 7:0:58 >




  • Bakın şimdi ben burada birkaç şey söyleme gereği duymuşum. Öküz gibi saldırgan bir şekilde salyalar saçarak buraya dalmamışım, değil mi sayın arkadaşlar?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.