Şimdi Ara

Wow ile ilgili kaynaklar (Yeni Baslayanlar icin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ozellikle son donemde, biraz arastirarak bulunabilecek o kadar cok bilgi icin konu aciliyor ki, kullandigim kaynaklarin bir kismini paylasma ihtiyaci hissettim.

    Hususen son donemde yeni wow oyunculari biraz daha tembel heralde, arastirmakdan ziyade herhangi bir forumda konu ac olsun gitsin. Yardim lazim olan yerde tabi ki yardim isteyin, nispeten daha eski oyuncular olarak en azindan kendi adima herkese yardim etmekten keyif duyarim ama bu sekilde tembellige alistirmis oluyoruz sizleri. Gercekten iyi bir wow oyuncusu olmak icin biraz daha ozveri, biraz daha emek harcamamiz gerekiyor sanirim.

    Oncelikle hangi class seceyim, hangi spec oynayayim sorulari icin konu acilmasi bile yersiz bence. Her classtan birer tane acin deneyin. Ne olucak ki, benim su an hemen hemen her classtan 3 level 5 level bir suru charim var. Hangisinden keyif aliyorsam onu oynuyorum. 1000 ilvl in bile olsa ben artik bu class ile degil sununla oynayacagim dediginizde kimse bir sey diyemez. Hangi spec? Zaten iki talent alabiliyorsunuz. Hangi ikiyi istiyorsaniz deneyin, olmadi silebiliyoruz nasilsa.

    Classla ilgili rehberler vs icin benim en cok kullandigim kaynak icy veins.http://www.icy-veins.com/
    Bu sitede classlarin her specleri, stat oncelikleri, gemleri, reforgelari, rotasyonlari mevcut. Ingilizcesi yeterli olmayanlara elimden geldigi kadar yardimci olmaya calisirim ama turkce rehberler icin de google da holy paladin rehberi seklinde bile arama yapsaniz cesitli rehberlere ulasabiliyorsunuz.
    Bu sitede ayrica guncel content raidleri, dungeonlari, taktikleri ve bosslarin lootlarina kadar her turlu bilgi mevcut. Yine legendary quest bilgilerine ya da transmog onerilerine bile yardimci olan cok kapsamli bir site. Mutlaka bakmanizi oneririm.

    Ozellikle yeni baslayanlar icin bir diger guzel kaynak dahttp://www.askmrrobot.com/
    Optimize your character dedikten sonra karakter ve realm bilgilerinizi girdiginiz zaman, karakterinizin maksimum performansi icin gereken gem, enchant ve reforgelari gosteren bir site.
    Kullanimi ile ilgili gerekirse yardim ederim. Ama genel olarak optimize denildikten sonra yapilmasi gereken butun degisiklikler yesil kutucuk icerisinde gozukuyor.

    Karakterinizin rotasyonuna baktiniz, itemlerinizin gem enchant ve reforgelari tam ama hala istediginiz performansi alamiyorsunuz? Ya da yaptiginiz ayarlamalar cok icinize sinmedi. Benim bu konuda kaynaklarimdan biri de wowarmory. Kendi realmimde takip ettigim, ya da yuksek dps/hps yaptigini bildigim tanidigim birileri varsa onlarin, yoksa item leveli kendiminkine yakin iyi guildlerden birinde guzel bir progress yapmis bir oyuncunun armory si. Sectigi talentleri incelerim, Gliflerine bakarim, Statlarini kendiminkiyle karsilastiririm. Enchant ve gemlerine bakarim.

    Eger ki bu ayarlamalarin benzer/yakin oldugunu dusunuyorsam kullandigi skiller icin kaynagim dahttp://www.worldoflogs.com/
    Yine bu sitenin kullanimi icin de yardimci olabilirim ama basitce bakmak istediginiz bossu buluyorsunuz, hps mi dps mi onu tercih ediyorsunuz, 10man, 25man veya hc seceneklerinden birini secip karsiniza gelen listeden kendi classinizda ranki yuksek bir oyuncuyu seciyorsunuz. Akabine ona tikladiginizda hem o oyuncunun, hem de o raidde birlikte oynadigi diger oyuncularin kullandigi skiller, yaptigi dps/hps, aldigi hasar vs gibi fight i ayrintili olarak inceleyebiliyorsunuz.

    Bunun disinda mount, pet, item, quest ile ilgili en buyuk kaynaklarimdan birihttp://www.wowhead.com/ evde mutlaka aciktir ve mutlaka bir sey inceliyor olurum. Ozel etkinliklerde rehberleri mevcuttur. Gem, enchant a kadar her turlu bilgiyi barindirir.

    Eger youtube dan sadece kedi videolari izliyorsaniz bilin ki youtube u da wow icin bir kaynak olarak kullanabiliyorsunuz. Ozellikle yapamadiginiz questler vs icin kaynak olarak kullanmaktan cekinmeyin. Ben level kasarken epey yardimini gordum hala da zaman zaman basvurdugum kaynaklardan biridir.

    Hangi meslek kasayim sorusuna cevabinizi da yine icyveins deki class aciklamasinin altinda hangi meslegin chariniza ne katacagini okudukdan sonra karar verebilirsiniz.
    Meslegimi nasil kasarim sorusunun cevabi da burda :http://www.wow-professions.com/

    Evet kullandigim kaynaklar hep ingilizce ama cok muhtesem ingilizce isteyen siteler degil, biraz kurcaladikdan sonra ozellikle yeni baslamis ya da yeni 90 lamis arkadaslar icin faydali olacagina inandigim kaynaklar.

    Hepsi icin elimden geldigi kadar da yardimci olmaya calisirim. Is ki siz yeterli arastirmanizi yapmis olun







  • Zaten ingilizcesi olan birinin gelip o konulari actigina inanmak istemiyorum. Bana kalsa ingilizce bilmeyen birinin oyundan zevk almasida mumkun degil ama neyse o ayri tartisma konusu.

    Forum icinde hali hazirda emek verilip hazirlanmis rehberleride bu basliga eklersek tek bir yerden insanlar ulasir.
  • M@hFeL kullanıcısına yanıt
    legendary back icin ne yapiyoruz diye soran insan oldu bana :) google da wow legendary back rehberi diye arattigimda yine ayni forumda hazirlanmis turkce rehber uc ya da dorduncu siradaydi. Turkce kaynaklar icin bile ugrasmiyor bazen insanlar. Gerci isin acikcasi benim cabam da o insanlar icin degil. Yeni baslayip da neyi nerede bulacagini bilemeyen insanlara kaynak sunmaya calisiyorum ki ellerinden geldikce arastirip kendilerini gelistirebilsinler.
    Elimde bir iki rehber daha mevcut, forumun yapisinda bir iki degisiklik de yapmak istiyorum ki insanlar her turlu bilgiye rahatca ulasabilsinler.
    Maalesef isyerindeki bilgisayardan anca bu kadar oluyor. Shifti bile calismayan bir laptopdan da hic bir sey yapamiyorum :)
    Umuyorum ki en kisa zamanda o sekilde bir duzenlemeyi daha bile hos olarak yapacagiz. :)
  • laiyaaa kullanıcısına yanıt
    Rehberi hazirlamak isin kolay kismi aslinda nispeten sonra onu duzenleyip guncel tutmakda sorumluluk istiyor. Sana guveniyoruz. Class rehberinin devami yolda biraz daha sabir.
  • M@hFeL kullanıcısına yanıt
    Eyvallah :)
    Layik olmaya calisiyoruz. Onumuzdeki sene en sevilen forum yoneticisi odulunu istiyorum yalniz Hatta silt bile hazirlatin lutfen

    Saka bir yana rehberleri guzelce duzenledikten sonra guncellemelerini takip etmek de daha kolay olur. Rahatca yapisabilirim yazan arkadaslarin yakalarina :)
    Sabirsizlikla bekliyoruz rehberinizin devamini efenim :)
  • Stormwind'in kütüphanesindeki kitaplardan çok şey öğrenmiştim.
  • laiyaaa kullanıcısına yanıt
    iyi deneme ama senin şu legendary back rehberi gibi olacak buda.
  • khalef kullanıcısına yanıt
    oyle olacak diye daha guzel bir seyler yapmaya calismayalim o zaman??

    Bir kisiye bile faydasi olsa amacina ulasmistir derim :)
  • Ben de ekleme yapayım, daha profesyonel taktikler ve classınızı a'dan z'ye öğrenmek istiyorsanız, forums.elitistjerks.com u tavsiye ederim. Eskiden kat kat daha iyiydi ama şimdi de güzel guide'lar var classlar için. Yalnız İngilizceye ve classınız hakkında temel bilgilere hakim olmanız gerekir. Büyülerin kısaltmaları nelerdir, proc rate, haste cap vs. gibi terimleri biliyor olmanız lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.