Şimdi Ara

Work And Travel’li Öğrenciler Amerika’ya İngilizce için gittiler İspanyolca öğrendiler!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • KAYNAK :http://www.egitimbulgaria.com/site/work-and-travelli-ogrenciler-amerikaya-ingilizce-icin-gittiler-ispanyolca-ogrendiler/

    Amerika’ya hem İngilizce öğrenmek hem de çalışmak için gelen Türk öğrenciler, İspanyolca’ya konuşmak zorunda kaldı. Türk öğrencilerin hali Amerikan televizyonlarına da haber oldu.

    Türk öğrenciler, Amerika’yı hiç böyle hayal etmemiş olsa gerek ki şimdi hayatlarının çelişkisini yaşıyorlar. Work and Travel (Çalış-Gez) programı kapsamında en az 2 bin dolar vererek yaz aylarında Amerika’ya gelen ve çektikleri sıkıntılar ile haber olan öğrenciler, şimdi tamamen başka bir şok içindeler. California’nın Costroville kentindeki bir fırında çalışan 15 Türk öğrenci, İngilizce yerine İspanyolca öğrenmek zorunda kaldı.

    YAMAN ÇELİŞKİ

    Amerikalıların tercih etmediği, daha çok Latin Amerika kökenlilerin çalıştığı bir işe başlayan Türkler, çevrelerinde hiç İngilizce konuşan olmayınca mecburen İspanyolca öğreniyorlar. Amerika kanallarına konu olan öğrencilerden Taner Sağdilek yaşadığı şoku, “İspanyolca birçok kelime biliyoruz. Bize öğrettiler. Como estas (nasılsın), bien (iyi), cansodo (yorgun) gibi” sözleri ile ifade etti.

    Fırında çalışan 15 öğrenciden biri olan Taner; “Çalışmak için iyi bir yer. Ancak bizim için o kadar da iyi değil. Çünkü biz İngilizce öğrenmek istiyoruz. İngilizce oldukça gerekli bizim için.” diye konuştu.

    TÜRK FİRMASI BİLE BİLE GÖNDERMİŞ

    Firma sahibi Stephanie Uli isimli kadın ise, aracı Türk firmasının kendilerini seçmesinin sebebinin bu öğrenci değişim programında gösterdikleri başarıdan kaynaklandığını söyledi. Uli, sözkonusu aracı şirketin çalışanların büyük bölümünün İspanyolca konuştuğunu bildiğini de ifade etti.

    Fırında çalışan Latin Amerikalı bir kişi ise, “Buraya İngilizce öğrenmeye geldiler, İspanyolca da öğreniyorlar.” dedi.

    BÖYLE UMMAMIŞTIK

    Ancak Türk öğrenciler mevcut durumdan rahatsız. Umdukları şeyin bu olmadığını kaydeden Taner, “Bazen İngilizce konuşmaya çalışıyoruz. Ancak çok az ve bu bizim için büyük bir sorun” diye konuştu.

    KAYNAK :http://www.egitimbulgaria.com/site/work-and-travelli-ogrenciler-amerikaya-ingilizce-icin-gittiler-ispanyolca-ogrendiler/







  • Hangi firmayla gittiklerinide söyleselermiş.
  • Yeni bir ELT faciası olabilir mi acaba.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.