Şimdi Ara

Wireless Modem den desktop pc ye internet paylaşım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    Komşum ile interneti paylaşmak istiyorum. Modem komşuda bende kendime CAT5 ile kablo çekip paylaşmak istiyorum. Ama nasıl yaparım bir türlü beceremedim. CAT5 kablo hazır herşey hazır ama kablo bağlantılarını nasıl yaparım yardımcı olur musunuz?



  • Merhaba,
    Ben tam olarak neyi öğrenmeye çalıştığınızı anlamadım. Ethernet kablosunun nasıl hazırlandığını veya kablo uçlarındaki renk sıralamasını vs mi öğrenmeye çalışıyorsunuz?
  • Hayır hayır herşey tamam croossover kablo vs. herşey tamam ama ben kabloyu benim bilgisayara nasıl çekicem. Komşudaki modemde port çıkışı yok.http://imageshack.us/photo/my-images/11/40864559.jpg/ modem bu. Fakat bağlantıyı nasıl yapacağı mı bilemedim. Komşudaki pc den hangi portdan çıkışı alıcam?
  • Sanırım ben anlatamadım durumu. Tekrar şöyle sorayım.
    Komşuda 1 desktop pc ve TTNET'in vermiş olduğu tek portlu wireless modem var. Bu modemden bana hat çekeyim diyorum ama modemin tek portu da meşgul durumda. Modem wireless ama wireless özelliğini pcleri desktop olduğu için tabiki kullanamıyorlar o nedenle tek port da desktop pc ye bağlı durumda. Yani ben bu haliyle kendime hat çekmek için HUB / SWITCH mi almak durumundayım? Başka bir yolu yok mudur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightwalkers -- 29 Eylül 2011; 23:34:28 >
  • Malesef ilave donanım almadan mevcut modemle istediğiniz bağlantıyı yapamazsınız.
    Ya modemi değiştirip 4 portlu bir modem alacaksınız ya da switch alıp mevcut modeme bağlayacaksınız. Switch daha ucuz bir çözüm olup maliyeti 15 TL civarıdır.

    Diğer bir çözümde şu olabilir: Arkadaşınızın bilgisayarına tercihen USB porttan çalışan kablosuz ağ kartı alırsınız ve arkadaşınızın bilgisayarı kablosuz olarak bağlanır. Modemdeki ethernet portunu ise siz kullanırsınız. Bunun maliyeti 20 TL'den başlar. Ortalıkta ikinci bir donanımın olmaması avantajıdır.
  • Arkadaşım çok teşekkürler yardımın için evet bende switch alıp olayı çözdüm. Ayrıca belirteyim ben CAT5 kablo ile 50 metre mesafede hiçbir kayıp olmadan bağlantıyı sağlayabiliyorum. Benim gibi 50 metre kullanıcak olanalrda soru işareti kalmasın sorunsuz bir şekilde ağ kurulabiliyor.
  • Şimdi aslında aklıma şu soru işareti geliyor. Iki tarafta aynı anda neti çok ciddi bir şekilde kullandığında misal torrent ile iki taraf da download yapıyor. Peki internet sinyalini switch paylaştırıcak mı, bağlantı hızı bir tarafa çok bir tarafa az yada eşit dağılımlı mı nasıl olucak? Eşitlemek için program bir şey kurmak gerekir mi? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı peki...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightwalkers

    Şimdi aslında aklıma şu soru işareti geliyor. Iki tarafta aynı anda neti çok ciddi bir şekilde kullandığında misal torrent ile iki taraf da download yapıyor. Peki internet sinyalini switch paylaştırıcak mı, bağlantı hızı bir tarafa çok bir tarafa az yada eşit dağılımlı mı nasıl olucak? Eşitlemek için program bir şey kurmak gerekir mi? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı peki...

    Router lazım veya bilgisayarlara netlimiter programı kurulabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.