Şimdi Ara

Wing Tsun mu Jeet Kune Do mu ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
2
Favori
66.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Aikidocu

    İşte bu olay JKD doğuşu sayılmaktadır.Bruce Lee o dövüşte yanlış yaptığını söylüyor.Hareketler sert temiz olmalı artistlik hareketler olmamalı boşuna riske girilmemeli ve bu hareketlerle yorulmamalıdır diyor. Su gibi kavramı orada ortaya çıkıyor.Rakibe kesinlikle acılmamalı rakibe bir daha kendisine saldırılmayacak şekilde zarar verilmelidir diyor.


    bu dediğin prensiplerin hepsi ama hepsi wtye aittir jkd ile falan ortaya çıkmamıştır. wt vidyolarını izlersen wtci rakibi yere indirdiği gibi kalkmasına fırsat vermeden rakibin işini yerde bitirir. Ayrıca wt'nin felsefesi de su gibi olmaktır yani belli bi kalıbı yoktur. Rakibin ataklarına göre şekil alırsın onun enerjisini yönlendirirsin ve kendin en az enerjiyi harcarsın daha çok rakibin enerjisini kendisine karşı kullanırsın. Bence wt prensipleri felsefesi hakkında biraz araştırma yap. Yüksek tekme olayına gelince ona bişey diyemem senin kendin bi wtciye herhangi bi şekilde tekme atıp sonucu görmen lazım burda anlatmakla ya da vidyoyla olmaz. Neyse ii geceler yatıorm artık:D




  • Tabi yatın iyi geceler.Olayı mahalle kavgasına çevirmeyin.Ben sadece WT gösterilerinde bize yüksek tekmenin ne kadar gereksiz olduğunu anlatacaklar diye öyle tekmeler atılıyor özellikle dönerek tekme ise tam rezalet.Ben dönerek tekme atan adamın kafasını arkaya çevirdiğini ilk defa o videolardan gördüm.Tavsiyelerin için sağol sen demesende hepsini araştırıyorum okuyorum konuşuyorum.

    jeet kune do'nun kullandığı tekniklerin kökenleri:
    tekmeler: thai-box, savate, kali, karate
    yumruklar: boks, wing chun, thai-box, kali
    saldırı durdurma: wing chun, thai-box, kali, silat, ju jutsu
    yerde mücadele: güreş, judo, sambo, ju jutsu, brezilya jiu-jutsu'su, kali, silat
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Aikidocu

    Tabi yatın iyi geceler.Olayı mahalle kavgasına çevirmeyin.Ben sadece WT gösterilerinde bize yüksek tekmenin ne kadar gereksiz olduğunu anlatacaklar diye öyle tekmeler atılıyor özellikle dönerek tekme ise tam rezalet.Ben dönerek tekme atan adamın kafasını arkaya çevirdiğini ilk defa o videolardan gördüm.Tavsiyelerin için sağol sen demesende hepsini araştırıyorum okuyorum konuşuyorum.

    jeet kune do'nun kullandığı tekniklerin kökenleri:
    tekmeler: thai-box, savate, kali, karate
    yumruklar: boks, wing chun, thai-box, kali
    saldırı durdurma: wing chun, thai-box, kali, silat, ju jutsu
    yerde mücadele: güreş, judo, sambo, ju jutsu, brezilya jiu-jutsu'su, kali, silat


    hocam ama tartışmanın kendisi biraz bağlamdışına çıkıyor. zira burada tartıştığımız ne, belki ilk önce onu tartışmak lazım.
    en başından bu sorunun kendisi çok anlamlı değil gibi.
    eğer aritmetik toplama ve işlem yapacaksak, bunun sonu ve gerçek hayatta anlamı yok. zira yukardaki sporların profesyonel bir icracısı, amatör bir jkdciyi, wtciyi darmadağın edebilir.
    2+2, 4 etmeyebilir bildiğiniz üzere. bir de şöyle bir sorun var. başka dallardan kopartılmış hareketler her zaman o bütünlüğe uygun olmayabilir. en nihayetinde bu dalların kendi sistematiği, kendi içinde türetmeleri var aşama aşama. bu aşamaların birbirine bağlanmaması, herşeyi yapayım derken hiç bir şey yapmamaya yol açabilir.
    şimdi thai'cinin idmanına sahip olmayan bir kişi için thai tekmesi atmak /defansı ne kadar anlamlıdır?
    güreşçinin, judocunun fiziğine sahip olmayan bir kişi için, bu sporlardaki yakalamalar, savurmalar nasıl jkd'ye transfer edilebilir?
    transfer edilemez demek değil bu, sadece toplama işleminin başlı başına bir sonuç yaratmadığnı ifade etmeye çalışıyorum.
    dediğim gibi ilk önce niyetin ne olduğunu düşünmek gerek.
    jkd, kimler için uygulanabilir? derdimiz dövüşçü mü yaratmak yoksa gavurların survival dediği şeyi mi sağlamak sıradan insan için.
    modern martial artsta zaten söylediğiniz çoğu şey yapılıyor bir taraftan. şimdi bir krav magacı, rus systemacı keza burada temsilcileri olan avcı wt ve ebmas da karma tarzlar deniyor. yani aslında bugün sizin jkd'ye dair ayırtedici dediğiniz vasıfların çoğu genelleşmiş düzeyde bir taraftan. ve çoğu da jkd'ye bakarak çok daha fazla geri besleme ve kendini düzeltme dolayısıyla daha oturmuş, etkili olabiliyor sıradan insanlar için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jürgen -- 31 Mayıs 2008; 0:18:47 >




  • Açıkçası bu tartışmanın benim için çokta önemi yok.Şimdi ben JKD mi WT sorusuna içinde WT'de barındırdığına göre JKD'dir dedim.Ama bunu araştırdıklarımdan gördüklerimden söyledim.

    Şimdi güzel örnek verdin bazen güreşçi yada Judocu fiziğine sahip olmayan biri bunu nasıl JKD'de yakalayabilir.Cevap şöyleki yakalaması çok zor ve nadir oluyor.Zaten JKD kolay bir tarz olduğunu kimse söylemiyor ama eğer siz bu özellikleri yakalayabilirseniz JKD başarılı olursunuz ki bunu şuana kadar bir kişi başarmıştır.Yani bir kişi başardı kimse Bruce Lee olamaz onun gibi atamaz diye kenara atacağımıza belki JKD'yi bir dövüş sonrası değil küçüklükten beri tanıyan birileri belki Bruce Lee'dende başarılı olabilir.

    Eğer sıradan insanlar benim gibi küçüklükten değilde sonrada biraz zaman geçtikten sonra sporla tanışmışsa bu doğrudur.Bu saatten sonra ben Bruce Lee'Den bile ders alsam asla çok iyi JKD bilemem ama küçüklükten başlayabilsem onada eyvallah.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Aikidocu

    Zaten JKD kolay bir tarz olduğunu kimse söylemiyor ama eğer siz bu özellikleri yakalayabilirseniz JKD başarılı olursunuz ki bunu şuana kadar bir kişi başarmıştır.


    Sayin Aikidocu,

    Sizin de yukaridaki alintida belirtmis oldugunuz gibi belki de sadece bir kisinin basarmis oldugu bir sanati digerlerinden daha ustundur, o sanati calismak gerekir demek belki de insani biraz da hayal pesine sevketmeye benzer.

    Yani hayal kurmak kotudur demiyorum. Her insanin hayatina yon veren hayalleri olmali. Ancak kendinizi savunmayi ogrenmek icin -sizin tabirinizle- sadece bir kisinin basardigi seye yonlendirme biraz yanlis bir yonlendirme gibi geliyor bana.

    Hem ayrica, sizin de ayrintili dokumunu yaptiginiz teknik alintilarinin, arkadaslarin bu parcalarin sentezinin ne kadar dogru yapilarak bir butunde yer almistir acaba yorumuna ilaveten su gercegi de hatirlatmakta fayda vardir: Bruce Lee'nin, kendisi olarak degisik stillerden alarak bir butun haline getirdigi ve JKD adini verdigi stil maalesef Bruce Lee'nin olumunu takiben farkli ustalardan farkli yorumlarla kendini gostermistir. Anlasilmis olan gercek sudur ki, Bruce Lee mesela bir ogrencisi ile tekme tekniklerini yogun calismis, baskasi ile ise yumruk veya daha baskasi ile daha farkli uygulamalar calismistir.

    Bu durumdan hareketle karsimiza su sonuc cikiyor. Bruce Lee dovus sanatlari camiasinda bir efsane olmus ancak JKD bir sistem olamamistir. Maalesef kurucu ustasinin olumu ile olmus gibi bir hale gelmistir. Sonuc olarak sistem haline gelemeyen bir sanatin gunumuz insanlarina aktariminda da dogal olarak problemler cikacak ve kisiler istedikleri seviyeye gelemeyeceklerdir.

    Kimseyi karalamak icin soylemiyorum ancak su anektodu da aktarmak isterim. Cok iyi bilinen bir JKD okulunu ziyaret eden yakin bir arkadasim (bana olayi aktaran kendisidir, ben onun yalancisiyim) JKD antrenmanini izlemis. Esneme, germe ve kondisyon calismasi ile baslayan antrenman yine ayni seylerle son bulmus. JKD tekniklerini izlemek icin giden arkadasim hic JKD gormeyince hocaya sormus "Hocam JKD ne zaman calisiyorsunuz?" diye. Aldigi cevap ise "Daha bu ogrencilerin en eskisi yaklasik 1.5 senelik. JKD calisacak kondisyona ulasmadilar. O kondisyona ulasinca JKD tekniklerini ogretmeye baslayacagim."

    Dedigim gibi bu bilimsel bir gerceklik degil ve ben arkadasimin bana aktardigini soyluyorum. Ve bana yalan soylemesini gerektirecek bir durum olmadigini da biliyorum.

    Kondisyon elbetteki ki faydali ve yararli. Ancak hic kimsenin sadece uygun kondisyona cikmayi beklemek icin bilmem kac yil bekleyecek zaman, enerji ve parasi olmadigini da dusunuyorum.

    Kisaca toparlamak gerekirse, cok idealist (omur boyu gunde en az 4-5 saat calisacak idealizm) olamayan ve cok ciddi sporculuk vasiflari olmayan (oalgan ustu bir beden, kuvvetli ,esnek, dayanıklı vb), yan kapida dunyanin en iyi JKD hocasi olarak kabul edilen bir ustasi bulunmayan, bizim gibi siradan insanlarin, kendini savunmayi ogrenmek icin daha halka yayilmis ve belirli bir sistematik cercevesinde ogretilmekte olan, en buyuk ustasi olmasada ogreten kisini belirli bir programi takip ederek ogrettigi, ve ogrencinin gelisiminin ustasi tarafindan belirli araliklarla kontrol edilebildigi bir sanati calismasi daha faydali gibi geliyor bana. Ama bu bence boyle. :)

    Eger yukarida bahsettigim muhtesem ozelliklere sahipseniz zaten hangisini calisayim demenize de gerek yok, soyle bir bakin hangisini isterseniz onu yapin. Zira hepsi size istediginiz faydayi saglayabilir.:))

    Siz hangi nedenle ve hangi bedensel ozelliklerle savunma sanati ogrenmek istiyorsaniz, sizin kararinizi bu yonlendirmeli.

    Saygilarimla




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Aikidocu

    Tabi yatın iyi geceler.Olayı mahalle kavgasına çevirmeyin.Ben sadece WT gösterilerinde bize yüksek tekmenin ne kadar gereksiz olduğunu anlatacaklar diye öyle tekmeler atılıyor özellikle dönerek tekme ise tam rezalet.Ben dönerek tekme atan adamın kafasını arkaya çevirdiğini ilk defa o videolardan gördüm.Tavsiyelerin için sağol sen demesende hepsini araştırıyorum okuyorum konuşuyorum.

    jeet kune do'nun kullandığı tekniklerin kökenleri:
    tekmeler: thai-box, savate, kali, karate
    yumruklar: boks, wing chun, thai-box, kali
    saldırı durdurma: wing chun, thai-box, kali, silat, ju jutsu
    yerde mücadele: güreş, judo, sambo, ju jutsu, brezilya jiu-jutsu'su, kali, silat


    Ben bişeyi mahalle kavgasına çevirmedim sadece yok şu prensip jkd de çıktı yok şu felsefe jkd de çıktı diye atıp tutuosun onların wtde zaten olduğunu söyledim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hitman343


    quote:

    Orjinalden alıntı: Aikidocu

    Tabi yatın iyi geceler.Olayı mahalle kavgasına çevirmeyin.Ben sadece WT gösterilerinde bize yüksek tekmenin ne kadar gereksiz olduğunu anlatacaklar diye öyle tekmeler atılıyor özellikle dönerek tekme ise tam rezalet.Ben dönerek tekme atan adamın kafasını arkaya çevirdiğini ilk defa o videolardan gördüm.Tavsiyelerin için sağol sen demesende hepsini araştırıyorum okuyorum konuşuyorum.

    jeet kune do'nun kullandığı tekniklerin kökenleri:
    tekmeler: thai-box, savate, kali, karate
    yumruklar: boks, wing chun, thai-box, kali
    saldırı durdurma: wing chun, thai-box, kali, silat, ju jutsu
    yerde mücadele: güreş, judo, sambo, ju jutsu, brezilya jiu-jutsu'su, kali, silat


    Ben bişeyi mahalle kavgasına çevirmedim sadece yok şu prensip jkd de çıktı yok şu felsefe jkd de çıktı diye atıp tutuosun onların wtde zaten olduğunu söyledim.


    Birde atıp tutuyor muyum ? Diyecek birşeyim yok senle tartışmaya devam edersem ortam gerilecek.

    wingtsun güzle açıklamışsın bunun dışında diyecek birşeyim yok.




  • Boşuna Ugrasıyosunuz bikere mantıken bruce lee wing chun ı en başta yapmıstır sonra diger döüş sanatlarınıda katarak eksiklikleri çıkartıp jkd yu yaratmıştır bu durumda wing chun daha iyi diyebilirmiyz??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozgurlee

    Boşuna Ugrasıyosunuz bikere mantıken bruce lee wing chun ı en başta yapmıstır sonra diger döüş sanatlarınıda katarak eksiklikleri çıkartıp jkd yu yaratmıştır bu durumda wing chun daha iyi diyebilirmiyz??

    işi çözmüşsün sen
  • bu ne saçmalık ya. tamam bnde wing tsun u çok severim ama bruce lee wing chun daki açıkları kapatark jkd yaratmış ; sizde jkd ya karşı teknikler var diosunuz ..... sonradan eklense bile kim bruce lee kadar usta olabilirki????? unutmayın bruce lee nin hocası şu anda bütün okullarda resmi olan yip man dır... ve temeli direk ustasundan almıştır...!!!
    quote:

    Orjinalden alıntı: hitman343


    quote:

    Orjinalden alıntı: Aikidocu

    Siz öyle düşünüyorsanız saygı duyarız diyecek birşey yok.Şahsi fikrim içinde WT'Yi kapsayan bunu dahada geliştirerek başka stillerin güçlü yönlerini alan bir spor dalıdır.Nasıl boksçu ile boks güreşçi ilede güreşme deniliyorsa Bruce Lee'nin Boks ve Güreş'le ilgilendiğini biliyoruz.


    Aikidocu bana göre wt daha pratik ve uygulanabilir ayrıca wtde de yer dövüşü var ben zaten bi önceki mesajımda wt veya jkd daha iyi demedim sadece orjinal olanın wt olduğunu söyledim wt zaten teknik açıdan gayet yeterli bi kavgadaki tüm mesafeleri kapsıyor. Önceki mesajlarda Berat Uylukçu'nun söylediği gibi wt'de jkd tekniklerini karşılama hareketleri var. Sonuçta jkd yapan herkez tekmeyi yumruğu Bruce Lee kadar hızlı atamaz. Bruce Lee jkd'de wtnin üstüne artistik hareketleri ekleyip bunları gerçek bi kavgada efektif olarak kullanabilecek şekilde wt ile birleştirmiştir ama dediğim gibi herkez Bruce Lee kadar hızlı olamaz o kadar hızlı olamayınca da jkd tekniklerinin pek bi efektifliği kalmıyo.
    Zaten wtde diğer tüm stillere karşı dövüşmeyi öğreniyorsunuz pratik hareketlerle. Yine de en doğru cevabı Berat Uylukçu veya wing tsun verir.




  • brucele Wing Tsun branşindan mezun olduktan sonra yaptığı branşın yeterli görmemesinden sonra academik olarak araştırmalara başlamıştır.. bunun akabinde kendi branşı olan jkd yi kurmuştur jkd nin içinde diğer branşların terbiye edilmiş yaklaşık 6 bin teknik bulunmakla beraber kendi geliştirmiş olduğu tekniklerle beraber 13 bin küşür teknikli bir branş meydana gelmiştir.. adı ne olduğundan çok felsefesi ile bu branş önemlidir en azından bilenler için.. Wing Tsun jeet kune do değildir fakat ilk basamağıdır Wing Tsun jkd için sadece yürüyemeyen bir bebekten ibarettir ama büyümek içinde bebek olmak gerekir... Wing Tsun un kurucusu yip men bruce lee nini hocası olur.. lakin yip men e jeet kune do yu brucele öğretir ....
    www.jkdturkey.com da jeetkunedo ile alakalı bir çok bilgi görebilirsiniz




  • ben bu 2 sporla cok ilgileniorm tam bi bruce lee hayranıyım wing tsuna baslıcam Allah izin verirse bu ay bakın olay şu bruce lee 10 yıl wing chun yani wing tsun la urastı sonra wing tsunun üzerine bi kaç hareket ekliyerek jeet kune do yu cıkardı ama ben jeet kune do ya gitmek istiorm ama türkiyede sadece 2 yer de oldunu duydum biri eskişehirde dierini hatırlamıom ama sana tavsiyem wing tsunu ören sonra jeet kune do yu oren benim amacım tüm dövüş stillerini örenip onlara karşı bir dövüş stili yaratmak hayalimi Allah izin verirse gerçekleştirmeye calısıom
  • JDK eğitmenin Türkiyede olmadığı söylenmiş.Ama ben Kocaelide,Bursada eğitimcilerin bulunduğunu
    okumuştum.Bu siteyi ziyaret edin.http://www.jkdturkey.com/

    Soruya gelince...
    Bence JDK.Çünkü JDK'nın temelinde zaten wing chun var.Yok eğer eğitmen eksikliği var diyorsan,o zaman
    zaten soruyu soramassın,bu ikisi arasındada bir tercih yapamassın : )
  • Arkadaşlar hepsi iyi güzelde ben size w.ng tsun hakkında kendi görüşlerimi paylaşmak istiyorum.... ben izmirde bi dönem çalıştım bu savaş sanatını
    daha önce teakwando ve thaibox yaptım sonrasında izmird dediğim gibi çalışma imkanı buldum... Bu tip savaş sanatlarında ustaslaşmak uzun zaman istiyor ve tabi çalıştıran ustsalarında öğrencilerine ne kadar faydası olduğuda tartışılır.. inanın wing tsun kadar maddiyatı ön planda tutan öğrencilerini tamamen maddi bir gelir kaynağı olarak elinde tutan ve kesinlikle gelişimlerinden ziyade kar aracı olarak gören başka bir savaş sanatı daha yoktur..
    ben 2 yıl boyunca wing tsun yaptım ve WTO olsun diğer organizasyonlar olsun hepsinin büyüme amacı aynıdır... ve şunuda belirteyim kesinlikle öğrencilerinin bireysel gelişimi değil ne kadar bağımlı ve sağılmaya uygun inekler olduğu daha önemlidir.. ayrıca wing tsun u iyiaraştırın ne gariptirki her ülkedeki organizasyonların teknikleri birbirinden farklılık gösterir örneğin you tube dan bakın videolara ülkelere göre hatta ülkerein insanlarının beklentilerine göre değiştiğini rahatlıkla görebilirsiniz maalesef ben uzun yıllar savaş sanatlarıyla ilgilenmiş biri olarak verilen eğitimleri görünce gülesim geliyor... wintsun çok iyi bi sistemdir ama verilen emeğin karşılığını ne kadar alırsınız onu bilemem...




  • aslında iyi bir noktaya parmak basmışsın. wt'nin neden daha pahalı olduğu ayrı tartışma konusu ama bahsettiğiniz intibayı oluşturan okulu afişe ederseniz bence tüketici olan insanlara daha iyi yol göstermiş olursunuz. isim verilmeden yapılacak eleştiriler iyiyle kötünün ayrılmasını değil, iyi bir şeyler yapmaya çalışanların da heveslerini kırmaya yol açacaktır.
    devamını getirirseniz sevinirim.
  • JEET KUNE DO'CU TEKNİKTE İSRAF ETMEDİĞİ GİBİ SÖZDE DE İSRAF ETMEZ.

    TABİ Kİ JEET KUNE DO ARKADAŞLAR.
    DAHA FAZLA VİTAMİN ALMAK İÇİN MEYVE SULARINI AYRI AYRI MI İÇERSİNİZ?
    YOKSA HEPSİNİ BİR BARDAKTAMI SUNALIM...

    TÜRKİYE DE JEET KUNE DO VAR VE ÇALIŞMALARI KOCAELİ MERKEZLİ SİJO YÜKSEL YILMAZ TARAFINDAN YÜRÜTÜLMEKTE.
    20 CİVARINDA YETİŞMİŞ USTA KONUMUNDA ASİSTANLARI VAR.

    FEDERASYON KURMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI.

    ÜLKEMİZDE KOCAELİ,ESKİŞEHİR,MANİSA,ZONGULDAK,BURSA,MALATYA,TOKAT İLLERİNDE AKTİF OLARAK ÇALIŞILMAKTADIR.FEDERASYON KURMA ÇALIŞMALARI ÇERÇEVESİNDE ANTRENÖR EĞİTİM SEMİNERLERİ DÜZENLENMEKTE VE DERS VERİLEN İL SAYISI ARTIRILMA YOLUNA GİDİLMEKTEDİR.

    İLGİ DUYANLAR İÇİN İLGİLİ WEB SİTESİ ADRESLERİNİ VERİYORUM.

    http://www.jkdturkey.com http://www.jkdkocaeli.com http://www.jkdeses.com

    AYRICA GOOGLE GRUPLAR JKDTURKEY GRUBU,FACEBOOK JKDTURKEY GRUBU,NETLOG ARKADAŞLIK SİTESİ JKDESKİSEHİR PROFİLİ




  • quote:

    Orjinalden alıntı: jkdbozel

    JEET KUNE DO'CU TEKNİKTE İSRAF ETMEDİĞİ GİBİ SÖZDE DE İSRAF ETMEZ.

    TABİ Kİ JEET KUNE DO ARKADAŞLAR.
    DAHA FAZLA VİTAMİN ALMAK İÇİN MEYVE SULARINI AYRI AYRI MI İÇERSİNİZ?
    YOKSA HEPSİNİ BİR BARDAKTAMI SUNALIM...

    TÜRKİYE DE JEET KUNE DO VAR VE ÇALIŞMALARI KOCAELİ MERKEZLİ SİJO YÜKSEL YILMAZ TARAFINDAN YÜRÜTÜLMEKTE.
    20 CİVARINDA YETİŞMİŞ USTA KONUMUNDA ASİSTANLARI VAR.

    FEDERASYON KURMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI.

    ÜLKEMİZDE KOCAELİ,ESKİŞEHİR,MANİSA,ZONGULDAK,BURSA,MALATYA,TOKAT İLLERİNDE AKTİF OLARAK ÇALIŞILMAKTADIR.FEDERASYON KURMA ÇALIŞMALARI ÇERÇEVESİNDE ANTRENÖR EĞİTİM SEMİNERLERİ DÜZENLENMEKTE VE DERS VERİLEN İL SAYISI ARTIRILMA YOLUNA GİDİLMEKTEDİR.

    İLGİ DUYANLAR İÇİN İLGİLİ WEB SİTESİ ADRESLERİNİ VERİYORUM.

    http://www.jkdturkey.com http://www.jkdkocaeli.com http://www.jkdeses.com

    AYRICA GOOGLE GRUPLAR JKDTURKEY GRUBU,FACEBOOK JKDTURKEY GRUBU,NETLOG ARKADAŞLIK SİTESİ JKDESKİSEHİR PROFİLİ


    +1 Ayrıca Sunu Sölemeliyim Bende Bursada JKD Gelmeden Önce WT yi Düşünüyordum Ama Herkes Yüzeysel Bi Bakıs Acısı Yaratmıs Kendine Göre Her İKi Daldaki Hocalarada Saygı Duymak Lazım Her İnsanda Kendi Stilini Yaratır Onu Öğretebilir Bruce Lee WT den Gereksiz Olanları Cıkarıpta JKD yi Yaratmıstır. Ayrıca O JKD nin Saldırılarının Karsı Konulması WT de 3. Kademe Eğitimde Veriliyo Fln Hikaye. Yukarıda Arkadasında Dediği Gibi Vitaminleri Bi Bütün Olarak almak Cok Daha Mantıklıdır. Lafı Spor Dalına Değil de Kendinize Atın Bence Ayaklarını Kullanamayan Taekwando ya Ellerini Kullanamayan Judo ya Box a Laf Atmasın Bence.... Her İki Dalada Saygım Sonsuz Ama Beni Küçüklüğümden Beri Daima JKD Sarmıstır 50 Yıl Sonra Yine JKD Derim. Bursada Yeşilova Zafer Gençlik Spor Kulübünde Seanslar Vardır Öğretende Yüksel Yılmaz Hocamızın Ögrencisidir.




  • ne derece doğrudur bilmiyorum ama bruce lee öldükten sonra öğrencilerinin jeet kune do'yu ticarete dökmüşler sanırım..bu yüzden bruce lee nin birebir uyguladığı jeet kune do nun günümüzde olmadığını düşünüyorum..zaten jeet kune do nun temelinde wt yatıyor.ve her zaman temelden başlamak gerekir yani wing tsun diyorum ben öncelikle
  • JKD'nin temelinde WT yatıyor demek ciddi bir bilgi eksikliğine işaret etmektedir. Günümüz JKD'sinin seviyesi WT'yi çoktan aşmış durumdadır. Bir kere yer dövüşü ve boks teknikleri JKDnin ayrılmaz bir parçasıdır.
    Bunların hiçbiri gerçek WTde olmadığı gibi, günümüz WTsindeki yer dövüşü de Boztepe gibi bir kaç öncünün keşfi ile sonradan eklenmiş "güzellikler"dir.
    Doğrusu yapılmış ve WTnin eksik olan kısmına biraz yeterliliği şüpheli de olsa yer dövüşü eklenmiştir. Ama JKD en başından beri müfredatını geniş tutmaktadır.
    İlgili arkadaşla youtube'den JKD Concepts aratsınlar.
    İlaveten WTnin etkinliği çok tartışılır bir konudur özellikle vuruşlarının etkisizliği, vücuttan güç alınmaması nedeniyle eleştirilmektedir. Yine WT yakın dövüşte harika bir konsptken, saldırının başlanması başlatılması konusunda yavaştır. WTcilerin hangisi ilk saldıran olmaktadırlar sorarım. Herzaman, ilk müdahalede bulundukları durumlarda dahi, rakibin bir hamlesi beklenmektedir.
    Yine WTnin antrenman alışkanlıkları kıyasıya eleştirilmektedir, özellikle Amerika'da. Ben hala bir WTcinin ringe çıkıp diğer dövüşçüleri paralamaasını bekliyorum. Ama WT kullanarak bunu yapan çıkmadı, bir kaç EBMAS öğrencisi bunu yaptılar ama kesinlikle WT değildi yaptıkları.
    4 yıl WT yapmasam bilmiyorum dersiniz ama WTyi belli seviyeye kadar öğrenmiş birisi olarak bunları sizlere söylüyorum.
    WT yerine JKDyi öneririm. Eğer yoksa, Judo, Brazilian Jiu Jutsu ve (bu ikisinin yanısıra) boksu öneririm.




  • wt yapmışın ama şu geyiğe girmeden yapamamışsın. yahu wt'nin bütün organizasyonlarında amaç bellidir, hiç bir zaman ufc veya benzeri mma tarzı olaylarla bir alakası yoktur, bireyler dışında. niye dövsün ufcye çıkıp? veya dövülsün...
    bazı şeyler çok karışıyor galiba. kavgayı amaç belleyen adam için zaten dallar arası geçişler olacaktır, ben dövüşçü ruh hastası olsam olsam zaten tek dalda kalmam giderim thai boks da öğrenirim, bjjden kilitleme de alırım, güreşten kavrama alırım, kas çalışırım, kondisyon çalışırım, wtnin el diz dirseklerini alırım... ama sorun şu ki, wt yapanların büyük çoğunluğu böyle amaçlarla gelmiyor, böyle amaçlar olsa kadınların ve çocukların ne işi var? veya sifu salih avcı'yı niye alman adalet bakanlığı kullansın? bilakis kendisi de diyor ki, biz insanların eve tek parça halinde, canlı gitmesi için uğraşıyoruz. jkd için söylediğin şeyleri çoktandır avrupa/alman ekolü wtciler yapıyor; avcı system'ı siz hala güzellikle eklenmiş parçalarla mı görüyorsunuz veya ebmas'ı? mütemmim cüzleri olmuştur yer dövüşleri veya boks konseptleri. ilk önce bulunduğumuz coğrafyaya bakıcaz, sonra oradaki imkanları değerlendirecez, imkanlar içersinde amacımıza uygun olan ve sınanmış olanı çalışıcağız. bu kadar basit birşeyden, böyle sürekli dallar arası karşılaştırmalar yapmak bana çok anlamlı gelmiyor. türkiyede inosanto'nun öğrencisi mi var? varsa da ne düzeyde?




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.