Şimdi Ara

Windows yanına ubuntu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba , dün itibariyle bende ubuntu kullanıcıları arasında yerimi aldım.Windowsun yanına ubuntu kurdum fakat bir sorunum var. Bilgisayarı açtığımda sanki windows yokmuş gibi direk ubuntu açılıyor. Araştırdım biraz grub kurulumu gibi bir şeyler buldum.Fakat başarılı olamadım. Tam açık bi anlatım bulamadım.Ubuntu hakkında pek biligili de olmadığım için sorunumu çözemiyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxford74 -- 20 Ağustos 2016; 12:39:06 >



  • oxford74 kullanıcısına yanıt
    Ubuntu'yu nasıl kurdun? Kurulum ekranında Windows yanına Ubuntu Kur 'mu dedin yoksa farklı bir şekilde mi kurdun. Eğer Windows'u sildiysen ulaşamazsın zaten. Ubuntu yanına kur dediysen veya "something else" seçeneğine tıklayıp diskleri partlandırdıysan yine grub'un otomatik olarak kurulmuş olmazı lazım. Ayrıca hangi Ubuntu sürümünü kurdun?
  • Hocam öncelikle cevap için teşekkür ederim , 16,04 ü kurdum, yanına kur değil de en alttaki seçenekten kendim bölümlere ayırdım , ext4 olarak 45gb verdim takas için 5gb ayırdım. Kurdum yüklendi. Sonrasında bilgisayarı yeniden başlattığımda direk ubuntu açılıyor. Me yapmam gerekiyor bilmiyorum epey araştırdım bi kez bozdum yazılımı tekrar formatladım aynı şekilde , henüz bi şey yapmadım kurup bıraktım,yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada , Şuanda dilini türkçe yapamadım. Ayarlarında dil güncellemesinde sürekli wifi ağı diye hata veriyor,bağlı olmasına rağmen . Dili ingilizce de kaldı. Onun dışında asıl sorun ubuntuyu yeniden kurdum. Bu sfer grub2 geliyor.Fakat orda sadece ubuntu,advanced options for ubuntu ve system setup çıkıyor. windowsa girilmiyor. Tek yolu biosa girip windowsu boot da başa alırsam direk windows açılıyor. ubuntu açılmıyor tabi grub2 ekranı da. Onun dışında windows 120gblık ssd hardiske kurulu. geri ye kalan 1 tb alanım vardı onu parçalayıp oraya kurdum ubuntuyu. ama bios boot da ubuntu da 120 gb olara kyazıyor anlamış değilim.
  • merhaba, canli bir usb'den 'grub-customizer' adli programi kur bilgisayara saniyorum sorununu cozecektir. bir de update-grub2 diye bir komut var ubuntudan onu calistirim reboot etmeyi dene istersen
  • Direk windowstan exe olarak kursaydınız ya hocam öyle yapmadınız mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.