Şimdi Ara

WINDOWS XP ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sabit diskim C ve D olmak üzere iki bölümden oluşuyor.

    Partition C'de Windows XP Home Edition işletim sistemi kurulu olmak üzere partition D'de ise belgelerimi saklıyordum.

    C'deki sistemde yanlışlıkla bir sistem dosyasının silinmesiyle birlikte sistem çökmüştür ve tarafımdan D diskine dosya sistemi değiştirilmeden bir XP sistemi daha kurulmuştur. (bunu yapmamdaki amaç D'den bilgisayarımı açarak C'deki belgelerimi D'ye kopyalamak ve C'yi formatlayarak ve tekrar C'ye sistemi kurduktan sonra her şeyi eski rayına oturmaktır)

    D'ye XP sorunsuz kuruldu ve bilgisayar buradan açıldı.
    Buraya kadar problem yoktu.
    Fakat C'deki XP'me açılış şifresi koymuş olmamdan dolayı "Documents and Settings" klasörü tahmin edebileceğiniz gibi ulaşıma kapalıydı ve kurtarmam gereken belgelerim de bu klasör dahilinde olduğundan çaresiz kalmış bulunuyorum.

    Bir şekilde D'deki XP'den bilgisayarı açarak şifreli C:Windows XP'de korunan belgelere ulaşabilmemi sağlayacak herhangi bir yol bileniniz, önerisi olan var mı?







  • İşletim sistemini C diskine tekrar kur (yanlız format atmadan ve seçeneklerde var olan dosya sistemi değiştirilmesin yada onun gibi bir seçenek olması lazım bunu işaretle) bu şekilde xp daha önceki sistemin üzerine sadece eksik bölümleri onararak kurulacaktır bu şekilde verilerine ulaşabilirsin.
    Ben daha önce fat32 olarak kurulu sistemimde bunu denemiştim sadece belgelerim klasöründen ümitli değildim ki onlarda kaybolmamıştı.
    Yada bunu yapmadan önce bios pilini söküp bir süre sonra takmayı dene D deki sistemden belki bu şekilde giriş yapabilirsin.
  • Dediğin gibi C' yi formatlayacağım, umarım dediğin gibi olur, teşekkür ederim.
  • C' ye yeni bir XP kurdum ve dosya sistemini olduğu gibi bırak seçeneğini seçtikten sonra Windows klasörü olarak C:Windows öngördüğü için üstüne yazmasın diye Windows2 klasörü oluşturup ona kurdum, C'den kurduğum Xp'ye girdim ve Documents and Settings altındaki eski bilgilerime girmeme yine izin vermedi ... Üfff ki ne üff!!

    (Bios için önerdiğini yapabileceğimi zannetmiyorum)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deryacık -- 10 Ağustos 2006; 2:58:11 >
  • Windows2 klasörüne kurmakla D ye kurmak arasında pek fark yok.
    Normal windows klasörüne kurmalıydın o zaman xp sistem dosyaları tekrar yüklenecekti çöken bölümlerde onarılmış olacaktı ve sen eski işletim sisteminden giriş yapabilecektin. (hiçbirşey olmamış gibi)
  • ERD COMMANDER diye bir kurtarma cdsi var bu cd işletim sistemi gibidir ve cd den çalışır win kurar gibi boot olarak cd yi gösterip erd commanderi başlat
    bu şekilde windows açılır gibi bil açılacak bu şeklde kurtarabilirsin belki cd yi bilgisayarcılardan temin edebilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyaziD -- 10 Ağustos 2006; 12:45:34 >
  • erkan7307 - şimdi anladım, ben üstüne kurulursa "Belgelerim" klasörünün silinmesinden fazla korktum sanırım, tamamdır dediğin gibi yapacağım.

    vezir_i azam - ERD COMMANDER önerini değerlendireceğim, hatta XP kurulumundan önce bu program ile bir deneyebilirim çünkü erkan7307'nin önerisini yerine getirirken bir sakatlık çıkartıp yanlış bir yere basarım (dosya sistemini olduğu gibi bırak yerine "biçimle" falan derim allah muhafaza), o bakımdan denemkte fayda var.

    İlgilendiğiniz için teşşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.