Şimdi Ara

windows işletim sistemini iptal edip ubuntu kuracağım D sürücümdeki veriler sinilir m

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamın aleyküm hayırlı forumlar öncelikle ben ubuntu işletim sistemini kurmayı düşünüyorum fakat şuan kullandıgım işletim sistemi 8.1 pro 1 tb hardiskim var 300 gb c geri kalanı d de D diskimdede cok önemli verilerim var işletim sistemini kurarken D diskim silinirmi bilen birisi yarımdı olabilirmi



  • Ne yaptığını bilirsen silinmez. Kurulumda diski komple formatla olarak kurulum seçeneği gelebilir sizin elle ayarlamayı seçip manuel ayar yapmanız gerekiyor.
  • anlaşıldığı kadarıyla konu hakkındaki bilgileriniz eksik. Doğal olarak da yanlış yapma riskiniz yüksek. En temizi her zaman söylediğim gibi yedek almak. Harici hdd ye tüm verilernizi yedekleyin. Yoksa da hem bu yükleme hem de gelecek için mutlaka edinin derim. Beriler yedeklendikten sonra sadece c ye kurulum yapacak şekilde ayarlama yapabilirsiniz ancak hdd yi ailip sıfırdan fotmatlasanız daha iyi olur ileride sorun çıkma ihtimali azalır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurulum yeri sorulduğunda "Başka bir şey"e basın. Windows'un kurulu olduğu bölümü "-" ile silin. "+" ile RAM'iniz ne kadarsa o kadar alan düşün ve "ext4 dosya sistemi" seçin. "bağlama noktası" olarak "/" ayarlayın. RAM kadar boş bölüm kaldı. Onu da seçip "takas alanı" olarak ayarlayın.

    Ezbere yazdım. İsimlerde bazı hatalar olabilir. Disk bölümlendirme ile ilgili detaylı bilgiyi Ubuntu-tr Wiki'deki kurulumla ilgili belgeleri okuyabilirsiniz.

    Ek bilgi: Takas alanı, RAM yetmediğinde kulllanılan disk bölümüdür.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.