Şimdi Ara

'Windows' çoklu önyükleme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, kasadaki ilk yerel diskte W10 kuruludur, iki bölüme ayırdığım ikinci yerel diskte bir bölümde W7 diğer bölümde ise W XP kuruludur. Maalesef W10'da kurduğum EasyBCD programında bu 3 işletim sistemini Önyükler Menüsüne doğru bir şekilde kaydettiğim halde, bilgisayarı başlattığımda "Metro grafik arayüzü" ile her üç sistem de sıralanmasına rağmen üçüncü olan W XP seçilirse "hata ekranı (NTLDR bulunamadı)" çıkıyor ve çalışmıyor, ama diğer ikisinden biri seçilirse çalışıyor. İlk yerel diski anakarta bağlayan SATA-veri konnektörünü söküp bilgisayarı başlattığımda "siyah beyaz renkli Windows Önyükleme Yöneticisi arayüzünde", "W7" ve "Daha önceki Windows Sürümü" yâni W XP seçenekleri geliyor ve her ikisi de sorunsuz bir şekilde "başlama işlemini" gerçekleştirebiliyor ve çalışıyor. Oysa istediğim, her iki yerel diskin de anakarta bağlı olduğu durumda bilgisayarı başlattığımda her üç sistemin de gösterildiği "Metro grafik arayüzünde" üçüncü seçenek olan "W XP" seçiminin de çalışabilmesidir. Yardım önerisi olan varsa memnun olurum.








  • Easy Bcd'nin seçeneklerinin bu olduğunu kontrol et.



    "Windows" çoklu önyükleme sorunu



    Foruma baktığımda (EASYBCD)


    • NTLDR, makinenizin çeşitli donanım bileşenlerine erişimi algılamak ve yapılandırmak için NTDETECT.COM adlı bir dosya kullanır. NTDETECT.COM olmadan NTLDR, sabit sürücülerinize erişemez ve Windows'u yükleyemez. NTDETECT.COM, BOOT.INI ile birlikte disk 0'daki etkin bölümün kökünde bulunmalıdır, aksi takdirde Windows XP yüklenemeyecektir.


    • BOOT.INI adlı bir dosya, çeşitli Windows NT tabanlı yüklemelerinizin fiziksel konumlarıyla ilgili bilgileri depolar. NTLDR, kurulu işletim sistemlerinin bir listesini almak ve bunları son kullanıcının seçmesi ve işletim sisteminin yüklenmesi için ekran önyükleme menüsünde görüntülemek için bu dosyaya erişir.


    Bu tasarımdaki sorunu tespit edebilir misiniz?

    İpucu: Karışıma ikinci bir Windows XP girişi eklemeye çalışırsanız ne olur ? Disk 0'da yalnızca bir etkin bölüm olduğunu ve aynı anda yalnızca bir boot.ini'nin bulunabileceğini unutmayın. NTLDR, işletim sistemleri listesini 0 diskindeki aktif bölümdeki boot.ini dışında hiçbir şeyden alamaz, bu nedenle karışıma başka bir işletim sistemi eklerseniz, aşağıdaki gibi bir şeyle karşılaşırsınız:



    Temel olarak, iki seviyeli bir önyükleme menüsünden geçmeniz gerekir ve ne kadar denerseniz deneyin, her iki Windows XP girişini de ana bootmgr önyükleme menüsüne ekleyemezsiniz. İki XP girişinden birini yüklemek için, bootmgr/bcd önyükleme menüsünden NTLDR girişini (varsayılan olarak “Eski Girişler” olarak adlandırılır) seçmeniz ve  ardından  önyüklemek istediğiniz Windows XP kopyasını seçmeniz gerekir. NTLDR tarafından sunulan ikinci menüden.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.