Şimdi Ara

windows boot manager silindi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar.

    Benim şöyle bir problemim mevcut; geçenlerde laptopa format atmak zorunda kaldım. Formatı windows media creation tool 2004 kullanarak usb yoluyla kurdum. Buraya kadar her şey normal. Laptoptaki dosyaları masaüstü pc'ye yedeklemiştim format attıktan sonra geri atarım diye. Laptopa windows 10'u kurduktan sonra fark ettim ki windows her ne sebeptense disk üzerinden değil de windows boot manager üzerinden açılıyor ve diskle boot et dediğimde yapmıyordu boş siyah ekranda kalıyordu yada reboot or insert boot device diyordu . Dedim tamam sıkıntı yok açılsında ne olursa olsun boot manager ile açmaya devam ettim. Ertesi gün laptoptan hdd'yi çıkartıp masaüstüne bağladım dosyaları geri attım laptopa taktım bi baktım yine reboot or insert diyor. BIOS a girdim windows boot manager kaybolmuş. Boot optionsta yok bi hdd ile başlatma var -ki başta dediğim gibi yapmıyor diğeri de cd-rom boot manager gitmiş ve laptopta windows açılmıyor. Masaüstü pcye geri taktım kontrol etmek için bir baktım boot manager gözüküyor üstüne laptopun kurulu olduğu windows'u başlatabiliyor ve kullanabiliyorum ama nedense laptop bunu hiç bir şekilde görmüyor. Zaten laptop eski bi laptop (2. nesil i5'li) BIOS'ta da aman aman bir seçenek yok. Müdahale edemiyorum doğru düzgün. Laptop modeli asus k53sd sx108v. Benim anlamadığım alakasız olarak masaüstü nasıl çalıştırabiliyor da asıl sistemin bağlı olduğu laptop hdd ne boot manager'ı görebiliyor nede hdd ile windows'u başlatabiliyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    İyi forumlar.







  • BIOS'a legacy mode kontrol et. Büyük ihtimal masaüstünde ve laptopda farklı. Laptop'ın BIOS ayarlarını masaüstü ile aynı yap, şunlar önemlidir:
    UEFI mi Legacy mode mu?
    CSM açık/kapalı mı?
    Secure boot açık/kapalı?
    Fast boot açık/kapalı?

    Boot işlemi diskte saklanır, ondan dolayı masaüstünde açıyorsa sorun laptop BIOS'undadır. Örneğin hdd GPT formatında ise ve BIOS Legacy mode ise boot olamaz.
  • engineer037 kullanıcısına yanıt
    laptop bios'unda hiç o kadar ayrıntılı bir seçenek yok bios ekranında maalesef. Ben kimse yazmayınca geçici bir çözüm olarak şunu yaptım boot ettiğim flashı takıyorum biostan uefi modu açıp 1. bootu flash diske ayarlıyorum. format ekranı açılınca bilgisayar onar seçeneğinden çık ve windows 10 ile devam et diyince normal windows açılıyor ama laptopu fişten çıkarınca her şey sıfırlanıyor ve bu işlemi tekrar yapmam gerekiyor. Şimdilik bu yöntemle çalıştırıyorum.
  • BIOS'da en azından UEFI mi legacy mi diye ayar vardır, onları değiştir.

    Ya da şu boot manager programını flash ile kurabilirsin:https://www.gezginler.net/indir/easybcd.html#:~:text=EasyBCD%2C%20Windows%20Vista'n%C4%B1n%20ba%C5%9Flang%C4%B1%C3%A7,olmas%C4%B1%20gerekenler%20tamamen%20sizin%20kontrol%C3%BCn%C3%BCzde!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.