Şimdi Ara

Windows’a rakip yapay zeka tabanlı işletim sistemi geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Windows’a rakip yapay zeka tabanlı işletim sistemi geliyor
    Günümüzde neredeyse her ürün için bir ikame bulunsa da bazı kilit ürünlerin yerine başka bir ürünü koymak oldukça güç. Windows da bunlardan birisi ve çoğu insan başka bir alternatif düşünmüyor bile. Ancak bir teknoloji devi, Windows'a kök söktürebilecek yapay zeka tabanlı yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor ve bu işletim sistemi hiç beklemediğiniz bir şirketten geliyor.



    Yazılım alanında Lenovo’dan bir şeyler görmeyeli epey bir zaman geçti. Fakat, görünüşe göre bu durum yakında değişmek üzere. CES 2024 etkinliğinde, Lenovo'nun önemli isimlerinden Liu Jun, bu yıl bir AI işletim sistemi sunma planlarını ağzından kaçırdı.



    Windows’a rakip yeni işletim sistemi geliyor



    Lenovo'nun kendi işletim sistemini geliştirme kararı, şirketin genel olarak yapay zekaya yönelmesinin bir parçası gibi duruyor. Teknoloji pazarına bir bütün olarak bakıldığında, yapay zekanın teknoloji alanının neredeyse her yönüne girdiği ve ürünlerinde kullanabilen tüm teknoloji şirketleri tarafından benimsendiği görülüyor. Böyle bir hamlenin Lenovo'nun yapay zeka alanındaki büyük atılımının bir parçası olduğu açık; şirket akıllı teknoloji alanında öncülük etme konusunda ciddi görünüyor.



    Windows’a rakip yapay zeka tabanlı işletim sistemi geliyor
    Lenovo, yapay zekalı bilgisayarlara ve kişisel yardımcılara odaklanan bir yapay zeka işletim sistemi ile oyunun seyrini değiştirebilir. Buradaki amaç, bilgisayarları ve cihazları doğal dil kullanarak ne istediğimizi anlama konusunda daha akıllı hale getirmek gibi görünüyor. Bu, her şeyi hecelememize gerek kalmadan cihazlarımızın ihtiyaçlarımızı anlamada çok daha iyi olabileceği anlamına geliyor.



    Ayrıca Bkz.Microsoft, Windows 11 yüklü çok eski bilgisayarların açılmasını engelleyecek



    Şirket 2024'ün ilk yarısında raflarda yerini alması planlanan bir grup yapay zeka bilgisayarını piyasaya sürmeyi planlıyor. Benzer şekilde diğer firmalar da bunu yapacak. Bu bilgisayarlar, kullanıcının cihazla nasıl etkileşime girdiğini öğrenmek ve aynı zamanda ürün ile kullanıcı arasında daha sorunsuz ve sezgisel bir deneyim yaratmak için tasarlanmış yerleşik yapay zeka özelliklerine sahip olacak.



    Yeni Lenovo AI OS ise ikinci bir adım olarak düşünülebilir; zira firma bir AI PC ekosistemi oluşturmak istiyor. Bu oldukça büyük bir hamle ancak en azından şimdilik bu işletim sistemi ve ekosistem hakkında bilinenler çok sınırlı. Eğer bunu başarabilirlerse, Lenovo'nun AI işletim sistemi Microsoft'un Windows 11'i gibi büyük isimlerle başa baş mücadele edebilir.




    Kaynak:https://www.techradar.com/pro/lenovo-is-reportedly-working-on-an-ai-operating-system-could-this-be-a-rival-to-windows-11-in-the-same-way-huaweis-harmonyos-competes-with-android
    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/96178/windows-may-be-given-run-for-its-money-by-new-ai-based-operating-system/index.html







  • Herşeyin yapay zekalısı makbuldür
  • Çalışıyorlarmış... Sanırım Wimdows 12 çıkmasını bekliyorlar :) . Ben şahsen Windows 12 li cihazları bekliyorum ..
  • gun kullanıcısına yanıt
    Bu ay DH Premium üyelerine söz verdiğiniz DH AI gelecek mi? Boşuna DH Premium'a para akıtmayalım kullanıcılar olarak :)
  • Yapay zeka olsa ne olacak Windows tek gerçek program desteği donanım desteği oyun desteği vs vs bunlar olmadan bir işletim sistemi sadece adıyla kalır.
  • ibm bunu seneler önce, os2 warp ile denemişti. şimdi lenovo deneyecek. lenovo da eskiden ibm/lenovo idi. o dönemden içlerinde kalmış heralde.
  • madem ki başlıyorlar arm tabanlı birşey yapın açın tüm kullanıcılarada.
  • Valla ai sı bir şey değil de, çok büyük ihtimalle, lisans patent sıkıntılarına takılmadan, windows'un açabildiği tüm uzantıları (jpg, png, exe, txt) açabilen herhangi bir işletim sistemi zaten liderliğe oturur. Microsoft ironik bir şekilde yazılım konusunda rakibi olan hemen hemen her alanda epey başarısız oluyor. Bunu ie(edge) de de gördük. Sonunda chrome a boyun eydi. Windows konusunda da, neredeyse çirkef denebilecek davranışlarını defalarca gördük. Son kullanıcı ile sürekli bir kavga. Win 8 de ilk baş, başlat olmayacak, kullananlar bir şeyden anlamıyor dediler. Sonra paşa para geri getirmek zorunda kaldılar. Kardeşim, modüler, konfigüre edilebilir sistem yaratmak o kadar zor değil ki. Koy seçenekleri, isteyen başlat koysun, isteyen koymasın, isteyen başlat logosunu dahi değiştirebilsin. Bunlar için ek uygulamalara gerek olmasın. Ama yok. Orada illa reklam alanları oluşturacak ya, onun derdinde.

    O yüzden ai da çok önemli değil, yeter ki executable falan çalıştırılabilsin, Anında %50 düşer pazar payı windowsun.




  • İşletim sistemini sadece oyun amaçlı değerlendiren arkadaslar tabi windows tercih eder. Ama bilgisayar demek sadece oyun demek değil. Firmalar yeni işletim sistemine destek vermeye başlayınca o zmn işte windows mu bu yeni işletim sistemi mi diye oturup düşünürsünüz. O zmn da kullanma windows lafının arkasında dur tm bro.
  • windows ta buglara alıştık. bugsuz yaparsan tutulmaz ona göre:) her gelen güncellemede 2 bug sözü ver lenovo
  • Tutmaz, batı dünyası o konuda tutucu Çin menşeli işletim sistemi kullanmazlar, kullandırmazlar.

    Şu an PC tarafında batı menşeli bile alternatif OS tutması çok zor, Windows tekel durumda. Olay yazılım geliştiricilerin desteğini çekebilmekte.

  • Yeni birşeyler geldikçe eskileri daha fazla arar olduk . Umarım öyle bir şey olmaz .

  • ismini os/3 falan yapmayın da sonra anılar gelir eskilerin gözünün önüne
  • Linux distro yapar en fazla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.