Şimdi Ara

Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU] (383. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.672
Cevap
152
Favori
414.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ascani A kullanıcısına yanıt
    kms dedin mi korsana girer zamanında bizde kullandık burada yazma demek istedim ms sitesinde 8.1 en günceli varsa indir yoksa alt linkten indir lisansın varsa kurarken girebilirsin
    https://tb.rg-adguard.net/public.php?lang=tr-TR




  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Benim laptop aslında satın aldığımda w8 idi. Sürümü single mı pro mu hatırlayamadım. Formatta ne varsa silmiştim. Eser kalmadı yedeklemeden. Sürüm tutmaması ihtimaline karşı sordum. İlk defa farklı sürüm gördüm. Pro yu biliyorum da core ne oluyor? Bir de "N" yazan tipi var bu ne oluyor?
  • Ascani A kullanıcısına yanıt
    Windows 8 Sürümleri Arasındaki Farklar

    Windows 8’in Core, Pro ve Enterprise sürümleri arasındaki farklar.
    Windows 8’in farklı donanımlarda çalışan ve farklı kullanıcı ve kurumların ihtiyaçlarına cevap vermeyi amaçlayan dört farklı sürümü mevcut. Peki bu sürümler arasındaki farklar neler ve hangisi size uygun?

    Windows 8
    Windows 8, Windows’un IA-32 ve x64 mimariler için tasarlanmış en temel sürümü. ImageX aracı ve Paul Thurrott‘un kitabından alınan belgelere göre bu sürümden “Çekirdek (Core)” olarak bahsediliyor. DVD’den yükleme yaparken ise bu sürüm “Client” yani İstemci olarak geçiyor. Ev kullanıcılarına hitap eden bu sürüm bütün yeni Windows 8 özelliklerini barındırmakta. Bunlar arasında Başlangıç ekranı, semantik zoom, canlı kutucuklar, Windows Mağazası, Internet Explorer 10, bağlı hazırda bekleme, Microsoft hesap entegrasyonu, Windows masaüstü ve dahası mevcut.

    Windows 8 Pro
    Windows 8 Pro, Windows 7 Professional ve Ultimate sürümleri ile aynı kefeye konuluyor ve üst seviye kullanıcılarla iş amaçlı kullanıcılara tavsiye ediliyor. Bütün çekirdek Windows 8 özelliklerini barındıran bu sürümde ek olarak Uzak Masaüstü bağlantıları yapabilme, Windows Server alan adına katılabilme, Encrypting File System, Hyper-V, Virtual Hard Disk‘ten ön yükleme, Group İlkesi‘nin yanında BitLocker ve BitLocker To Go da yer alıyor. Windows Media Center ise sadece Windows 8 Pro için bir ek paket ile sunulacak.

    Windows 8 Enterprise
    Windows 8 Enterprise, Windows 8 Pro’da yer alan bütün özellikleri barındırıp (Windows Media Center eklentisi yükleme hariç) yanında BT organizasyonları için ek işlevsellikler sunan bir sürüm. SA müşterilerinin yanında MSDN ve Technet Professional abonelerine açık olan bu sürüm 16 Ağustos 2012’de piyasaya çıktı.

    Windows RT
    Windows RT sadece tablet PC’ler gibi ARM-tabanlı aygıtlar ile yüklü olarak geliyor. Tabletler için özel olarak tasarlanan RT, aynı zamanda beraberinde Office 2013’ün dokunmatik kullanım için iyileştirilmiş bir sürümünü de barındırıyor. RT, yüklü olduğu cihazı komple şifreleme desteği de sunuyor. İş dünyasının çok sık kullandığı Grup İlkesi ve alan adı desteği ise RT’de olmayan özellikler.

    Windows Vista ve Windows 7‘nin aksine Windows8’in Starter, Home Basic, Home Premium veya Ultimate sürümleri mevcut değil.

    1


    2


    3


    4



    Windows 8.1 N ve KN sürümleri

    Windows 8.1 medya ile ilgili teknolojiler (Windows Media Player) ve belirli ortam önceden yüklenmiş uygulamalar (müzik, Video, Ses Kaydedicisi ve Skype) dışında aynı işlevselliği içerir. Microsoft veya başka bir şirketten bu iletişimi işlevi için başka yazılım yüklemek çalmak veya ses CD'leri oluşturmak için medya dosyaları, video DVD'ler, müzik, akışlı ve ve ele resimleri depolamak.

    Bazı Web siteleri ve Windows mağazası uygulamaları veya Microsoft Office yazılımı, Windows'un bu sürümleri eklenen değil Windows Media ile ilgili dosyaları kullanın. Son kullanıcılar, bu Web siteleri ve yazılım Windows 8.1 (KB2929699) N ve KN sürümleri için Media özellik paketi yükleyerek düzgün çalışması yapabilirsiniz.

    N ve KN sürümleri 8.1 Windows sürümleri, Windows Media Player ve ilgili teknolojiler dışında aynı işlevleri içerir. Dışlanan teknolojilerini içerir, ancak aşağıdaki özellikler için sınırlı değildir:
    Windows Media Player kullanıcı deneyimini. Ortam dosyaları çalma ve ses CD'leri yeteneği bir kitaplıkta ortam yönetmek, bir çalma listesi oluşturmak, (albüm kapak resmi de dahil olmak üzere) meta verileri sağlamak için ortam, ses CD'si oluşturabilir, müzik bir taşınabilir müzik çalarınıza aktarın ve Web sitesinden akışlı içeriği yürütmek gibi Windows Media Player özellikleri etkinleştirir.
    Windows Media Player ActiveX denetimi. Yöntemleri ve özellikleri bir Web sayfasını veya uygulamayı çoklu ortam kayıttan çalma düzenleme için kullanıma sunar.
    Windows Media biçimi. Gelişmiş Sistemler Biçimi (ASF) dosya kapsayıcısı, Windows Media Ses ve video codec bileşenleri, temel ağ akış yeteneği ve dijital hak yönetimi (DRM) için destek sağlar.
    Windows Media DRM. Korumalı içeriğin kayıttan yürütme bir bilgisayar, taşınabilir aygıt veya ağ aygıtının güvenli teslimini sağlar.
    Çalmak için medya paylaşımı ve. Müzik, resim ve videoları ağ bağlantılı bir bilgisayardaki diğer bilgisayarlarla paylaşılmasına ve aynı ağ üzerindeki aygıtlar sağlar. Ayrıca bilgisayarların ağ üzerindeki dosyaları bu tür bulmasını sağlar.
    Media Foundation. Destek için DRM içerik koruma, ses ve görüntü kalitesi ve birlikte çalışabilirlik sağlar.
    Windows 8.1 taşınabilir aygıtları (WPD) altyapı. Ekli medya ve depolama aygıtları, Medya Aktarım Protokolü destekleyen aygıtlar dahil olmak üzere iletişim kurar.
    MPEG, WMA, AAC ve Dolby Digital ses codec bileşenleri. MP3, WMA, gibi dijital ses içeriğin kayıttan yürütülmesini sağlayan ses MPEG-2, AAC ses ve AC-3 Ses.
    VC-1, MPEG-4 ve H.264 codec. " (Bunlar topluca olarak adlandırılan) standartlara dayalı codec bileşenleri"kayıttan yürütme ve standartlara dayalı bir codec bileşeniyle kodlanmış çoklu ortam dosyalarının oluşturulmasını içerir etkinlikleri desteklemek üzere Windows Media Player gibi Windows 8.1 yazılım deneyimlerin etkinleştirin.
    Müzik. Dijital müzik dosyalarını çalmak için kullanılan önceden yüklenmiş bir uygulama.
    Video. Dijital video oynatmak için kullanılan önceden yüklenmiş bir uygulama.
    Ses Kaydedicisi. Ses kaydetmek için önceden yüklenmiş bir uygulama.
    Skype. İleti ve iletişim için kullanılan önceden yüklenmiş bir uygulama.
    Diğer özellikleri üzerindeki etkisi
    Bazı özellikler değil kaldırılır, ancak ortam teknolojisi kaldırma N ve KN sürümlerinde etkilenir. Bu özellikler şunları içerir:
    Kamera over--kilit-ekran. Bu özellik çalışmaz.
    Geofencing. Bu özellik çalışmaz.
    App eşitleme. Bu özellik çalışmaz.
    OneDrive (eski adıyla SkyDrive) ve fotoğraflar. Bu uygulamaların videoları çalıştıramazsınız.
    Xbox oyunları. Bu özellik ile ilişkili bazı işlevleri çalışmaz.
    Ev. Tümleşik medya paylaşımı akış özellikleri çalışmaz.
    Web kamerası. Bu özellik çalışmaz.
    Windows 8.1 mobil aygıtların. Ortam eşitleme, resim alma veya dosya tarama desteği yoktur.
    Kamera aygıtları Windows 8.1. Resim Aktarma Protokolü (PTP) kullanan kameralar çalışmıyor.
    Ses Kaydedicisi. Kayıtları WAV biçimine sınırlıdır.
    Group Policy için Çıkarılabilir diskler. Bu özellik, Windows 8 Pro N ve KN sürümlerinde çalışmaz.
    Sensörü ve konum Platform. Bu özellikler çalışmaz. KAYNAK LİNK İÇİN TIKLA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 16 Şubat 2019; 6:42:54 >




  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Windows 8.1 indirdim.Hadi hayırlısı artık.
  • Ascani A kullanıcısına yanıt
    rica ederim sürüm tutarsa olur
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Oldu vallahi. Kendi sitesinden 8.1 indirdim. Kendi kendine onayladı. single değilmiş. 8.1 proymuş benimki. Güncellemeleri de kendi kendine çoğunu yaptı. Tek üzüldüğüm taraf dolby değişmiş. Benim canavarımdı o. Açınca ses 2 katına çıkıyordu. Şimdi değişmiyor. Onu da değiştirirsem tamam ama harddiskte sorun yaşadım. 1tb diski biçimlendirdim. Legacy mbr kurulu idi. hdd ve 100mb lık bölümü sırayla sildim ve diski ekledim sonra gpt bölümlendirdim ama disk 930 gb a düştü. Neden öyle oldu? Formatta hızlı oldu hiç sorun çıkmadı ama disk azıcık ısınıyor.
  • Ascani A kullanıcısına yanıt
    diski komple silseydin disk yönetimine bak eksilen bölüm oradaysa ekleyebilirsin diğer bölüme. Dolby dediğin ses özelliğiyse programı vardır onu kurman gerek
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Denedim ama komple silmedi. Ben de sildiğimi diğerine devşirir diye bekledim olmadı. Diskin ısınması gitti artık. Biraz mağaza sorunu çektim. Ne illet yapmışlar bu güncelleme ve açık tutma olayını. Diski yemesin diye update defender vs ne varsa kapattım. O yüzden windows mağazadan program indiremiyor ve güncelleyemiyormuşum. Açtım onları düzeldi. Şuan nazar değmesin çok düzgün çalışıyor. Update 1-2-3 yüklemedim hiçbirini. Yüklemeye korkuyorum sorun çıkacak diye.Şanssız bir vatandaşım ben. Ekran kartı driveri güncellerken anakartı yanan nadir kişiyim. Hiç ellemedim de. Dolby ve ses kartını yükledim ama ne windows 8 ne de windows 7 deki gibi bana film müzik vs seçeneği sıunmuyor. Ayrıyetten bass falan artırıyor ama sesi yarı yarıya kısık. Lenovo sitesinden Serialime göre tanıttım bilgisayarı ve doğru driverları indirdim. Acaba bunu silip windows 7 ses ve dolby driverını yüklesem canavarım geri gelir mi? JBL hoparlörün sesini bir duysanız? Tüplü tv ler kadar yüksek sesliydi. 300 kişilik amfi sınıfın sesini bastırıyordu. Millet diyordu bu nece hoparlördür böyle Ses kalitesinden bahsetmiyorum bile, mıkemmel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ascani -- 18 Şubat 2019; 0:19:26 >




  • Ascani A kullanıcısına yanıt
    sistem kurtarma için ayırmıştır o bölümü. jbl kalitelidir bende jbl go2 var ses fena güncelleme kapatılmaz ilerde sorun yaratır hiç tavsiye etmem artı ssd taksan bir daha hdd nin yüzüne bakmazsın ses programı w7 uyumluysa w8 de düzgün çalışmayabilir bende de hp laptopta benzer program vardı w8 w10 geldi işi bitti w7 uyumlusunu yüklesem de w7 gibi ses vermiyor
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Baktım 300 gözüküyor.



    Windows 7 kullanıyorken kullandığım ses driveri duruyor. Bunu şuan kullandığım 8.1 işletim sisteminde kurmayı planlıyorum. Çalışıyor mu öyle bunu bilmiyorum. Sonuçta bu 7 dir bu 8dir bu 10 dur diye ayırmışlar ama ben 8.1 için olandan memnun kalmadım.
  • Ascani A kullanıcısına yanıt
    Evet kurtarma için ayırmış istersen onu silme yöntemi var ben silmiştim silince ekleniyor diğer bölüme.

    w7 uyumlusu kuruluyor da bir işe yaradığını görmedim
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    300 mb diyor kurtarma bölümü. Nereden anladınız? Şimdilik ellemeyeceğim. 70 gb pek önemli değil ama bozuldu diye korkmuştum ben. Dolby için deneyeceğim. Alışamadım ben.
  • Ascani A kullanıcısına yanıt
    yok bozulma değil genelde kurtarma için ayırır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 18 Şubat 2019; 20:50:25 >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Windows 7 de o kadar ayırmamıştı.970gb gibi bir şeydi sanırım. Sağolun bilgilendirme için.
  • Ascani A kullanıcısına yanıt
    ona bakarsan bende daha fazla

  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Bu Windows ne yapmaya nereye varmaya çalışmaktadır? Yedekleme hala format seviyesinde temiz kuruluma ulaşabilmiş değil. Driver sürücüleri bile Ddu olmadan temiz bir şekilde kurulmuyor ve artık bırakıyor. Hala bu konuları tam aşabilmiş değiller.
  • Ascani A kullanıcısına yanıt
    w10 baya saçma işler yapıyor yapacak bir şey yok kurtarma bölümünü gece hep sildiğim yöntemle denedim silemedim onu da mı engellemişler araştırmadım
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Olabilir. Windows 10 kullandım. Saçma sapan engeller var. 0 format attığım bilgisayarda hizmetlerden hizmet kapatıyordum kendi kendine açılıyordu ya da o hizmeti açtırtmadan başka şey yapmıyordu. En güzel w7 de çalışıyor hizmet olayı. Sırf o yüzden kullanmıyorum. Kardeşimin hevesi bitsin windows 7 ye geri dönerim ses sorununu çözemezsem.
  • Ascani A kullanıcısına yanıt
    w7 de destek bitiyor mecbur w10 kullanacağız ki yeni sistemler bile w7 desteği olmadan çıkıyor artık
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Bu üzücü işte. İStemeye istemeye w10 kullanacağız. Neyse bundan sonra demek ki daha fazla sosyalleşeceğim, daha fazla hobiye ve spor aktivitelerine katılacağım Bu arada benim windows mağazada sorun oluştu. BAzı uygulamalar güncelleme var diyor ekranı kitliyor. Tamama tıklıyorum ve güncelleme sayfasına gönderiyor. Güncel uyarısı vardikten sonra bomboş uygulamalarım sekmesinde kalıyor. Geri uygulamaya giriyorum tekrar aynı hatayı veriyor. Bir de windows mağazada her hangi bir uygulamaya baktığımda resimleri gözükmüyor. Yüklenemeyince * işareti çıkar ya o çıkıyor.
  • 
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.