Şimdi Ara

Windows 8.1 Donma Sorunları ve Performans Kaybı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
18.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sistemin aylardır güncelle diye haykırdığı Windows 8.1 güncellemesini 2 gün önce yaptım. Update 1 ile birlikte geldi anladığım kadarıyla. Ama bu güncellemeden sonra sistemde ciddi derecede rahatsız edici kasmalar başladı. Tarayıcılarda adres çubuğuna örneğin "forum.donanimhaber....." yazmak istediğimde ben satırı yazmayı tamamlamış oluyorum, ekranda ise sadece "for" kısmı gelmiş oluyor harfler teker teker gelmeye devam ediyor. Aynı sorunu bu konuyu açarken de yaşıyorum. Yazdıklarım benden geride kalıyor 2 saniyelik kasılmalar sürekli tekrarlıyor kendini. Bu sorun oyunlarda da var GTA'da araba sağa, sola dönük kalıyor 2-3 sn, Fifa'da oyuncu herhangi bir yönde takılı kalıyor koşmaya devam ediyor. Bununla ilgili sorun yaşayanlar, çözüm bulanlar konu altında çözümü paylaşırsanız sevinirim. Windows 8 varken sistem çok hızlı çalışıyordu hiçbir sorun yoktu. Eğer hala Windows 8'inizi 8.1'e güncellemediyseniz üzülmeyin bırakın öyle kalsın.

    Sistem özellikleri:
    İşlemci: Intel Core I7-3630 QM
    Ram: 8GB
    Ekran Kartı: AMD Radeon HD 7670M







  • hakiee H kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

    Windows 8.1 e güncellediyseniz sisteminizin bütün sürücülerini de windows 8.1 ile güncellemelisiniz. Windows 8 ile windows 8.1 sürücüleri birbirinden farklıdır. Her windows 8 sürücüsü windows 8.1 ile tam uyumlu çalışmamaktadır. Sisteminizdeki kasılmalarda bundan kaynaklanıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakiee

    Sistemin aylardır güncelle diye haykırdığı Windows 8.1 güncellemesini 2 gün önce yaptım. Update 1 ile birlikte geldi anladığım kadarıyla. Ama bu güncellemeden sonra sistemde ciddi derecede rahatsız edici kasmalar başladı. Tarayıcılarda adres çubuğuna örneğin "forum.donanimhaber....." yazmak istediğimde ben satırı yazmayı tamamlamış oluyorum, ekranda ise sadece "for" kısmı gelmiş oluyor harfler teker teker gelmeye devam ediyor. Aynı sorunu bu konuyu açarken de yaşıyorum. Yazdıklarım benden geride kalıyor 2 saniyelik kasılmalar sürekli tekrarlıyor kendini. Bu sorun oyunlarda da var GTA'da araba sağa, sola dönük kalıyor 2-3 sn, Fifa'da oyuncu herhangi bir yönde takılı kalıyor koşmaya devam ediyor. Bununla ilgili sorun yaşayanlar, çözüm bulanlar konu altında çözümü paylaşırsanız sevinirim. Windows 8 varken sistem çok hızlı çalışıyordu hiçbir sorun yoktu. Eğer hala Windows 8'inizi 8.1'e güncellemediyseniz üzülmeyin bırakın öyle kalsın.

    Sistem özellikleri:
    İşlemci: Intel Core I7-3630 QM
    Ram: 8GB
    Ekran Kartı: AMD Radeon HD 7670M

    bilgisayarı kapatırken geç kapanma vs bu gibi sorunlar var bende de.ve servis yolu gözüktü.servise gidip yapılması lazımmış.ben recovery yapamıyordum şikayetim buydu.




  • Yüklü olan tüm sürücülerin Windows 8.1 uyumlu olup olmadığını kontrol edin. Özellikle ekran kartı, wi-fi ve bluetooth sıkıntı çıkarıyor gördüğüm kadarıyla.
  • Kullandığım bilgisayar Samsung. SW Update yazılımıyla bulunan güncellemelerin hepsini yaptım. Şu anda güncel görünüyor bilgisayar ama dediğiniz gibi bluetooth'la ilgili bi sıkıntı var aygıt yöneticisinde. Ayrıca Catalyst Control Center'da çalışmıyor bilgisayar her açıldığında hata veriyor bu programla ilgili. Ama güncel sürücü bulamadım.
  • bende de soyle sıkıntı oluştu windows 8 enterprise kullanıyordum notebook biraz da olsa rahatlasın diye 8 PRO ya düştüm ama notebook donmaya başladı :) bu nasıl bir olaydır anlamıyorum. Driverlar tam her şey tamam iyi olması gerekitken daha da kötü oldu bunun nedeni ne olabilir ? enterprise te tarayıcılarda donma falan pek yaşamıyordum ama pro neden boyle sıkıntı cıkarıyor çözemedim bu kullandığım notebookun gücü fazla değil ama işimi goruyor:
    2 GB RAM
    ekran kartı 1 bile değil
    işlemci Intel Celeron 1.90GHz

    (enterprisete PRO da oldugu kadar sorun yaşamıyordum güncelleme mi bekliyim yoksa enterprise e geri mi dönsem ''biraz saçma olacak gibi'' ? )

    Problem neyden kaynaklanıyordur ?
  • byJuck kullanıcısına yanıt
    windows 7'ye bile dönebilirsin. aman 8.1 olmasın da :)
  • Bahsettiğiniz donma ve yavaşlama sorunu bende de vardı.Bugün itibari ile sorunu çözmüş bulunmaktayım.Sorun intelin graphics driverından kaynaklanıyor.Eğer format attıktan sonra intelin sitesinden ekran kartı sürücüsünü yüklerseniz ve ya herhangi bir yerden söylediğiniz problem yeniden oluşacaktır bu yüzden intelin ekran kartı sürücüsünü yüklemeyin ama sisteminizde başka bir ekran kartı varsa onun sürücüsünü kurabilirsiniz onlarda bir sıkıntı yok.Ben formattan sonra ekran kartı sürücüsünü kurmadım zaten windows update aracılığı ile otomatik kurduğu için bir sorun yok böylece donma kasma sorunu da ortadan kalkmış oluyor.
  • Sorunun kaynağının bluetooth olduğunu tespit ettim. Daha doğrusu öyle düşünüyorum. Aygıt yöneticisinden baktığımda bluetooth sürücüsü sürekli kendisi silinip tekrar yükleniyor tam bu yeniden yükleme sırasında da bahsettiğim donmalar ve yavaşlamalar oluyor.  Windows 8.1 Donma Sorunları ve Performans Kaybı burda görünen Qualcomm Atheros dediği şeyin sürücüsünü kaldırdım bu sefer de onun yerine Generic Bluetooth Adapter diye bişey geldi. Sürekli yeniden yüklüyor kendisini. Bluetooth'u tamamen kaldırmanın bir yolu yok mu? Windows 8.1 için güncel sürücüyü indirdim ama onu da kurmama izin vermiyor daha güncel bir versiyonun yüklü olduğunu söylüyor. Sorunu buldum ancak çözümünü bulamadım. :(
     Windows 8.1 Donma Sorunları ve Performans Kaybı




  • Bu sorun bende de mevcut.

    ATİ readon hd 4600 series ekran kartım var.

    Ekran kartı sürücü ile ilgili diyor Microsoft bu sorunu aşmanın bir yolu var mı
  • sa arkdaşlar 1 ay önce piciye 8.1 attım 1 2 hafta sıkıntı ypktu pcye win 7 attı pc düzeldi ama win 8 alıştım için yapamadım ve 8.1 attım kulandı m 1 hafta önce pc kasıldı mavi ekran hatası verdi ve pc çöktü gene format attım düzeldi şimdi yeniden kasmaya başladı kafyı yedtirecek servise götürdüm pc ye formatattılar düzeldi ama şinmmdide kasıyooooooooooooooooooooooooooooooo kafamı sikti pc sonra servisten bakıma gönderdim şimdi eski pcmden yazıyom mac atacam pc bakalım ne olacak görecem ama oyun oynayamam büyük ihtimal o yüzden windows xp atacam pcye herhalde uçar pc
    :D:D:D:D:
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mozkan007

    Bahsettiğiniz donma ve yavaşlama sorunu bende de vardı.Bugün itibari ile sorunu çözmüş bulunmaktayım.Sorun intelin graphics driverından kaynaklanıyor.Eğer format attıktan sonra intelin sitesinden ekran kartı sürücüsünü yüklerseniz ve ya herhangi bir yerden söylediğiniz problem yeniden oluşacaktır bu yüzden intelin ekran kartı sürücüsünü yüklemeyin ama sisteminizde başka bir ekran kartı varsa onun sürücüsünü kurabilirsiniz onlarda bir sıkıntı yok.Ben formattan sonra ekran kartı sürücüsünü kurmadım zaten windows update aracılığı ile otomatik kurduğu için bir sorun yok böylece donma kasma sorunu da ortadan kalkmış oluyor.



    Aynı sorunu bende yasıyordum. Yukardakı mozkan007 anlattıgı şey benim Pcde işe yaradı. Hatta size bi tık daha program öneriyim.

    "Display Driver Uninstaller" Bu programla ekran kartını güncelemesını kaldırıyor. Hatta direk bütün hepsinin kaldırıyor.

    KESİN ÇÖZÜM için deneyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0FLu61 -- 21 Haziran 2016; 22:24:21 >




  • SON OLARAKTA eklemek istediğim ,.. Bu işlemler işe yaramazsa EKRAN KARTINI FIRINlayın. %99.9 Düzelcektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.