Şimdi Ara

Windows 7 Orjinal Cd

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben bilgisayarım için windows 7 işletim sistemi veya vista almak istiyorum ama şöle bir soru doğdu kafamda yarın bir gün ben bilgisayarın bir iki parçasını değiştirsem veya yeni bir bilgisayar alsam bu aldığım orjinal windows 7 yi sadece yeni aldığım sisteme kursam bir sorun yaşarmıyım.Çünkü işletim sistemini aldıkdan sonra param olursa yavaş yavaş yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum.7yi de eski bilgisayarımdan silip yeni sistemime kurmak istiyorum.Program ben bu bilgisayara ait değilim beni diğerine kurmuştun gibi bi sorun çıkarır mı?Sonuçta sürekli işletim sistemi alamam mağlum fiyatından dolayı



  • oem olarak almayıp da retail kutu lisans alırsan sorun olmaz
  • OEM versiyonlarda kısıtlama oluyor.Beş donamım parçasını değiştirince aktivasyonda sorun çıkıyor.Bundan sonra her kurulumda M.Soft'u arayıp durumu anlatmak gerekiyor.Bir de OEMlerde 25 defa yükleme limiti var.Ondan sonra yine sorun çıkıyor.Zaten yasal olarak OEM versiyon yanlızca yeni PC alanlara ya da 5 farklı PC parçası alanlara satılabiiyor.

    Normalde alabileceğiniz kutulu versiyonda ise kurulum sayısı sınırlaması yok.Hatta bilgiayarı komple değiştirseniz bile yeni bilgisayara yükleyebilirsiniz.Tek şartı aynı anda sadece bir bilgisayarda kurulu olması.Diğer bir bilgisayara yükleyip aktive ettiğinizde önceki bilgisayarın aktivasyonu düşer.Tabii bu durum lisans kontrolu yapılan ilk bağlantıda olur.Sizin korktuğunuz durum OEM versiyonlar için geçerli.Kutulu versiyonda böyle bir sorun olmaz.
  • Benim de şöyle bir sorum olucak. Sıfır PC toplatsam, HDD'i bölümlere ayırmayı bilmiyorum. Belki ilk Win7 kurulumunda da sorun yaşarım. Ama işletim sistemi hazır kurulu olarak alırsam, çalışır durumda bir şey aldığımı da görmüş olurum. PC toplayan firmalar her zaman "işletim sistemini de bizden alırsanız biz kurarız, yoksa karışmayız" diyorlar. Tamam sizden alayım ama parasını verdiğim size kurdurunca bu durumda da işletim sisteminin key'i riske giriyor. Zaten parayı o key'e ödemiyor muyum? Bu sorunu nasıl aşarım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robin Hood -- 10 Eylül 2010; 22:29:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HakikiVisco


    Benim de şöyle bir sorum olucak. Sıfır PC toplatsam, HDD'i bölümlere ayırmayı bilmiyorum. Belki ilk Win7 kurulumunda da sorun yaşarım. Ama işletim sistemi hazır kurulu olarak alırsam, çalışır durumda bir şey aldığımı da görmüş olurum. PC toplayan firmalar her zaman "işletim sistemini de bizden alırsanız biz kurarız, yoksa karışmayız" diyorlar. Tamam sizden alayım ama parasını verdiğim size kurdurunca bu durumda da işletim sisteminin key'i riske giriyor. Zaten parayı o key'e ödemiyor muyum? Bu sorunu nasıl aşarım?




    key girmeden kurulum yaptır deneme sürümü olarak kurulur 30 gün deneme hakkı verilir keysiz olunca, çalışmasını da görürsün rahatça, bence uğraşma linux kurdur çalıştığını öyle göstersinler windows u da daha uygun bir yerden alırsın mesela




  • Arkadaşlar vakit ayırıp cvpladığınız için hepinize tşk ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.