Şimdi Ara

Windows 7 Kurulumu Sırasında 'Yüklenecek Sürücüyü Seçin' Ekranından İleriye Gidemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;
    Fujitsu marka yeni bir dizüstü bilgisayar var ve daha önce hiç sistem kurulmadı. Windows 7 kurmaya çalıştığımda "Yüklenecek sürücüyü seçin." ekranı geliyor ama hiçbir sürücü gözükmüyor. BIOS'tan baktığımda HDD görünüyor. Windows XP cd'sini de denedim o da mavi erkan veriyor bir süre sonra. Ama her iki CD'de başka bilgisayarlarda çalışıyor. Fujitsu'yu aradım, müşteri hizmetlerindeki kişi intel'in sitesinden rapid store technology'i indirip kurmamı söyledi. Söylemiş olduğu "SetupRST.exe" isimli dosyayı daha önceden bilgisayarla birlikte gelen CD'nin içinden kurmaya çalıştığımda hata almıştım. Dediği gibi siteden indirip kurmaya çalıştım yine hata aldım. 0x0006734(rakamları salladım.) gibi bir hata. BIOS'ta HDD'ye ait hiçbir ayar yok. Sadece "Driver 0:" yazan yerde HDD var ve onu Enabled, Disabled yapabiliyorum. Windows kurulum ekranında da sadece Boot X ve DVDROM görünüyor. Windows 7 kurulumu için takmış olduğum ve kurulumu üzerinden başlatmış olduğum USB'yi dahi görmüyor.
    Sabahtan beri bakmadığım konu, denemediğim şey kalmadı. Bu forumda da bir iki yıl önce bununla ilgili başlıklar açılmış yalnız bir sonuç alınamamış. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. İyi geceler.







  • uefi destekli bir işletim sistemi ile deneyin..
  • GPT DİSK BİÇİMİNDE DE görmez bunun için farklı bir boot ile açıp diski fat sisteminde yapılandırıp yeniden yükleme yapmanız gerekir..
  • Teşekkür ederim. Söylediklerinizi deneyip geri bildirim sağlayacağım. İyi geceler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deneyemedim, servise yollamışlar. Teşekkürler @computeron

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usb 3.0 portundan kurmaya çalışıyorsanız ondandır, windows 7 usb3.0 desteklemediği için bilgisayara bağlı olan sürücüleri göremiyor, usb2.0 portundan kurmanız gerekiyor, daha önce başıma geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 5 Ekim 2015; 18:22:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farklı portlardan denedim hocam olmadı. Msdos üzerinden usb 3.0'ı kurdum X: sürücüsüne yine kar etmedi. Teşekkür ederim ilgilendiğin için.
    @myalperen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nobetci -- 18 Ekim 2015; 17:09:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.