Şimdi Ara

Windows 7 İşletim sistemini, TEK DVD veya USB bellekten bootable olacak şekilde oluşturma ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese iyi günler diliyorum öncelikle .

    Geçenlerde acer 5741G marka bir laptop aldım. Makinemden oldukça memnunum. Sanırım benimle aynı sıkıntıyı yaşayan başka ardaşlar da olmuştur.Aslında yabancısı olduğum win 7 işletim sistemiyle ilgili bir kaç sorum olacak.

    Acer 5741G marka bir laptopumun harddiski tek part C=500 GB . Makinemi hemen 2 parta ayırıp önemli bilgilerimi D sürücüsüne yedek olarak attım. Tabii orijinal win 7 home premium 64 bitlik türkçe sürüm içine gömülü gelmişti . İşletim sistemimin yedeğini sistemi 3 dvd ye her ihtimale karşı çökerse tekrar kurabilmek için çektim . nitekim makinem çöktü ve bu dvd lerden tekrar kurulumu sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdim.. (tabii maalesef itinayla sildiğim , kullanmadığım programlar tekrar gelmiş oldu..)

    Şimdi ben size şunu sormak istiyorum :

    1-Bilgisayara gömülü gelen bu orjinal işletim sistemni internetten bulduğum herhangibir win 7 home premium 64 bitlik dosyayı kurarak ve bana ait olan seri numarasını girerek kullanabilir miyim , kulllanabilirsem bunun herhangibir sakıncası var mıdır ?

    2- ben bu 3 dvd yi tek dvd de toplayabilir miyim dataları üstüste atmak suretiyle (yani şu anda 3 adet dvd de 3 parça bilgi oldu formatta bunları tek tek takıp çıkartmakla uğraşmak istejiyorum)? veyahut nasıl gömülü olan işletim sistemini tek bir iso dosyası halinde bootable 1 adet dvd ye çekebilirim ? (toplamda 9.3 gb veri görünüyor işletim sistemi ..)

    3- Orijinal işletim sistemimi yedeğinin muhafazası ve çökmeler için bundan sonra kurulumu bir flash bellekten bootable olarak yapabilmem için benim bu 3 dvd yi tek dvd de toplamam gerekiyor mu ? (Tek bir iso dosyası elde edebilmem için)

    4- Veya başka önerisi veya deneyimi olan arkadaşların tecrübelerinin de bilmek isterim ?

    Mesela ben Acronis True Image Home (ATIH) yazılımı ile C sürücüsünün (işletim sisteminin olduğu yer)+Sanırım İşletim Sisteminin Gömülü olduğu (ATIH 12 GB ' lık bir alan gösteriyor) yer ve+Systems Requirements diye görünen ve 100 MB bir alana sahip olan yerin imaj dosyasını aldım bundan bir iso dosyası oluşturabilirm diye lakin yapamadım .

    Bu konuyla ilgili deneyimleri + bilgisi olanlar bana yardımcı olabilirlerse sevinirim.

    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1mart -- 5 Mayıs 2010; 15:35:45 >







  • pc de gömülü gelen işletim sistemini boş ver gelen işletim sistemi orjinali home pre ise sen temiz bi cd den home pre kur sonra ürünü microsoftu arayarak etkinleştireceksin,telefon numarası suan aklımda değil ama istesen özelden yaz laptopta kayıtlı bakıp veriyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Usluco -- 9 Mayıs 2010; 15:19:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.