Şimdi Ara

Windows 7 ile Disk Image Alma Acronis ve Ghost a Son!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
74.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bu win 7 nin system image alma ozelligi sadece windows kapsaminda mi yoksa C deki tum dosya ve programlari da alarak image olusturma mi.. Yani ben win7 kurdum photoshop v.s bir suru kurulumdan sonra.. ornegin 40gblik bir c nin imageni aldiktan sonra.. bunu restore ettigimde aynen programlar ile ve dosyalar ile birlikte hersey gelecek oyle mi ? yani ghostun dos versionu gibi birer bir ayni ozellikte mi calismakta image ???
  • teşekkürler
  • yukarı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker3581


    quote:

    Orijinalden alıntı: yorfa

    acronis true %50 ye kadar sıkıstırıyor hdd yi,sizin yontemde ne kadar küçülüyor boyut??


    Evet çok güzel bir noktaya değinmişsin ancak sıkıştırmak marifet değildir. Çünkü sıkıştırılan dosya extract esnasında çok zaman kaybettirir. Yani sıkıştırmasız imaja göre daha çok zaman alır. Bu 40 gb ile sınırlı bir harddiskin yoksa marifet değil. Windows 7 ise benim 18 gb lık windowsumu 15 gb yaptı. Ha unutmadan acronis daha hala bir çok sata diskte problem çıkarır boot etse bile hata verir. Benim 2 makinemde de hata olmadı ne yalan sölim ama windows a nasılki kurarken güvenmek zorundaysan imajı yüklerkende aynı şekilde için rahat olsun. Denedim çok güzel arkadaşlar inanın



    sana katılmıyorum arkadaşım tabiki ve elbette bir backup alıcaksa bu backup en önemli özelliği sıkıştırıp almaktır ozaman sıkıştırmıyorsa niye ben bunun imagesini alayım bire bir kopyalama yapayım al sana yedek böyle zihniyetten kurtulun yeni çağ yeni teknolojiler var ve adamlar yapıyor çalıştırıyor image almak bir okadar zaman alırken geri dönmekte tabiki zaman alıcak arkadaşım sen işletim sistemi kuruyorsun allah aşkına kaç dakikada kuruyorsun adamlar senin iişletim sistemini alıyor driverini kurduğun programların herşeyin o anda ne yüklüyse alıyor sen geri döndüğünde 40 dk geri dönüyor ama sen o 40 dk da geri dönülen datayı tek tek manuel kursan 4 saatini alıyor...... umarım anlatabilmişimdir...




  • arkadaşlar benim notebookta kendinden gelen recovery var ama ben bu yöntemle recovery almak istiyorum. yedekleme yaptığımda recovery bölümüne içindeki dosyalarıda attı yedeğe. 20gb tuttu. Sorun olur mu ?
  • win 7 ile aldığım yedek dosyasında image gibi birşey göremedim. geri yükleme sırasında hangi dosyayı seçicem. bütün dosyaları tek tek seçtim olmadı. aldığım yedek şu şekilde

    Windowsimagebackup > bilgisayar adı > bu klasörün içinde de 4 ayrı klasör var

    Backup 2011-03-31 191019
    SPPMetadataCache
    Catalog
    MediaId (bunun uzantısı dosya)

    bu klasörlerden hangisinde hangi dosyayı seçicem yoksa bir yanlışlıkmı var yardım ederbilirmisiniz
  • bilgisayarı cd den başlatıp o klasörü göstermeniz gerekiyor herhalde
  • hangi klasörü göstercem klasör göstermekle olmuyor. klasörlerin içlerinde dosyalar çıkıyor. xml uzantılı dosyalar
  • bir yardım edin allah rızası için yaa
  • Peki netbooklarda dvdrom sürücü bulunmuyor, sistem onarım diski oluşturulamıyor, bu durumda aldığım yedeği nasıl yüleyebilirim?
  • Buradaki videoya göre image 'ı kendisi buluyor.



     Windows 7 ile Disk Image Alma Acronis ve Ghost a Son!!!




  • arkadalar benim bir sorum olacak

    yedekediğimiz backup dosyasını harici bir diske kaydedip o diski başka bir pc ye takıp yapmı olduğumuz kurtarma diskiyle başlatsak diğer pc yede kuracak mı windows'u?

    videoda adam xp den başlattı win7 geçti bu mümkün mü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotii

    arkadalar benim bir sorum olacak

    yedekediğimiz backup dosyasını harici bir diske kaydedip o diski başka bir pc ye takıp yapmı olduğumuz kurtarma diskiyle başlatsak diğer pc yede kuracak mı windows'u?

    videoda adam xp den başlattı win7 geçti bu mümkün mü?

    Bakşa bir pc de olmaz. Ha sistem özellikleri tamamen aynı ve aynı model bilgisayarsa olabilir sadece
  • mrb arkadaşlar; windows 7 de sistem görüntüsü aldım taşınabilir hdd ye ama sistem görüntüsünü geri yüklemeyi yapamıyorum. başlangıçta f8 ile sistem görüntüsü yükle kısmına giriyorum taşınabilir hdd den WindowsImageBackup (sistem görüntüsü klasörü) seçiyorum fakat kalasörün içine giriyor yedeği gösteremiyorum. başka şekilde mi yapılıyor, yardım edin yoksa kafayı yiyeceğim.
  • arkadaşlar harici diskime 63GB lık image oluşturdum fakat sistem onarım cd si oluştururken en son bir hata vererek cd oluşturulamadı dedi!!
    bu bana sorun yaratır mı?

    image yapmamın büyük nedeni recovery yaptıktan sonra windows un bir ton güncelleştirmeyi tekrardan yapması.... Acaba bu image yardımıyla tekrar laptopa kurulum yaptığımda yapılan güncelleştirmeler korunur mu???
  • Eline sağlık.Oldukça işime yaradı.Programsız yedek aldım.
  • Laptopda Windows image back up alınmış, ama kurulumu ben yapmadığım için o sıra da oluşturulan cd elimde değil, ulaşmam da mümkün değil. Bu yedeği kullanmam mümkün mü? Bir de yedek ten sonra bu işlemle ilgili olması gereken dosyalar neler acaba. Ben yanlışlıkla bazılarını silmiş olabilirim tanımayarak. Gerekli tüm dosyalar WindowsImageBackup klasörü altındaysa şanslıyım ona dokunmadım çünkü.


    Bu paylaşımiçin teşekkür ederim. Bir de kullanmayı başarırsam iki de yetmez 10 kere teşekkür: Laptopum biraz sıkıntılı, driverlarını kendi sitesinden bile bulamıyorum. Format bi işkence.
  • Bu yöntemden yakın zamanda haberdar oldum (bilgisayarımınn recovery kısmı çalışmadığından, recovery oluşturamadığımdan) sistem görüntüsü alayım dedim.. Bilgisayar ilk alındığından beri 320gb'lik hdd'nin neredeyse tamamı C: sürücüsü yani windows'la aynı yeri kullanıyorum.. Sistem görüntüsü alırken 200 küsür gb yedek çıkarttı bana, anlatım ki o zaman sadece windows'u değil windows'un olduğu bölümü komple yedekliyor.. Bende film, müzik, fotoğraf kurulum dosyaları ne varsa sildim ve 80gb'a düştü C: sürüsündeki veri miktarı windows'la birlikte ve bunu harici hdd'ye yedekledim.. Daha çalışıp çalışmadığını bilemiyorum çünkü boşuna riske edip sistem görüntüsünü yeniden yüklemek istemedim.. Umarım bir aksilik durumunda ihtiyaç halinde sıkıntı yaşamadan sistem görüntüsünü tekrar yüklerim.. Bu arada bilgisayarımın recovery bölümü bulunuyor ama çalışmıyor, yaklaşık 14 gb recovery bölümü duruyor ama ne dvd'ye yazabiliyorum ne de doğrudan bilgisayar üzerinden recoveryi çalıştırabiliyorum, sanki yokmuş gibi davranıyor bilgisayar.. 80 gb'lik sistem görüntüsünün içinde bu kısımda var, ben istemesemde bu kısmıda seçti ve yedekledi.. Bunun haricinde yinede büyük bir görüntü niye bu kadar fazla bir fikrim yok, yaklaşık 2 yıldır kullandığım bilgisayarın yedeğini aldım, üstelik kurulu oyun falanda yok C: sürücüsünde (hiçbir şekilde yok aslında oyun vs.) öyle büyük programlarda yok..

    Bu arada sormak istediğim bir soru var.. Sistem görüntüsünü değilde yalnızca C: içindeki işletimin sistemini yedekleyen, işletimin sisteminin olduğu bölümdeki diğer verileri yedeklemeyen bir program yok mu? Temizce sadece kurulu işletim sistemini yedekleyemez miyiz? Şöyle 15-20 gb olarak..




  • bunlarla uğraşmayın arkadaşlar."comodo time machine" kullanın...istediğiniz bir zamana geri dönün...süper bir program hemde free.. ANLATIM
  • True Image Server 9 harika bir programdı ancak windows 7 ile calışmıyor. En iyi alternatif nedir?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.