Şimdi Ara

Windows 11, kullanıcı ayarlarını göz ardı ederek zorla ekran kartı sürücülerini yüklüyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
6
Favori
3.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Windows 11, kullanıcı ayarlarını göz ardı ederek zorla ekran kartı sürücülerini yüklüyor!
    Microsoft'un Windows 10 ve Windows 11 bilgisayarlarda AMD ve Nvidia sürücülerini zorla yüklediği ve bazı durumlarda beklenmedik sorunlara neden olduğu bildiriliyor. Windows kullanıcıları, Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni kullanarak sürücü güncellemelerini devre dışı bıraksa bile güncellemelerin yine de Windows tarafından yüklendiği belirtiliyor.



    Windows, eski ekran kartısı sürücünü yüklüyor



    Windows 11, kullanıcı ayarlarını göz ardı ederek zorla ekran kartı sürücülerini yüklüyor!
    Sorun, Microsoft'un GPU sürücü güncellemelerini cihaz ayarlarını göz ardı ederek otomatik olarak yüklemesi. Üstelik Windows’un yüklediği sürücüler de oldukça eski ve esasında sorunlu sürücüler. Windows 11, benim cihazıma “Advanced Micro Devices, Inc. - Display - 31.0.12027.9001” adlı sürücüyü yüklemiş. Benzer şekilde Nvidia tarafında da eski sürücüler sistemlere yüklenmiş durumda. windows 11 update amd grafik sürücünüzü otomatik olarak değiştirmiş olabilir



    Windows’un zorla yüklediği ekran kartı sürücüleri her zaman soruna yol açmasa da bazı kullanıcılarda performans kaybına, takılmalara ve sistem kararsızlığına neden olabiliyor.



    Windows Update eski ekran kartı sürücü yükleme sorunu çözümü



    Bu sorunu çözmek için birkaç adım var. Bunlardan birincisi Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi aracılığıyla sürücü yüklemesini kapatmak. Bunun için şu adımları izleyin:



    Windows 11, kullanıcı ayarlarını göz ardı ederek zorla ekran kartı sürücülerini yüklüyor!




    1. Windows tuşuna basın ve ardından “Grup İlkesini Düzenle” yazarak çıkan sonucu açın

    2. Sol panelden “Yönetim Şablonları” seçeneğine tıklayın

    3. Açılan sağ panelden “Windows Bileşenleri” seçeneğini seçin

    4. Ardından “Windows Update” seçeneğini seçin

    5. Bu kısımdan “Windows Update tarafından sunulan güncellemeleri yönetin” deyin ve "Windows güncelleştirmeleri olan sürücüleri dahil etme" seçeneğine çift tıklayarak “etkin” seçeneğini seçin.



    Bu işlem sonrasında cihazınızdaki mevcut sürücüyü DDU gibi bir yazılım ile tamamen silebilir ve güncel sürücüyü yükleyebilirsiniz.



    İkinci bir yol daha bulunuyor. Bunun için:



    Windows 11, kullanıcı ayarlarını göz ardı ederek zorla ekran kartı sürücülerini yüklüyor!




    1. “sysdm.cpl” dosyasını Ara kısmında aratın ve çıkan sonucu açın

    2. Açılan pencereden “Donanım” sekmesine gelin

    3. Bu sekmede “Aygıt Yükleme Ayarları”nı seçin ve “Hayır” seçin



    Bunu yaptıktan sonra DDU gibi bir yazılım ile mevcut sürücüleri silin ve güncel sürücüleri yükleyin.



    Düzeltme nispeten kolay olsa bile, Microsoft'un kullanıcıların Windows cihazlarına sürücüleri otomatik olarak yükleme tercihlerini göz ardı etmesi hala büyük bir endişe kaynağı.




    Kaynak:https://www.neowin.net/news/microsoft-windows-11-and-10-ignores-user-choices-to-force-install-amd-nvidia-drivers/
    Kaynak:https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-kb205







  • Çok uzun zamandir olan bir sorun.Bircok kisinin cihazina cok eski surumu zorla yukluyor.Eger o surum de sorunlu denk geldiyse donma kilitlenme sorunu oluyor ve millet donanim arizasi sanip servise verip bosuna cihazini kurcalatiyor.Microsoft milyonlari zarara ugratti bu hata yuzunden.Ayrica bu konudaki adminin yazdigi cozumlerin hicbiri ise yaramamisti bende.Kesin cozum su; önce en son surucunuzu resmi sitesi den indirip kurun.Simdi guncelleme kontrolu yaptirin.O eski surucuyu sanki en guncelmis gibi geri yukleyecek.Simdi de aygit yoneticisinden ekran kartina sag tiklayip onceki surucuye geri dön secip sebep olarak "uygulamalarim bu surumde calismiyor" secenegini secin.Az once yuklediginiz en son surucuye geri dondunuz ve artik windows update ekran karti surucusunu denetlemeyecek.
  • Günaydın yıllardan beri bu vardı zaten. Sırf bu yüzden linux'a geçtim.

  • Grup ilkesi yönetimi home kullanıcılarında yok registry yöntemini de ekleyin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sonra amd kartlar sorunlu diye kullanıcılar sıkıntı yaşıyor bunu bilerek yaptıklarına eminim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zaten windows 11 geçmemiştim aceleye gerek yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • arka tarafta güncelleme olayı sorunlu bu seçenek kullanıcıya bırakılması lazım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bazen sadece Floppy Diskleri ve Windows 95'i özleriz. Bu da o temada bir gönderi. Windows 8 ile birlikte Microsoft asıl kararlı, sunuma hazır olmamış işletim sistemlerini yamaya yamaya son haline getirebileceğini umuyor.

  • Powershell'i yönetici olarak çalıştırın ve reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate" /f /v ExcludeWUDriversInQualityUpdate /t REG_DWORD /d 1 kodunu girin artık update üzerinden ekran kartı güncellemesi gelmez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onemlibirisidegil -- 12 Haziran 2023; 23:2:8 >
  • azım cidden bozulacak yillardir amd suruculeri windowsun advanced micro device guncellemesinden dolayi sorun cikariyor derken bunu bir kere bile dillendirmediniz.şimdi gelmis olaya nvidia dahil olunca sorun windowsta şimdimi akliniz basiniza geldi ha bu nasıl haberciliktir .windows amd nin diriver guncellemesini windows updateden engellemek icin bi sorun giderici yayinladi bunu sonra iki ay sonra sitesinden kaldirdi ama bu sorun nvidiada da olunca ayrica çözüm icin haber aciyorsunuz .ben yillardir windowsun bu guncellemeyi engelleyen yazilimini kullaniyorum hic bir amd ekran kartimda hic bir sorun yasamadim ama nedense forum kullanicalari amd den feryat figan nefret ediyor .

  • Günaydınlar olsun.

    Intel grafik sürücüleri için de aynı şeyi yapıyor bu arada.

  • Windows'un güncelleme özelliğini bir yapay zeka olarak düşünürsek. Microsoft tarafından onaylanmış imzalanmış sürücüleri kararlı bir işletim sistemi olmak adına kullanması gerektiğini anlamış oluruz.


    Bu durumda anlaşılmayan Nvidia yada AMD'nin yeni güncel sürücülerini Microsoft tarafından onaylı kararlı sürücü kategorisine girmesindeki gecikme olmalıdır.


    Bu gecikmenin sebebi;

    Microsoft çalışanları tarafından test edilmemiş olması mı yoksa Nvidia yada AMD'nin böyle bir talepte bulunmadan sürücü yayınlaması mı?


    Bence tartışılması gereken en yeni DONANIM sürücülerinin neden güncelleme içeriğinde yer edinemediği olmalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeşilmişik -- 13 Haziran 2023; 9:41:43 >
  • Bu Windows 7 den beri bölye. Şu driverlarını hiç değilse pro kullananlar için optional yapmaları lazım. 80 takla atıyoruz driver kurmasın diye.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Microsoftu savunmak istemem ama algıda bir bozukluk var bence. Bu driverları üreticiler yazıp ms'a göndermiyor mu? Burada hatası veya suçu olan gpu driverını hazır olmadan piyasaya salandır. Windows gayet tabi daha iyi sürüme güncelleyecek. Amd kararsız sürücü yazıyorsa satın almazsın; Nvidia ise almazsın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Boragungoren kullanıcısına yanıt
    Sorun aslında AMD ve İntel GPU sürücülerinde fakat ne hikmetse nvidiada böyle bir sorun yaşanmıyor.
    İntel sistemlerde zaten kimse doğru düzgün 3D oyun oynamadığı için sorunu farketmiyor.

  • LordEvosis kullanıcısına yanıt
    Yıllardan beri olma ihtimali oldugunu sanmiyorum win 11 ciktiktan sonra amd ekran karti driverlerinde sorun olmaya basladi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Amd ile kan davası var herhalde microsoft'un

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bunu Windows 10 da yapıyor. Daha geçen hafta bu yüzden format attım. Adrenalin çalışmaz oldu. Fi tarihinin sürücüsünü yüklemiş. Sinirlendim sistem geri yükleme yaptım. O ara Windows Mayıs 2023 toplu güncellemesi de yapmıştı. Ne yaptıysa toparlayamadı. Sistem geri yükleme sonrası önce taskbar falan gelmedi, resetten sonra da hiç boot edemedi. Sinirlendim USB'den formatladım ve WUpdate'in sürücü güncellemesini engelledim. Bana ders oldu. Çıktığından beri Windows 10 kullanıyorum ilk defa böyle saçmalığı Mayıs 2023'de yaşadım ben. 2020'den beri de Radeon kullanıyorum. Garip.

  • Kafayı yedirtir adama cidden.

  • Windows 10'da da uzun yıllardır var bu. Sırf bu otomatik yükleme yüzünden önce güncel sürücüleri indirir, format esnasında interneti kesip sonra sürücüleri yüklerim. Hatta geçen günlerde ilk defa AMD Adrenaline bir anda sapıttı bu yüzden. Üzerine güncel sürücüyü kurmak zorunda kaldım tekrardan. Bu konu hakkında en kesin çözüm interneti kesip kurulum yapmak.

  • Mr. Burak kullanıcısına yanıt

    Yanlışınız var hocam. Win 10 çıktığından beri var bu sorun. Hatta bir tane amd gpu'lu laptobumu bu sorun yüzünden elden çıkardım. O zamanlar sorunu bir türlü çözememiştik. Regedit de yapılan değişikliği yapsaydık belki sorun çözülebilirdi.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.