Şimdi Ara

Windows 10 Svchost.exe Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Norton Internet Security kullanmaktayım. Geçmişe göz attığımda svchost.exe'nin sürekli uygulama açmaya çalışıp bloke edildiğini gördüm. Bu rapordan işkillendim ve görev yöneticisini açtım. Şöyle bir sonuçla karşılaştım :

     Windows 10 Svchost.exe Sorunu

    Ne düşünüyorsunuz ? Sistemime virüs enfekte olmuş mudur ?







  • Norton 9 adet rapor yollamış SVCHOST.exe ile ilgili :

     Windows 10 Svchost.exe Sorunu
  • Hitman le bi tarama yap hocam yada malwarebytesla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroy00 -- 6 Ağustos 2015; 3:28:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • destroy00 D kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun. Norton Powereraser kullanmayı planlıyordum. Aynı işleve sahip midir ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TR.Eates

    Çok sağolun. Norton Powereraser kullanmayı planlıyordum. Aynı işleve sahip midir ?

    Rica ederm hocam şimdi baktimda dediğim programlar kadar derin bulmuyor hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • svchost artık windows' un can damarı. Windows update bile ona bağlı çalışıyor. her anti virüsün dediğine bakarsak eğer şuanda Bakır Köy' de yerimizi ayırtmış olmamız gerekiyordu. Windows 10 ortamı için şuanda virüs yok host dosyalarına müdahale eden o yüzden nortona pek itimat etmeyin ama denetimi de bırak mayın derim. EDGE için bile bir ton palavra sallayan tek firmanın norton olması çok enterasan Kaspersky bile edgeyi kontrol edebilirken symantec halen 3. parti uygulama ve eklentiye abanıyor.
  • black_flood kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeleriniz için çok sağ olun. Norton'u tavsiye etmişlerdi. 1 yıl boyunca en son sürüme sahip olacak şekilde satın aldım yazılımı. Fakat beni hiç tatmin etmedi. İndirdiğim onlarca programa virüs diyordu. Tera ve Archeage downloaderları örnek olabilir. Bu sorunun temelinde önsezi ile çalışması yatıyor sanırım. Cevabınız için teşekkürler. Farklı programlara yönelmeyi düşünüyorum. Aklımda Kaspersky ve Eset var. Hangisini tavsiye edersiniz ? Artıları ve eksilerini de yazarsanız çok minnettar olurum.
  • kaspersky' ın hem desteği hemde veri tabanı gerçek anlamda norton ile yarışabilecek kapasitede ne var ki nortonun içinde milyarlarca tanımlama olmasına rağmen bulup silemiyor virüsleri eşleştirmeyi başarıyla yaparak. Kaspersky bu konuda çok iyi işte gerek kendi içindeki imza ile gerekse ksn aracılığı ile sürekli aktif ve güncel koruyor sistemi. mesela kendi imza veri tabanında olmayan ama gerçekte zararlı bir yazılım geldi ilk güncel veri tabanına bakıyor bulamaz ise eşleşme ksn aracılığı ile sunucusundan sorguluyor daha önce böyle bir kayıt olmamış ise bir örneğini sunucuya orjinalinide kendi karantinasına alıyor. bir virüslü dosya var eminsiniz sitesine upload ediyorsunuz bir kaç saat yada boşta mühendis var ise bir kaç dakika içinde sonuca ulaşıyor ve 2 dakika içinde gelen cevap olumlu virüs dediyseler direk bulut üzerinden imza dosyasına ekliyorlar günlük rutin güncellemeden bağımsız olarak.

    Eset firmasında bu işler daha karmaşık ve bu kadar gelişmiş değildir. bulut tabanlı algılaması zayıf olduğu gibi günlük rutin güncellemesi dışında veri tabanına ekleme yapmıyor çok özel durum olmadıkça zaten o durumlarda tüm firmalar gün boyu her saat başı güncelleme çıkartıyor.


    Panda anti virüs var onunda güzel yanları var fakat KSN kadar başarılı hiç bir alternatif yok şuanda piyasada hızlı yanıt verebilen. Pandanın en büyük + sı şuanda çok az sistemi yorup tüketmesi ve virüslere karşı veri kalkanı özelliği önemli bilgiler bu klasör içine toplanıyor ve bu kasa içeriğine biz bilerek izin vermedikçe yada bu özelliği kapatmadıkça zararlılardan bu klasördeki hiç bir şey etkilenmiyor virüslerden.




  • black_flood kullanıcısına yanıt
    Tekrar sağ olun. Bir keresinde Kaspersky'ın bir ürününü deneme şansım olmuştu. Gayet memnumdum fakat sistemi gerçekten yoruyor. Yeni sürümlerde böyle bir durum yoksa satın alacağım. Bilgiler için teşekkürler.
  • indirip dene derim 2016 sürümü makine seçiyor çünkü her makine ve donanım bileşeninde farklılık gösteriyor bazı cihazlarda sanki hiç kurulmamış gibi hissedilmiyor kasması kimi makinalarda ise işlemcinin canına okuyor sürekli tarama yapıp askıda kalıyor.
  • black_flood kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeler için teşekkürler. En yakın zamanda satın alacağım. Kolay gelsin size.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.