Şimdi Ara

Windows 10 22H2 Rehberi | 12 EYLÜL 19045.3448 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU] (1905. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41.567
Cevap
623
Favori
1.761.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
119 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19031904190519061907
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MexeSs

    - Telemetry Kapatmak için alttaki 3 konuyu kaynak alabilirsiniz. Her üç konudaki ayarları birebir yaparsanız telemetryden (genel olarak) kurtulmuş olursunuz. 3 kaynakta güvenilir ve bilgili arkadaşlar tarafından hazırlanmış ve ayrıntılı şekilde anlatılmıştır.

    https://www.sordum.net/21556/windows-10-un-sizi-gozetlemesini-engelleyin/
    https://www.tnctr.com/topic/602685-windows-10-debloater-telemetry-ve-bloatware-ayar%C4%B1/
    https://www.tnctr.com/topic/563066-windows-10-telemetry-ve-smartscreen-devre-d%C4%B1%C5%9F%C4%B1-b%C4%B1rakmak/

    - Windows Defender için; Defenderi açın, Virüs ve Tehdit Koruması sekmesine gelin. Virüs ve Tehdit Koruması Ayarları altından Ayarları Yönet sekmesini açın. Gerçek Zamanlı Koruma hariç diğerlerini kapatın. Uygulama ve Tarayıcı Koruması sekmesini açın. SmartScreen ile alakalı 3 özelliğide kapalı konuma getirin. Aynı sayfanın alt kısmında Exploit Protection Ayarları var. Orayı açın. Sistem Ayarları sekmesi altındaki tüm özellikleri kapalı konuma getirin.

    - Windows Defender belirli zamanlardaki otomatik taramayı engellemek için; Görev Zamanlayıcısını açın. Görev Zamanlayıcı Kitaplığı sekmesini genişletin (solundaki ok işaretini tıklayın). Açılan menüden Microsoft'u genişletin. Açılan menüden Windows sekmesini genişletin. Açılan menüden Windows Defender klasörünü tıklayın, sağda menü açılacak. Durum kısmında Hazır yazan 4 tane seçenek göreceksiniz.

    Hepsine tek tek sağ tık yapıp özellikler kısmına girin. Genel sekmesi altından En Yüksek Ayrıcalıklarla Çalıştır sekmesinin işaretini kaldırın. Aynı sayfanın üst kısmında sağa doğru bakarsanız Koşullar sekmesini göreceksiniz. O sekmeye geçiş yapın. Bu sekmede Görevi Yalnızca Bilgisayar AC Gücündeyse Başlat bölümünün işaretini kaldırın. Hazır yazan 4 bölüm içinde bu işlemi sırası ile yapın. Daha sonra Hazır yazan özelliklere sağ tık yapıp Devre Dışı yapın. Sonra sistemi yeniden başlatın.

    - Aygıt Yöneticisini açın. Sistem Aygıtları sekmesini genişletin. Yüksek Duyarlıklı Süre Ölçer yazanı sağ tıklayıp Devre Dışı yapın.

    - Kapatılabilecek Hizmetler: Bu kısmı kendi kullanımınıza göre ayarlayın. Ben kullanmadığım herşeyi kapattım. Masaüstü bilgisayar kullandığım için Kablosuz özelliklerini, yazıcı kullanmadığım için yazıcı özelliklerini falan kapatıyorum. Bunlara dikkat ederek kendi kullanımınıza göre bazıları açık bırakabilirsiniz.


    Resimler Yüklenirken Sürekli Hata Oluştuğu İçin Direkt Link Paylaştım.

    Kapatılacak Hizmetlerin Görsel Listesi:


    1 -https://hizliresim.com/1ppnr1

    2 -https://hizliresim.com/Ydd5Wa

    3 -https://hizliresim.com/QPPgZA
    1909 sürümünde de bunlar işe yarıyor mu hocam?




  • @Sarohan evet sanırım 2004 yüklü olunca öyle oldu


    @Petegrus yaza doğru büyük güncelleme var sanırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: srvngrc

    Repack olan versiyon (korsan) sadece 1903 ve 1909 ile uyumlu. Daha eskilerde çalışmıyor. Yenilerde de çalışacağı garanti değil yazıyordu.
    zaten öyle hassas çalışıyorki rivatuner statistics açıkken bile oyun başlamıyor :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hun Göktürk Uygur

    1909 sürümünde de bunlar işe yarıyor mu hocam?

    Alıntıları Göster
    Evet hocam 1909 sürümünde aynı ayarları ve bazı ek ayarları da kullanıyorum. Her güncelleme ile yeni kayıtlar ve hizmetler ekleniyor. Onları da kontrol edip (gereksiz gördüklerimi) kapatıyorum.

    Buna ek olarak; Google arama motoruna bağlı olan anlaşmalı reklam şirketlerinin, Chrome ve Google aramalarında yaptıkları reklam izlemeleri ve bunlara bağlı olan içerikleride engelliyorum. Tabi Google Chrome içine gömülü olan telemetry (reporter) aracınında sahipliğini engelliyorum. Arka planda Chrome'a baya yükleniyor ve telemetry aracı olarak çalışıyor.

    Onlarıda şöyle izah edeyim:

    1 - Google Chrome Software Reporter Engelleme: https://www.sordum.net/43462/chromedeki-software-reporter-tool-u-engelleyelim/

    Üstteki link işinizi görür. Bende aynı kaynağı kullanıyorum.

    2 - Google Gizlilik ve Reklam Engelleme Ayarları: ( Tüm reklam verenleri engelleyemiyorsunuz ancak genel bir kısıtlama yapma şansınız var).

    - Google Gizlilik Kontrolü sayfasına giriyoruz:https://myaccount.google.com/general-light

    - Açılan sayfadan Google Arama Geçmişiniz yazan yeri tıklayıp yan sekmeden açılan sayfadaki Oturum Kapalıyken Yapılan Arama Etkinliği yazan yeri KAPALI konuma getiriyoruz.

    - Youtube ile olan kısımları hesabınıza giriş yapıp düzenleyebilirsiniz.

    - Google Reklam Ayarları yazan yeri yan sekmeden açıp Web Genelinde Reklam Kişiselleştirme ve Google Arama'da Reklam Kişiselleştirme yazan 2 yeri KAPALI konuma getiriyoruz. Çıkan uyarılar üzerinde yazan KAPAT sekmeleri ile işlemleri tamamlıyoruz.

    Aynı sayfanının en alt kısmına iniyoruz. DAHA FAZLA REKLAMIN KAPSAMI DIŞINDA KALMAYI SEÇİN yazan yeri yan sekmeden açıyoruz. Önemli: Yalnız bu sayfaya geldiğinizde reklam engelleme eklentiniz varsa kapatın yoksa listedeki kapatmanız gereken çoğu siteyi direk engelliyor. İşlemlerden sonra tekrar reklam engelleme eklentisini açabilirsiniz.

    Sayfadaki reklam şirketlerinin yüklenmesini bekleyin. Yükleme işlemi bitince sayfayı hafifçe aşağı kaydırınca (mouse orta teker ile - çubuk ile yapınca bazen çıkmıyor) sol tarafta TÜM ŞİRKETLERİ DEVRE DIŞI BIRAK yazısı çıkacak. Onu seçin ve işlemin bitmesini bekleyin. İşlem bitince açık kalanları elle kapatın. Kapanmayanlara yapacak birşey yok. İşlem bitince reklam engelleme eklentisini çalıştırın. O aktik olduktan sonra sayfayı kapatabilirsiniz. Amaç tam engellenemeyenler reklam engelleme eklentisi listesine eklenirse bi nebzede olsa faydası olsun diye.

    3 - Gizlilik Kontrolü sayfasının Google Analytics'i Devre Dışı Bırak yazan yeri tıklayıp, Google Mağaza'dan bu eklentiyi kurun.

    NOT: Google Gizlilik ile alakalı ayarlar Google Arama Motoru'nu kullanan tüm internet tarayıcıları için geçerlidir.


    Şu an bende kapalı olan güncel hizmetler listesini de alttaki resimlerde paylaşıyorum. Kapatamadığınız hizmetleri Dism++ ile kapatabilirsiniz.

    Dism++ İndirme:https://www.chuyu.me/tr/index.html

    Program portable. İndirip klasöre çıkartın. Daha sonra x64 olanı yönetici olarak başlatın. Program açıldıktan sonra üst menüden Ayarlar/Diğer Ayarlar sekmesini tıklayın. Açılan menüden Uzman Kipi Kullanılsın yazan yeri seçili yapın ve pencereyi kapatın.

    Daha sonra sol menüden, Başlatma sekmesini tıklayın. Sağda açılan menüden Hizmet yazan sekmeyi tıklayın. Buradan hem Uygulama hem de Hizmet yazan menülerden istediğiniz hizmetleri kapatabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak güvenli modda kullanabilirsiniz. İşlemleri yapınca hizmetler anında kapanıyor ama sistemi yeniden başlatmanızı tavsiye ederim.

    NOT: Sürücüler yazan sekme ile kesinlikle oynamayın. Bilmediğiniz hiçbir hizmeti kapatmayın. Merak ettiğiniz hizmetlere ait soracağınız sorulara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.


    Anlattıklarıma ait resimleride alta ekliyorum.

    Google Gizlilik:

    1 -https://hizliresim.com/Fp2XpL

    2 -https://hizliresim.com/XoklHX

    3 -https://hizliresim.com/IbBLkP

    4 -https://hizliresim.com/jfMkUB


    Dism++ ile Hizmet Kapatma:

    1 -https://hizliresim.com/a3YhnT


    Kapatılması Önerilen Hizmetler: (Bunları tamamını kapatmak herkesin işine yaramaz. Ben kendi kullanımıma göre hizmetleri kapattım. Sizde kontrol edip kullanmadıklarınızı kapatın.)


    1 -https://hizliresim.com/kaLLqL

    2 -https://hizliresim.com/g474bk

    3 -https://hizliresim.com/H8ndhF


    Resimleri siteye yüklediğim zaman bazılarını görüntülemediği için direk link olarak atmak zorunda kaldım.

    Aslında unuttuğum bi kaç ayar daha vardı ama aklıma gelirse ya da gözüme çarparsa onlarıda ek olarak size yazarım.




  • 1909 (19H2)

    Bu sürümün iso dosyasını nereden bulabilirim? İlk sayfadaki linkte iso dosyası yok hatası veriyor.
  • xxSpecter kullanıcısına yanıt
    https://tb.rg-adguard.net/public.php adresini kullanabilirsiniz.
  • 1909 04 bu sürümü yükledim şimdi geldi, işlemci kullanımı arttı şuan kullandığım dvbdream programı anlık işlemci kullanımını gösterdiği için fark edebiliyorum, yüzde 15-18 arası olan kullanım 20-25 arası gidip geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeRun -- 17 Nisan 2020; 3:42:34 >
  • dws programını güncellermisiniz ? 2004 sürümü içinde kullanılabilir mi ?
  • Merhaba, en son güncellemeyi ben de yaptım ve gördüğüm kadarıyla özellikle Ryzen işlemciler için optimize edilmiş, daha önce birlikte çalışan çekirdeklere işler atanarak performans artışı sağlanmıştı, şimdiyse işlemcinin (3700x) mhz dalgalanması da engellenmiş.

    Bu arada şu tweak programları da epey işe yarıyor arkadaşlar. Ultimate Windows Tweaker çok kullanışlı ve ücretsiz bir yazılım, bilginize.
    https://www.makeuseof.com/tag/7-best-tools-tweak-customize-windows-10/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WoLeRiNe

    https://tb.rg-adguard.net/public.php adresini kullanabilirsiniz.
    Dosya bulunamadı hatası alıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • win 10 1903 kurulu son güncellemeler kurulu şöyle bir bug var görev çubuğuna sabitlediğim uygulamaların simgesinin üzerine geldiğimde takılmalar oluyor aşağıda ki görsellerde ccleaner simgesinin üzerine fare imleci olmamasına rağmen orası seçili gibi duruyor 5- 10 saniyelik gecikme sonrası düzeliyor veya oturumu kapatıp yeniden açarsam düzeliyor

    Windows 10 22H2 Rehberi | 12 EYLÜL 19045.3448 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU]

    Windows 10 22H2 Rehberi | 12 EYLÜL 19045.3448 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 18 Nisan 2020; 0:21:36 >




  • Media creation tool bekleyin en güvenli ve temiz yol bu
    https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    CCleaner kullanmanızı pek tavsiye etmem. Bununla temizlik falan yaparsanız PC'niz iyice saçmalar. O tip uygulamalar kullanmayın bence.
  • xxSpecter kullanıcısına yanıt
    öyle bir hata yok bende

    Windows 10 22H2 Rehberi | 12 EYLÜL 19045.3448 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU]
  • Venomstr kullanıcısına yanıt
    Öneri var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • byJuck kullanıcısına yanıt
    Temizleme programları kullanmayın. Sadece Windows 10'tan "Diski Temizleme" yapın.

    -----

    Windows 10 22H2 Rehberi | 12 EYLÜL 19045.3448 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 18 Nisan 2020; 2:46:12 >
  • Venomstr kullanıcısına yanıt
    tarayıcıyı olsun ekran kartı atıkları ve fazla win güncellemelerinden kalma çeşitli atıklar oluyor o yüzden CC tercih ediyorum bozuyor sanırım?
  • Laptopumu yeni formatladim iso dosyasini microsoft sitesinden indiridim de bu key isini nasıl yapicaz.Lisansbudur.com sitesinde key satılıyor 30 tl ye sizce guvenlimi bir youtube videosunda görmüştüm http://https://youtu.be/w4ER-6bF2iA sizce guvenlimidir?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sürüm 2004'ü yükledim, hatalarla dolu. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. En stabil çalışan windows 10 sürümü nedir? Önerisi olan var mıdır? Bir kere stabil sürüm yükleyip daha da uğraşmak istemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byJuck

    tarayıcıyı olsun ekran kartı atıkları ve fazla win güncellemelerinden kalma çeşitli atıklar oluyor o yüzden CC tercih ediyorum bozuyor sanırım?
    Ccleaner artık eskisi gibi masum değil. Satıldı. Sanırım avasta. Esktra özellikler eklendi, sorun yaşayanlar oldukça fazla.

    Çok ayar yapılması lazım. Windows'u ilk kurduğumda gereksiz programları silmek için yüklüyorum sonra kaldırıyorum. Ne yazık ki Ccleaner ile ayrı düştük. Yoksa güzel programdı gerçekten. Şu durumda önermem Ccleaner i. Yukarda arkadaşın dediği gibi Windows un kendi temizliğini kullanırım. Tarayıcı geçmişini silmek istiyorsanız ctrl+h yapıp geçmişi silebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 19031904190519061907
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.