Şimdi Ara

Windows 10 bozuk mu? İ5 laptopta yavaş çalışıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İş için sıfır bir bilgisayar aldık; 2017 model ASUS X541UV - İ5-6200U 2.30-2.40 GHz - 4GB Ram, Windows 10 x64, 500GB Hdd

    Kutusundan çıkardığım andan itibaren bariz şekilde düşük performans hissediyorum.
    Geç açılma, Chrome ve uygulamaların geç çalışmaya başlaması, Autocad'de birden fazla proje açamamam ve yükleme süresinin muazzam derecede uzun olması çok canımı sıkıyor. Bir İ5 işlemci deneyiminden çok uzakta performans yaşıyorum. Format attım bir nebze hızlandı fakat aradığım rahatlık yok. Kardeşimin ilk nesil i3 bilgisayarında bile Chrome ve uygulamalar daha hızlı açılıyor.
    En çok sıkıntı çektiğim konu ise Windows 10 programlarında yaşadığım kasılmalar. Başlat'ın kendisi, ayarlar, görev yöneticisi, wifi, ses ayarı o kadar geç açılıyor ki sanki Celeron işlemci var makinede. HDD sağlık testi de yaptım, herhangi anormal bir durum yok.

    Orta seviye oyunlar yüklediğimde performans olarak çok sorun yaşamadım. Chrome açıldıktan sonra da makul şekilde kullanıyorum. Ekseriyetle ilk açılmalar ve windowsun uygulamaları ile ilgili sıkıntım var. Başka bir işletim sistemi yükleme veya iş yoğunluğundan ötürü garantiye gönderme sürecine katlanma imkanım olmadığı için bir tek format atabildim. Zaten garantisi bitti.

    Sorun ne olabilir?







  • Sıfır aldık, garantisi bitti?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V1CT0RY

    Sıfır aldık, garantisi bitti?
    Yani 2017'de sıfır almıştık. İkinci el olmadığını vurgulamak istedim sadece.
  • Aslında bu donanımlara göre arayüz ve program için geçişlerdeki bekleme süresi normal, bura cogunlukla ram ve sabit diskin görev sahası oldugu ve çok standart donanımlara sahip oldugunuz için bunları yaşıyor olabilirsiniz. Bence bir ram ve ssd eklentisiyle neden daha önce yapmamışım diyeceğiniz kadar değişiklik olacaktır tabi sistemdeki yüklenen ve arka planda çalışan gereksiz uygulamalarda eğer sistem özellikleri kısıtlıysa sistemi basit bir şekilde işgal ediyordur

    -https://www.n11.com/urun/sandisk-ssd-plus-sdssda-240g-g26-25-240-gb-sata-3-ssd-66126?magaza=bastanlargrup&cid=700102&utm_source=aff_go&utm_medium=cpc&utm_term=21

    -https://www.incehesap.com/hi-level-hlv-sopc21300d4-4g-4gb-ddr4-2666mhz-notebook-ram-bellek-fiyati-43899/?ref=go&utm_source=epey.com




  • çare ssd
  • Kullanmadığınız programlar varsa kaldırın.
    İlk açılışta zorunlu olmayan programları da başlangıçtan kaldırın.
    Tarayıcılarınızdaki gereksiz eklentileri kontrol edebilirsiniz.
  • Sayılan sorunar Mekanik diskin yavaşlığından kaynaklı sorunlar çaresi SSD.Ayrica 4gb ramde artık günümüzde yetersiz yetmediği icinde diskden sanal ram dosyası yiyorsun disk meşgul olunca bu yavaşlama normal.

    Tabi cihaz öyle baba bir alet değil u serisi işlemcili dizüstü. Belli bir süreden sonra Sıcaklık kontrolü için bir termal macun yenilemesi ve fan temizliği şart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 18 Ocak 2020; 20:19:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için teşekkürler. Sanırım çare SSD. Aslında sinirimi bozan şey 7-8 yıllık i3 notebook (Win 7) kapasitesi sınırlı da olsa benimkinden daha atik. Söylemeyi unutmuşum, bazı kasıldığı zamanlar hdd'den 0,5 sn'lik gacırdama/devreye girme sesi duyuluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi portofino -- 19 Ocak 2020; 0:15:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: portofino

    Cevaplar için teşekkürler. Sanırım çare SSD. Aslında sinirimi bozan şey 7-8 yıllık i3 notebook (Win 7) kapasitesi sınırlı da olsa benimkinden daha atik. Söylemeyi unutmuşum, bazı kasıldığı zamanlar hdd'den 0,5 sn'lik gacırdama/devreye girme sesi duyuluyor.
    Windows 7 de mekanik diskler sorun yaşatmıyor hız konusunda ama windows 10 da ssd olmadan sisteme hangi bileşen olursa olsun yine sistem hantal çalışır. SSD şart windows 10 için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: portofino

    Cevaplar için teşekkürler. Sanırım çare SSD. Aslında sinirimi bozan şey 7-8 yıllık i3 notebook (Win 7) kapasitesi sınırlı da olsa benimkinden daha atik. Söylemeyi unutmuşum, bazı kasıldığı zamanlar hdd'den 0,5 sn'lik gacırdama/devreye girme sesi duyuluyor.
    Windows 10'da arka planda çok fazla sistem calisiyor ve hâliyle mekanik diskler okuma yazma hizi ve gecikme süresi açısından yetersiz kalıyor. Windows 7 ise basit bir OS. Kurdun bitti o kadar. O kadar eski ki eski nesil donanımları ekran karti vs, en fazla Windows 7 ye kurabiliyorsun. Haliyle i3 bilgisayar i5 ten daha hızlı çalışıyor demek anlamsiz ve bunu söyleyen kişilere son günlerde iyice irrite olmaya başladım. Neyse yeni nesil sistemlerde hddler mumkun mertebe kullanılmamalı ya da sadece depolama odaklı kullanılıp performans gerektiren özellikle büyük boyutlu uygulamalari kesinlikle ssd ye kurmanız gerekmekte. Yoksa asiri uzun yükleme ve gecikme süreleriyle karşılaşırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    Anladım. Windows 10 ile biraz geç tanışmış olmamdan ötürü bilgisiz kalmışım. Cevabınız ve ilginiz için çok teşekkür ediyorum. Daha fazla irrite etmemek adına ssd bakıyorum hemen. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.