Şimdi Ara

Windows 10 Boot Etmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Hali hazırda sorunsuz bir şekilde kullanmakta olduğum sistemin işlemcisini daha üst bir modele (AMD X4-950'den Ryzen 5 3600x'e) yükselettim ve aynı RAM'den (Kingston 8 GB 2400 MHz) bir tane daha taktım.

    İşlemciyi yükseltmeden önce BIOS'u anakart üreticisinin önerdiği sıra ile son sürüm olan F40b'ye, chipset sürücülerini de son sürüme güncellemiştim. Ayrıca Windows 10'um lisanslı ve son sürüm yüklü. Bu BIOS sürümü ile Gigabyte A320M DS2 anakartım 3. nesil Ryzen desteğine kavuşmuştu.

    Fakat BIOS ekranından sonra Windows'un yüklendiği ekranı geçmiyor. Bazen defalarca yeniden başlatma ve kapat/açtan sonra geç de olsa açılıyor ama çoğu kez açılmıyor. Bazen de ekte bulunan uyarıları veriyor lakin yine açılmıyor.

    Sorunu düzeltmek için denediğim bazı yöntemler şu şekilde;

    - BIOS'u yeniden kurdum
    - Windows'u yeniden kurdum
    - BIOS pilini çıkarıp taktım
    - JUMPER ile CMOS Clear yaptım
    - BIOS menüsünden ayarları sıfırladım
    - Windows USB'si ile başlangıç onarma

    Fakat bunlardan hiç biri sorunumu çözemedi. Ama formattan sonra bilgisayar sorunsuz açılmıştı ve program yüklelerken defalarca yeniden başlatmama rağmen herhangi bir sorun olmamıştı. En son ki yeniden başlattan sonra yine açılmamaya başladı.

    Sistem bileşenlerim şu şekilde;

    Gigabyte GA-A320M-DS2
    AMD Ryzen 5 3600x
    MSI GTX 1050 Ti Aero ITX
    2X Kingston DDR4 8 GB 2400 MHz
    Corsair ForceLE 120 GB SSD
    1 TB WD Blue HDD
    FSP 500W 80+ PSU

    Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Tekrar merhaba.

    Sorunun kaynağını buldum. Sorun özetle şu şekildeydi;

    Sistem mevcut hali ile sorunsuz çalışmakta iken AMD X4-950'yi çıkarıp yerine AMD Ryzen 5 3600x ve aynı RAM'den (Kingston DDR4 8 GB 2400 MHz) bir tane daha takmıştım. Normal şartlarda herhangi bir sorun olmadan açılması gerekirdi lakin açılmadı.

    Format attıktan sonra normal bir şekilde açıldı ve bir kaç kez yeniden başlattığımda sorun çıkmadı. Hatta normal kapatıp açmıştım, yine sorun olmamıştı. Fakat ne olduğunu bilmediğim bir işlemi yaptıktan sonra Windows yükleme ekranında kalıyor ve açılmıyordu. Defalarca format attım ve bir çok kez test yaptım, en sonunda sorunun kaynağını buldum.

    Sorun; IOBit'in geliştirdiği Driver Booster yazılımı. Formattan sonra tüm Windows güncellemeri yapıp, Driver Booster ile sürücüleri güncelliyordum. Bu zamana kadar hiç bir sorun yaratmayan yazılım tam kaynağını bilmediğim bir nedenden ötürü işletim sisteminin yüklenmesine engel oluyor, Windows BIOS ekranından sonra gelen yükleme ekranında kalıyordu.

    Temiz format attıktan sonra bir kaç kez kapatıp açıp, yeniden başlattım ve sorun çıkmadı. Akabinde hiç bir işlem yapmadan direkt olarak Driver Booster ile sürücüleri güncelleyip yeniden başlattım ve aynı hata ile karşılaştım. Tekrar temiz format atıp bu sefer Diğer Booster'ı kullanmadım ve sorun karşıma çıkmadı.

    Tam olarak sebebi ne bilmiyorum ama Driver Booster ile sürücüleri güncelledikten sonra Windows yükleme ekranında kalıyor ve açılmıyor.

    Umarım konu benzer sorun ile karşılaşanların işine yarar.
    quote:


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam sistem aşırı dengesiz olmuş. O işlemciye o anakartın yerine en kötü b450 çipset anakart alabilirdiniz. Ayrıca 3600, 3600X, 3700X gibi işlemciler için 3200 Mhz altındaki ramler önerilmiyor. Mhz ryzenlerde performansı ciddi etkiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende katılıyorum konu bu değil ama dengesiz sisteminiz var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.