Şimdi Ara

Windows 10'a geçince SSD yavaşladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar efenim.

    Kısa bi süre önce, ilk kez SSD(sandisk ultra 3d 500gb) aldım ve hdd klonlama işleminden sonra Windows 7 sisteminde kullanmaya başladım. Test sonuçları şöyleydi:
    Windows 10'a geçince SSD yavaşladı

    Birkaç gün sonra ise Windows 10 kurdum. Bilgisayar çok daha hızlı açılıyor ama test artık böyle sonuç vermeye başladı:
    Windows 10'a geçince SSD yavaşladı

    Gördüğünüz gibi özellikle 3. test sonucunda ciddi bir düşüş var. Neden olabilir?

    iS: Windows 10 Pro (orijinal ve güncel)
    Anakart: Gigabyte 990FXA-UD5 rev1 (güncel bios)
    Sürücüleri windows kendi kurdu önce. Sonra bir de amd chipset sürücüsünden çıkan sata sürücülerini kurdum elle ancak değişen bir şey olmadı.

    Şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katat -- 24 Eylül 2019; 12:12:24 >







  • aslında altakilere çok takmana gerek yok önemli olan üstekiler yanlış bilmiyorsam 3 4 testlerinde birden fazla dosya yazıp okutmaya çalışıyor ilk tesse bir büyük dosyayı okuma yazma degeri oluyor aslında yani takmana gerek yok
  • Testi internet bağlantısı ve virüs programını çıkış/devre dışı yaparak tekrar yapar mısın.
  • O değerlere fazla takılmayın. Aynı testi aynı işletim sisteminde 1-2 saat aralıklarla yaparsanız, değerlerin farklı sonuçlar verdiğini de görürsünüz. Test sonuçları o anki sistemin yoğunluğuna göre değişiklik gösterebiliyor. En Stabil sonuç için. Ssd'nizin yoğun kullanılmadığı bir zaman yapılması gerekiyor. Buda genelde yeni işletim sistemi kurulmuş güncelleme işlemleri bitmiş ve arka planda antivirus dahil hiçbir programın çalışmadığı bir zaman olur. (Windowsun kendi programları hariç.) Ki buna rağmen yine ufak tefek farklılıklar gösterecektir.

    Kolay gelsin.
  • Teşekkür ederim yanıtlar için

    @layk5t
    Aslında benim bildiğim kadarıyla da asıl önemli olan, üstteki "sıralı okuma/yazma" yerine alttaki "rastgele okuma/yazma" hızları

    @Yunus YLcnk
    Yaptım. Sonuç, günlerdir yaptıklarımla neredeyse aynı oldu ne yazık ki
    Windows 10'a geçince SSD yavaşladı

    @Maxpayne53

    Aslında hem bikaç saat hem de bikaç gün arayla, pek çok farklı zamanda yaptım ancak hiçbir zaman 130 puanlık bir fark oluşmadı. En fazla 10 küsur puan farkediyor.




  • Ek olarak şunu da söyleyeyim. Windows 7 ile Windows 10 arasında sistem tüketimi olarak dağlar kadar fark var. :)Windows 10 disk yüzeyini daha fazla kullanır haliyle bu da test sırasında windows 7 göre daha düşük sonuçlar verme ihtimalini arttırır.

    Şu anda çoğu kişinin ortak sorunu yeni alınan leptopların aşırı yavaş olması. Ki şunu rahatlıkla söyleyebilirim istisnalar hariç hemen hemen hepsinde windows 10 hdd üzerine kurulu olduğu ve hdd'nin de artık windows 10 gibi bir işletim sistemini kaldırmadığı için işletim sistemi yavaş çalışıyor. Haliyle hdd yüzünden sistemden tam olarak verim alınamıyor. Başta windows açılma hızı, programların açılma hızları yada bir programın bir işi bitirme süresi gibi bir çok farktörü etkileyen bir durum. Acil bir işin var diyelim internetten bir şey bakacaksın. Hemen çıkman lazım. Bilgisayar o kadar yavaş açılıyor ki açıldıktan sonra da tam açılmıyor aslında. 1-2 dakika daha bekliyorsunuz kendine gelmesi için. Yoksa tarayıcıya bastığınızda bekle bekle bir türlü gelmiyor. Çoğunda durum bu. Hele hele bilgisayarınız biraz da eski ise daha uzun sürüyor.

    Kolay gelsin.




  • peki anladım kolay gelsin
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    aslında hdd windows 10 kaldıramıyor cümlesi çokda dogru sayılmaz ben win 10 güncelmesini aldıgımda pc okadar güzel hale geldiki normalde benim pc win 8 açılma kapanma hızlrında takılmalar oluyor du genel olarak yavaş degildi ama ara ara takılmalar oluyordu sonradan win 10 geçtigimde pc ciddi oranla hız artışı oldu açılma kapanmada kasma takılma yokdu genel itibariylede bir sorunda yoktu tek sorun ram kapasitesi yetmemesiydi pc de 4gb bellek kapasitesi win 10 na yetmeyince geri dönmek zorunda kalmışdım hdd den ziyade ram den sorun çıkarıyor win 10
  • Merhabalar yeniden.

    Anakart, ram ve işlemciyi değiştirdim ve testin sonucu düzeldi + yer yer hızlandı. Yeni sonuç aşağıda :)
    Windows 10'a geçince SSD yavaşladı



    eski sistem: cpu: fx6100 - mb: gigabyte 990fxa-ud5 - ram: 2x4gb 1600mhz
    yeni sistem: cpu: ryzen 5 2600 - mb: msi b450m gaming plus - ram: 2x8gb 3000mhz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.