Şimdi Ara

win 7 üstüne une olmadı.. (dikkat acemi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar benim gibi cahil cühela une kurmaya çalışırsa sonuç facia olur;

    hafta sonu bilgisayarıma win 7 ultimate kurdum, kurarken 40 gb win için 20 gb une için geri kalanı da diğer dosyalar için böldüm.

    win 7 sorunsuz çalışırken 20 gb'lik sürücüye une kurmaya başladım ve daha önce hiç görmediğim \, boot, home vs gibi sorularla karşılaştım, ve kuruldu sanıp restart attım, bir baktım win7 açılmıyor, une de açılmıyor, daha sonra usb'den tekrar une yükleme içine giriştim ki ayırdığım 20gblik kısma kurulamadığını, tek yolun 250gb (tamamı)'lik kısma kurmak olduğunu gördüm, başladık madem bitireyim dedim şu anda 250 gb tek parça diskimde une kurulu.

    sorular:
    1- une yüklüyken disk bölünür mü? nasıl?
    2- disk bölünebiilirse win 7 une üstünden yüklenir mi?
    3- format atıp win 7 yükleyip ilk yaptığım gibi une için ayrı sürücü ayırsam, oraya une kurabilir miyim? nasıl?

    teşekkürler







  • une nedir? ubuntu netbook edition oldugunu tahmin ediyorum. diski tekrar eski haline getirip once windows 7 kur. ubuntu'yu 20 gb'lik bolume kurarken ''bolumleri elle belirt'' gibi bir secenek var, onu secerek bolumun dosya sistemini ext4, baglanti noktasini / olarak belirle. kurulumun saniyorum 7 asamasinda gelismis secenegi var. orada bootloader'in(grub) kurulacagi bolumu ubuntu'nun kurulacagi bolum olarak belirle. ornegin ubuntu sda2 bolumune kurulacaksa bootloader da sda2'ye kurulsun. ubuntu kurulumu bitince windows acilacak ve acilirken herhangi bir sey sormayacak. ubuntu'yu windows bootloader'ina eklemek icin easybcd programini indir ve seceneklerden ubuntu, grub bootlader'i sec ve acilisa ekle. bu sekile her iki isletim sistemi de bootloader'lari bir digerininkinin uzerine yazmadigindan ubuntu'yu veya windows'u silmek istersen sorun cikarmadan acilacaktir. tabi windows'u silersen aktif bolum olarak ubuntu'nun kuruldugu bolumu ayarlaman gerekecek.




  • Önce Windows , sonra Ubuntu yolunu izlersen daha klay olur kurulumu. Grubu da diskin başına kur, böylece easybcd ile uğraşmak zorunda kalmazsın, diskin başına kurunca sana açılışta hangi işletim sistemini istediğini soracak, oradan seçersin.
  • arkadaşlar açıklamalar için teşekkür ederim, sonuç olarak win7'yi bir diske, ubuntu network edition'ı başka bir diske kurabiliyorum değil mi?

    une için ext4 seçeceğim peki win7'nin olduğu disk için bir seçim yapmam gerekiyor mu?

    açılışta bana win mi une mi diye soracak mı?

    sda2, bootloader, easybcd nedir? (dedim ya acemiyim)

    teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arkuterk

    arkadaşlar açıklamalar için teşekkür ederim, sonuç olarak win7'yi bir diske, ubuntu network edition'ı başka bir diske kurabiliyorum değil mi?

    une için ext4 seçeceğim peki win7'nin olduğu disk için bir seçim yapmam gerekiyor mu?

    açılışta bana win mi une mi diye soracak mı?

    sda2, bootloader, easybcd nedir? (dedim ya acemiyim)

    teşekkürler..


    Daha önceden Windows 7 yüklü olan bilgisayarda başka bir boş bölüm oluştur (mesela 20 gb lık). Sonra Ubuntu cd si ile boot edip bu bölüme Ubuntuyu kur, yüklemnin sonuna doğru sana Grub'u nereye yükleyeyim deyince, diskin başına yükleyi seç. Bu şekilde kolayca iki işletim sistemini de kullanabilirsin. Açılışta sana soracak hangisini seçiyorsun diye.




  • teşekkür ederim, ben de aynısını denemiştim, 250gb'nin 40'ını win7'ye, 20'sini ubuntu'ya ayırdım, win7'yi kurduktan sonra, usb'den une'yi yüklemeye başladım sanırım 7. adımda 2 seçenek sundu;
    - tüm diski silip une kur,
    - belirlenmiş diske une kur---> işte tam burada çuvalladım, ext3, ext4, /, /boot, /home gibi seçenekler çıktı, ben hangi disk için hangisini işaretleyeceğimi bilemediğim için deneme yanılma yaptım; YANILDIM

    bu aşama için bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
  • Orada belirlenmiş diske kur'u seçip, daha önceden böldüğün 40 gb lık bölüme "/" işaretini ayarla, bir de ayrı bir bölüme de "swap" ayarlaman gerekir. Swap küçük olabilir 2gb dan büyük ram' in varsa 256 mb yeterli. Bu şekilde ayarlarsan olur. Dosya sistemi olarak da Ext4 seç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: istblacken

    Orada belirlenmiş diske kur'u seçip, daha önceden böldüğün 40 gb lık bölüme "/" işaretini ayarla, bir de ayrı bir bölüme de "swap" ayarlaman gerekir. Swap küçük olabilir 2gb dan büyük ram' in varsa 256 mb yeterli. Bu şekilde ayarlarsan olur. Dosya sistemi olarak da Ext4 seç.


    hocam biraz ağır anlıyorum kusura bakma ext4'ü hem une kurulacak disk için hem de win diski için mi seçeceğim yoksa win diskine "/" hariç hiç dokunmayacak mıyım?

    sabrın için teşekkürler
  • Ext 4 'ü sadece une kurulacak yer için seçeceksin, diğer bölümlere hiçbir şeye dokunmadan olduğu gibi bırak. Takıldığın yerle ilgili ekran görüntüsü alırsan daha fazla yardımcı olabilirim.
  • eyvallah hocam, yardımların için teşekkür ederim, haftasonu tekrar kurmayı deneyeceğim, yukarıdaki bilgiler doğrultusunda sorun yaşamam diye umuyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.