Şimdi Ara

Win 7 mi XP mi yoksa Vista mı ? Hangisini tercih ediyorsunuz ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
10.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gkhnzn

    Windows 7 = Windows Vista görsellği + Windows XP performansı

    Hocam yapmayın ya. Açılışta ram kullanımı %24, 3 GB Ramin 800 küsürünü götürüyor.

    Benim Tercihim XP ve Windows 7.
  • win7 süper. donanım yeterliyse bu saatten sonra xp diye diretmenin anlamı yok. win7 xp ye göre çok çok sorunsuz ve birokadarda seri bir sistem. pc nin açılış ve kapanış hızının bile enaz iki katı artması win7 ye geçmek için yeterli bir sebeptir bence. kaldıki bu hız sadece açılış ve kapanışla sınırlı değil. win7 nin rahatlıkla hissedilir performansını gördüğü halde hala xp iyidir diyenlere ms-dos 5.0 öneririm :)
    c:\> dır :)
  • bende kararsız kalmıştım evde 4 ader pc var 2 sinde vista bende de xp yüklüydü... dün kararımı verdim ve 7 kurdum ve daha sonra evde ki 4 pc ye kurdum gerçekten mükemmel....tavsiye ederim...
  • 7 diyorum..Önceden Xp vardı...kurardın bir ay geçmeden hantallaşmalar donmalar başlardı,formattan ,sürücü aramaktan börgh gelirdi.Kaç kez çöktüğünün sayısını unuttum.......Aylardır 7 kullanıyorum;hala ilk günkü gibi performanslı. 7 çok daha güvenli ,sürücü derdi nerdeyse yok bütün donanımları otomatik olarak tanıdı.Şu hız meselesine gelirsek herşeyi ram kullanımı değilki! 7 ortalama 500 mb ram yiyor e bırakında bukadar görselliği sunan bir işletim sistemi biraz ram yesin. 7 kesinlikle yeni donanımlarla cok daha iyi performans veriyor ve onları cok iyi kullanıyor. Örnegin tasınabilir hdd im veri transferinde xp de sn. de 20-25 çok nadir 30 mb tı görürdü şimdi 7 kurulu 30 un altına indigini görmedim.Xp olsa bukadar zaman kullnımdan sonra muhakkak ya hantallaşmasından yada çökmesinden kesin format atmak zorunda kalmıştım fakat 7 ile daha baya bir süre buna ihtiyac duyucagımı sanmıyorum




  • driver eksikliği yüzündenn xp ye devam.
  • Memnun olmasamda laptopumda vista var.Masaüstü ise Xp onda bir sorun yok:).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uzaylioglan

    Merhaba arkadaşlar,

    Ben XP, Vista ve son olarakta Win7'ye gözatmış biri olarak yine XP diyorum.

    Maalesef Microsoft, XP kadar hızlı çalışan bir işletim sistemi geliştiremedi.

    Ram kullanımlarına bakıyorum, XP'de 100 civarı iken bu Vista'da 800, Win7'de ise 500mb lere kadar çıkmaktadır.

    Ben yine klasik XP'mi kullanıyorum.

    Bu konuda sizin düşünceleriniz nedir ?


    Selam.



    quote:

    Orijinalden alıntı: asi_boyz

    Windows 7 gerçekten çok ram yiyor.Çeşitli açıklamaları var fakat oyun oynarkende hissedersiniz.XP daha iyidir.
    Eğer XP nin Win7 düzeyinde güvenlik yamaları çıkarsa düşünmeden xp ye geri dönerim


    Arkadaşlar artık Windows XP kullanmanın bir anlamı ne yazık ki yok Microsoft artık Windows Xp desteklerini çekmeye başladı. Artık XP sistemine destek vermeyecek

    2009 yılının başlarında Microsoft 2010 yılından itibaren XP ile ilgili gelişmelere son vereceğini ve artık destek vermeyeceğini açıklamıştı

    Önümüzdeki iki yıldan itibaren de yavaş yavaş çıkacak bir çok yazılım ve oyunda XP desteği olmayacak




  • senelerce aynı bilgisayarda aynı xp yi kullandım ne bir hantallaşma oluyordu ne de bozulma, hiçbir virüs programı kullanmayıp en azından arada bir disk temizleyicisini çalıştırmazsanız sadece xp değil her işletim sistemi şişer, hala en stabil sorunsuz işletim sistemi xp dir
  • Bence %50 win7 %50 xp

    Win7: Görünümü güzel, hız olarak Xp ye yakın en azından vistadan hızlı çalışıyor. Yeni her efekt pc de çalıştıgında illaki kasma yapıcak işletim sisteminde güvenlikte önemi 7nin şu an daha az açığı var. Oyun açısından şu an pasif gözüküyor.
    WinXp: Hız açısından yeni windows sürümlerine göre tartışlmaz hızda. XP yi de yiine evirip cevirebiliyoruz her türlü kullanıyoruz.Bu da bende artık cazibesini yitirmeye başladı.Oyun için istenilen şekilde ayarlanabilir.Diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asi_boyz

    Windows 7 gerçekten çok ram yiyor.Çeşitli açıklamaları var fakat oyun oynarkende hissedersiniz.XP daha iyidir.
    Eğer XP nin Win7 düzeyinde güvenlik yamaları çıkarsa düşünmeden xp ye geri dönerim


    nasıl çok ram yiyor anlamış değilim sen hiç vista kullanmadın sanırım masaüstünde 2gb ram yediğini görmedin sanırım... windows 7 toplam belleğin nekadarsa belli bi oranda ram yiyor.... bende 8gb ram var suan masaüstünde 700mb ram yiyor sence cokmu ?
  • Windows 7

    Nedenleri : Görsellik ve driver kolaylığı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan* -- 12 Şubat 2010; 18:54:31 >
  • tabikii XP bana göre windows un en mükemmel işletim sistemi...
  • Win 7 en iyisi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman
    Bu kadar eski hayranı , sistem kullanımı hastası arkadaşlara da sesleniyorum ; XP yi de bıraksınlar XP de iyi değildir bu konuda , size NT 4.0 veya Windows 95 cdlerimi kalıp halinde yollayabilirim.

    Onlarda kesmezse Windows 3.11 for Workgroups disketlerimi de yollayabilirim. Mükemmeldir tavsiye ederim. Minimum herhangi bir 386 model işlemciniz , 4mb raminiz olsun yeterli.

    Aksamin korunde oldum gulmekten klavyene saglik
  • Kesinlikle windows 7...
    Life without walls...Bill amcanin dedigi gibi :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c34 -- 2 Mart 2010; 17:48:01 >
  • Bu sorunun tartisilmasi bile anlamsiz xp nere windows 7 nere arada ucurum var tabiki windows 7 ama orjinal yoksa zortluyor soyle core 2 duo e8400 lu 4gb ram li 8800 gt li bir sisteme orjinal windows 7 64 bit home premium kurunda gorun bi daha xp li bilgisayarin mousuna dokunmazsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: £se®

    Win7 bulamadığım için xp kullanıyorum.

    İndirip win7 kurdum xp'den bile iyi diyebilirim ama eski oyunlarda 64-Bit biraz sorun çıkartabiliyor.
  • Arkadaşlar,şimdiye kadar hiç wista kurmadım,herkes yavaşlığından söz ediyordu.Yeni gelen sp ler ile bu açığını kapattığını duydum.Elimde de vista orj cd key i var.Şu an Win 7 yüklü(64 bit).Acaba ben şimdi Vista 64 bit en son güncelleştirmeleri ile kursam nasıl olur?Win 7 ile aynı duruma gelir mi?Gelirse hemen yükleyeceğim.
  • Selam,

    Bir süre Win7 64 bit sonrada Win7 32 bit kullandım.Bu süreçte Win7 nin hızı ve donanımları otomatik olarak tanıması gayet başarılı.Fakat bazı driver ların uyumsuzluğu oldu.Oyunlarda sorunlar oluşunca tekrar XP ye döndüm.
  • daha önce xp de ve viztada sorunsuz oynadığım age of empire ll oyununu win 7, core duo 2 2.8işlemcili 4 gb ram 1 gb ge force harici kartı olan notebook uma kurduğumda renklerde dağınıklık,yetersiz çözünürlük ve oyunda donmalar gördüm bugun servise götürdüm win7 desteklemiyor olabilir gibi anlamsız bir açıklama yaptı bana bilginize.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.