Şimdi Ara

Wildfire S, unlock etmek, recovery ve root atmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
5
Favori
16.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • forumda bir çok konu açılmış ama hepsi birbirine girmiş. en sade anlatımla bir konu açıp anlatayım dedim.
    öncelikle şunu söylemem gerekirki; bu konuda telefonu s-off yapmayacağız. s-on olacak ama hboot unlocked olacak. root'u ve recovery'i clock recovery ile yapacağız.
    hemen konuya geçeyim.

    1. basamak: Yedek alma
    Hafıza kartınızdaki tüm bilgilerinizi yedeklemeniz sizin için "ah aman allahım nasıl gitti bu bilgiler" tepkisini önleyecektir. Bunun yanında "kişiler" kısmına gelip telefonunuzdaki rehberi sd kart'a aktarırsanız kişilerin kaybınıda önleyebilirsiniz.

    2. basamak: Hboot yükleme
    Ben bu aşamayı telefonumda türkçe 2.3.5 yüklüyken yaptım. Herhangi bir sorun çıkmadı. Çıkabilecek sorunları bilmiyorum, ben yaparken "hayat bazen risk almaya değer" mantığı ile yapmıştım. Her neyse.
    2-1 Öncelikle hafıza kartınızı normal bir şekilde biçimlendirin ve içerisinehttp://www.mediafire.com/?2exy28jbnn5m2d3 adresindeki dosyayı atın. Sakın ama sakın ismini değiştirmeyin. Değiştirirseniz bir şey olmaz ama biz bir şeylerin olmasını istiyoruz zaten.
    2-2 Hafıza kartına attıysanız eğer telefonu kapatın ve kapağıyla birlikte bataryayı da çıkarın. Lütfen bu sırada USB aygıtı takılı olmasın. Batarya'yı mutlaka çıkarın çünkü fastboot menüsüne gelemeyebiliriz o yüzden dolayı. Şimdi bataryayı takın. Telefonun güç düğmesine ve sesi azaltma düğmesine aynı anda basılı tutun.
    2-3 Basılı tuttuysanız eğer karşınıza fastboot menüsü gelmiş olmalı. Gelmediyse bataryayı çıkarıp takma kısmını yapmamışsınız demektir, tekrar yapın ve 2-2'yi tekrar uygulayın. Fastboot menüsü açıldığında yaklaşık 3-4 saniye bekleyin. Ekranda abuk subuk, ne olduğu belirsiz bir şeyler yazmaya başlayacak ve telefon ekranınızın sağ üst kısmında "yükleniyor" gibi bir çizelge olacak. Eğerki o çizelge çıktıysa her şey yolunda demektir, çıkmadıysa ne hata verdiğini ne yazdığını bu konu altına gönderin, bir araştıralım.
    2-4 Çizelge'lerden 2 tane gidecek ve karşınıza her zamanki alıştığımız 'emin misiniz?' şeklinde bir soru çıkacak. Eğer ki adınız eminse ses açma, değilse ses düşürme; şaka şaka. Eğer ki eminseniz ve güncellemek istiyorsanız ses açma düğmesine basın, yüklenmesini bekleyin.

    Burası aslında 2. kısmın sonu olmalıydı ama ne olur ne olmaz diye bir bakmak lazım. Kart okuyucunuz varsa hafıza kartını kart okuyucu ile bağlayın bilgisayara ve "PG76IMG.zip" dosyasını silin. Eğer ki kart okuyucunuz yoksa telefonu direkt olarak açın ve USB Veri Depolama yöntemi ile bilgisayara bağlayın ve öyle silin. Daha sonra telefonu kapatıp 2-2'deki adımı tekrarlayın. Açılan fastboot kısmının en üstünde pembe bir kutu içerisinde "LOCKED" diye bir şey yazmalı. Yazıyorsa eğer işlem yolunda demektir. Yazmıyorsa sorun bizde demektir, buraya yazın sorunun ne olduğunu bulmaya çalışalım.

    3. basamak: Unlock meselesi
    htcdev.com adresine girip üyelik alıyoruz kendimize. daha sonra biz hboot yaptığımız için olaya direkthttp://www.htcdev.com/bootloader/unlock-instructions adresinden devam ediyoruz. bu kısımda bizden bataryayı çıkarıp takmamızı, daha sonra güç tuşuna ve ses düşürme düğmesine basarak telefonu fastboot menüde başlatmamızı istiyor. Dediği gibi başlatıyoruz ama bu sefer "fastboot" yazan yerde tek bir defa güç tuşuna basmamız gerekiyor. Bastıktan sonra yazılar değişecek ve başka bir menü gelecek, tam bu kısımda da USB aygıtını bağlamamızı istiyor bizden. Aynen dediğini yapıyoruz, USB'yi taktığınızda yukarılarda bir yerde "fastboot" yazıyor, o "fastboot usb" olarak değişmeli. Otomatik değişiyor merak etmeyin.

    3-1 Step 5 kısmına geldik. Bu kısmı yapmamız içinhttp://developer.android.com/sdk/index.html adresine girip "android-sdk_r16-windows.zip" olanı indiriyoruz. Lütfen ama dikkatinizi çekiyorum zip olanı indiriyoruz. Zip'ten çıkarıyor ve klasörün içine giriyoruz, SDK Manager adındaki dosyayı çalışıyoruz.
     Wildfire S, unlock etmek, recovery ve root atmak

     Wildfire S, unlock etmek, recovery ve root atmak

    Bu üç şey haricinde diğer hepsini kaldırıyoruz ve "install packages" ile bu paketleri yüklüyoruz.
    3-2 Zip'i çıkarttığımız klasörde platform-tools diye bir klasör var. Klasörün içindeki her şeyi kopyalıyoruz ve c sürücüsünde android adlı bir klasör açarak yapıştırıyoruz.
    3-3 Step 6 kısmına geldik. Burada yapmamız gereken bildiğimiz, başlat'a girip "cmd" yazmak. Karşımıza komut istemi gelecek. Gelen komut istemine de "cd c:\android" yazıyoruz ve kurduğumuz android dizinine geliyoruz. Step 8'e geldik. fastboot oem get_identifier_token. şeklinde bir komut yazıyoruz ve biraz bekleyince bize ihtiyacımız olan "identifier code"u veriyor. Bu kodu almamız gerekiyor, komut istemine sağ tıklayıp "işaretle"ye basın.
    3-4 Bize bu kısımda tam olarak "<<<< Identifier Token Start >>>>" başlayan kısım ile <<<<< Identifier Token End >>>>> ile biten kısım lazım. Boşluğu seçmeden, < karakterinden başlayarak seçmeye başlayıp > karakteriyle bitişine kadar seçiyoruz ve CTRL + C yaparak kopyala yapıyoruz. Daha sonra "My Device Identifier Token:" yazan kısma yapıştırıyoruz bu kodu. Submit yapıyoruz.
    3-5 HTC bize bu kısımda "The key to unlocking your HTC Device" konulu bir mail gönderiyor. Mail'de * Click here to continue the bootloader unlocking process. yazan kısma basıyoruz ve gönderilen dosyalar kısmındaki "Unlock_code.bin" dosyasını indiriyoruz.
    3-6 Unlock_code.bin adlı dosyayı c:/android dizinine atıyoruz. Açık olan komut istemine fastboot flash unlocktoken Unlock_code.bin yazıyoruz ve bekliyoruz. Telefonumuzda "Unlock bootloader?" adında bir ekran açılıyor. Burada HTC bize son kez emin misiniz diye soruyor. Ses açma tuşuna basıyoruz ve güç düğmesine basarak seçiyoruz. HTC'miz artık UNLOCK oluyor.
    3-7 Onaylamak için telefonu kapattıktan sonra bataryayı çıkarıp takın ve fastboot menü'ye tekrar gelin. Önceden pembe kutu içerisinde yazan locked yazan yazı şimdi UNLOCKED olmalı. Olmadıysa bir yerde hata yaptık demektir, buraya yazın.

    4. basamak: Root & Recovery
    Bu kısmı ben tek tek root atmak ve recovery yapmak ile uğraşarak yapmadım. Önce HTC Sync ile bilgisayara bağlayın telefonu. HTC Sync'i açıp telefonu görüp görmediğini kontrol edin.

    4-1 Gördüyse eğerhttp://www.mediafire.com/?4ime8xfp70838x9 adresinden WFS Manager.exe dosyasını indirin.
    4-2 Ayarlar-Uygulamalar-Geliştirme kısmından geliştirme modunu açmanız gerekiyor. Telefonum şu an ingilizce olduğu için ne yazdığını hatırlamıyorum ama en üstteki şeyin tikini aktif edeceksiniz.
    4-3 Bilgisayara yüklediğiniz dosyaya çift tıklayın. Devam etmek için bir tuşa tıklayın. Size ne yapmak istediğinizi soruyor, 1'e basıp enter'a basın ve olacakları sadece izleyin. Her şeyi kendisi halledecektir.

    ve bitti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salvado -- 4 Şubat 2012; 14:29:55 >







  • m1ndh4x8r rom yükleme

    http://www.mediafire.com/?mofmy5q1s5bld7n adresinden rom'un ana dosyalarını bilgisayarımıza indirelim önce. bilgisayar indire dursun, hafıza kartına yapacaklarımız var daha. kenara köşeye çekip çatır çatır işkence edeceğiz ona, neyse. hemen geçiyorum.

    Kısım 1
    http://www.partitionwizard.com/download.html adresinden harddisk editörümüz olan MiniTool Partition Wizard programını indireceğiz. Direkt olarakhttp://download.cnet.com/Partition-Wizard-Home-Edition/3000-2094_4-10962200.html?part=dl-6285158&subj=dl&tag=button adresinden de indirebilirsiniz tabi. Dosyayı indirip kurun. Telefonunuzun hafıza kartını bilgisayara "kart okuyucu" ile bağlayın.
    Kart okuyucu ile bağlamasanız da bir şey olmaz ama hız açısından kart okuyucu önemli.
    Ben USB yolu ile yaptım.
    Programı yükleyin.

    Kısım 2
    Programı açın, bilgisayarın hafıza kartını gördüğünden emin olun.
    Hafıza kartına sağ tıklayın ve "Move/Resize" kısmına basın.
    2-1 Bu bizim FAT32 kısmımız, yani harici hafıza olarak kullanacağımız kısım. İstediğiniz kadar yapabilirsiniz, ama hepsini buraya kullanırsanız eğer dahili hafızamız için kullanabileceğimiz yer kalmaz. O yüzden Size and Location kısmının en sağ tarafında bulunan siyah oktan tutun ve geriye doğru çekin. Bitirdikten sonra OK'a basın.
    2-2 Ana menüde, hafıza kartının altında az önce görmediğimiz *: şeklinde bir şey olmalı. Sağ tıklayın ve "Create"yazana basın. NTFS yazan kısmı "ext4" yapın. Primary seçeneğini seçin ve dikkat edin; bu kısım 2GB boyutu kesinlikle geçmemeli. Bu alanın da hepsini kullanmamalısınız, o yüzden biraz boşluk bırakın, boyutunu düşürün.
    2-3 Biraz boşluk bıraktığınız için *: şeklinde bir şey tekrar oluşmuş olmalı. Tekrar sağ tıklayın ve "create" yazısına basın. Yine Primary seçin fakat bu sefer NTFS yazan yeri "Linux Swap" yapın.
    2-4 APPLY'e basın ve yaptığınız işlemleri onaylayın. Bitene kadar bekleyin.

    Kısım 3: Rom'u yükleme
    Şimdi biçimlendirdiğiniz hafıza kartına, yukarıda yüklediğimiz rom dosyasını atmalısınız. Attıktan sonra telefonu kapatın ve fastboot modunda açın.

    3-1 Ses düşürmeyi kullanarak recovery'e gelin. Recovery açılmıyorsa eğer yukarıda bahsettiğin "clockwork recovery" kısmını atlamışsınızdır ki o yüzden açılmıyordur. O kısmı tekrarlayın, recovery kısmı açılacak bu sefer.
    3-2 Açılan recovery'de sırasıyla "wipe factory, data,cache and wipe dalvik cache" yapın. Daha sonra "install zip from sd card" yazısına basın. hafıza kartına attığınız zip dosyasını seçin ve öyle bekleyin. Burası rom yükleme sırası işte. Bi 10 dakika falan bekleyin, bittiği zaman "go back, go back, reboot" yapın ve telefonunuzu yeniden başlatın.


    Kısım 4: Data2SD, dahili hafıza arttırma.
    4-1http://www.mediafire.com/?dk7dihf320dsof9 adresinden DATA2SD INSTALLER'i yükleyin ve zip dosyası olarak hafıza kartı içine atın.
    4-2 3-1 kısmını tekrarlayın ve recovery kısmına gelin. Direkt olarak "install zip from sd card" kısmına gelin ve az önce hafıza kartına attığınız DATA2SD INSTALLER uygulamasını seçin. biraz bekleyin. bir yerde telefon donmuş gibi olabilir, sakın dondu sanmayın biraz bekledikten sonra geçiyor.

    Telefonu açın, HTC ekranında donup kalırsa eğer rom'u tekrar yükleyip tekrar aynı şeyi yapın. rom atıp hemen DATA2SD'yi seçerseniz HTC ekranında donma yapıyor ve açılmıyor. telefonu açın, kapatın, sonra DATA2SD yapın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salvado -- 23 Ocak 2012; 15:16:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: salvado

    forumda bir çok konu açılmış ama hepsi birbirine girmiş. en sade anlatımla bir konu açıp anlatayım dedim.
    öncelikle şunu söylemem gerekirki; bu konuda telefonu s-off yapmayacağız. s-on olacak ama hboot unlocked olacak. root'u ve recovery'i clock recovery ile yapacağız.
    hemen konuya geçeyim.

    1. basamak: Yedek alma
    Hafıza kartınızdaki tüm bilgilerinizi yedeklemeniz sizin için "ah aman allahım nasıl gitti bu bilgiler" tepkisini önleyecektir. Bunun yanında "kişiler" kısmına gelip telefonunuzdaki rehberi sd kart'a aktarırsanız kişilerin kaybınıda önleyebilirsiniz.

    2. basamak: Hboot yükleme
    Ben bu aşamayı telefonumda türkçe 2.3.5 yüklüyken yaptım. Herhangi bir sorun çıkmadı. Çıkabilecek sorunları bilmiyorum, ben yaparken "hayat bazen risk almaya değer" mantığı ile yapmıştım. Her neyse.
    2-1 Öncelikle hafıza kartınızı normal bir şekilde biçimlendirin ve içerisinehttp://www.mediafire.com/?2exy28jbnn5m2d3 adresindeki dosyayı atın. Sakın ama sakın ismini değiştirmeyin. Değiştirirseniz bir şey olmaz ama biz bir şeylerin olmasını istiyoruz zaten.
    2-2 Hafıza kartına attıysanız eğer telefonu kapatın ve kapağıyla birlikte bataryayı da çıkarın. Lütfen bu sırada USB aygıtı takılı olmasın. Batarya'yı mutlaka çıkarın çünkü fastboot menüsüne gelemeyebiliriz o yüzden dolayı. Şimdi bataryayı takın. Telefonun güç düğmesine ve sesi azaltma düğmesine aynı anda basılı tutun.
    2-3 Basılı tuttuysanız eğer karşınıza fastboot menüsü gelmiş olmalı. Gelmediyse bataryayı çıkarıp takma kısmını yapmamışsınız demektir, tekrar yapın ve 2-2'yi tekrar uygulayın. Fastboot menüsü açıldığında yaklaşık 3-4 saniye bekleyin. Ekranda abuk subuk, ne olduğu belirsiz bir şeyler yazmaya başlayacak ve telefon ekranınızın sağ üst kısmında "yükleniyor" gibi bir çizelge olacak. Eğerki o çizelge çıktıysa her şey yolunda demektir, çıkmadıysa ne hata verdiğini ne yazdığını bu konu altına gönderin, bir araştıralım.
    2-4 Çizelge'lerden 2 tane gidecek ve karşınıza her zamanki alıştığımız 'emin misiniz?' şeklinde bir soru çıkacak. Eğer ki adınız eminse ses açma, değilse ses düşürme; şaka şaka. Eğer ki eminseniz ve güncellemek istiyorsanız ses açma düğmesine basın, yüklenmesini bekleyin.

    Burası aslında 2. kısmın sonu olmalıydı ama ne olur ne olmaz diye bir bakmak lazım. Kart okuyucunuz varsa hafıza kartını kart okuyucu ile bağlayın bilgisayara ve "PG76IMG.zip" dosyasını silin. Eğer ki kart okuyucunuz yoksa telefonu direkt olarak açın ve USB Veri Depolama yöntemi ile bilgisayara bağlayın ve öyle silin. Daha sonra telefonu kapatıp 2-2'deki adımı tekrarlayın. Açılan fastboot kısmının en üstünde pembe bir kutu içerisinde "LOCKED" diye bir şey yazmalı. Yazıyorsa eğer işlem yolunda demektir. Yazmıyorsa sorun bizde demektir, buraya yazın sorunun ne olduğunu bulmaya çalışalım.

    3. basamak: Unlock meselesi
    htcdev.com adresine girip üyelik alıyoruz kendimize. daha sonra biz hboot yaptığımız için olaya direkthttp://www.htcdev.com/bootloader/unlock-instructions adresinden devam ediyoruz. bu kısımda bizden bataryayı çıkarıp takmamızı, daha sonra güç tuşuna ve ses düşürme düğmesine basarak telefonu fastboot menüde başlatmamızı istiyor. Dediği gibi başlatıyoruz ama bu sefer "fastboot" yazan yerde tek bir defa güç tuşuna basmamız gerekiyor. Bastıktan sonra yazılar değişecek ve başka bir menü gelecek, tam bu kısımda da USB aygıtını bağlamamızı istiyor bizden. Aynen dediğini yapıyoruz, USB'yi taktığınızda yukarılarda bir yerde "fastboot" yazıyor, o "fastboot usb" olarak değişmeli. Otomatik değişiyor merak etmeyin.

    3-1 Step 5 kısmına geldik. Bu kısmı yapmamız içinhttp://developer.android.com/sdk/index.html adresine girip "android-sdk_r16-windows.zip" olanı indiriyoruz. Lütfen ama dikkatinizi çekiyorum zip olanı indiriyoruz. Zip'ten çıkarıyor ve klasörün içine giriyoruz, SDK Manager adındaki dosyayı çalışıyoruz.


    Bu üç şey haricinde diğer hepsini kaldırıyoruz ve "install packages" ile bu paketleri yüklüyoruz.
    3-2 Zip'i çıkarttığımız klasörde platform-tools diye bir klasör var. Klasörün içindeki her şeyi kopyalıyoruz ve c sürücüsünde android adlı bir klasör açarak yapıştırıyoruz.
    3-3 Step 6 kısmına geldik. Burada yapmamız gereken bildiğimiz, başlat'a girip "cmd" yazmak. Karşımıza komut istemi gelecek. Gelen komut istemine de "cd c:\android" yazıyoruz ve kurduğumuz android dizinine geliyoruz. Step 8'e geldik. fastboot oem get_identifier_token. şeklinde bir komut yazıyoruz ve biraz bekleyince bize ihtiyacımız olan "identifier code"u veriyor. Bu kodu almamız gerekiyor, komut istemine sağ tıklayıp "işaretle"ye basın.
    3-4 Bize bu kısımda tam olarak "<<<< Identifier Token Start >>>>" başlayan kısım ile <<<<< Identifier Token End >>>>> ile biten kısım lazım. Boşluğu seçmeden, < karakterinden başlayarak seçmeye başlayıp > karakteriyle bitişine kadar seçiyoruz ve CTRL + C yaparak kopyala yapıyoruz. Daha sonra "My Device Identifier Token:" yazan kısma yapıştırıyoruz bu kodu. Submit yapıyoruz.
    3-5 HTC bize bu kısımda "The key to unlocking your HTC Device" konulu bir mail gönderiyor. Mail'de * Click here to continue the bootloader unlocking process. yazan kısma basıyoruz ve gönderilen dosyalar kısmındaki "Unlock_code.bin" dosyasını indiriyoruz.
    3-6 Unlock_code.bin adlı dosyayı c:/android dizinine atıyoruz. Açık olan komut istemine fastboot flash unlocktoken Unlock_code.bin yazıyoruz ve bekliyoruz. Telefonumuzda "Unlock bootloader?" adında bir ekran açılıyor. Burada HTC bize son kez emin misiniz diye soruyor. Ses açma tuşuna basıyoruz ve güç düğmesine basarak seçiyoruz. HTC'miz artık UNLOCK oluyor.
    3-7 Onaylamak için telefonu kapattıktan sonra bataryayı çıkarıp takın ve fastboot menü'ye tekrar gelin. Önceden pembe kutu içerisinde yazan locked yazan yazı şimdi UNLOCKED olmalı. Olmadıysa bir yerde hata yaptık demektir, buraya yazın.

    4. basamak: Root & Recovery
    Bu kısmı ben tek tek root atmak ve recovery yapmak ile uğraşarak yapmadım. Önce HTC Sync ile bilgisayara bağlayın telefonu. HTC Sync'i açıp telefonu görüp görmediğini kontrol edin.

    4-1 Gördüyse eğerhttp://www.mediafire.com/?4ime8xfp70838x9 adresinden WFS Manager.exe dosyasını indirin.
    4-2 Ayarlar-Uygulamalar-Geliştirme kısmından geliştirme modunu açmanız gerekiyor. Telefonum şu an ingilizce olduğu için ne yazdığını hatırlamıyorum ama en üstteki şeyin tikini aktif edeceksiniz.
    4-3 Bilgisayara yüklediğiniz dosyaya çift tıklayın. Devam etmek için bir tuşa tıklayın. Size ne yapmak istediğinizi soruyor, 1'e basıp enter'a basın ve olacakları sadece izleyin. Her şeyi kendisi halledecektir.

    ve bitti.
    4. basamak: Root & Recovery
    Bu kısmı ben tek tek root atmak ve recovery yapmak ile uğraşarak yapmadım. Önce HTC Sync ile bilgisayara bağlayın telefonu. HTC Sync'i açıp telefonu görüp görmediğini kontrol edin.

    4-1 Gördüyse eğerhttp://www.mediafire.com/?4ime8xfp70838x9 adresinden WFS Manager.exe dosyasını indirin.
    4-2 Ayarlar-Uygulamalar-Geliştirme kısmından geliştirme modunu açmanız gerekiyor. Telefonum şu an ingilizce olduğu için ne yazdığını hatırlamıyorum ama en üstteki şeyin tikini aktif edeceksiniz.
    4-3 Bilgisayara yüklediğiniz dosyaya çift tıklayın. Devam etmek için bir tuşa tıklayın. Size ne yapmak istediğinizi soruyor, 1'e basıp enter'a basın ve olacakları sadece izleyin. Her şeyi kendisi halledecektir.

    ve bitti.

    hocam bu işlem ne kadar sürüyor bir de bu işlem sonucunda root yetkisine sahip olabiliyor muyuz?




  • Teşekkürler gayet açık ve net anlatım olmuş eline sağlık...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celo06
    hocam bu işlem ne kadar sürüyor bir de bu işlem sonucunda root yetkisine sahip olabiliyor muyuz?


    Hocam bu işlem yaklaşık 5 dakika sürüyor, root yetkisine sahip oluyorsunuz elbette.
  • bekledigim konulardan biri...elinize saglik, en kisa surede ilk root denememe basliyacam..bakalim becere bilecekmiyim :)
  • Yazılanları aynen uyguladım,yetersiz hafıza uyarısından kurtuldum, emeginiz için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celo06 -- 25 Ocak 2012; 0:00:13 >
  • Yeni bir hafıza kartı almak istiyorum acaba class 10 alsam cihaza herhangi bir artısı olurmu? cihaz şuan arada kendini kapatıp açıyor sıkıldım orjinal rom hatalı sanırsam bende root ve rom işine girişmek istiyorum artık..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redloves

    Yeni bir hafıza kartı almak istiyorum acaba class 10 alsam cihaza herhangi bir artısı olurmu? cihaz şuan arada kendini kapatıp açıyor sıkıldım orjinal rom hatalı sanırsam bende root ve rom işine girişmek istiyorum artık..

    aslına bakarsan hafıza kartının pek fazla etki yapacağını sanmıyorum. data2sd yerine link2sd yapar ve belirli uygulamaları hafıza kartına uygularsan eğer; telefon dahili hafıza ile çalışacağından pek kasma olmaz.
  • hocam dediğiniz romu yüklediğim için yukarıyı ayrıntılı okumadım ama benim şöyle bir sıkıntım var:

    16gb class 4 var bende..data2sd ile hafıza artırdığımda telefon pin kodu girildikten sonra rahat 15dk geçiyor sistemin açılması için..bunun yanında ekran ışığı söndüğünde tekrar açmak için düğmeye bastığımda ya ekran gelmiyor 2-3 deneme yapmak gerekiyor ya da geç geliyor 2-3 sn..yanii kasılmadan dolayı.. bu sorun sizce class4 olduğundan mı ??

    2. sorum:
    öyle bir durumdan dolayı link2sd kullanıyorum..yani dahili hafızayı artırmadan herşeyi sd karta atıyorum..burda herşey nrmal..atıyorum angry birds oyununun açılma süresinde hiç bi anormallik yok..veya diğer programların açılma hızında sorun yok sd de olmasına rğmen

    sonuç olarak anlamadığım sistem açılırken data2sd de neden o kadar kasıyor da link 2 sd de uygulamalar açılırken kasmıyor bi terslik yok mu ??




  • Mesajım bulunsun yarın hepsini uygulayacağım
  • komut sisteminde cd c:/android yazdığımda sistem belirtilen yolu bulamıyor yazıyor acaba nerede yanlış yaptım ?
  • Bu anlatılan yöntem s-off olarak mı geçiyor? Ayrıca bu işlemleri yaptıktan sonra telefonu orjinal ayarlarına döndürmek için ne yapmak gerekir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Over the Wall

    Bu anlatılan yöntem s-off olarak mı geçiyor? Ayrıca bu işlemleri yaptıktan sonra telefonu orjinal ayarlarına döndürmek için ne yapmak gerekir?

    s-off olarak geçiyorda sen yapabildin mi bu işlemi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AzizDoğuhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Over the Wall

    Bu anlatılan yöntem s-off olarak mı geçiyor? Ayrıca bu işlemleri yaptıktan sonra telefonu orjinal ayarlarına döndürmek için ne yapmak gerekir?

    s-off olarak geçiyorda sen yapabildin mi bu işlemi ?


    Yok denemedim ama s-off işlemini mi bunu mu yapsam diye düşünüyorum.
  • Yukarıda yazılanları aynen uyguladım unlock oldu diğer root yönetiminide yaptım ama hafıza kartını nasıl telefon hafızası olarak göstereceğim?

    Bu arada teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Over the Wall -- 27 Ocak 2012; 15:37:35 >
  • -3 Step 6 kısmına geldik. Burada yapmamız gereken bildiğimiz, başlat'a girip "cmd" yazmak. Karşımıza komut istemi gelecek. Gelen komut istemine de "cd c:/android" yazıyoruz ve kurduğumuz android dizinine geliyoruz. Step 8'e geldik. fastboot oem get_identifier_token. şeklinde bir komut yazıyoruz ve biraz bekleyince bize ihtiyacımız olan "identifier code"u veriyor. Bu kodu almamız gerekiyor, komut istemine sağ tıklayıp "işaretle"ye basın.


    bu kısmı yapıyorum fakat <waiting for device> kısmında takılı kalıyor... bir türlü kod gelmiyor sorun neden olabilir acaba ?
  • Her romun data2sd dosyası aynı mı yoksa farklı mı? Jikantaru yükleyip dediğiniz data2sd atsam çalışır mı?
  • Arkadaşlar telefonu yeni aldım ve bu anlattıklarınızın ne işe yaradığını yazmadığınız için anlamadım heryerde anlatılıyor nasıl yapılacağı ama kimse ne için yapılacağını yazmamış. Acaba bu işlemlerin amacı nedir? Ben telefonumu amerikadan unlock olarak aldım. Son olarak telefonun aynen bilgisayardaki gibi recoverysi alınabiliyor sanırım onu yapmak için burada anlattıklarınızın hangisinden başlamak gerekiyor?
  • merhaba arkadaşlar,
    m1ndh4x8r romu beta rommu yoksa en son cıkan stable rom mu? bide orjinal rom yuklemek istersek bunu nasıl yapıcaz? hafıza olaylarını fln hallettikten sonra.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.