Şimdi Ara

Wilco ile inemeyenler ve bonus video

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugun hakiki bir Airbus A319 soforu arkadasimla su Wilco'yu kurcaladik saatlerce. ILS ile inerken ucak cok kararsiz sanirim pek cok kisi bundan muzdaripmis :) Sikayetler alinca bir bakalim dedik.

    Bizim normal usullerle inmeye kalktigimizda acilan her flapla birlikte alet inmeyi birakip anlik tirmanisa basliyor. Beceremedigi en muhim nokta bu, normalde flap actiginizda birazcik tirmanma egilimine girer ama tas catlasa 100-200 fpm'lik bir oynama olur, positive climb yapmaz yani :) Bu yuzden duzgun inebilmek icin G/S yakalanmadan ortalama flap 3 civarinda olmak gerektigi sonucuna vardik, bu durumda nispeten daha rahat ediyor. Son 1-2 dakika kalmisken de full flap koyabilirsiniz.

    Bunun disinda tirmanmada da gereginden fazla bir ivme yakalayabiliyor, bu yuzden Wilco Airbus'u duzgun ucurmaniz icin tirmanma ve hizalama baslangicinda V/S ile yumusak bir gecis yapip, iniste de inis hazirligini erken bitirmenizi tavsiye ediyorum.

    Wilco'nun otopilotu bize 737-200'lerde sikca gordugumuz Sperry otopilotu hatirlatti, bolca zigzag ve salinim yapan.

    Eger gercegi gibi ucan bir alet ariyorsaniz PMDG'ye bakacaksiniz :) Gayet gercekci oldgunu soyleyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eveready -- 18 Nisan 2008; 12:51:42 >







  • Ekleyeyim, Wilco'yu adam gibi indirmenin en guzel yolu son 1000 feet'i elle ucurmak gibi duruyor. Yalniz otopilotu devre disi birakinca da stabilizer trimi olmasi gerektigi gibi gecmiyor elinize. Bu gibi konularda tam bir sorun yumagi. Mucadele etmeniz gereken bir ucak.

    Halbuki gercek hayatta tam tersidir
  • Wilco'dan bıktım artık kalkışlarda yolcuların midesini ağzına getiriyor (5000-6000 fpm arası) inişleri çok berbat aslında inişde diyemeyiz resmen dalış denir ona pmdg serisine geçtim ben...
  • Dogru diyorsun Sinan, her ne kadar A319 varolan en yuksek performansli ucaklardan olsa da (tirmanma acisindan) otopilota biraktiginizda varyo iyice uc boyutlara variyor. Bu yuzden V/S modu kullanilmadan "duzgun" bir ucus yapmak imkansiz gibi.
  • Bende Öle Diyordum Bekleyin Videomu Ekliyecem Trabzona İndim Yaklaşık 400Feette Otodan Çıktım Gayet Güzel Bir İniş Yaptım Vertical Speedde Sorun Var Gerçekten
  • Ben şuan pmdg 737-800 ümle test uçuşumu yapıyorum sid'yi çok iyi uyguladı wilco sid girince şaçma sapan yerlere waypoint atıyordu keşke daha iyi bir airbus payware'si olsa.
  • Test uçuşumdan bir kare hatalarım varsa yazarsanız sevinirim...
     Wilco ile inemeyenler ve bonus video
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sinan02

    Test uçuşumdan bir kare hatalarım varsa yazarsanız sevinirim...
     Wilco ile inemeyenler ve bonus video

    Tcas KapalıAçsana Radar Ekranındaki Trafikleri Görürsün




  • quote:

    Orjinalden alıntı: AzadArda


    quote:

    Orjinalden alıntı: sinan02

    Test uçuşumdan bir kare hatalarım varsa yazarsanız sevinirim...
     Wilco ile inemeyenler ve bonus video

    Tcas KapalıAçsana Radar Ekranındaki Trafikleri Görürsün

    online uçmamıştım yani gerek yok tcas. Zaten nasıl açılacağınıdı bilmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yesil286 -- 18 Nisan 2008; 12:29:16 >




  • ben otobüsümden menunum.
    gülü seven dikenine katlanır.
    Ama bendeki 5 nci sürüm pek çok arızası düzelmiş.

    Bazı şeylerin sebebinide zamanla anlıyorsunuz zaten
    benim a319 pisten zor kalkıyor kaldıki 5000 varyo ile tırmansın.
    Nerdeyse en yavaş uçak olmuş. 3400 le bile boş ken zarzor tırmanmaya başlıyor.

    Anlıyacağınız pmdg çook kolay
  • herkes zaten wilconun bu sorunlarından bıkmış durumda ama airbusı sevenler haliyle çok olduğu için katlanıyorlar.Ama pmdg,50n,leveld gerçekten bu firmalar işi biliyor aslına bakarsanız leveldnin bir airbus projesi var ne oldu bilmiyorum yakında çıkar inşallah ve wilcoda çekilen sıkıntılar belkide yaşanmaz.herkese iyi uçuşlar.
  • O kadar kurcalanir da video cekilmez mi :)

    FS seansindan once bizzat G-EZAY tescilli ucak ile seferden donen F/O arkadasimla bu sefer Wilco A319 "G-EZAY" ile alisik oldugu ucakla, hayatinda ilk defa gordugu Trabzon meydaninda bir tur attik. Ilk inis denememizde tepemizden bir ucak gecip piste indi Biz de son ana kadar bekleyip DH'de pas gectik.

    Airbus gercek ucakta autothrottle kullanimini tavsiye etse de Wilco'yu zaptetmenin en iyi yolu her seyi ele almak :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eveready -- 18 Nisan 2008; 12:56:05 >




  • ahh ahh memleketimi özlemişim bu videodan sonra hocam güzel video elinize sağlık.yanlız bir sorum olcak tam değerken aşırı bir sola kayma oldu rüzgar mı yoksa rudder mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_k_turner -- 18 Nisan 2008; 15:00:48 >
  • haha olaya bak hocam bende şimdi güzel bir video yaptım
    5 nci sürüm wilco 319 easyjet haha

    Raslantıya bak
  • @Turner: Vallahi bizim eleman da bir iki bahane buldu "sag koltuga aboneyim ben soldan gorunca pisti ucak surukleniyor sandim kontra verdim", yok efendim "gercek stickte rudder olmadigi icin bundakine alisamamis" vs. gibi. Ama ruzgar yoktu onu biliyorum :)

    @Kapitan: Bekliyorum videolarini. Gercek G-EZAY bu kadar ucmuyordur heralde :)
  • üst konu olarak açmak istemedim buraya koymak daha doğru oldu benim için gerçekten ilginç ve güzel bir video verilmişse affola
    http://www.youtube.com/watch?v=u43A2Nk1qM0&feature=related uçak sapıtıyor resmenama sebebini bulana helal.everady hocam siz biliyorsunuzdur
  • Hmm evet, EGPWS sistemi orada bir pist oldugunu bilmedigi icin ucaga CFIT (controlled flight into terrain) kazasi yaptiracaklarini dusunuyor... Guncellenmemis veritabani yuzunden olabilir. Yanlis bilmiyorsam Antalya'nin 18L pisti digerlerinden yeni.

    Selle yagmurla bir alakasi yok, ucak nerede pist nerede engel oldugunu zamanla guncellenen bir veritabanindan okur, kendince tehlikeli bir yere yaklasilirsa da uyari verir.

    Susturmak ellerinde elbette ama susturmamayi tercih etmisler. Airbus'un sakin sesi piste yaklastikca nasil da heyecanlaniyor :)

    Inisin F/O tarafindan yapilmasi da videodaki baska bir ilginc nokta. Guzel bir video gercekten.

    CFIT ise karaya carpan ucaklarin cogunun gerceklestirdigi kaza turudur, tam anlami ise ucagin normal ucus kosullarinda bir arizaya bagli olmaksizin bir engele ya da yere pilotun bu durumdan haberdar olmadan ucagi carpmasidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eveready -- 18 Nisan 2008; 13:24:41 >
  • Aslında pss'in airbusı çok iyi ama onda en kritik durum uçak a-floora çok çabuk giriyor ve kurtulması mümkün olmuyor o yüzden wilcoya mecbur kaldım kaç kez a-floor olduysam kurtulamadım hangi yükseklikte olduğuda farketmiyor ama o hariç wilcodan çok daha stabil kabin sesleri çok güzel tekerler kapanma açılma sesleri falan motor sesleri çok iyi gpws orjinal sesi wilcoda boeinge ait o sesler. Avsimde orjinal sesler var fs2004 sounds altında wilco diye aratırsanız çıkar tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.