Şimdi Ara

Wikileaks'in sahibi Julian Assange tutuklandı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Wikileaks'in sahibi Julian Assange tutuklandı..



    Wikileaks kurucusu Julian Assange, İngiliz polisi tarafından tutuklandı.
    Londra polisi, Assange'ın bugün öğle saatlerinde ifada vermek için geldiği karakolda tutuklandığını belirtti. Tutuklama İsveç'in çıkardığı tutuklama emri üzerine gerçekleşti. İsveç mahkemesi hakkındaki tecavüz suçlamaları nedeniyle Assange için tutuklama kararı çıkarmıştı. AFP ajansı İngiltere'de bugün gerçekleşen tutuklamanın, tecavüz iddiaları nedeniyle gerçekleştiğini açıkladı.

    Londra polisinden yapılan açıklamada, "İsveç otoriteleri tarafından bir kişiye karşı zor kullanmak, iki kişiye cinsel tacizde bulunmak ve bir kişiye de tecavüz etmekle suçlanıyor. Bütün bu suçların Ağustos 2010'da işlendiği iddia ediliyor" denildi.

    Wikileaks sözcüsü ise, Assange'ın tutuklanmasının basın özgürlüğüne yönelik bir saldırı olduğunu söyledi. Sözcü ayrıca, bu olayın kendilerini durduramayacağını belirtti.

    Assange'ın bugün Westminster mahkemesine çıkartılacağı vurgulandı. Bay Sızıntı'nın 24 saat içinde İsveç'e iade edilmesi bekleniyor.

    Karakola avukatları Mark Stephens ve Jennifer Robinson'la gelen Assange'ın avukatı dün müvekkilinin İngiliz polisine ifade vereceğini açıklamıştı.

    'ŞİFREYİ İNTERNETTE YAYINLARIZ' TEHDİDİ

    Wikileaks’in elinde 250 binden fazla belge bulunuyor. Örgüt bu belgeleri önümüzdeki aylarda parça parça yayımlamayı düşünüyor. Ancak ABD’nin engelleme girişimlerine karşın, Wikileaks 1.4 gigabyte’lık dev bir “sigorta dosyası”nı internette paylaşıma açtı. 256 basamaklık bir şifreyle kilitlenen “insurance.aes256” isimli dosyanın Wikileaks’in elindeki bütün ABD belgelerini kapsayacak kadar büyük olduğu belirtildi. Sitenin kapatılması gibi bir durumda dosyaların açılmasını sağlayacak şifrenin internette yayımlanacağı belirtildi.

    Şifre dolayısıyla belgeler şu an okunamıyor.

    WİKİLEAKS İÇİN ÇEMBER DARALIYOR


    ABD Dışişleri Bakanlığı'na ait binlerce gizli yazışmayı yayımladıktan sonra dünyanın gündemine oturan Assange'ın nerede olduğu bilinmiyordu. Belgelerin yayımlanmasının ardından hem Assange'ın hem de Wikileaks'in üzerindeki baskı giderek artıyordu.

    Wikileaks dün ayrıca bir İsviçre bankasının Assange'in savunma masraflarının karşılanacağı bağış hesabını da dondurduğunu ve ayrıca şahsi hesabında bulunan 31,000 euroya el koyduğunu açıkladı.

    YAYIN DEVAM EDECEK


    Wikileaks'in sözcüsü, sitenin kurucusu Julian Assange'ın gözaltına alınmasının, grubu durdurmayacağını söyledi. Sözcü Kristinn Hrafnsson, "basın özgürlüğüne saldırı" olarak nitelendirdiği Assange'ın gözaltına alınmasının grubun faaliyetlerini durdurmayacağını kaydetti.

    İngiltere polisi, WikiLeaks internet sitesinin kurucusu Julian Assange'ın gözaltına alındığını bildirmişti.

    Kristinn Hrafnsson gözaltına alınmadan önce Assange'ın zihinsel olarak ne durumda olduğu konusunda yorum yapmadı, ancak son 24 saat içinde kendisi ile temas halinde olduğunu söyledi.

    İsveç, sızan gizli ABD diplomatik yazışmalarını sitesinde yayımlamayı sürdüren Avustralyalı 39 yaşındaki Assange hakkında, ağustos ayında İsveç'e yaptığı ziyaret sırasında 2 İsveçli kadına tecavüz ve cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklama emri çıkarmıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi €rsin -- 8 Aralık 2010; 8:00:49 >







  • Tamamiyle komedi. Nedense isveç mahkemesi tutuklama kararını belgeler yayınlandıktan sonra alıyor? Çocuk bile güler bu duruma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reactor1111
    Tamamiyle komedi. Nedense isveç mahkemesi tutuklama kararını belgeler yayınlandıktan sonra alıyor? Çocuk bile güler bu duruma.

    Gülebilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.