Şimdi Ara

Wifi ile internete erişim problemi (Wifi kanalları ile alakalı sorum var)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Modemimin evdeki yerini değiştirince Wifi ile internete erişimde hata vermeye başlamıştı. Kablolu da herhangi bir problem olmuyordu. Ben de modem arayüzünden Wifi kanallarını deneyerek en iyi sonucu buldum. Sabahtan akşama kadar 11. kanalda tutup akşamda 8. kanala alıyordum. Böylelikle kendime işkence yapsamda işe yarıyordu.

    Bugünden itibaren ise kanalların hiçbiriyle wifi üzerinden internete düzgün bağlanamıyorum. Sürekli "İnternet kullanılamıyor!" hatası alıyorum. Ne yapabilirim?


    DETAYLAR;

    (Önemsiz detaylar; modemin yerini değiştirdikten sonra bağlanamayınca yeni modem aldım, splitterı değişirdim, modeme gelen telefon kablosunu yeniledim. ama hiçbiri fayda etmemişti. servis sağlayıcımda(TT) "bizde problem gözükmüyor" diyerek defalarca geçiştirdi. çözüm yolu sunmadı. daha sonra internetten araştırıp wifi kanalını değiştirince düzeldiğini görünce onu denedim işe yaramıştı...)


    Bu şu anda modemin yanındayken aldığım ss; (11de duran Bipper ve Bipper_plus benim modemim.)

    Wifi ile internete erişim problemi (Wifi kanalları ile alakalı sorum var)

    Meraklısına bu da modemin evdeki önceki yerinden aldığım ss; (Önceden 5seneye yakın 8 veya 11 de duruyordu ve hiç sorun çıkmamıştı.)

    Wifi ile internete erişim problemi (Wifi kanalları ile alakalı sorum var)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarakusEren -- 8 Mart 2021; 16:16:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Sizi 5 ghz kurtarır
  • gönül isterki 5ghz kullanayım ama bildiğim kadarıyla çekim mesafesi 2.4ghz modemlere oranla daha düşük oluyormuş. 5ghz olursa evin çoğu odasında kullanamabilirim maalesef.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun öncelikle.


    Sanki fiziksel bir şeyden ötürü çekim gücün azalmış gibi duruyor. Çekim kuvvetini etkileyen bazı etmenler olabiliyor. Duvarın çok yakınan ya da modem ile pc arasında çok fazla beton duvar olması da çok etkiliyor. En kötü Xiaomini repeaterlarından alır halldebilirsin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.