Şimdi Ara

wifi 5 den 6 geçenler sizce değdi mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • diabl0 kullanıcısına yanıt

    çok cahilce konuşuyorsun 8 yılda sadece wifi 5-6-7 diye isim değiştirmedi bir sürü teknoloji geldi. 35 megabit paketin var telefonda 1.2 gbps gördüm diye seviniyosun :D ağdan blu-ray film falan izliyosun dicem o da yoktur sende.

  • @diabl0

    Cihazlarda 1,2gbps görmenizin, bağlantı hızınız 33megabit VDSL olduğu için hiçbir önemi yok. Derseniz ki aynı ağ içerisinde sunucudan film izleyeceğim, bir şeyler indireceğim o başka. Onun dışında bağlantı hızınız 33 megabit VDSL iken, modem arayüzünde değil 1,2gbps dilerseniz 9,9gbps görün bir anlam ifade etmiyor yani.


    Benim tarifem yüz megabit mesela, bilgisayarda 1gb/sn diye gösteriyor. Yerel ağınız, sunucunuz vs yoksa bir anlam ifade etmiyor yani ev kullanıcısı anlamında.


    @agmerhamto

  • Wifi 4'ten Wifi 6'ya geçtim. 5 Ghz kullanmaya yeni başladığım için bayağı fark oldu. Switch alıp yerel ağımı da 1 Gbps yaptım. Cihazlar arası dosya aktarmak rahat oluyor. Şu an ki cihazlarım Wifi 6 desteklemiyor ancak router/modem çok sık değiştirdiğim bir şey değil.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    bende eski modemde kablosuz 4k filimleri pcden acıp tvye aktarınca görüntü takılıyordu tvde ama ilginç şekilde pc diskelrini paylaşıma acıp tvden acınca takılma olmuyordu. o sorun gitti birde konsol xbox kablosuz olarak pc oyun gönderıyor yanı konsol pc arası iletişim iyileşti 2,4 bağlantıyı kabul etmiyor du. cihazlar rahatladı.

    herkesini şine yaramaz wifi 5 de çok iyi ve yeterli.

  • araştırdığıma göre ttnet altyapısı boardcom modem işlemcileri ile daha uyumlu çalışıyor. asus bu yuzden sorunu olabiliyor. şu 2 haftalık kullanımda kablosuz oyun oynadım ping hiç girmedi aşırı stabil. hattan düşmüyor eskıden nadir de olsa bazen tableti yada konsolu bağlanmıyor du reset atmak gerekırdi o sorun kalmamdı. 2 defa modem den hat koptu. 2 haftada bence iyi. hiç reset atmadım bu süre boyunca.




    internetten M.2 Wi-Fi Cardwifi 6 kart sipariş ettim ax 201 eski kartımac9620 pc msi gl63 uyarsa eğer çok şeyi değiştirir. ping wifi 6 bağlantıısı ile çok daha fazla düşüyormuş. gerçi bende lol kablolu kablosuz 23ms

  • agmerhamto kullanıcısına yanıt

    odada 4k sony tv var. konsol da var blueray filim izliyorum evet. tv de jbl ses sistemi bağlı. film çokça izliyorum piyasaya çıkan butun filmleri izledim. bunu pc indirip ağ üzerinden yapıyorum usb kopyalamak uzun sürüyor. nenden ssd kullanmıyorusn. ssd gecen gün yaktım. diğer taşınabilr ssd de sadece type c var usb donüştürücü ile kullandığımda hızı düşürüyor usb flaştan farkı kalmıyor . modem almak daha mantıklı geldi çünkü kablo parasına modem aldımı. ben aslında 1500 bunce ayırdım modeme ama dolap fiyatları görünce çok şaşırdım. şimidi aradakı farka yeni ssd ve wifi6 kartı sipariş geçtim . çünkü modemden sağlam para kaldı. usb ile hersey işkence. anlayamazsın kanakq sen neler çektiğimi.

  • diabl0 kullanıcısına yanıt

    tvde ethernet girişi varsa kablolu bağla, torrentli ve usb 3.0 lı bi router edin hdd bağlarsın ordan hem indirir hem ftp çekersin pc boşa çalışmaz.

    ax201 intelin wifi6 için güzel karttır, en güncel driverı "22.180.0.4" sürümü internetten direkt sürüm numarasıyla araştır intel eski kalabiliyor bazen. "Throughput Booster" enable, "MIMO Power Save Mode" NO SMPS yap. laptopla tamamen uyumlu yalnız anten konnektörlerini çıkarıp takarken yüzeye dik şekilde çıkarmaya çalış ve hassas davran, takarken de yine yüzeye dik getir ve çıt diye oturt




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agmerhamto -- 12 Kasım 2022; 3:2:41 >
  • Ev tipi modemlerde hangi wifi versiyonundan çok routerdaki antenler ve işlemciler daha önemli. Şahsen ben WiFi 6ya geçmek için Huawei'in AX3 routerını aldım. Çok bi katkısı olmadı. Onun yerine Asusun pahalı routerlından alsam büyük ihtimal daha çok verim alırdım. O yüzden wifi 6'ya geçeceğim diye çok kasmayın. Kenara para koyun, Asus'un veya Netgear'ın pahalı routerlarından alın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bseeek -- 13 Kasım 2022; 10:56:31 >
  • agmerhamto kullanıcısına yanıt

    haklısınız xbox da kapaıyken indirme yapabiliyor. ona da kursam olur. bende wifi 6 kullanmaya başladığımdan beri baş ağrısı başladı. bende modemi odadan taşıdım. en uzak odaya koydum. sağlık daha önemli.

    msi i7 8750h dizüstüm vardı bunda 9462ac intel wifi kartı vardı ax201 taktığımda soket boyut her şey aynı. pc start almadı. en ufak bir güç gitmiyordu. güç ışığı yanıp sönmedi bile. kartı çıkardım düzeldi taktım aynı sorun. iade ettim sonra. intel 300 çipset var bir şey uyumsuz. anladığım ax200 olası gerekıyor o da bizim ülkede yok.

  • turk telekomun bu dx3200 modeminde mesh özelliğini kullanarak evde mesh sistemi kuran oldumu?

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.