Şimdi Ara

Wi-fi sürekli kopuyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarı kullanırken birden kablosuz internet kesiliyor. Ama cihaz bilgisayardan kopmuyor. Birden hiçbir kablosuz bağlantı yokmuş gibi oluyor. Sağ altta çubuklar gözüküyor ama üzerinde kırmızı çarpı var.
    Başka usb kabloyla denedim. Güç seçeneklerinden enerji tasarrufunu ve aygıt yöneticisinden bu cihazı enerji tasarrufu için kapat seçeneğini kaldırdım. Fakat değişen birşey yok. En son cihazı servise göndericem ama bir fikrinizi alayım dedim.

    Windows 7 kullanıyorum. Masaüstü bilgisayardan da modeme bağlanmak için TP-Link w8200nd kullanıyorum. Kullandığım modem Huawei HG235s.



  • Wireless adaptörünüzü bir başka bilgisayar ve modemde de deneyip sonucu gönderirseniz daha çok fikir üretilebilir. Ayrıca mümkünse ödünç alabileceğiniz wireless adaptörü kendi bilgisayarınızda deneyip bunun sonucunu da gönderiniz.

    Böyle bir şansınız yoksa uninstaltool veya benzeri bir kaldırma aracısı ile (dosya kalıntılarını da temizleyen herhnagi bir dosya kaldırma aracısı olur, uninstaltool kullanacaksanız full sürüm gerekir bilginize) sürücünüzü kaldırınız, bu esnada sorulan registry kayıtlarını da temizlemeyi ihmal etmeyiniz. Bu işlemi güvenli kipte yapmak her zaman daha olumlu sonuç verir unutmayın (kaldırma işlemi sonrası bilg. yeniden kapatıp açmayı ihmal etmeyiniz). Ardından wireless adaptörünüzün en güncel sürücüsünü yükleyip durumu gözlemleyiniz.

    Modeminizin yazılımını üreticinin sayfasından kontrol edip güncel olup olmadığını denetleyiniz. Güncel değilse en güncen olanını indirip modem arayüzünden güncelleyiniz ve durumu gözlemleyiniz..

    EDIT: Bu arada etkili ve basit bir öneri ekleyeyim bunu da hemen uygulayıp durumu gözlemleyin. Modeminizin kablosuz bağlantılar bölümünde yayın kanalları olacaktır. 1'den 13'e kadar, bunları sırası ile başlayıp modem ayarlarınızı kaydederek deneyiniz, sizin ,için maksimum hızı ve kopmayan bağlantıyı sunan kanalı belirleyiniz, ayrıca yine bu kısımda yayın frekansı ayarı olmalı.Bunuda 20 Mhz'den 40 Mhz (bazı modemlerde 20-40 Mhz diye gösterebilir) hızına çıkartıp durumu gözlemleyin. Sonuçtan beni de haberdar edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 14 Şubat 2015; 0:34:33 >




  • Bios ve wireless güncellemesini elle yapmanı tavsiye ederim sorununu ortadan kaldırabilir.
  • İlginiz ve yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
    Msi fast boot özelliğini kapattım ve 2-3 haftadır hiç sorun yaşamadım. Sanırım ondan kaynaklanıyormuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.