Şimdi Ara

Wi-Fi bağlantısını nasıl yapmalıyım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
2.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Tp-Link TL-WA5210G aldım işyrine verici olarak kurdum ev ile arası 150 metre falan düz alan evde yalnızca balkondan çekiyor odalarda hiç çekmiyor.
    cihazı evin balkonuna alıcı olarak kursam 10metre kabloyla pc ye bağlayarak her odada çeker herhalde. iş yerindede tp link kablosuz 4 port lu modemim var.
    yalnız cihazı alıcı olarak kurmayı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim. birde modemin şifrelimi yoksa şifresizmi olması gerekiyor bir sorun çıkarmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeyat

    Tp-Link TL-WA5210G aldım işyrine verici olarak kurdum ev ile arası 150 metre falan düz alan evde yalnızca balkondan çekiyor odalarda hiç çekmiyor.
    cihazı evin balkonuna alıcı olarak kursam 10metre kabloyla pc ye bağlayarak her odada çeker herhalde. iş yerindede tp link kablosuz 4 port lu modemim var.
    yalnız cihazı alıcı olarak kurmayı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim. birde modemin şifrelimi yoksa şifresizmi olması gerekiyor bir sorun çıkarmı?

    150 metre mesafede cihazın önünde engel yoksa evinizin içinde bütün odalarda çekmesi lazım.
    cat-5 kablonuzdan cihaza yeterli güç gitmiyor olabilir.
  • sadece alıcı olarak kullanmak için ne gibi ayarlar yapmak lazım. içinde bir sürü menü var nerelerini değiştirmem lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeyat

    sadece alıcı olarak kullanmak için ne gibi ayarlar yapmak lazım. içinde bir sürü menü var nerelerini değiştirmem lazım

    slm.
    aşağıdaki talimatları uygula.
    5210g client modunda kullanma talimatları.

    1-)önce tp-link cihazınızı pc'nize direkt ethernet kablosu ile bağlayın. cihaza ilk kurulumu yaptığınız için bilgisayarınız ip almıyabilir. pc'nize manuel ip verin.
    burda dikkat etmeniz gereken access point cihazınızın ip adresi 192.168.1.254 olduğu için pc'nize aynı ip grubundan mesela 192.168.1.100 gibi bir ip vermeniz lazım.

    2-)ip sorununu çözünce tarayıcınızın adres satırına 192.168.1.254 yazarak cihazın arayüzüne girin. default olarak kullanıcı adı="admin" şifre="admin"

    3-)arayüze girdikten sonra ilk yapacağınız iş soldan "operation mode" kısmından "ap" (access point) seçeneğini işaretleyip save tıklamak.

    4-)şimdi yapmamız gereken soldan "wireless" tıklayıp "wireless mode" tıklamak. ve resimdeki gibi client'i seçip aşağıdan survery'e tıklamak.
    bu sayede cihaz bağlanabileceği wifi ağları arayıp yeni açılan pencerede sonuçları size sunacak.

    5-)survery'e tıklayınca açılan yeni pencerede çıkan sonuçlardan çevrenizdeki ağları görebilirsiniz. hazır yeri gelmişken şu bilgileride aktarayım
    bssıd = yayın yapan wifi cihazının mac adresi, ssıd = yayının ismi, signal = yayını alış seviyeniz
    channel = wifi yayınının kanalı, securitiy = off olanlar şifresiz, on olanlar şifreli.
    bağlanmak istediğiniz ağı seçip tıklıyoruz. açılan pencere kapanıcak ve save tıklayıp kaydedicez.

    6-)şimdi yapmamız gereken bağlandığınız ağın şifresini cihaza girmek. bunun için yine soldan "wireless" tıklıyoruz ve "security settings" tıklıyoruz.
    açılan pencerede seçmiş olduğunuz ağın şifre türüne göre seçenek aktif olucak. gerekli yerlere gerekli şifreleri giriyoruz. ve save yapıyoruz.

    7-)şimdi sıra bağlantımızı kontrol etmeye geldi. yine soldan "wireless" tıklıyoruz ve "antenna alignment" tıklıyoruz. gördüğünüz seviye bağlanmış olduğunuz ağın
    sinyal gücü ve kalitesidir. eğer şifreniz yalnış yada ağa bağlantı sağlayamadı iseniz burda seviye göremezsiniz. bu seviyeden faydalanarak cihazınızın
    yön ayarlarını alabileceğiniz maksimum seviyelerde yapın.

    8-)artık ağa bağlısınız. fakat bir sıkıntı var oda şu, hatırlarsanız cihazınız 192.168.1.254 ip'sine sahipti ve sizde bilgisayarınıza manuel ip vermiştiniz.
    öncelikle bilgisayarınızı otomatik ip alacak şekilde ayarlayın ve bağlandığınız modemden ip almaya çalışın. ip'nizi aldıktan sonra modemin size hangi grupta
    ip verdiğini kontrol edin. ve hemen access point cihazınızı modemin size vermiş olduğu ip grubunda bir ip adresine alın ki istediğiniz zaman uğraşmadan
    cihazın arayüzüne ulaşma şansınız olsun.

    9-)son olarak cihazınızın elektriğini kesin. 15-20 sn. bekleyin ve tekrar elektriği bağlayın. biraz bekledikten sonra tekrar internete girerseniz her şey tamam demektir.




  • aynen yaptım %90 - 95 sinyal alıyorum ama internete bağlanamıyorum kablosuz ağları devre dışı yaptım yine yok yerel ağdanmı bağlanıcaz
  • ıp noları otomatik yapınca yerel ağdan bağdandım peki kablosuz olarak dizüstünde bağlanma şansımız varmı hem alıce hemde verici olayı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeyat -- 28 Ocak 2012; 12:08:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeyat

    ıp noları otomatik yapınca yerel ağdan bağdandım peki kablosuz olarak dizüstünde bağlanma şansımız varmı hem alıce hemde verici olayı

    slm.
    universal repeating modunu kullanman lazım. oda stabil bir mod diildir.
    en güzeli client olarak ağa bağlanıp başka bir wifi modem, router yada ap ile
    tekrar yayın yapmaktır.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.