Şimdi Ara

Wİ-Fİ 6 MODEM Mİ ? WİFİ 5 MODEM Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam, Evimde AirTies 5650 v3 modem var. Ancak pandemi sebebiyle internet kullanımı iyice arttı ve modeme iki tane Ethernet bağladığımda Wi-Fi kullanılamaz oluyor o yüzden buna rağmen 1 portla kullandığım zamanlarda kabloyla stabil 22 alırken Wi-Fi ile 10-11mbit bazen alıyorum ama bu hız bi anda 2-3 lere düşüyor tekrar 11-12 falan oluyor ama sürekli yavaşlıyor modemsen olduğunu düşündmü sizce de öyle mi ? Yoksa hat kaynaklı da olabilir mi? zannediyorum wifi 4 destekliyor. Evime fiber internet geliyor 24mbit internet kullanıyorum 35e yükseltmeyi düşünüyorum. Bu yüzden yeni modem almaya karar verdim. Orda da şöyle bir sıkıntım oldu size danışmak istedim : Şimdi yeni Wi-Fi standardı wifi 6 modem almayı düşünüyorum Xiaomi falan 400 lira bandında bir yakınım bana TP-Link Archer VR300 AC 1200 Mbps Wireless Fiber/VDSL/ADSL Modem Router Fiyatı ve Özellikleri modemi önerdi evet baya iyi cihaz çok cihaz bağlansa da çökmüyor (evde yaklaşık 13-14 cihaz var aktif bağlanan) hız da vesaire fazla kayıp olmuyor dedi ben de araştırdım evet iyi bir modem ancak 802.11.ac yani Wi-Fi 5 destekliyor. Bu arada evimde wifi 6 destekleyen tek cihaz var şimdilik çoğunlukla Wi-Fi 5 desteği var cihazlarımda. Modemin WİFİ 6 olması o standardı desteklemeyen cihazlara da etki eder mi ? Yoksa sadece teK destekleyen cihaz için mi önemli Wi-Fi 6 olması ? Dediğim gibi iyi bir wifi5 modem almak mı yoksa standart bir Wi-Fi 6 modem almaK mı daha mantıklıdır. (Her şeyi belirtmek istiyorum daha iyi yardımcı olabilmeniz için Aylık Wi-Fi kullanımı 500GB ile 1TB arasında değişiyor)Görüşleriniz benim içinm çok önemli Şimdiden çok teşekkür ederim yardımcı olacak herkese.








  • Wifi 6 daha yayilmadan 6E yayınlandı. Artık 2.4 ve 5 yanında 6 Ghz de olacak. Wifi 5; 5ghz 1750 mbit hıza kadar çıkıyor. Şu an alacağıniz bir Wifi6 cihaz çöp olabilir. Wifi 6 için acele etmemek daha doğru bence. Wifi 5 en az 5 yıl daha götürür



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 13 Ocak 2021; 22:57:57 >
  • Wifi 5 artık eski bir standart.wifi6e yeni çıktı doğrudur ama yaygınlaşmadı ve çok pahalı şuan tavsiyem wifi6lı bir cihaz almanız.


    Wi-Fi 6 daha çok cihazı, aynı anda, daha stabil ve daha hızlı bir şekilde internete bağlı tutabiliyor. Wi-Fi 6’nın bant genişliği 5’ten dört kat daha fazla. Böylece aynı anda daha çok cihaz internete bağlandığında Wi-Fi 6 bu yükü kaldırabiliyor ve yavaşlamalar yaşanmıyor. Bunu çift yönlü bir yol ve bu yolda gidip gelen kamyonlar gibi düşünebilirsiniz. Wi-Fi 6 dört şeride sahipken Wi-Fi 5 sadece bir şeride sahip. Bu sayede Wi-Fi 6’da aynı anda dört kamyon karşıya yük taşıyabiliyorken; Wi-Fi 5’te sadece bir kamyon yük taşıyabiliyor.

    Güvenlik konusunda ise, arttırılan güvenlik protokolleri ile ve WPA 2’den, WPA 3’e geçişle beraber; modeminize dışarıdan yapılabilecek yetkisiz erişim girişimleri zorlaşacak.

    Bir diğer önemli nokta ise güç tüketimi. Wi-Fi 6 üzerinden gerçekleştirilecek bağlantılarda cihazlar daha az enerji harcayarak birbirleriyle bağlantı kurabilecek. Bu da modeminizin daha az elektrik tüketimi yapması ve telefonunuzun şarjının daha geç bitmesi gibi avantajları beraberinde getirecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weritaserumok -- 14 Ocak 2021; 12:35:31 >




  • Wifi 6 ya çöp olacak demek yanlış olur.

    Wifi 6e, Wifi 6 üzerine 6ghz bandın eklenmiş hali. Adı üstünde (Wifi 6)e.
    Aslında tam tersi olacak wifi 6 ve 6e nin çıkmasıyla wifi 5 tarihe karışacak.

    Bütçe ve imkan elveriyorsa tabiki wifi 6 tercih edilmeli. Wifi 6 çıkmışken, 2013 tanıtılan wifi 5 i yani 7 sene önceki teknolojiyi almak saçmalık olur.

    Şu anda zaten yeni çıkan bütün cihazlar wifi 6 yı desteklemeye başladı. İleriye dönük düşünüyorsan wifi 6 tercih edilmeli.

    Wifi 6e ye gelince, ne kadar sürede yaygınlaşır belli değil, ev kullanıcısı için kısa vadede ihtiyaç duyulacağını da sanmam. Ancak ucuzlar o zaman tercih edilebilir.

    Soruna gelince, wifi 6 router aldığında, wifi 6 ve wifi 5 cihazların tam randımanlı bağlantı sağlayacak.

    Wifi 5 router aldığında, wifi 6 cihazların wifi 5 te bağlantı sağlayacak.

    Wifi 6 nın güzelliklerini yukarıdaki arkadas çok güzel açıklamış zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.